Yine betoncular gelmiş batık malını övüyor,yahu çok değerliyse malları neden ısrarla satmak istiyorlar?bırak dursun işte bak daha değerlenecekmiş hahahaha. elimizde patladı diyemiyorlar,YEMİYOR
Printable View
Yine betoncular gelmiş batık malını övüyor,yahu çok değerliyse malları neden ısrarla satmak istiyorlar?bırak dursun işte bak daha değerlenecekmiş hahahaha. elimizde patladı diyemiyorlar,YEMİYOR
İyi de Türkiye'de gayrısafi milli hasıların yaklaşık %20-22 gibi bir oranı vergi olarak alınıyor.
Yani alınan oran batı ülkelerinden fazla değil. hatta onlardan 5-10 puan daha düşük.
Tabi alınan vergi dolaylı vergilerden oluştuğu için gelir dağılımındaki adaletsizliği önleme fonksiyonunu icra edemiyor.
hatta daha da derinleştiriyor.
Bunlar gerçek ama; Türkiye'de devletin benzer yapıda ülkelere kıyasla; ekonomide üretilen değerlerin daha fazla oranını vergi olarak alındığını söylemek doğru değil.
gayet de doğru..
çok aşırı vergi alınıyor vatandaştan..gelir vergisi kdv ötv filan derken çok fazla vergi veriyoruz..
alınması gereken adamlardan alınmıyor vatandaştan alınıyor..
bu icat edilen vergiler sence az vergi alındığı için mi? yoksa butçe denkleşmediğ için alınan vergiler mi? en kolay iş ücretlilerin tepesine binmek..
sadece arabalara konan vergileri bir dusun. her sene yeni taklalar atıyorlar vergiyi arttırabilemek için.. 1600 cc kuralı gelir. o yetmez beygir gucu gelir. bunlar acziyet göstergesidir..
mesela betoncular teşvik istiyor..
bu teşvik nasıl karşılanacak ?
normal halka yeni vergilerle elbette..
vergiyi asgaride ödeyin. bende içki sigara yok,oradan yırttım. araç 17 senelik lpg li ordanda epey yırtıyorum. vergi düşük lpg ucuz. mümkün olduğunca her yerden kısıyorum. paramı dolarda tutup faiz alıyorum,TL yi ve betonu dışlıyorum. neticede "In God We Trust".
O dairenizi 800'e satamazsınız. 800 istersiniz 600 verirler. Mümkün değil şu şartlarda. Beton çöktü.
Buna ek olarak istanbul genelinde satılık çok daire piyasaya çıkacak 1. neden kira gelir vergilerinin fahiş artırılması.
2. olarak İstanbulda yer yer emlak vergilerinin dünyanın en pahalı ülkesi ABD den dahi yüksek belirlenmesi.
3. sebep beton kazandırmıyor mantığının oturması.
4. Ve en önemli sebep ise kgf kefilliğinde alınan kredilerin geri ödemelerinin gelmesi, şu anda aylık 3milyar olan ödemeler 7-8 ay sonra 6milyar TL ye çıkacak ancak piyasaya sadece aylık 4milyar TL yeni kredi verilecek. Aradaki fark gayrimenkul satımları ile de ödeneceği için arz çok olacak.
Geçen yıl 1,5milyon istenen suadiyedeki yeni binadaki bir dairenin 1.000.000 TL fiyatla satılmaya çalışılması gibi.