Bence dün ENKAI ve KCHOL döviz artışından olumlu etkilenir, SAHOL ve bankaların durumu belli olmaz dedi biri.
Printable View
Bence dün ENKAI ve KCHOL döviz artışından olumlu etkilenir, SAHOL ve bankaların durumu belli olmaz dedi biri.
Mehmet Şimşek masrafları bugünkü nesil mi ödesin yoksa gelecek nesil mi dedi cevap vermedi.
Bence emeklileri sevmiyor.
Her şey kontrol altında çok da telaşeye gerek yok ama o zaman insan düşünmüyor ve kozmik sisteme geri besleme yapamıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=PyTLpZ4CU_c
Belkıs Akkale - Daha Senden Gayrı Aşık mı Yoktur (2008) | TRT Arşiv
https://www.youtube.com/watch?v=HFEN9C20ceQ
:dvr::dvr::dvr:
Uzun vadede log bakılmalı, log skalda artış hız değişimleri fark edilir, ilk zaten artış hızı/ivme artar azalır, bu bir sinyaldir.
Doların bugün 45 TL olması lazım...2024 sonu da, 2024 boyunca ne kadar para basılacağına/genişleyeceğine bakılmalı...
KKM bir çengel, TL bazlı dolarda short açma, maliyeti para basma/enflasyon, öncesinde bütçeden karşılanıyordu ki, tam evlere şenlikti...Halkına karşı short pozisyon açan MB diyor ki, yazın yabancı gelirse ben bu pozisyonu kapatmış olurum, bu şekilde halkı da terso yatırmış olurum....
Helal olsun sana diyelim...insanların varlıkları buhar oldu...maaşları kuş döndü...3 yıllık kümülatif enflasyon en az %50 eksik hesaplanmış durumda, bknz KKTC enflasyonu, 2018 e kadar birebir hareket eden iki endeks ayrıştı, biri Hanyaya biri Konyaya...giyim enflasyonu uçtu reelde, ama çok düşük gösteriyorlar...sepeti de kapattılar halkından sakladılar yani, göremiyoruz.
Bir seçim uğruna Ya Rab...ne ekonomiler batıyor diyelim...çünkü kaybetme lüksleri kalmadı...bi ara ortadaydı seçim, bu seçim bir darbedir falan demeye başladılar...Sonra 'Pilavcı' girdi oyuna %3-5 oyu bölünce, rahatladılar...gene girdik siyasete...çıkıyorum.
Adam Montröden çıkın, S-400 ü verin, F-35 i alın, Putin'e mesafe koyun. D.Akdeniz'de dolanmayın, Suriye'deki varlığa bulaşmayın diyor, verecekleri F-16 lar Yunan adalarının üstünde uçmamalıymış...
Adam inat...dayatıyor...çünkü trilyon dolarları var...yanaştırdı mı uçak gemisini kruvazörünü, kimse yanaşamıyor. İsrail bebek öldürüyor, çatır çatır sivil mivil ne varsa, tüm dünya izliyor...e Hamasın yaptığı ne...iyi de arkadaş, iki katil kaçtı saklandı diye tüm mahalleyi F-16 larla vuralım o zaman çoluk çombalak...
Medeniyetler savaşı...Deyvizor'da ABD üsleri, hemen batısında Suriye Güçleri ile arasında, yanıbaşında IŞİD liler...dibinde dibinde ABD üslerinin...Proxy War...Ben yapmadım Miki yaptı..
ne kapatıyormuş abi :drunk: boyacı küpümü bu
2024 geliri... 400 milyar domar
ikiz açık... 200 milyar domar
nereden geleceeeemiş... 200 milyar dolar
kerem abi ile biz ölücüyüz :yahoo: biz kuruşlara bakmayız
31,69 geçildiyse... 1000 deriz... 1500 deriz :kahkah:
bizim grafikler bir değişik..
bizde anlam veremiyoruz neden öyle ama... PALA itnelik yaptıkça, bizde 5 katı yapıyoruz