Önemsiz miktarlarla kaldiracli işlem yapılmalı. İster arbitraj ister spekülasyon amaçlı..
Binde 1 ihtimal sağlam carpildiginizda herseyi kaybedersiniz.
Printable View
Önemsiz miktarlarla kaldiracli işlem yapılmalı. İster arbitraj ister spekülasyon amaçlı..
Binde 1 ihtimal sağlam carpildiginizda herseyi kaybedersiniz.
yiğit kardeşimiz
322 dolara kadar süreceğiz demiş...
Yapı Kredi Yatırım'da bir analist var, her zaman sakin olurdu onun bile canını sıkmışlar.
Diyelim Portföy Yöentim şirketi yöneticisiyim arbitraj var dediler 500 milyonluk girdim, şimdi çıkmaya kalksam SPK hemen damlar, neden girdin neden zararla çıkıyorsun, lisansını bile iptal edebilirler.
Operasyonu yapan malı arbitrajcıya taşıtıyor, bu arada pes etmek istemeyen bir kısım kiralık hisseler ile durumu idare etmek istiyor gibi.
Düzgünce anlatan olmaz, o zaman kendi akılsızlığını anlatmış olur bence.
Sir Isaac Newton gibi çıkıp anlatmak gerekir.
helal... on numara karar almışlar... Kol böreği servisi...:bravo:
hesap nasıl palatlır.. kral hareket.. pili maymun gibi alkışlıyorum..
bunun tadını aldılarsa...
devamı gelir.. finalde bireysellere kambiyo ve borsaya gelir vergisi bekliyorum.
böyle önceki yılları da kapsayan..
100k 18 den kkm yapsa
kur 13 e düşse.. mutlu olup oy verse..
oradan 40 yapıp 30% kambiyo ödese. üff eksi bakiye. :he:
Yiğit bulut nebati beyle bist 100 masaya yatırmışlarsa ve 5000 de gider demişlerse gider tabi....ama bu güzemli bir konu değildi , borsa çok ucuz ....siyasi bir övgüye ihtiyaç mı var almayan yerli fonlar ve enayi yerli aracı kurumlar aman ağlamasın diye düzeltme de gelmesin, yok gelmesin düzeltme filan istemiyorum.
Tek bildikleri açığa satmak bu ....kurumların
Ben aracı kurum çalışanı değilim . Burda o kurum bünyesinden adam varsa elbette düzeltme gelmesi için mekkeye duaya bile gitmeye razıdır diye düşünmekteyim.
Saçma sapan düzeltme grafikleri ile 2800 -3550 arası hala hayal dünyasında yaşayanlar dikkat etmeli bence 3800 de gider düzeltmesiz belki de ordan bir mini %8 düzeltirler )) Allah bilir geleceği..
322 ana hedef...
208-211... ara hedef...
176..düzeltme... buyrun bakalım... yiğit kardeşimiz..
Geçen KAP vardı falanca pancar kooperetifi MKK'ya SKBNK kayıt ettirmiş 20 bin lot bile değil.
O hissede de garip durum var, genelde sandık milyon milyon lot satardı, bildirim gözükmüyor.
O hissede esas olay yeni vadede başlar (aşağı veya yukarı), şimdilik operasyoncu kenara çekilmiş mal arbitrajcının elinde duruyor olabilir.
Ben tatile gideceğim mala bir süre bakar mısın denmiş gibi.
Eurbond alıyorsun %9 dan bir ay sonra faiz %10 a çıkıyor ister istemez canın sıkılıyor. Bankacılar biz düşen faizi severiz der.
Arbitrajcı da düşük faizden girmiş ama sanki herif gıdım gıdım artırıyor primi, çıkmak isteyen zararı kabul etmek durumunda kalır ve kolay bir çıkış da yok gibi, hacim vadelide düşmüş. Herif tatildeyse çıkan yeni arbitrajcıya devir etmek durumunda zaten.
Başlangıç kontratları artırlır ise sadece arbitrajcı gelsin diğerlerine izin yok demektir.
Birileri denizi kiralamış içindeki balıkları tuttuktan sonra geri iade edecek gibi.