https://youtu.be/PCVX_o2sZsM
Printable View
https://jantsa.com/ticari
https://www.alarko-carrier.com.tr/tr...bakis/tarihce#
ürün gamlarıına bakın, birde otkar'ın ürün gamına bakın
bilançoları güzel tabi
otkarla mukayese etmek abesle iştigal bu 1
otkar'ın onların arkasına takılması SAÇMALIK buda 2
https://www.otokar.com.tr/
Büyük balık OTKAR çok farklı bir yola girmiştir. Sudaki balık(çok çok ham bakir bir pazar) bir projesi var olurda yaparlarsa!
KOÇ yiyemeyeceği muz'u soymaz..........
https://i.hizliresim.com/RFaOnB.png
Otkar aylık dolar grafiği aylık olarak en yüksek kapanışı olan 33 81 üzerine çıktı şimdi sıra da en yüksek gördüğü 40,54 sent var
dolar 7 63 kabul edersek 309 00 tl .
yatıırım tavsiyesi değildir
orta uzun vade max hedefim de en üst mavi..
bol kazançlar efenim..
https://i.hizliresim.com/yZY8ld.jpg
https://i.hizliresim.com/LY8M3h.png
günlük grafik . y t d
Sayın Beetlejuice,
Deva bir çırpıda bırakılacak bir hisse değil, 3-4 yılda çok iyi yerlere geleceğini düşündüğüm için
beklemeyi düşünüyorum.
Otokara gelince; bu şirket benim memleketim olan Sakarya'da. Geçmiş yıllarda çalıştığım yapı kimyasalları
firması olarak bazı işlerini de yaptık. Ne kadar büyük ve katma değer üreten bir firma olduğunu çok iyi
biliyorum. Geleceğine güvendiğim için gayrı menkulden gelen paramı tarla alıyor gibi Otokara yatırdım.
Deva da olduğu gibi burda da değer yatırımcısı olarak inşallah uzun yıllar kalmayı düşünüyorum.
Bu işler biraz da nasip işi, nasibin yoksa nerede olursan ol.
Geriye dönük şirket hakkında burada yazılanları okumaya çalışarak bilgi sahibi olmaya çalışırken
çok değerli ortaklarımın olduğunu gördüm ve sevindim.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Syg.
Dostum kesinlıkle öyle bulunduğu sektör muazzam.. Bryat ile kıyas dahi edilemez. Bır yıllık getirisi yuzde yuz bıle olmamış şuan.. fırsat verıse alır yatarım.. Elinde olanlar şanslı şuan borsada otkar gıbı şirket yok denecek kadar az.. Gıdıp 3000 den karton alıp para kazanacağım diye bekleyen binlerce ky var.. Alsana en babasından şirket buradan bıle bana gore on kat getirme potansiyeli var..!!!
https://www.youtube.com/watch?v=PCVX...ature=youtu.be
Ahmet mergen endeks ve hisse yorumları faydalı yorumlar var . y t d
Örneğin buradan 10 a bölünse fiyat 26 tl ye bölünür,1 hisse 10 hisse olur,kar önümüzdeki yıllar 1. 2. milyar arası olursaki potansiyel var yine 80 ila 100 tl ye gider elindeki 10 hisseyi hesapladığında 800,yada üzeri olma potansiyeli var, hayırlısı bakalım. YTD.
Artık karton gibi hisselerden çıkanlar alternatif aradıklarından bu tür potansiyel hisselere gelmeleri kuvvetle muhtemel,sermaye düşük uzun yıllar sermaye artışı yapmamış hisseler önümüzdeki yılda hareketli olacağa benziyor,hayırlısı olsun inşallah dostum. yatırım tavsiyesi değil zarar oluşabilir.. YTD.
Sn. Kwon kartn da yazılarınızı okudum ve borsaya yeni girenleri bilgilendirmek için çok güzel yazılar. Fakat yeni girenlerin bu yazılarınızı anlamıyacak olması bir o kadarda üzücü. Duyumlarla hareket edenler ise bir şekilde deneyim kazanmaları gerekecek.
Yıllarca sermayelerinin çok çok üzerinde kar elde etmelerine rağmen süründürülen kağıtların keşfedildiği zamanları yaşıyoruz. Zarar eden hisseler, zararlar için yapılan bedelli ve 3 5 kat yükseliş ile kandırılan yatırımcılar... Sermayeleri düşük olanları bir süre bırakamaz diye düşünüyorum.
Kartn bedelsizi ile Egeen Konya Bfren vs hisselerin hareketine bakınca Otkar 7. ayda gördüğü 170 üstüne nazlana nazlana gitti.
Er geç fark edilir hak ettiği fiyatlamayı yapar.
Dostum orada çok can yakacaklar.. Yazık üzülmemek elde değil.. 3*** lerden gıdıp nıye karton alınırkı anlamış değilim. Bedelsiz verecek dersın zaten fiyatlarmasını yıllardır yaptı açıklandıktan sonra da 1 e 6 gıbı bır prım oluştu hissede daha neyin peşindesiniz dedik herkes saldırdı.. Neyse inşallah bekleyenler zor bir ihtimal de olsa kazanır.. Madem kartn gıbı hatta daha iyi senet istiyorsun al otkar bekle.. Hayırlısı inşallah..
19,10,2020...Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen zırhlı muharebe aracı Tulpar, seri üretime hazır hale getirildi.
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yaptığı açıklamada, ismini Manas Destanı'ndaki savaşçıları koruyan efsanevi kanatlı attan alan zırhlı muharebe aracı Tulpar'ın, 21. yüzyılın gereksinimleri doğrultusunda, piyade ve komando birliklerinin ihtiyaçları çerçevesinde tasarlandığını söyledi.
Tulpar'ın modern ve yeni nesil ana muharebe tanklarıyla görev yapabilecek durumda olduğunu dile getiren Görgüç, aracın, özellikle NATO ülkelerinde yürütülen ve benzeri araç programlarında yer alan zırhlı muharebe araçlarıyla eşdeğer yetenek ve özellikler dikkate alınarak tasarlandığını belirtti.
Aracın, kullanıcıların tek bir platformu farklı görevlerde kullanabilme ihtiyacı doğrultusunda çok amaçlı ve modüler bir araç ailesi olarak tasarlandığını anlatan Görgüç, Tulpar'ın ortak gövde yapısı kullanan hafif tank, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe, keşif, komuta kontrol, hava savunma, bakım ve kurtarma ve havan aracı ile ambulansın yanı sıra diğer araç konfigürasyonlarına sahip olduğunu ifade etti.
Görgüç, "Farklı kullanıcıların farklı isteklerine cevap verebilen araç, orta sınıf tank için de ideal bir platform. Tulpar'ın modüler yapısı, 7,62 milimetre ile 120 milimetre arasında insanlı veya insansız silah sistemleri, havan ve hava savunma sistemlerinin entegre edilmesine olanak sağlıyor." dedi.
"Türkiye'de sınıfında ilk"
Serdar Görgüç, Tulpar'ın tasarım önceliğinin mayınlara, el yapımı patlayıcılara, kimyasal ve kinetik enerjili mühimmat ile KBRN tehditlerine karşı koruma sağlamak olduğunu söyledi.
Otokar'ın zırh ve mayın kiti çözümleri konusundaki tecrübesinin optimum koruma çözümleri elde etmek için kullanıldığına işaret eden Görgüç, "NATO STANAG 4569'a uygun olarak TULPAR araç tasarımının kara mayınlarına ve balistik tehditlere karşı koruma sağladığı, yapısal bütünlük ve mürettebat bekası açısından başarılı bir şekilde test ve kalifiye edildi." diye konuştu.
Test sürecine ilişkin de bilgiler veren Görgüç, şunları kaydetti:
"Tulpar'ın en sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında testleri tamamlanmış, araç kalifiye olmuştur. Seri imalata hazır olan Tulpar Zırhlı Muharebe Aracı'nın son olarak ağustos ayında Şereflikoçhisar’da atış testleri başarıyla tamamlanmıştır. Tulpar, Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni nesil benzer araçlardaki koruma, hareket kabiliyeti ve ateş gücü yeteneği sağlarken öne çıkan bir özelliği de Türkiye'de bu sınıfta yerli ve milli olarak tasarlanmış, test ve kalifiye edilmiş özgün ilk paletli zırhlı muharebe aracı olmasıdır."
"İhtiyaç giderek artıyor"
Görgüç, Tulpar için dünyadaki mevcut ihtiyaç ve alımları takip ettiklerini, aracın uluslararası tanıtımlarını yapmayı sürdürdüklerini bildirdi.
Bu tip araçlara ihtiyacın son zamanlarda giderek arttığına dikkati çeken Görgüç, şöyle konuştu:
"Pasifik kıyısından Atlantik kıyısına hatta Güney Amerika'ya kadar envanterinde benzer araçlar olan ülkelerde ömrünü tamamlamak üzere, yenilenmesi gereken araçlar bulunuyor. Tulpar, tüm bu ülkelerin ihtiyacına hem teknik hem yetenek hem de maliyet olarak cevap verebilecek özellikte. Savunma sanayi alanındaki araç talepleri ve beraberinde gelen alım süreçleri uzun sürelere yayılabiliyor. Global pazarlarda farklı ülkelerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirilen Tulpar'ın testlerdeki performansı ve potansiyel kullanıcılar tarafından gelen geri bildirimler ise oldukça memnun edici. Çalışmalarımıza devam ediyoruz."
YAKINDA GÜZEL BİR İŞ BAĞLANTISIDA GELİRSEE İNŞALLAH BAK O ZAMAN OTKAR,A. yatırım tavsiyesi asla değil,zarar oluşabilir. YTD.
Tulpae bir tank midir?
Alman leopar tanklariyla kiyaslandiginda ne denebilir?
Bilen var mi?aydinlatirsa sevinirim...
Ytd
Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tulpar hafif muharebe tankı. Leopar veya Altayla kıyaslamak doğru olmaz onlara yardımcı mahiyetinde bir araç. Otokar yıllardır bu aracı pazarlayamadı bi türlü. Satışı yapılır ve beğenilirse farklı siparişlerde gelir. Ciroya önemli katkı sunar. Selamlar
Anladim..ic satistan ziyade dis satis onemli o da zor su sartlar altinda sanirim....
Atak bile sattirmadilar Bati bize...
Bakalim beklicez sanirim.
Otkar hissesi sahibi degilim;)
Ytd
https://twitter.com/turkmenbeyi003/s...736455/photo/1 ....Zaman her şeye gebe olabilir,,,,,yatırım tavsiyesi asla değil zarar oluşabilir.YTD.
Coronavirus â˜£ï¸ Turkish Agency @CoronaTurkey
SON DAKİKA
Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, mevcut aşıların COVID-19'un tespit edilen yeni türüne karşı etkili olduğunu açıkladı.
Bu yıl borsaya yeni gelen pekçok arkadaş var. Borsamızın derinliği için yatrımcı sayısı önemli. Bu yüzden yeni gelen her yatrmcı kıymetli. İçlerinde temel veya teknik olarak altyapısı olanlar var bir de hiç bilgisi olmayıp tweeter veya forumlarda okuduğuyla veya farklı duyumlarla hareket edenler var. Pekçok düşüşe yakalandım borsada ve otokarda. Örneğin otıkarda 147 den 60 a düşüş gibi. Veya pandemi öncesi 82 den 40 a ford 28 den 14 e tofaş 175 den 100 e otkar 62 den 38 e ttrak gibi. Bu yüzden 6 ayda 100 liradan 260 liraya çıkmış nerdeyse 3 kat kazandırmış hisselerde alım yapacak arkadaşlar gazla sözle duyumla değil araştırarak alım yapsınlar. Düşüşlere alışık değilseniz fena canınız yanar. İi günlerde herkes yazar çizer güler oynar düşüşlerde buralarda kimseyi bulamazsınız ya da sadece sövenler kalır. Yazdıklarımdan otokar için düşecek veya çıkacak anlamı çıkarılmasın. Hep böyle olmuştur. Bana gelince benim için otokar borsada alıp sattığım bi fiyattan daha fazlası. Şirket olarak seviyorum. Fiyatı düşsede çıksada umursamıyorum. Para lazım olmadıkça satmayı düşünmediğim bi hisse. Herkese bol kazançlar. Yazdıklarım yatrm tavsiyesi değildir
Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Emrah Altındiş: "Virüsler sürekli mutasyona uğrar, bu mutasyonun kötü bir etkisi kanıtlanmadı. Bir spekülasyon."
Borsada kisisel pozisyonlarim sifirlandi.Tüyü yolunmuş kedi gibi kaldim;)
Şaka bir yana buyuk bir arazi firsati cikti Urla da.Oraya ortak icin hisselerimi sattim.
Elime nakit gecerse iyi sirketleri alicam tekrardan otokar bunlardan biri.Ama saglam bir dusus lazim bana kuresel ya da ulusal capta bir de bolca nakit lazim yoksa ucuza zor alirim;)
Onun icin sirketleri hala takip ediyorum...
Ytd
Benim gonlumden gecen bir de Otokar in askeri sirket olarak bir yabanci ortagi olsa cok farkli bir resim cizeceği.Cunku bu sirket ihracat bazli otobus vs de iyi istedigini uretir satar ama askeri anlamda global oyuncu olmasi Bati dan bir ortakla olmasi lazim.Askeri alanda ihracat pazarlarinda bizim sesimiz bir yere kadar cikiyor.Ama guclu bir ortak farkli yere taşır.Sirketlerimiz muazzam güzel.
20 tane sirket sayarim harika olarak.Bati nin apple amazon vs var ama her sey o tarz sirketler demek degil.
Bistteki sirketlerimizden parlak olanlar da mutlaka bir ekonomi icin yapı taşı.
Sadece sirketlerimiz deger gormuyor.
Yoksa doviz bazli bakilinca bu sirketlere bicilen fiyatlar komik gercekten.
Tl nin değer kaybi üretim dongulerinin finansmaninin zorlasmasi vs bunlar ayagimizdaki taşlar.
Koc grubunu iyi bilirim sirketlerinin cogunu gezdim cocuk gibi hicbir sey bilmiyormus gibi hala ogrenmeye calisirim kafamda hala otokar in yabanci ortaksiz olmasina mana veremedim yillardir.
Nasip bakalim yillar neye gebe...
Elektrikli otobus ve askeri zirhli araclarda donusumu koc grubu iyi dikkate aliyor bu da onemli.Gec kalsaydi kulak tikasaydi bu donusume kafamda soru isareti belirirdi.
Bunda da hizli davrandilar.
Koskoca sabanci bile temsa yi rezil etti ki abd de pazari olan bir firmaydi temsa.
Dolayisiyla iş yapış şekli vs si iyi otokar in ozellikle...
Takipteyiz;)
Ytd
Şirketimiz ve ticari araç üreticisi Iveco S.p.A. arasında imzalanan iş birliği ve tedarik sözleşmesi kapsamında şirketimiz (i) IVECO BUS'ın mevcut ürünlerini IVECO BUS adına Sakarya'daki fabrikasında üretecek (ii) IVECO BUS'ın ürün portföyü; fabrikamızda üretilen Otokar ürünleri ile genişleyecek ve ortak sinerji yaratılacaktır.
Sözleşme süresi 5 yıldır ve otomatik olarak 5 yıl daha yenilenebilecektir.
Sözleşme koşullarına göre, sözleşmenin ilk döneminde 5.000'den fazla araç üretilmesi öngörülmektedir; ancak nihai adetler pazardaki gelişmelere göre belirlenecektir.
İlk üretimlerin Otokar tesislerindeki üretim hattı hazırlıklarının tamamlanmasını takiben 2021 yılı sonunda başlaması planlanmaktadır.
Taraflar, projeye ilişkin yaklaşık 26 milyon Euro tutarında ortak yatırım yapacaktır.
IVECO ile yürütülen bu proje sürecinde rakiplerimizin bu bilgiye nihai anlaşma koşulları kesinleşmeden haberdar olması suretiyle Şirketimizin rekabet gücünün zedelenmemesi ve IVECO ile yürütülen görüşmelerdeki pazarlık gücümüzün olumsuz etkilenmemesi için Şirketimizin meşru haklarının korunması amacıyla, 27.12.2019 tarihli Ön Anlaşmanın (MoU- Memorandum of Understanding) kamuya açıklanması, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, ertelenmiştir. Erteleme kararı, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 10.11.2017 tarih ve 2017/18 numaralı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından alınmıştır. Mevcut durumda erteleme gerekçelerinin ortadan kalkması nedeniyle konuya ilişkin açıklama yapılmaktadır.
Şiretimiz, Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile 175 adet otobüs ve bu otobüslerin yedek parça ve eğitimlerini kapsayan yaklaşık 18,7 milyon Euro tutarında bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır.
Söz konusu sipariş ile ilgili teslimatların bu yıl başlayıp partiler halinde 2021 yılı Mart ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır.
İhale Bedeli
Yaklaşık 476 milyon TL
İhale Bedelinden Ortaklık Payına Düşen Kısım
Yaklaşık 476 milyon TL
Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%)
Yaklaşık %20 (2019 yıllık hasılata oran)
Açıklamalar
11 Haziran 2020 tarihli ÖDA ile en iyi teklifin Şirketimiz tarafından verildiğinin açıklandığı ESHOT Genel Müdürlüğü'nün ihalesine ilişkin davet mektubu Şirketimize iletilmiş olup; ihale sözleşmesi yasal süresi olan 10 gün içerisinde imzalanacaktır. Söz konusu ihale ile ilgili teslimatların bu yıl başlayıp, partiler halinde 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.