Originally Posted by
cigulinin hayaleti
Herkese merhaba,
Tasarruflarımı gözden geçirip yeni arayışlara girmemin ve borsayla ilgilenmeye başlamamın üzerinden neredeyse bir yıl geçti. İlk hisse senedi alışımın üzerinden henüz 7 ay geçti.
Eskiden sadece dolar, euro ve gram altın alarak değerlendirmeye çalıştığım birikimlerime hisse senedi seçeneği de eklemiş oldum. Bu nedenle getiri kıyaslamasını dolar, euro ve gram altına göre yapmaya karar verdim. Excel dosyasında tuttuğum kayıtlara bakarak, o gün hisse değil de dolar/euro/altın alsam ne olurdu diye değerlendiriyorum. Şimdilik sonuçlar iyi gibi görünüyor.
Forumları okuyunca, feryat figan yazan insanları görünce kendimi psikolojik olarak gayet iyi hissediyorum ama gerçek bir kriz henüz yaşamadım. Bunun dışında hala bazı zaaflara da yenik düşüyorum. Uçacak kaçacak diye çokça lafı edilen bir hisseden ben de aldım :) Ya da iyice ucuzladı daha da düşmez, sağlam şirket, biraz daha alıp maliyet düşüreyim deyip inat ettiğim bir hissem var. Pişman olduğum kararlar da oldu iyi ki yapmışım dediğim de. Kimi şans eseri, kimi bilinçli.
İlk hisse senedi alışımın üzerinden bir yıl geçince daha detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum fırsatım olursa. Bu yazımda sadece şunu aldım bunu sattım değil, neler düşündüğümü, hissettiğimi, bana o hamleleri yaptıran içgüdümden de bahsetmeyi düşünüyorum. Örneğin geçen hafta herkes için güzel bir testti sanırım.
Bu şekilde forumdaki tecrübeli insanların eleştirilerini almayı ve de benim gibi yolun başında olan insanların ders çıkarmasını umuyorum.
Ayrıca bu fikri beğenen diğer arkadaşlar benden önce davranıp buna benzer yazılar yazarlarsa daha da memnun olurum.
Görüşmek üzere.
Herkese iyi günler dilerim.