Ben o linki TR deki evlerin ABD den pahali oldugunu zanneden gerizekalilar icin attim
Printable View
Belki kirada oturup, ev almadığı paraya borsada takla attırıyordur. "Uzman" seviyesinde yatırımcıdır. Emlak gibi basit yatırımlar kesmiyordur. :)
Gerçi göktürkte bağcılar fiyatına oturuyormuş. Öyle beleş ev bulsam ben de evimi kapatıp göktürke kiraya giderim. :)
--ev fiyatlarının çok yükseldiği dönemde satıp dövize geçip döviz bazında kira alıp oradan gelen faiz geliri ile kirada oturmak en iyisidir...bu arada borsada iyi hisseler endeks ucuzlarsa, ikili üçlü dip yaptığında, yani kelepire düşerse almak çok iyi bir stratejidir...
--hele fiyatların zirve yaptığı dönemlerde kira geliri ya da parayı korumak için ev almak bana göre çok saçma...neredeyse iki kira geliri vergiye gidiyor...olağan bakımları giderleri, körü niyetli kiracıya gelme ihtimali de cabası...
--bir bölgede satılan ev fiyatlarının sayısı olağının üzerine çıkmış ise....pahalıdır...satma zamanıdır...
--borsada endeksi taşıyan ciddi sanayi şirketlerinin f/k ortalaması (holdingimsi olmadan) 6-7 nın altına düşmüş ise kelepirdir...alım yönünde kovalamak lazım...bana göre... ford, arçelik ttrak aselsan kordsa, aksa vs gibi...