Maşallah abi. Marttaki şoku yaşamadın en azından.
Printable View
https://i.hizliresim.com/1nr6z8q.jpg
Abi yemin ediyorum böyle birşey yok yav. O sabah ekranı açtım la ne oluyor herşey artıyor felan bi baktım adam komple getirin Alacam diyor
Oha dedim la vay anasını böyle birşey de oluyor Muş demekki dedim
Geldiğimiz noktada abi yemin ediyorum böyle birse yok yav
Özel sektör bu faizle bu kurla borcunu önünü göremediği için uzatmazsa tüm bu sorular üst üste koyunca acayip bir sonuç çıkıyor
İhracatçı şirketlerin arsasını satın alıp geri kiralamaları bir finans modeli olabilir. Sonra bu fonun gelirini kaynak gösterip kira sertifikası çıarılabilir.
Genelde bunlar bankalara teminat oluyor o yüzden işe de yaramayabilir ama kira daha uzun bir finans modeli.
DPT yerine ne kondu tam belli değil. Fizibilitesi yapılmış projeler listelenebilir. Bir ara fabrikalar yapıp anahtar teslimi müteşebbislere taksit ile satacağız dendi, fikir var icraat yok. Öte yandan o işde rant olursa zaten sıradan müteşebbise kalmaz ya da fabrikalar şişirilmiş maliyet ile kurulur ve o fiyata alan olmaz.
Borsa kurtuluş reçetesi ama bu şekilde sadece adranalin tutkunları gelir, arada marj %20 olsun ya da serbest olsun diyenler de oluyor.
İşinde gücünde insan akşam eve gelecek %20 düşmüş ertesi gün satışa koyacak 100 lirası 60 lira olacak, bu modelde ben bile borsaya bulaşmam. Dün whatsappdan yazışırken para kaybettim oysa bilgisayar ve BBHT açıkdı.
Şirketlerin konulan paraya düzenli kira gibi geri para ödemesi lazım, 3 ayda bir kasada ne var ise belirli oranda dağıtılır ise farklı yatırımcı grubu gelir. Şu an kira getiren mülk en sağlam yatırım gibi, her yer inşaat oldu doymadı millet.
Benim önerim her 3 ayda bir özkaynakların %0,5'i hissedarlara dağıtılmalı, isteyen bunu harcar isteyen tekrar hisse alır. Bedelli bedelsiz sistemi yine evam eder. Şirketin özkaynakları eriyince veya yatırım ihtiyacında bedelli artırım yapar, bilançoları takip edip farklı dinamikler ile yatırım yapanlar dengeleme yapmış olur. Şu an şirketlerin vadesi sonsuz ve inançlı mülikiyet esası var. Bunun yerine benim önnerdiğim dinamik model gerlir.
La adamlar da şaşkın mi acaba 2 milyar Euro ayırdık 1 milyarı boşta kaldı yanına başka banka felan da alak mi diyorlar acaba İspanya'da kulelerde
La adam Alaçam diyor onaya kadar 2 kamu bankası bedava alıyor 1 milyar Euro ya la böyle birsey olabilir mi gazeteci