Bazı BİST 30 hisseleri yükselişe hâlâ eşlik etmiş değil üstelik.
Printable View
Bazı BİST 30 hisseleri yükselişe hâlâ eşlik etmiş değil üstelik.
Şu grafik BİST 100'ün nerelere yükselebileceğine dair masamızda bulunsun çocuklar: https://invst.ly/wsq2q
- Verin hocam.
- Masa örtüsünün altına koy.
BİST 100 hakkında bu grafik bir hayalden mi ibaret. Bakalım TASI grafiğine. TASI, 20 ayda sadece üç kez aylık kırmızı bar görmüş: https://invst.ly/wsq3v
Bir de BİST 100'ün 1300'lerden buralara geleceğine şu ana kadar inanılmıyordu. BİST'in gücüne inanılmaya başlanırsa BİST daha güçlü bir şekilde gökyüzüne yükselebilir....
O kadar hizli gitmeyiniz Sn Tek
ilk once 2115 leri gorup orayi gecsin sonra 26xx ler deriz :)
artik bistin Tl bazli gitmesi onemli degil . uzun zamandir bir cok insan parasini TL de tutmuyor
isdemir alip satmistim ben ben sattiktan sonra %50 daha yukseldi
ben sattigimda dolar 9.40 idi suan 13.70 e dolarda %45 artmis isdemir dolardan %10 fazla pirim yapmis
22.70 lerden eregli almistim 13.35 dfen dolar bozdurup odemesini yaptim
dolar 9 lira iken eregli 19 lira idi
dolar %45 artmis eregli %15 bile degil
bunlar sadece ornek
YKB 2.74 iken almaya niyetlenmistim ama 2.76 a verdiler benim emirlere vermediler iyiki vermemisler
ykb %20 artti ise $ %45 artmis
suan almak istesem ayni paraya 2.74 den daha fazla lot alirim
parayi $ bazinda koruyamadiktan sonra hisse alip tutmanin anlami yok
eregli minimum 4 lira temmetu vericek bir insan baska ne ister 5-6 senede amorti ediyorsun ama dolar karsisinda ezildigin zaman anlami olmuyor
Dolar sabit kalip bist 2500lere gitse en azindan ellerinde hissesi olanlar dolar bazinda ezilmekten kurtulsa
Viop basliginda ralli baslangicinda 8 liradan dolar bozdurup 2.40 dan ykb alan vardi 3.60 3.70 den satti sanirim dolar o zaman 11.5 felandi ama geri dolara gecmedi
hisse aldigi gunden bugune dollar %70 artmis
2.40dan ykb alan bugun sonundaki fiyata gore %40 kazanmis
Gecen forumda altin basligindada oldu insanlar gram altin yukseldigi zaman seviniyor
ben altinlari sattigimda 487 tl idi gram bugun fiyati 785 simdi sevinen o sahsa gore ben altinlari satarak enayilik yani kardan zarar etmisimdir :)
Ben altinlari sattigimda Ons 1807 idi ve dolar sanirim 8.34 yada 8.43 idi
487 den altinlari satip 8.34yada 8.43 den dolara gecmistim
bugun kapanis itibari ile altin/ons 1784 gram evet ucmus ama $ sayesinde e ben altinlari sattiktan sonra dolara gectigime gore zararim yok aslinda ons sayesinde %1 gibi karim var
Gram altin aliyorsan Ons grafigine gore alicaksin yoksa neden altin riskini alasin al dolarini bak keyfine
Hisse icinde ayni sekilde $ bazinda zarar ediyorsan hisse almanin anlami yok
uzun lafin kisasi bize $ bazli ralli lazim tl bazli degil
Günaydın... Sayın Culpable, ezberler bozuldu, enstrümanlar arasındaki bağıntılar koptu. Ne dolar ne petrol ne altın ne BİST birbirine bakıyor. Her biri müstakil bir yatırım aracına dönüştü.