https://s18.directupload.net/images/190501/qf539p5c.jpg
Printable View
günaydın
kar 93 milyon hayırlı olsun
SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
*kordsa'nın 2019 yılı ilk çeyrek konsolide net dönem karı 93.032.140 tl(önceki 61.041.638 tl)
(=) Kordsa (KORDS): 1Ç19 dönemini 93 mn TL net kar ile tamamlayan şirketin net karı yıllık bazda %52 yükselirken, 98 mn TL’lik Research Turkey konsensüs beklentisine paralel gelmiştir. Şirketin satış gelirleri yıllık bazda %77 artarak 1,27 mlr TL’ye FAVÖK’ü de yıllık bazda %65 artışla 198 mn TL’ye yükselirken, operasyonel tarafta konsensusa paralel gerçekleşmeler gözlenmiştir. Yorum: İlk çeyrek finansalları hem operasyonel hem de net karlılık tarafında beklentilere paralel görünmektedir. Yılbaşından bugüne kadar ise şirket hisseleri %23 pozitif ayrışmıştır.çıklanan finansalların fiyatlara dahil olduğunu, dolayısıyla da olası kar satışlarına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
KORDSA TEKNİK / KORDS 06.05.2019 08:20:53 Şirket, 1Ç19'da 1,265 mn TL satış geliri (4Ç18: 1,171 mn TL 1Ç18: 713 mn TL) 198 mn TL FAVÖK (4Ç18: 128 mn TL 1Ç18: 120 mn TL) ve 93 mn TL net kar (4Ç18: 34 mn TL 1Ç18: 61 mn TL) açıklamıştır. (NÖTR)"
Analizin tamamı için:
http://e.inclick.email/Track.ashx?id...d8d61584dc19a9
siz nasil sakin bir yatırımcı kitlesisiniz oyle. KAgidiniz ne guzel gidiyor. ses cikaran yok... teknikci temelciler ne der? Kısa hedef 14 civari mi hala? Yıl sonu bu sirket kari 600 mln gibi gelebilir.
Bu hisse uzun vadeli temettü ve bedelsiz hissesi nerdeyse 11 yıl olacak daha önce çok yorum yaptık kordsa kazandırır borsada ki en iyi uzun vade temettü hisselerinden biridir .
Endeks düşüşü falan anlamıyor helal sana hissem :)
Amerika ile olan husumet bizim şirket satın almasını etkiler mi acaba... Ne diyorsunuz...
neler oluyor acaba
yeni girdim senede
çok hızlı düştü...
Bölgedeki yatay desteğe tutunmaya çalışıyor, ancak göstergelerin de zayıfladığını göz önüne alırsak.
Aynı zamanda kanal desteği, haftalık IM Tenkansen ve aylık pivot desteği olan 11.3x seviyelerine dek gevşemesi anormal sayılmamalı.
Olağan koşullarda buradaki çoklu destekten dönüp, hareketine devam edecektir diye düşünüyorum şahsen.
https://eksiup.com/images/44/21/hw15262turvk.png
Sayın @HasanKIRHAN' a mahsustan selamlarımla.
güzelim tahtanın forumu bomboş.
Kordsa, 100 milyon TL yatırım ile İzmit fabrikasındaki ek polyester iplik hattını devreye aldı
28/05/2019 09:59:59
Artan polyester iplik talebine cevap verebilmek için, 2016 yılında
100 milyon TL yatırım ile Türkiye’de ek polyester iplik hattı yatırımı yapan Kordsa, hattın açılışı törenini gerçekleştirdi.
Global pazara güçlendirme teknolojileri sunan Kordsa, lastik güçlendirme iş kolunda 2016 yılında Endonezya ve Türkiye fabrikalarında 7.000’er ton ek polyester iplik kapasitesi sağlayacak bir yatırım kararı almıştı. Kordsa, 100 milyon TL’lik yatırım ile
İzmit fabrikasındaki ek polyester iplik hattını devreye aldı. Bu yeni hat ile tesisin üstün teknolojisi sayesinde standart HMLS polyester ipliğine ilave olarak çok yüksek mukavemetli ve daha iyi boyutsal kararlılığa sahip yeni nesil polyester iplik ürünleri üretilebilecek.
Yaklaşık iki yıldır çalışmaları devam eden hattın, Kordsa ve
Sabancı Topluluğu için hayırlı olmasını dileyen Kordsa Yönetim Kurulu
Başkanı Cenk Alper Kordsa’nın inovasyon gücünün Sabancı Topluluğu için ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. Alper şunları söyledi: “1973 yılında yola çıktığımızda hayallerimiz, hedeflerimiz büyüktü. Bugün geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler, açık inovasyon anlayışımız ile
İzmit’teki kord bezi üreticisinden dünyaya teknoloji ihraç eden, uzaya gözünü dikmiş global bir şirket konumuna geldik. Bu büyüme yolculuğumuzu, ana iş kolumuzda, Türkiye tesisimize yaptığımız yatırımlarla destekliyoruz. Yaptığımız bu yatırımlar ve güçlendirme alanlarımızın lastikten güçlendirmeden kompozit teknolojilerine genişlemesi ile bugün Türkiye ekonomisinin itici gücü olma arzusu ile yatırımlarımıza ve üretmeye devam ediyoruz. Her geçen gün daha çok alanı güçlendirerek, daha güçlü bir gelecek inşa ediyoruz.â€
Kordsa CEO’su Ali Çalışkan Kordsa’nın faaliyet gösterdiği 3 iş kolunda gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla ikinci bir Kordsa yaratma hedefine adım adım ilerlediğini vurguladı ve şöyle devam etti: “Dünyada her 3 otomobil lastiğinden birini, her 3 uçak lastiğinden ikisini güçlendirirken, son dönem yaptığımız yatırımlarla, yaşamın her alanına dokunur hale geldik. Bugün Kordsa teknolojilerimizle uçakların lastiğini, kanadını motorunu, gövdesini, içini hatta üzerinde indiği pistleri güçlendiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımımızla naylon iplikteki liderliğimizi polyester iplikte de yakalayarak, dünyanın en büyük polyester iplik üreticileri arasındaki yerimizi pekiştirdik.
Açık inovasyon anlayışı ile müşterilerimize değer yaratan ve sektöre yön veren yeniliklerle global liderliğimizi koruyoruz.â€
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
sırada iyi bir bedelsiz varsen kordsa
Günlük Takas:
Ek 22572
Resim göndermede problem oldu, alıcılar da böyle gelsin...
Net alıcılar: Kurum, Net Lot, Dağılım, Maliyet
İŞ 68.487 % 27,093 11,984
YAPI KREDİ 52.376 % 20,720 11,989
YATIRIM FİNANSMAN 28.652 % 11,335 11,958
TACİRLER 21.641 % 8,561 11,943
CİTİ 11.801 % 4,668 11,949
Diğer 69.824 % 27,622
Bu global yabanci kurumlardan birinin pisligiji temizliyor ya bilemedim egeen de de aynisini yapti
SM-J330F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Oblomov malûm 83 bin dipten 90 bine yaşanan ralliye ayak uyduramadı.Zira Ocak ayından bugüne %40 in üstünde kazandırmış bunu sindiriyor olmali.12 lerde tutunursa yıllık yeni zirve arayışları beklerim.Zira hikayesi olan bir kağıt.Sizin düşünceniz nedir ? Tşk.
Bir altına güveniyorum bir de Kordsa'ya..
Hatta Kordcoin diyorum ben buna...
Dostum özür dilerim, gereksiz atışmalar; foruma katkı, yazma vb. motivasyonuna ciddi etki etti.
Bu başlığa da giremedim uzun süredir.
Madem kimse göndermemiş, güzel bir haber ile başlayayım:
"Kompozit işinde yerini sağlamlaştırıyor 20 Haziran 2019
Hedef fiyatımızı 17.05 TL’ye yükseltiyoruz, tavsiyemiz AL
"
OYAK Yatırım.
http://eposta.oyakyatirim.com.tr/Dos...4-4e08625e627f
Şahsi fikrimi de ekleyeyim:
Herkesin gördüğü gibi istim üzerinde zaten. Orta-uzun vadede hemen her koşulda pozitif ayrışabilecek nadir hisselerden bence.
Bu türden uzun soluklu hareketler genelde bezdirici oluyor.
Alıp unutabilecek varsa "benim baktığım yerden" harika görünüyor.
Çok kısa/kısa düşünenlerin ise kanal bantlarına dikkat etmesinde yarar olabilir diye düşünüyorum.
Bol kazançlar dilerim. Selamlar.
https://www.tradingview.com/x/BqmuRjib/
kordsa 2 tane amerikada sirket almislar ktmm merkezi vasitesiyle
bu fiyatin yukselmesine etki yaparmi?
büyük para istediği zaman. tabii bu eski şirket alımları ise zaten satın alınmıştı. şu anki fiyatın içinde
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim için kısa vadede al sat yapsamda uzun vade için elimde tuttuğum sabit bir miktarım var. Bahsettiğiniz şirketlerin blançoya katkıları görüldükçe hedef fiyat yükselecektir.
kısa vadede siyasal yada farklı bahaneler ile düzeltme yapabileceğini düşünüyorum. o noktada lot sayımı yine sabit tuttuğum miktarın üzerine çıkacağım.
bunlar benim stratejim. karlı olması garanti değil. yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın.
Kordsa kral kagittir
biz çıkmadık bugün.
Fiyat hareketleri olacak elbet, gidip gelecek trade islemleri ile ancak temel kuvvetli ve bir trend varsa bu gidip gelmeleri cok da dert etmemek gerek diye dusunuyorum.
caas tan mı korkuyor da bu yükselişlere ayak uydurmuyor.
Kordsanın Abd de de 2 adet fabrikaları var.
senato bu gibi TC kökenli firmalara en basit para trafiği yada devlet işlerinde üretimlerinin kulanılmaması gibi boykot vs vs adam sorun çıkarmak istedimi bulur.
Trump Türkiye'nin haklı olduğunu söylüyor.
Piyasa bunu yaptırım gelmeyecek diye satın alıyor.
Kordsa nın bugünkü hareketi CAATSA yaptırımları nedeniyle olduğu düşünülüyor.
Gerçekten ilginç.
ABD böyle bir yaptırım kararı masada olsa şu an %30 iskonto olurdu.
Kordsa endekse göre zaten oldukça primli ayrıca ihracat nedeniyle kurda düşüş olumsuz etkiliyor o nedenle bugün yukselmedi.
Bankalar ve ASELSAN endeksi taşıdı.
O nedenle çok dert etmeye gerek yok.
Ayrıca teknik olarak yatay bir şekilde konsolidasyon hareketi var.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.