Originally Posted by
selka
Arkadaşlar nerden nerelere gelmişiz yahu... Amacım asla siyasi bir tartışma yapmak değildir.. Ne sağcıyım ne solcu... Faşist hiç değilim , dindar ı-ıh... Ama şunu anlatmak istedim. TSK milliği tartışılsa bile bölgenin en büyük gücüdür. IŞID diye bir soytarı yaratıldı TOYOTA HILUX pıck-up lara binmiş maymunlar üzerine makinalı tüfekler yerleştirip sivil halkın üzerine sağa sola ateş açında millet birşey oluyor sandı...
Bu hikaye 3yıl yutturuldu... Düşünün Hılux karşında Bir tank sizce sanşı olabilir mi?
Yemin ederim, bu Toyota Hılux lerin önüne bizim Diyarbakır Zırhlı Tank Tümenini indirsen 2 saatte Azez mi, Halep mi, Cerablus mu alınır....
Fakat burada zurnanın zırt dediği yer bu bölgeleri almak yada IŞID ı yenmek değidlir; Rusya-ABD ve Avrupa IŞID ın bitmesine izin verir mi?
Hayır...
Peki bizim zırhlı birlikleri meydan savaşı ile mi yenecekler? Asla Hayır...
Bizde zaten %70 i yabancı fonların elinde olan BİST'i 65,000 e bir günde çakarsın; USD ı 5 TL yaparsın, akaryakıt fiyatlarını da 24 saatte 10 TL yaptın mı bizim TANKLAR ve zırhlı birlikleri geriye Diyarbakır'a getirecek benzin yada mazotu bulamazsın ve savaş biter!
Kısaca Tanklarımız orada kalırlar... Böylece bu batılı güçlerin meydan muharebesine girmesine lüzum yoktur demek istemiştim...
Ama KATAR zengin... USD zengini... Allah aşkına tüm Suudiler asker olsa nereyi yakarlar, geçin bunları... Asla OSmanlı kafası filanda yaşamıyorum Cumhuriyet ve Atatürk'ün çocuğuyum...
Ancak rasyonel olmaya çalışıyor ve bu forum başlaığına sadık kalmaya çalışıyorum. KATAR dan muhtemelen bir 10 milyar USD bu Temmuz ayında gelicek... Temmuz, Ağustos ve hatta Eylül ayında da USD da süşüş bekliyorum.. Tahminim Eylül ayı 3,42 TL dir... KATAR anlaşmaya sadık kalırsa USD sene sonu 3,36 TL yi bile görebilir...
Nanik atma konusuna gelince; dedim ya amacım siyasi tartışma yaratmak değil ama dış politikada sağlam durmadığımız aşikar... Bu bizden de kaynaklı dışarıdan da kaynaklı.... Ancak bizim pek bir nanik yapma durumumuz yok... O sebeple nanik lüksü Katar da..
Kısaca; uluslararası ilişkiler uzmanı yada iktisatçı değilim ama bizi durdurabilecek tek bir güç ne Rusya, ne Suudi ler ne de AB... Tek bir şey popomuzun üzerine oturtur; o da USD....
Belki de batı, Türkiye üzerinde; bu USD gücünü kullanmak askeri gücü kullanmaktan daha etkili buluyordur...