Ama şu var insanlar tavır değişikliğine gittil. Mevduat düşük olunca dövize yöneldiler ve dolar fiyatı yüseldi. Dolaysıyla enflasyon arttı. Yani kısır döngü. Burada önemli olan faiz artışını enflasyonu dengeleyecek bir seviyede tutmak.
Icbc yeni müşteri 80 bine 45 gün 15,5 teklif etti.. Whatusptan sormuştum.. Oranı görünce kızı direk engelledim..
eyçesbisi 17.50 teklif etti .
Geri dönmedim tabi ki ben arayınca çıkmayan kaale almayan mt ye neden döneyim ki bilanço dönemi .
Cep şubede bildirim çıktı geri gel diye o sebeple birkaç gün sonra da mt de kesin arar sanırım
Forumda eski ezberler devam ediyor...
Ama bu sefer teşhisi ve hedefi dogru koymus bir yonetim var...
Adamlar dolarizasyonu tersine çevireceğiz diyorlar, enflasyonun sebebi döviz kuru diyorlar daha ne desinler...
Ucuz kredinin ortaya çıkardığı sorunlar devam ediyor diyorlar daha ne desinler...
Bunlar son yıllardaki söylemlerin tam tersi ve doğru teshisler... Piyasa gecmistekinin aksine bu dogru okumayı odullendirecektir.
Önümüzdeki süreçte tahminimce bu dogru okumaya uygun adimlar atilacak.
Daha once de dediğim gibi 2021 dengelenme yılı olacak. Olmak zorunda...Ben umutluyum...
Ülkeyi naci ağbal yönetmiyor maalesef yöneten patron ortada sorun sadece ekonomik değil siyasi ve jeopolitik riskler yüksel bunları maliye politikası çözemez 6 ay mb sıkı durdu diyelim sonra peki kredi faizleri %25e gidiyor, illa ki faizlere el atıp kredi musluğu açılacak naci bey zaman kazanmaya çalışıyor zira ülke hiç olmadığı kadar dış sermayeye ihtiyacı var 1 yılda dövizi tutmak için 120 milyar dolar satıp instagramdan istifa eden adamdan hesap sorulmuyorsa gerisi boş laftır, 1 yılda 24 faizden 8e getiren Erdoğan ve onun yönetimi değil mi faiz lobisi diye her toplantıda bağıran kendisi değil mi, Erdoğan hala yönetimde, olay sadece ekonomi değil artık akp miadını doldurmuş durumda artık ne kadar hasar verip ayrılacaklar mühim olan bu. Mb bağımsız değildir naci bey göreve gelirken bile kendisi için süpriz oldu dedi, kendisine söylenileni yapan bir bürokrat sadece 6 ay sonra faizi düşür diyecek ve sorgusuz sualsiz düşürecek çünkü yeni yönetimde karar alıcı tek kişi bu yönetim şekli de sürdürülebilir değildir.