Evet arkadaşlar kar tahminleri alalım sayın izci, sn knox, sn kitapcı, sn mastori, sn deseitri herkes lütfen
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Printable View
12.203.479 TL benim tahminim :)
Ciro tahminim : 240.000.000 TL
14.487.569 TL tahminim hadi hayırlısı
2018 yılında torba yasayla beyaz eşya için kalıcı vergi indirimi geleceği söylentileri var. Umarım sadece söylenti değildir. Herkese iyi akşamlar.
YTD
15.767.090 tl benim tahminim sn.axaray
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ıyı geceler demek ıcın geldım ,,,,
dun en son keko dan dolayı krız çıkmış tı da takıb etmıyorum
etmıyorum burayı
salı ya kadar oyalasın keko emmı buralarda hısse degerını belkı de aşağı ıter kım bılır ,,
neyse aldım sattım demek yok
deyenın kı de zaten yatırım tavsıyesı degıldır
Ne kekoymuş arkadaş (sn.keko siz alınmayın lütfen ) adam paylaşılamıyor. 46500 lot Malım var dedi o lotla mı aşağı basacak yoksa yanlış bilgi mi veriyor diyorsunuz sn.wishwind. açık konuşun da millet ogrensin
230 milyon ciro 13.5 kar ☺
Sn.keko arkadaş cevap vermedigine göre size cevap hakkı doğmuştur. Yeterince bişeyler karaladınız fakat sanırım yeterli olmadı.
Ciro 251.000.000 tl
Kar 16.199.400 tl
Hayalimden geçeni yazdım bir bakmışsın gerçek olmuş.
arkadaşlar akşamları topiğe girmek istemiyorum ama ne oluyorsa ne yazık ki akşamları oluyor...sabah uyandığımda haberim olmadan benim ile ilgili tufanlar kopmuş bana sadece evet veya hayır cevabı verme hakkı düşüyor...beyler bence şu engin hayal gücümüze bir sınırlama getirmemizin vakti geliyor....çok ilginç senaryolar kuruluyor tabi bu senaryoların hiç birinin de gerçeklik payı yok...biraz zan katılarak oluşturulmuş bu senaryolar ile sadece burada ortak emekler verdiğimiz bu güzel ortam bozuluyor...
fuul olarak hala 46 500 adet hissem ile fuul silverlinedeyim ve bu hisseye güvenerek bilançosunu bekliyorum...
Pardon siz yazmışsınız bile :)
Ben de bir tahminde bulunayım : son çeyrek cirosu 70 milyon,toplam ciro 244 milyon....son çeyrek karı 6,5 milyon toplam kar 17,5 milyon...bilmiyorum başka bir arkadaş böyle söyledi mi ?? ben hiç kimseye bakmadan bunu yazdım..bakalım ne gelecek ??
doğrudur bende anlamıyorum...sanki hisseyi kakalayarak satıp çıkmışım gibi bir hava oluşturuluyor...benim için sayın izci,kitapçı,maharaj,akrep ,sekiz ne kadar değerli ise sanırım bazı arkadaşlar için de bende öyleyim...insan değer verdiği kişilerin düşüncesini her zaman merak eder...tabi mümkün olduğunca da takip etmek ister....bize değer verenlerin bilmesini isterim ki hala da silverlinedeyim...değer verdiğim 5-6 hisse arasında en çok değer verdiğim silverlinedir ki onu seçtim....
düşük sermaye yapısı ,yeni bir atılım yapması ( tıpkı geçmişteki yataş gibi ) artan ciro ve kar beni fazlası ile cezb ediyor...bu filmin sonunu görmek istiyorum..
burada paylaşım yapan bir çok arkadaş da benim için çok değerlidir..burada birbirmizi gerçekte tanımıyor olsak da benim değer verdiğim saygı duyduğum ve güvendiğim insanlar ile doludur bu topik...isimlerini burada tek tek saymama gerek yok onlar kendilerini çok iyi biliyorlar...
bizi biz yapan ky dostlarımızın bize olan sevgisi ve güvenidir...bu güne kadar da hep onlara layık olmaya çalıştık...
son çeyrekler her zaman daha iyi olmuştur silverlinenin...üçüncü çeyrekte zaten 64 milyon ciro ve 5,3 milyon kar yapmıştı...ben son çeyreğin daha iyi olacağını düşünerek bu miktarları biraz artırdım...cirosunun yarısını ihracat yaptığını hatırlıyorum...son çeyrekte de %7 e yakın döviz yükseldi...ihracat yaptığı ülklerin çoğu euro kullanan ülkeler...euro son çeyrekte dolardan daha fazla arttı...euro/dolar paritesi 1,15 lerden 1,25 lere kadar çıktı son zamanlarda...
işte bunları da göz önüne alarak mümkün olabilecek 70 milyon ciro ve 6,5 milyon kar olarak tahmin yürüttüm...sanırım biraz da iyimserliğimin en üst sınırlarını söyledim...biraz da gönlümden geçeni yazdım...ama yine de son kararım bu olsun...
geçmişin yataşını silverlinede görüyorum...yataş geçmişte bol bol yeni mağazalar açıyordu...bir de pazarlama ile birleşmiş idi...şimdi yataştan tek eksiğimiz pazarlama ile birleşmedir...buda olursa tam da yataşın yoluna girmiş olacağız...ama bu yeni mağazaların açılması da hissenin karına önemli katkılar yapmaya başlayacaktır...
12/17 Tahminim ; 14.990
2015 ve 2016 yıllarına biraz önce tekrardan baktım...gerçekten de son çeyrek ciroları %10 a yakın daha da artmış...ama karları geçmişte son çeyrekte eksi yazmış görünüyor..yanlız bu yıl değişik bir yıl...sanki illa ki karlarını saklamamış ve karlarını göstermek istemiş...ben bu işaretlere de güvenerek son çeyrek cirosunun ve karının yüksek olacağını tahmin ediyorum..
karını göstermesinin nedeni belki de kurumsallaşmak adına olabilir...yaptığı tasarımlar ve avrupada aldığı ödüller şirkete çok güzel bir imaj vermiş...artık bu imajı sağlam ve artmış kar bilançoları ile pekiştirme vakti geliyor gibi...
açıkçası bu ihtimalleri severek buraya geldim...bu ihtimallerin gerçekleşmesi hisseyi çok güzel yerlere taşır...
Sn.keko parite meselesi önemli degindiginiz iyi oldu pozitif etkisi olacak.
4.çeyrek dönem başında dolar 3,55 imiş...dönem sonunda 3,79 ile kapatmış...dolarda %6,7 lik çıkış söz konusudur..
euorda ise dönem başında 4,19 iken dönem sonunda 4,54 olmuş...euroda bu çıkış miktarı %8,3 olmuştur...
eğer hammadeyi dolar bazında alıp bu hammadeyi işleyip euro bazında satacak olursanız bu durumda ekstra kar yazarsınız....buda kar marjınızı daha da artıracaktır...bu tüm şirketler için bu durumdadır...benim bildiğim silverline için de öyledir...hammadde çelik bunu dolar bazında alıp işledikten sonra euro bazında satmak şirkete ekstra bir kar getirir..
doların çıkışı ihracatçı şirketler için çok önemlidir ama bir de dolar /euro paritesinin yükseldiği bir dönemde ihracatınızın euro bazında daha yüksek olduğundan şirket için ekstra bir güzelliktir...
bakalım silverline nasıl bir performans sergilemiştir...bunu hep birlikte gelecek bilanço ile göreceğiz...
doğru söylüyorsun dostum onun da etkisi vardır...ama uzun bir süredir bu fiyatları takip etmiş değilim....mesela geçmişte elimde olan erbosan nedeniyle çok yakından takip ederdim...çünkü şirket boru üretiyordu o yüzden de hammaddenin fiyatları çok önemli idi...boruda şekil tektir...her hangi bir tasarım veya sanat değeri yoktur...onda direk sağlamlık ve kalite ön plandadır...o yüzden de boru için hammaddenin fiyatı çok önemlidir..kar marjını direk etkiler...
ama bizim silverline ürünlerinde daha çok tasarım ,sanat ve emek ön plandadır...silverlinenin ürünlerine kimse kilo bazında hammadde fiyatı ile bakmaz...bir firmadan 500 tl ye aldığınız bir ürün eğer silverlinenin ürünü daha şık ise 200 tl daha fazla vererek o ürüne sahip olmak istersiniz...o yüzden de aha şu ürün kaç kg dır gözüyle bakmazsınız...o yüzden de çelik fiyatları bana göre fiyatlamada çok az etki ediyor...
ama hammadde ucuz olursa ve satışınız da yüksek fiyattan olursa o vakit gözönünde tutulmayan gizli küçük çapta tatlı bir kar bırakır...dediğim gibi asıl önemli olan silverline ürünlerinin işlevselliği ,tasarımı ve emek değeridir...
erbosandan söz ederken geçmiş anılarımı hatırladım...o hisseden 43 civarlarından almış bir ay olmadan 66 tl civarlarından satmıştım...o vakit elimde 381 lotum vardı...aradan neredeyse bir yıl geçmiştir geçen gün o hisseyi 104 tl fiyatlarında gördüm..
ama bu günkü sermayem ile 1 300 adet erbos alabiliyorum....erbos da kazandırmıştır ama biz de kazanmışız...:)
sayın izci neredesiniz yahu..bu topiğin tüm yükünü bana yükleyip nereye gittiniz öyle....:)