http://666kb.com/i/e0bxma7lepcf7pj0m.png
Printable View
2012 yılı son ayları 2013 yılı başlarında soğan 25 kuruş patates 40 kuruştu yapı kredinin fiyatı 3 ve üzeri 1 lot yapı krediyle yaklaşık 10 kilo soğan veya patates alabiliyormuşsun şu an soğan 5 tl patates 4.5 -5 tl şu an 1 lot yapıkrediyle 300 gr ancak patates veya soğan alabiliyorsun hissenin durum ve özeti budur :)
https://www.youtube.com/watch?v=BM204wFZwQc
2014 den beri genişleye genişleye patlayacaklar diye korkuyorduk başımıza geldi.
bizde gurur duyduk pehhh
var karanlık bir taraf da cözemedik bir türlü
yoksa ayın karanlık yüzüne çinlilerden önce leylek mi kondu?
bir yıldır satanlara özel brifing,
bize gelince öpücük.
bu borsa mevzuatı düzelmedikçe türkiye 1 adım ilerlemez.
millet tarlada ağacın dibine gömmeye devam eder parasını.
diye düşünüyorum.
Senin mantığına göre hiç almamak lazım
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tam da bunu demek istedim. Ykbnk/patates paritesi bile konuşuluyor son çeyrekteki 2.asama kredilerdeki sicramadan bahseden yok.
Haftalardır, bankalarin ve Türk ekonomisinin mevcut durumu ve 2019 beklentileri ile ilgili yorum yapalım diyorum , hala patates,soğan muhabbeti daha fazla teşekkür alıyor.
2008 krizinde aynı dendi korkudan kimse hisse alamadı bırbaktık hepsi 5 katı olmuş
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin -361, ortalama tahmin ise -332 puan oldu.
Foreks'in 54 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +333 puan olurken, en düşük beklenti -1.330 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 54 analistin 6'sı pozitif, 48'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -361
Ortalama : -332
Maksimum : +333
Minimum : -1.130
Katılımcı: 54[(+)6(-)48]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(14/01/2019 - 09:24:57)
2009 da 550 dolarlık cıtıbank 0,85 cent gördü borsa bu herşey olabilir
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2009 da cıtıbank 550 dolardan 0,85 cent olmuş tu borsa bu daha neler olur neler ykbnk bu fiyatın çok ama çok altıda görülebilir tabii üstüde
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
biz bırakın 550 doları bir 50 usd görelim sonra 0.01 cent görsün mühim değil
alımlara devam çok karamsar görgüm milleti
yahu 5.50 den dolar satmak koyuyor adama ne yapacan sistem gereği verecen :party:
arkadaşlar geriye dönük var
avrıupa da bankaların Amerikan çıkışını es geçip onda bir oranında düştüğünü ilk malı almaya başladığım gün yazdım
yani bilmediğimiz bir şey değil
bizde de farklı bir durum yok 3 usd den gelmişsin 0.30 usd ye
yahu dükkanları kapatıp gitsinler kapitalist sistem çöküyor o zaman ne yapalim 400 yıllık trend bize patlamış der dans ederiz ne yapalim.:party:
bugün 7.42 Euro dan dbkgn ( deutsche bank ) hissesi aldım 32 kilogram global palaya sinyal olsun.
neresinden bakarsan bak.ucuz mu ucuz.kağıt alacak iç piyasada yok.hepsi dolarda veya vadelide.geri dönecekler.belki bu ay belki gelecek ay.sıkıntı yok.o zaman algı hep bardağın dolu tarafını görecek.o zaman bi fiyatları hayretle hatırlayacağız.....
evet geçen hafta emeklilik fonları yapıkrediyi satışta ilk sırada. olmasa belki yükseliş olacaktı. geçen seneyi borsa bayağı bir kayıpla kapattı. elbette hisse fonları yüksek zarar yazdı. senelik olarak emeklilik yatırımlarına bakan yatırımcı, muhtemelen hisse fonlarında satışa gitti. bu nedenle fonlarda hisse miktarlarını yasal alt sınıra çekmişler diye düşünüyorum. borsa yükselişe geçtiğinde vatandaşın tekrar ilgisi olacaktır.
Grafik yükleyemedim ama fiyat grafiğine bakarsanız son 1 yıllık ( son 3 yada 5 yıllık da farklı değil), geçen şubat ortasında Garan ile Ykbnk ayrışması inanılmaz biri hep yukarı diğeri hep aşağı.
Anlamaya çalışıyorum ama bu kadar keskin bir ayrışmanın nedenini bulamıyorum.
aaa yükleyebilmişim ama sadece bir resim yüklenmiş grafiği becerememişim.
yakında sokak satıcıları ykbank satacak...patateeesss soğaaaan yapıkrediiiiii..1 lira 1 liraaaa
Çok büyük YKB den havanda su dövmeye devam.Ucube hareketler.
Hazırlanın ilk direnç 1.98
Şaka şaka 😄
Gösterge faiz 17,90 larda
Bist te ykb ye nal toplama görevi verilmiş anlaşılan
Son yılların en kötü yatırım aracı malesef
Banka hakim ortaklarına kıyak faiz odeyecek anlasılan bu ihrac ile.
madem hedef sirketin sermayesını guclendırmektıyse neden nakıt sermaye artısı yaparak parayı bankaya koymadılarda ,bankadan faiz geliri elde etme yoluna gıttıler hemde oldukca bankaya maliyetli
...SANIRIM YAPIKREDİNİN KARIN AGRISI ORTAĞIYLA ALAKALI...
İtalyan devlet tahvillerindeki yabancı payı 4,5 yılın en düşük seviyesine indi
Yabancı yatırımcıların elindeki İtalya devlet tahvili miktarı Ekim ayında, Ocak 2014'ten bu yana görülen en düşük seviyeye indi.
İtalyan devlet tahvillerindeki pozisyonlarını 5 Yıldız Hareketi-LigPartisi koalisyon hükümetinin kurulduğu Mayıs ayından bu yana azaltan yabancı yatırımcıların elinde Ekim ayı itibariyle 651,50 milyar euro tutarında tahvil var. Eylül ayında 656,22 milyar euro olan bu rakam, Ocak 2014'de 648,21 milyar Euro seviyesine kadar gerilemişti. Yabancılar, Ekim itibariyle İtalyan devlet tahvillerinin yüzde
32,8'ine sahipler. Eylül'de bu oran yüzde 33,1 seviyesindeydi.
Bide italya da batık banka var ab kayyum atadı.Batıklara karşıda karşılık ayırın derler.
Daha evvelden koyduğu 450M dolara yakın sermayenin 3 ayda 300 e düştüğünü gören italyan ortak bu sefer tahvil de ısrar etmiş olabilir..
Burada IMF gelecek hisseler uçacak diyenler oldu..
Arjanti IMF ile haziranda anlaştığında ARS 25 27 ler civarında idi şuan 36..40 ları gördü
IMF genelde yüksek faiz kemer sıkma ve yüksek kur ister..
Dolar 10 tl yi yakınca haaaaaa denip iş işten geçmeden evvel oturup tartışmakda fayda var diye düşünüyorum
2005 yılında 2 Milyar euro ya almışlar..
Verdikleri para da dönüp aslında yine kendi ceplerine girmiş..
İşte buna kol büken pazarlık denir..
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/k...yi-aldi-318022
Büyük aileler 5-10 senelik planlar yaparlar..
Ülkenin gidişatını senden benden iyi bilir ona göre yıllar öncesinden pozisyon alırlar..
KOÇ u 3 e alıp 5 e satarak bu günlere geldiğini sanmayın..
Bu bankada çok büyük spekülasyon kokusu alıyorum..
Sırf bu 6 aydaki sürünmesi değil..
2013 den beri her ralliyi en arkadan takip etti en önce düştü..
En son 2017 de bütün bankalar zirve tazelerken bu tazelemedi..
Fiyatlama bahsettiğin şekilde yapılmaz.Koç italyanlardan yana dertli.Farklı bankaların yabancı ortakları ucuz kredi buldu bankalarına verdi vs italyanlarda para yok.mecbur kalmasalar bedelli işine girmezlerdi.Bu fiyattan hisselerini satamazlarda.Bu tahtayı uçuracak şey italyanların hisselerini satması güçlü bir gruba geçmesi vs.
Şu noktaya katılamayacağım..
Yukarıda ki haberi detaylı okuyun lütfen..
Çukurova nın ykbnk na borçlarına binaen alınmış..
hmm..
İkinci nokta..
Çok şirketli aile holdingleri için bir yerel bir banka inanılmaz avantajlıdır.Saymakla bitmez..
koç satım alımda birde italyan ortağı işin içine soktu.
Tabi onların da avantajı vardır bu işte ama..
Bir TR bankasının , bütün holdigleri TR de olan bir aileye mi faydası daha fazladır yoksa sadece ortak olup kara ortak olan bir italyana mı..
Ben bugüne kadar sizin gibi düşünürken artık tersini düşünmeye başladım..
İtalyanlar KOÇ dan yaka silkmeye başladılar artık..
Yani KOÇ hem çukurova nın hemde italyan palikarya ların kolunu çok fena bükmüş durumda..
bankalarda yeni pozizyon açanlar azınlık
açmış olanlarda olurda yukarı bir hareket olsun kol bacak vereceklerini bildiklerinden banka almıyorlar
bu yapı krediye özgü bir şey değil tüm global piyasalarda aynı durum mevcut
hepsinde bir mal sahibi var nerede nerden çevirirler yukarı bilemezsin
yok batıyomuş yok çıkıyormuş bunlar eski şehir efsaneleri adamlar 2.5 usd den alıyor gibi gözükürken satıyorlardı
şimdi de satıyor gibi gözüküp belki de alıyorlardır.
bunu zaman içinde anlarız daha sekiz aydır düşüyoruz adamlar beş yıldır düşüyordu.
bizde zaman da hamal da bol.
O günkü şartları düşünür iseniz ykb 'nın koç a geçmesi ülkeyi ,ekonomiyi rahatlatmıştı ellerinde zaten koçbank mevcuttu çok büyük bir krizde italyanları ikna edip 2 milyar euro Ya banka aldırmak büyük olay ve tabiki para kazanacaklarını düşündüler.Koç holding ve şirketleri borsanın en sağlam kağıtlarıdır.Koç a güvenmiyorsanız imkb de yatırımcı olmak hiç mantıklı değil.Bu yazdıklarım bankanın kredi havuzunun çok kötü yönetildiği gerçeğini değiştirmiyor haliyle.Gün sonunda bankaya sermaye eklediler şimdi tahvil çıkardılar.Koç ve üni 6 ay satamıyorlar tahvilleri 6 ay sonra satıp duruma göre 2019 sonu 2020 başı o kaynakla tekrar bir bedelli yapabileceklerini düşünüyorum durum gerçekten kötüleşirse.
Sabah Stratejisi (Ziraat Yatırım)
Yapı Kredi Bankası (YKBNK; Öneri "AL", Nötr): 10.01.2019 tarihli açıklamada belirtilen ihraç tamamlanmış olup, bu kapsamda Banka yurtdışında 650 milyon ABD Doları nominal tutarında, vadesi olmayan, BDDK onayına bağlı olarak ihraçtan sonraki her beş yılda bir erken itfa edilebilir nitelikte, ilk beş yıl için yıllık %13,875 getiri oranına sahip ve 6 ayda bir kupon ödemeli, çekirdek sermaye yeterlilliği oranının %5,125'in altına düşmesi halinde geçici değer azaltmaya konu edilebilecek, İlâve Ana Sermayeye Dâhil Edilebilir Borçlanma Aracı (AT1) ihraç edilmiştir. Söz konusu borçlanma araçlarının toplam 400 milyon ABD Doları tutarındaki kısmı Bankanın nihai ana ortaklarından Koç Holding A.Ş. ve Unicredit S.p.A tarafından eşit tutarlarda alınmış ve alınan bu tutarlar için 180 gün boyunca satmama taahhüdü verilmiştir.
arkadaşlar bu at1 tahvil ne ayak diye şirketi arayan oldumu hiç ?
''iştahsızım borsaya 16 ocak merkez bankasını bekliyorum,yeni yorum yok yukarı hedefler bunlar bence baska yok,asagısı haberlere bağlı bankaların batakları ttkom,enerjiler vs ne boyutta bunları net öğrenmek lazım,açıkçası yapıdaki isteksizlik beni endişelendirmiyor degil..''
Karahan usta..
bunu yazmış bikaç gün önce..
herkesin kafasında aynı soru..bunu yanıtlayan zaten parayı bulacak..
bu banka neden tarihi dibinde de..
diğerleri diplerinden iyi-kötü depti?..
eyi depenler bile var hatta..
Ararsam küfür ederim o yuzden aramadım ben.
Bankanın ek kaynaga ihtiyacı var anlasılan.
Bedelli yapmak islerine gelmedi. Para TL olacak sonra deger kaybı vsvs.
Kazı yolmak daha iyi bir fıkır gıbı gelmis, biz bunu piyasanın 5 puan uzerinde kendimize borclandıralım sonrada 6 ayda Bır faiz alırız ballı borek.
Sımdı yonetim kurulu hangi kafayla bu faiz ortamında ortaklara bize sermaye gorevi yapacak kredi ver ama faızıde senı mutlu etsin der. Basiretli adam nakit sermaye artısı kararı alır essek gıbı 650 milyon dolar karsılıgı yada 400 milyon yetiyorsa 400 milyon dolar karsılıgı TL yi getir bankaya sermaye koy der yılda 56 milyon usd faiz odetmez.