3 gün önce 160.000 dolar için 4.60 vermişti vakıf....
Ne çabuk artmış...!!!
[quoteVakıfbank 32 Gün USD %5,25 verdi...... [/quote]
Printable View
3 gün önce 160.000 dolar için 4.60 vermişti vakıf....
Ne çabuk artmış...!!!
[quoteVakıfbank 32 Gün USD %5,25 verdi...... [/quote]
07 Aralık Cuma 14:16 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: (ATİLLA DAVASI) OLUMLU GELİŞMELER VAR, UMARIM SONUÇ ALIRIZ
artık sadece umuluyor...eskiden olsa eeeeyyyyyy denirdi, hukuksuz denirdi, kabul etmiyoruz denirdi :he:
Tuncay Özilhan: İflaslar başlarsa durum daha kötüye gider
TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan bugün yaptığı konuşmada net ifadelerle içinden geçtiğimiz ekonomik krizi anlattı. Özilhan, "Konkordato ilan eden şirketlere her gün bir yenisi ekleniyor. Moraller bozuluyor. Reel sektör önünü göremiyor. Eğer iflaslar başlarsa durum daha da kötüye gider" diye konuştu.
Son dakika… Erdoğan’dan Hakan Fidan açıklaması: Haberdar değilim
Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan; MİT Başkanı Hakan Fidan'ın, ABD'de yaptığı iddia edilen "Kaşıkçı brifingi" için 'haberdar değilim' dedi.
Herşeyi bilen adam bundan haberi yokmuş.:hah:
Bu VDMK denen şey nedir....
Yine, yeni bir Ali Cengiz oyunu mu...
İnternette okuduğum kadarıyla şöyle;
Varlığa dayalı menkul kıymetler (VDMK), çeşitli finansal kurumların alacakları karşılığında çıkardıkları araçlardır. Bankalar ve benzer şirketlerin açtığı bazı krediler, finansal kiralama sözleşmelerinden doğan alacaklar, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının portföylerindeki gayrimenkullerin satışından doğan alacaklar bu araçlara dayanak olabilir. VDMK ihracı yoluyla finansal kurumlar vadesi henüz gelmemiş bu alacaklarına likidite sağlar. Yatırımcı ise farklı niteliklere sahip bir alacak havuzunun getirisinden faydalanır.
Türkçe meali; adam borcunu tahsil edemiyor alacağı parayı daha ucuz bir fiyattan başkasına satıyor...bunu satınalan da borçlu borcunu öderse kar etmiş oluyor....
Likidite sağlanıyormuş bu yolla !!!
Net bir faydası yok....bir şey mi üretiliyor...bir şey mi icat ediliyor...
Ali'nin külahı veli'ye, velinin ki hasan'a, hasan da basan'a emanet...
Gazeteler ballandıra ballandıra yazmışlar çok matah bir şey yapılmış gibi...
Yanliş düşünüyorsam yazın lütfen !!
Aynisini 10 yildir spor yapan arkadasimda soyledi. [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tek seferlik bu oran veriliyorsa, uzun vadeli bağlanabilir aslında. mesela seçime kadar başlanıp unutulabilir.
oranlar 18 bandındayken, çok kısa süreli olarak gece gündüze geçmiştim, oranlar 24 çıkınca oranımı güncellemedikleri için, binbir dertle çıkmıştım. acaba %6 oran verirler mi?🤔
Abd TDI 155K (Beklenti 200k)
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adam diyoki faizler dahada dusecek simdiye kadar bastira bastira bu seviyelere anca getirdik vs.
Bu kafa devam ederse daha çokkkk fırlar.
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün ilk kademeli döviz alımına başladım .
Euroyu 6.08 den aldım sonra euro oldu 6 lira ..
5.50 altı euroda zor gibi olur ama çıkarsa iyi çıkış yapabilir çünkü Avrupa Mb sı aynı Fed gibi Qe olayını sonlandıracak yakında ..
Al sat yaparak mevduatdan daha çok getirisi olacak bence o yüzden ilerde döviz yükselir diye düşünüyorsanız vadeliye koyana kadar diplerde alım tepelerde satış mantıklı geliyor ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eskiden carrafoursa ve metroyu ucuz bilir oralara toplu alışveriş yapmak için giderdim geçen hafta metroya gittim dunde carrafursa ya gittim soyle bir 20_25 ürünü karsilastirdim bim halkmar a101 den hiçbir farkı kalmamış fiyatlar esitlenmis harcadığım benzin parasına acıdım ...bu arada hakan atilla işi TL ye yaradı anlaşılan serbest bırakılacak bu durumda TL değer kazanabilir ( MB faiz indirmezse )
Dolares bir sure 5.10-5.50 arasinda gider gelir...
Ne tarafi kirarsa o yone hareketlenir.
Syg,
Finansal piyasaların derinliği ile ilgili bir durum.ABD de cok yaygin. Risklere göre sınıflandırması var. Hatta a b c d grubu, oncelikli faiz veya ana para odemeli, sabit degisken faiz vs vs..bankaların vade ayarlamasına olanak sağlıyor. 2turu var.ilki banka bunlara karşılık borçlanıyor ve alacaklar bankanin aktifinde kaliyor bir nevi finansman bonosu ihrac ediyor ama vade alacaklarla uyumlu. 2.si banka aktiflerinden çıkarıyor ve alacaklar ucuncu firmaya devroluyor ve bunun senetleri daha riskli. ancak ikinci üçüncü siniflandirma sonrası risk gizlenerek 2008 de ağırlıklı emlak kredileri aracılığı ile krize neden olmuştu.. bizde derinlik olmadığından az etkilendik. Factoring firmalarinin alacak kırması gibi bir durum. Sistem risk primi, sigorta vs saglam oturursa sorun olmamalı. Ama birikmiş toksitler itelenecekse buyuk sorun. Ozellikle 0.99 faizli emlak kredileri sepette eritilmemeli.. ABD de bu alacaklar icin sigorta var ama Turkiyede bu kadar buyuk alacağı kim sigortalayabilir bilemedim.. riskin arttığı ortamda şahsen girmem..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tür farklılığı yani banka aktifinde kalip kalmaması yasal duzenlemelerde olmasi gerekiyor. Duzenleyici kurum SPK olmalı. VDMK kiymetli evrak hukuku kitaplarinda olan ama uygulanmayan bir müesseseydi. Yararlı olabilir. Faizden fazla getiri sağlamalı yoksa anlami olmaz. Iki tur de olabilir ama duzenlemeye bakmak lazım.. bu tarz duzenlemelerin durgunluk ve piyasalarda sıkıntı olduğu dönemde öne sürülmesi beni kaygılandırıyor.. nihai amaç önemli..
Gecen haftasonu carrefour dan mach3 turbo 8 li aldım 46tl.. ariel de 7kg 43tl idi..piyasada en ucuz. Bi de 150yi geçtiğim icin 25tl kupon bulup indirttim:) ..Hala ariel indirimde :):) Zamanlama önemli..genel olarak pahalı olduguna katılıyorum..
Mümkünse biraz kalsanız da biz de alsak :) kademe yapmıyorsunuz anlaşılan..
Bu defa kademenin alasini yapicam bu isi ogrendim:)
Hanimin haberi olmadan h.ici karla cikmam lazim. Tek umudum mb nin faizi dusurmesinde :)
Lakin vur abaliya misali mb faiz arttirirsa dolar 4 e vurursa hic sasmam.
Kalacak yere ihtiyacim olabilir irtibatta kalalim....
USDTRY - GUNLUK- LOGARITMIK
Elf gozlerim 5.50 de ki 3 lu kesismeyi goruyor.
1. Gunlukte EMA50 seviyesi.
2. Yukari yonlu ana trend
3. Tarihi zirveden bu yana dusus trendi
5.50 uzerinde uzun barlar gorebiliriz. Watch out diyorum.
[IMG]http://666kb.com/i/dzbnxg3cceh1t84ui.png[/IMG]
DOW JONES (DJI) - AYLIK - (Logaritmik)
1914 ten beri olusan grafik. Onemli krizlerin seviyelerini belirledim.
Bir sonra ki krizde beklentim 20k seviyesi
Olurda en onemli destegi olan 15k ya gelirse butun borsalar yerle bir olur.
[IMG]http://666kb.com/i/dzbnfntjee1tku7wq.png[/IMG]
XU100 - AYLIK - LOGARITMIK
Su grafigin guzelligine bir bakin hele!
86.000 kirilirsa beklentim 69-72k bin arasi.
Eger bir ralli olacaksa - ki bu ancak 102 bin uzerinde ihtimal dahilinde olabilir - beklentim 150k seviyeleridir.
[IMG]http://666kb.com/i/dzbnmj1j7s8zq2r2i.png[/IMG]
Grafiklerin en guzel yani su. (Cogu kisi anlamasa da)
Sana net bir goruntu cizmez. Sana opsiyonlar sunar.
Iki yonlu hareketleri izlemeni ve pozisyon almani saglar.
Bak mesela ben grafiklerde hicbir zaman su kesin olacak demem
Kimse bunu tahmin edemez, muneccim degiliz.
Direnc ve destekleri belirlerim, brakeoutlari takip ederim.
Ornegin USDTRY su an cok pahali duruyor ama 5.50 uzerinde bana ucuz gelir.