Bu heriflerin futbol yorumcusundan farkı yok..
Printable View
Nasıl uygun görürdünüz acaba !?!?
bir ferman salınsın
vurdursunlar boynunu..
Internette yaptığım araştırmada bankaların satılığa çıkarttıkları konut,arsa ve fabrikaların toplamı 10.047 olarak gözüküyor.
Yani bu kadar kişi bankalara olan borcunu ödeyemediği için malına el konulmuş durumda.
Adedi 500.000 TL olsa toplamı 5 milyar eder.
Tüm bankalar için toplam rakam olan 5 milyar büyük bir miktar mıdır bilemedim.
Bence önümüzdeki aylarda bu veriyi de takip etmekte fayda var.
Kriz gelecekse (büyük çapta bir krizi kastediyorum, küçük çapta her zaman var zaten !!!) büyük ihtimalle emlak balonundan gelecek ve bankaları krize sokacak.
2001 krizi gibi bir kriz yaşarsak dolar'ı çift hanede görürüz.....
Asıl kriz ordan gelmeyecek ki.Şimdi inanlar inşaatın projeleri üstünde banka kredileri var.Bu projeler zaten millete satılmış.Kredi tahsili için projenin icradan satılıp bankanın parasını alması lazım.E o iş nasıl olacak, tüm proje satılmış evlerin sahipleri ya da sahibi olduğunu zanneden evlerde oturan insanlar var.İnanlar da toz oldu.Bu kredi kimden nasıl tahsil edilecek.Ortada paraya çevrilecek bir mal da yok aslında.İsterseniz sur yapı tapu sorunu ,varyap tapu sorunu,nef tapu sorunu falan diye araştırın.Tüm projelerde aynı sorun var.Projeler bitmiş ve projeler üstünde ipotekler var.Evler satılmış paralar kayıp.Asıl gizlenen batık orda.Bu krediler bankalar nezdinde hala aktif ödenebilir kredi gibi gözüküyor.Geçen yıl ki KGF nin olayı da buydu.Bu batık şirketlere devlet eliyle paralar verildi.Riskin bir kısmı da devlet tarafından üslenildi.Ben maketten ev alanlara çok üzülüyorum.Yıllarca tapu falan da alamazlar belki de evleri de gidebilir.
Dediğiniz gibi 3 harfli inşaatçılarla ilgili tapu sorunlarına internette baktım yüzlerce şikayet var...millet dairenin parasını ödemiş tapu alamıyor...firma telefonlara cevap vermiyor...tam bir hüsran..
Şikayetlerin çoğu şu şekilde;
Sur Yapı İdilia Projesi'nden daire aldık diyemiyorum, çünkü Sur Yapı borcumuz bitmesine, yaklaşık 2 yıl önce de tapu masraflarını ödememize rağmen tapularımızı hala vermemiştir. Defalarca telefonla aramama rağmen telefona cevap verecek hiçbir muhatap bulamıyorum, mail gönderiyorum ama ona da cevap yok, sur yapıdan bir an önce tapularımızın dağıtımının yapılmasını istiyoruz. Yetkililerden de bu konuda daha fazla mağduriyet yaşanmaması için gereğinin yapılmasını rica ediyoruz
Yaw bu gelin seçimden önce doğum yapar mı acaba?komple dolara mi geçsem..[emoji3]
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Söyledikleri bence hep tuttu, parasal genişlemenin ekmeğini yiyerek buhranları geciktirmek marifet değil, güney koreyle farkımızın bu kadar açılmasının bi sebebi var son 15 yılda. O sebep de hocanın anlattıkları. Battık bittik modu göreceli bi kavram olduğu için eee hani o zaman Bak hala yaşıyoruz gibi bir tepki veriyoruz ama tencerenin altı yanıyo ve su yavaş yavaş ısınıyo, bizde içindeki kurbağa misali su aniden ısınmadığı için ve canımız yanmadığı için sıçramıyoruz. Ancak dünyanın geri kalanı ile bir kıyaslamaya girilirse kimlerden nasıl uzaklaştığımız, teknolojinin nimetlerine rağmen nasıl fakirleştiğimiz, sosyolojik ve refah seviyesi olarak kimlere yakınlaştığımız çok acı şekilde görülebilir.
E5303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En azından dolar 2 lirayken dolarda yükseliş kaçınılmaz faiz artışı bile engel olamayabilir tezi bile Türkiye çok güçlü dinamiklerimiz şöyle potansiyelimiz böyle dolar spekületif yükseliyo daha da ykselemz hatta düşecek savunucularının yanında gayet makul kalıyo
E5303 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uğur Civelek'i uzun zamandır, geniş zaman aralığı bulursak (Kısa konuşmaz) dinliyorum.
O kadar çok çöküş vadesi vermiştir ki...
Bunları tutturamadı...
Kendi gözlemimi aktarayım ;
Bundan 15-20 yıl önce yurtdışına gidince kaldığım otelin gecelik fiyatı 100 birim iken,
Aynı otelin bugünkü fiyatı 500 birim olmuş.
TL'ye çevirince o otelde kalmam ihtimal dışı !
Yoksa hem ekonomik, hem siyasal olarak tüm dünyada bütün devletler için geçerli olan evreler var.
Sabredersen, ömrün yeterse görürsün..
Kimler gelip kimler geçmedi ki...
1920 lerden bu yana kaç ekonomik kriz gördü bu dünya.
Yıkılmaz denen kaç lider yıkıldı, unutuldu gitti.
Bir tek tiranlar, topluma ve bölgesine eziyet çektirenler ve hırsızlar unutulmuyor.
Paranın rotası ile ilgili sürekli olumsuz olan birinin zaman zaman tutturması normaldir..kendisini fikir almak için dinlemekte fayda olabilir ama asla kendinizi kaptırmamak şartıyla..
Kendisiyle, yani yazılarıyla 2002'den sonra tanıştım..o zamanlar her hafta radikalde yazardı..ekonomik anlamda sürekli olumsuzluk bünyeye ve cebe zarar verdiğinden bir süre sonra takibatı bıraktım..
Kısaca sürekli kararmak iyi bir şey değildir..zaten ak sayılmayız..:)
Dostum kararsızlık iyi bir şey değildir..hele böyle volatilitenin yüksek olduğu ortamlarda..
Yanlış hatırlamıyorsam geçen ay dolardan ümidini kesip bozmuştun sanırım..Al yada alma ayrı konu tavsiyem olamaz ancak böyle ortamlarda sabırlı olmak gerekiyor bence..yeri geldiğinde ise azla yetinebilmek önemli..TL veya dolar farketmez..selamlar..
Pala yan geldi..:)
US 10 yıllıklar 2.96 +%1,73 , dolar 4.076 TL..
zor günler ve kriz söylemleri bilinçli şekilde söyleniyor olabilir, kriz, kriz, kriz, bilinç altına bu 3 kelimeyi yerleştir, dolarıda euroyuda vatandaş gider zirveden alır, 4,20/5,20 baksak %99 u vatandaş korku pisikolojisi altında almış olabilir, krizler hiç bir zaman kriz geliyor söylemleri ile olmaz, böyle olmuş olsa her 100 kişiden en az 60 o krize yakalanmazdı, krizler çoşku anında gelir, kimse ne olduğunu bile anlayamaz, her 100 kişiden 99 u buna yakalanır, kaçamaz, herşey güzel her şey mükemmel dendiği an dolarda alım anıdır, dolar o hafta dip yapar, birde borsa çok ucuzladı lafıda salata bir laf, uçuruma tepeden bakınca çok derin görünmez in bir yukarıya bak o zaman uçurum uçurumdur, seçime kadar piyasa tahminimce faiz destekli soğutulacak,ben seçimin ikinci turda sonuçlanacağını düşünüyorum, ikinci tur hangi tarih henüz açıklanmış bile değil, buda muamma, seri faiz artışları seçim öncesi kaçınılmaz, gelecektir, bu ay ve haziranda, belki vatandaşa vermezler, ama büyük paraya verirler, büyük para, fonlar gelir, f20 olsun gelir, risk geçekten varsa gelir dibs tarafına demir atar, borsaya bulaşmazlar, seçim sonrası ne olur, 3 ay bahar havası olur, bu günler hatırlanmaz bile, unutulur, :)
Bende kendisiyle tanışmadım ama borsadakilere sormak lazım, onlar tanışıyorlarmış..:)
Geçen gün dolar düştüğünde bir borsacı burada paladan bahsetmişti dolarcılara, oradan aklıma geldi..:(
Son durumda borsacılar aşağıda palanın, pardon kendilerini uçuracak cismin gelmesini bekliyorlar..
Ancak bu sefer çok bekliyebilirler..çünki genel anlamda yükselen faizler, yükselen enflasyon ancak düşük büyümeler hüküm sürecek sanıyorum bir süre..tabii ortalık tengildemezse..:)
https://i.hizliresim.com/rOnMaB.jpg
Borsa nasıl 7800 den 110.000 lere gittiyse dolarda geçmişin acısını öyle çıkaracaktır.........Ben dolarımı çift haneden satarım ( el konulmaz ise )
252325 adlı üyenin son paylaşımı 25.08.2017 tarihinde YGYO hissesi üzerine...
Bu gün birdenbire bütün başlıklara yazdıklarıyla rumenigge'nin neden atıldığını sormakta...
İlginç değil mi?
Anladığım...
Tekrar gelmek için bu üyenin lakabını ve şifresini almış...
Akraba, tanıdık, eşdost olabilir...
Onu kullanıyor.
Güneysu bu olayı beş dakikada çözer.
Depremi krizle karıştırma
Her kriz adım adım gelir..
Bir kısmı gerçekleri görür buna uygun önlem alır..
Diğerleri ise senin gibi düşünür..
2001 krizi herkesin bildiği gibi şubatta patlamadı..
2000 ortalarından itibaren kokular iyicene su yüzüne çıktı 2000 sohbaharında bazı bankalardan işini bilenler paralarını çekti
Bilemeyenler yada senin gibi ne krizi yaaaa diyenler şubat ayında gerçeklerle yüzleştiler..
Gerçeklerle yüzleşme anı ayrıca dolar da tepe borsada dip anı idi..
Herkes işte o noktada dolara saldırdı borsada kaçtı..
Keza 2008 krizin de de ABD de pis kokuların yayılmaya başlaması 2007 baharıdır
2007 yazında bu kokular TR piyasasında da konuşulmaya başlanmıştı..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sen eski pazarcı olmalısın..Yazış stilin ona benziyor.
Hayır sevgili abim..
Ne yazıkki hisse.net spekülatör yancı cepci troll paralı yazar şu bu tarafından ele geçirilmiş durumda.
(Güneysu nun dikkatine)
Özellikle bazı hisselerde bazı adamlar pıtırak gibi devamlı yazıyorlar..Bir yazdıkları bir yazdıklarını tutmuyor ısrarla da yazıyorlar..
Tersini söyleyeni bir anda afaroz etmeye başlıyorlar..
Zamanında alınmış nickler duruma göre su yüzüne çıkarılıyor
Veya bir süre dinlendiriliyor..
Hisse.net de ne yazıkki bundan 5-6 sene önceki saf hal kalmadı..
Kah yanılır kah bilirdik ama hepimiz kendi çapımızda amatör acemi yatırımcılar idi..
Şimdi profesyoneller basmış ortalığı..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...p?t=541&page=3
BABA nın görüşlerine katılıyorum.
'Yerli İHA mız var ama güneş gözlüğümüz yok'
"Türkiyede şu anda güneş gözlüğü üretimi mevcut değil"
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, geçen yıl en fazla güneş gözlüğüithalatının Çinden gerçekleştiğini aktaran Hocaoğlu, Geçen yıl Optik tarzda işlenmiş camları olan güneş gözlükleri plastik camlı güneş gözlükleri ve diğer güneş gözlükleri başlıklarında gerçekleştirilen ithalatta, adet ve tutar bazında ilk sırayı plastik camlı güneş gözlükleri aldı. Bu kalemde geçen yıl toplam 6 milyon 78 bin 213 güneş gözlüğü ithal edilirken, ödenen tutar 108 milyon 742 bin 413 dolar oldu. Toplamda ise Türkiyeye 2017 yılında ithal edilen 7 milyon 8 bin 765 güneş gözlüğü için, 135 milyon 323 bin 748 dolar ödendi. bilgilerini verdi.
https://www.yenisafak.com/ekonomi/ye...uz-yok-3246303
Seçimlerden sonra malum kazanırsa servet vergisi koyacakmış. Bunun örnekleri ne olabilir ? Mevcut kaydi sistemdeki tüm nakit varlıklar üzerinden mi yoksa + gayrimenkuller vs.. de dahil olabilir mi ?
Servet vergisi hakkında bilgisi olanlar biraz açabilirler mi konuyu ?
Grafikçi kardeş, tamam bu tür örnekleri anladıkta, reca edecem birazda sebep sonuç ilişkisi kursan diyorum..gerçi senin uçan kuştan haberin vardır amma belli olmaz gözünden kaçmıştır, dilersen eğer uygun bir zamanda buradaki sebep-sonuç ilişkisini ben sana anlatabilirim..:)
Walla kör tuttuğunu...:kahkah:
Böyle bir şey olacaksa sistemdeki nakit varlıklar üzerinden kesinti yapmak kolay bir şey değil bence..sisteme olan güveni sarsar ve yastık altını güçlendirir, finansal sistemi yıllarca zora sokar..bunun yerine örn. gayrimenkul vergisi, araç vergileri bir sefere mahsus çift kat zamlı olur mesela..yada 1994 krizinde olduğu gibi kurumlar vergisi mükelleflerine beyan ettikleri matrah üzerinden bir sefere mahsus ek vergiler getirilebilir..
Geçici vergiler konur diyeceğim ama her geçici vergi kalıcı oldu memlekette..kaldımı geçici vergi koyulabilecek bir yer bilmiyorum..maden sodasında bile vergi konuldu 3-5 ay önce..benzin 6 lirayı geçti..ne olacak 10 lira, 15 lira mı olacak..neyse konu uzar gider, her tarafımız vergi zaten..
Nihayetinde fazla vergide piyasa usandırır ha..sonra kaş yapayım derken göz çıkar..:)