tşk ederim ilk alımı 4.20 den başladık kademeli olarak yaylaya ne hisseler ne rakamlara uçtu nasip artık emeğine sağlık.
Printable View
Sayın Vosbaga,
Biz masa başında ameliyat yapalım derken bir durum tesbiti yapmaya çalıştık. Dilerim bizim yazdıklarımızdan etkilenmemişsinizdir.
Borsada bu aralar trade dönemi diye düşünüyorum yani daha önceden eski alınanlar hariç olarak yeni mal al yat ya da ne bileyim mal taşıma dönemi biraz gerilerde kaldı. Bu mal taşınmaz demekte değil elbette uygun maliyetler ve boğa piyasasını oluşturacak gündem uygun olduktan sonra her zaman olur. Mesela üstadın yeniden pozisyon açması gibi. Yalnız akıldan çıkarılmaması gereken bir bilgi en çok para kaybettiren dönem yine trade edilmeye çalışılan dönemdir. Lütfen dikkatli olunuz.
Tşk ederim sayın selim bey temettü hisseleri hariç diğerleri al sat için çok durmam o hisselerde 3 5 hisse daha bakıyorum al satlık siz şu hisseyi al demiyorsunuz tabiki risk kazanç eşit bende.
https://www.tradingview.com/x/JrZDr6yj/
106.2 önemli ilk etapta tabi kapanış itibarı ile gün içi altına sarkmalar değil. 103 rakamı mavi pivot rakamı zaten o çok önemli.
Günlük baktığımızda rsi deki uyumsuzluğu ok ile işaretli düşükle gidermiş. Bu tüp hem petrol fiyatları buna paralel endex ile ilintili biliyorsun turuncu çizgi 105 seviyesinde.
Sevgili abim,
Ben artık bu pandemi tiyatrosunun pardon meselesinin sorun olmaktan çıkarılacağı yeni bir döneme gireceğimiz tezine odaklandım.
Bunu benim açımdan destekleyen belirli bazı işaretlere bakarak düşündüm. Şöyleki; geçen gün bahsi oldu bizim başlık altında da bahsettik. The Economistin 2021 kapağı hakkında konuşmuştuk. Orada gördüğüm rüzgar enerjisi üretmek için kullanılan rüzgar türbini bana yeşil enerjiyi çağrıştırmıştı. O dönemde bahsetmiştik. Geçtiğimiz günlerde sayın bidon da başkanlık yemini ettiği konuşmada geçen kilit bir cümle oldu. Yeşil enerji... Artık virüs meselesinin sonlanacağı ve sonrasında neler olabileceği üzerine hazırlık yapmamız gerekiyor. Şahsi fikrim. Üretim artacak Bu da yeniden enerji ihtiyacının doğacağı ve bu yüzden enerji hisselerinin parlak günlerini yaşayacağı bir dönem olacak. Tabi bu mesele bugünden yarına olabilecek bir durum değil. Bu bir süreç meselesi. İnsanların bu konuda altyapı ve fikir olarak hazırlanması gerekecek, basın yayın ve sosyal medya ile insanlar bu fikre ısındırılacak ve bu sefer de borsanın gerçekten kar eden bu karını yatırımcıları ile paylaşan firmaların fiyatlarının yükseleceği yani asıl borsada yer alan şirketlerin hareketinin olacağı kanısındayım. Bu güne kadar abuk subuk dandik dundik şirketlerin şovunu izledik. Ve hatırı sayılır sayıda da yeni yatırımcı kazandırıldı piyasaya, bunlarda hatırı sayılır paralar kazandılar bu mecrada. Ama bundan sonra bu balon sönecek ve gerçek borsa nın kurallarının işleyeceğine inanıyorum
Hayırlı Günler... :)
Cümleten kolay gelsin...
Bugün bilgisayar düzenlemesi ile uğraşıyorum. Eskisini bir türlü tam randımanlı çalıştıramadım. Mecburen yenilemek zorunda kaldım...
Şimdi programları yükleme ve düzenleme iş ile uğraşıyorum. O nedenle katılamıyorum...
Yüklemeler biterse grafikler hazır olur ve paylaşırım...
Haklısın selim başta enerji olmak üzere gerek alt yapı gerek üst yapı yenilemeleri ( Kentsel dönüşüm ) yeni projeler vs. kapsamında Çimento, demir çelik, cam sektörü ( Özellikle şu güneş panel camları ) gibi alanları da akılda tutmak lazım.