Egenin eşi benzeri yok zaten. Cennet orası. Marmaris'e de bakabilirsin. Reis oraya yazlık saray yaptırıyordu.
Printable View
adam hayalimdeki arsaya yapmış... tam istediğim bu...
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...28199290/detay
adam toplam arsa dahil bunu 360.000 e yapmış komik değil mi?
8.500 m2 arasasıda dahil fakat bölgeyi çözemedim adam söylemiyor...
https://www.youtube.com/watch?v=o_gsB3NGF9w
Türkiye’nin en büyük firmalarından biri kısmı çalışma ödeneği ile çalışanlarına izin verdi süre bitince yüzde 30 maaş teklifi yapıyor. Bu sefer işsizlik ve gelir durumları hiç olmadığı gibi olacak. Sen evi alsan kiracı sıkıntı olacak. Acayip bir dönem geliyor.
Muğla Yatağan
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taşsız, topraksız olmaz. Topraktan gelmişiz, toprağa gideceğiz :)) Hiç değilse 1,5 metrekare toprak edinmek zorunda her insan.
Bu ülkede her türlü zenginliğin kökeni topraktan başladığı için toprak önemli. Hel bir de belediyede adamın varsa , imar işini çözersen......
Kaz daglarini okuyunca icim ciz etti. O vicsansizligi pkk yapmazdi, tepki cekmekten korkardi, bizim yoneticiler 3 kurusa gecmisimizi gelecegimizi satmislar.
Gönüllü işler ayagına dünyayı geziyor millet. Yılda 20-30 kez yurtdışına cıkıyorlar. O yardım kampanyası bu yardım kampanyası. Maksat gezmek işte.[/QUOTE]
Sayın martind;Hep merak ettiğim bir konudur.Parasi olmayan bir adamın,/kadının Yardim gönüllusu olarak, dünyayı dolaşması mümkün müdür.. Normal bir insanın yapacağı işler midir.?Bu işler nasıl dönüyor,vize, gümrük,bilet, konaklama ,yeme , içme gibi şeyler nasıl oluyor...Yoksa sadece zengin kişilerin yaptığı işler midir..??.
Bilginiz varsa anlatır mısınız.??
Sayın martind;Hep merak ettiğim bir konudur.Parasi olmayan bir adamın,/kadının Yardim gönüllusu olarak, dünyayı dolaşması mümkün müdür.. Normal bir insanın yapacağı işler midir.?Bu işler nasıl dönüyor,vize, gümrük,bilet, konaklama ,yeme , içme gibi şeyler nasıl oluyor...Yoksa sadece zengin kişilerin yaptığı işler midir..??.
Bilginiz varsa anlatır mısınız.??[/QUOTE]
Bunu bende merak etmistim
Internette seyahat blog u yazan bir suru genc zibidi var. Bundan 3-5 sene once acaip merak ettim bu kadar genc Turk bu kadar ulkeden nasil vizeyi aliyor para harciyor zaman harciyor? Bunlarin isleri gucleri kariyerleri yokmu? Merak iste
Adamlara teker teker ayni soruyu attim nasil olsa kopyala yapistir iki saniyelik is. 10 a yakin blogger a mesaj attim boyle siz ne is yaparsiniz bu kadar zamani vizeyi parayi nasil buluyorsunuz diye 1 tanesi bile donmedi.
Hani beklersinki abi bak ben su isi yapiyorum sundan para kazaniyorum egitimim bu falan. Yada aileden zenginim paraya ihtiyacim yok gibi cevaplar bekliyorum bir kisi bile cevap yazmadi.
Meraktan adamlarin isimlerini linkedin e bile girmistim bu adamlarin hicbirinin kariyeride yok. Her kariyer unvani enazindan bir universite mezunu bile olsan linkedin de bir profilin olur bunlarin hicbirinin yoktu.
Baktim cevap gelmedi bende ufurukten bir seyahat sorusu sordum ona sak diye cevap geliyor.
Sonuc itibariyle anladimki bu gezip tozan tayfa ana babadan zengin ve kariyer okul hicbir seye ihtiyaci olmayanlar. En son bir cocuk vardi 18 yasinda Kambocya hakkinda sayfalar dokturmus. Cocuk orada is bulmus bara ortak olmus cocuk daha 18 yasinda
Yazistik yazismanin sonunda anladim ana baba emlak zengini. Cocuk duz lise mezunu. Simdi youtube de videolari var onlarca. Herkesi Kambocyaya cagiriyor falan
Biraz daha arastirdim Turkler Kambocyada bir ada kesfetmisler oradaki bar ve otelleri satin alip sonra hepsinin fiyatini anormal yukseltmisler. Simdi butun ada Turklerin olmus.
Seyahat isi zenginlerin isi. Sirf vizeleri almaya kalksan anormal para.
Baska sozum yok hakim bey
bağımsız expertiz raporuna baktım, 2361 bölümden kalan 331 bölüm için yapılmış, yani projenin %85 kısmı satılmış, trgyo bilançosuna bakarsak ağırlıklı 2018 içinde satılmış, m2 satış fiyatı 7000 TL gibi.. %85 satıldığına göre proje önemli bir doluluğa ulaşmış demektir, bi kısım kendi oturmak için alan vardır- oturuyordur, yatırım diye alanların bi kısmı kiraya vermiştir- kiracı oturuyordur, bence en azından 3/4 doluluğa ulaşmış olmalı, bu da başarılı bir sonuç iki yıllık performans açısından
mesela kadıköy'ün göbeğine saplanmış emsalsiz-h four winds hala %20-30 doluluğu zorluyor ancak, ve açılışı daha eski :)
cep çekiyorsa başka bi bağlantıya gerek yok.. kargocular konusu farklı, yani dağbaşına yerleşmenin amaçlarından biri zaten kargocular sana direkt ulaşamasın diye..
düşünsene, dağbaşındasın zaten robinson kruze modunda takılıyosun, memlekette corona morona lockdown ilan edilmiş umrunda olmaz.. ben zaten lockdown
Bizden geçti ama Work and Travel diye bir program var üniversite öğrencileri için. Yazın 2-3 aylığına Amerika'ya gidip McDonald's vb yerlerde çalışıp son 2 hafta kazandıkları parayla geziyorlar orada. New York'ta bayağı bir Türk gencine rastlamıştım gittiğimde, hepsi de iş şartlarından filan şikayetçiydi ama iyiki de yapmışız diyorlardı, gezip tozma, macera yaşama, ve geri dönünce oldukça havalı olması açısından...
Tabi bunun için de baştan bir miktar para gerekiyor,acente ücreti, uçak bileti, vize ücreti filan...
Ben 2 milyar tl olsa ne yapardınıza cevap verdim.
Diğer gezginler ise ucuz ülkelere gidiyor. Hostellerde kalıyor. Youtube kanalı acıyor, ordan gelir ya da bağış elde ediyor.
Örneğin şu norvecli arkadaş...Aralıksız 20 senedir, bir valiziyle tüm dünyayı geziyor.
Turistsik tesisler ve bölgelere gitmiyorlar. Tayland'a gidicekse, turistik olmayan iç bölgelerine motor kiralayıp gidiyorlar.
https://www.youtube.com/channel/UCKr...nS2hjhA/videos
Tayland da artık pahalanmış olabilir. Sri Lanka, Hindistan daha uygun...
Ben 2 milyar tl olsa ne yapardınıza cevap verdim.
Diğer gezginler ise ucuz ülkelere gidiyor. Hostellerde kalıyor. Youtube kanalı acıyor, ordan gelir ya da bağış elde ediyor.
Örneğin şu norvecli arkadaş...Aralıksız 20 senedir, bir valiziyle tüm dünyayı geziyor.
Turistsik tesisler ve bölgelere gitmiyorlar. Tayland'a gidicekse, turistik olmayan iç bölgelerine motor kiralayıp gidiyorlar.
https://www.youtube.com/channel/UCKr...nS2hjhA/videos
Tayland da artık pahalanmış olabilir. Sri Lanka, Hindistan daha uygun...[/QUOTE]
Türklere artık maalesef her yer pahalı hocam, TL sadece dolara karşı değil, tüm yabancı para birimlerine karşı değer kaybediyor, ekonomimiz uçtuğu için...
Bizden geçti ama Work and Travel diye bir program var üniversite öğrencileri için. Yazın 2-3 aylığına Amerika'ya gidip McDonald's vb yerlerde çalışıp son 2 hafta kazandıkları parayla geziyorlar orada. New York'ta bayağı bir Türk gencine rastlamıştım gittiğimde, hepsi de iş şartlarından filan şikayetçiydi ama iyiki de yapmışız diyorlardı, gezip tozma, macera yaşama, ve geri dönünce oldukça havalı olması açısından...
Tabi bunun için de baştan bir miktar para gerekiyor,acente ücreti, uçak bileti, vize ücreti filan...[/QUOTE]
Bahsi gecen genclerin calisma kosullarini ve yasadiklari yerleri gorseniz kahrolursunuz
resmen modern kolelik
sonunda istediğim gibi bir daire buldum gibi, yalnız fiyat fena. 1350tl 3+1 daire, bunun 650sini peşin, 700ünü 10 yıllık konut kredisi çekmeyi planlıyorum.
aslında buradaki amacım biraz da konut kredisinin sabit taksitlerinin bu para bolluğunda önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek nispeten yüksek enflasyona ezilip finansman avantajı elde etmeyi planlıyorum.
şu an 9 bin tl kredi taksidine karşılık 4bin tl kirası rayici güncel, planıma göre;
4-5 sene sonra 6-7 bin tl kira rayici olacak, kredinin sonlarına doğru ise kira rayicinin konut kredisi ödemesini geçmesi şeklinde bir düşüncem mevcut..
4-5 sene sonra 1900-2000 gibi
kredi bitiminde ise 3000+ gibi.
aslında buranın kira çarpanları baya yüksek ve mantıksız fakat bulunduğu lokasyon ve sitede çok çok istisna satılık daire çıkıyor, acayip oturmuş bir yer ve genelde insanlar oturmak için alıyorlar, ancak giriş kat v.s. satılık çıkıyor, onun dışında ne kiralık ne satılık bulmak pek mümkün olmuyor.
Bence almak yerine kirada oturmak mantıklı gibi
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bahsi gecen genclerin calisma kosullarini ve yasadiklari yerleri gorseniz kahrolursunuz
resmen modern kolelik[/QUOTE]
Aynen öyle. Yalnız bunlar 2 ay geçirip geri döndüklerinde arkadaşları arasında nasıl havalı havalı dolaşıyorlar ve algılanıyorlar bir görseniz şaşarsınız...
aynısını düşünüyorum, kesinlikle öyle yapacak. ikinci el araçlar bitti şimdi konutlarda da aynısı yapmaya başladılar. bakıyorlar talep var ilanı kaldırıp daha sonra yüksek fiyat yazmak...
valla bunlar yüzünden paramı mecburen finans piyasalarında değerlendiriyorum, bakalım zaman kimi kazançlı çıkaracak.
Belki de düşer, bu fiyatlardaki konutların çok kolay satılabildiğini zannetmiyorum.
Ben de daire değil de villa tarzı bahçeli,site içi evlere bakıyorum bir süredir, beğendiklerimi favoriye atıyorum. 1 ay sonra bakınca fiyatı kimi arttırmış, kimi düşürmüş, kimi de aynı buluyorum...
Türkiye'de konut mağduru vatandaşlar üzerinden yıllar geçmesine rağmen haklarını hala alamadılar.
Konut mağdurları görüşen mahkemelerde konut talebinde dahi bulunamıyorlar.
Türkiye'deki konut mağdurları vatandaşların sayısı 300 bine ulaştı. Konut mağduriyetinin büyük çoğunluğu proje satışlarında gerçekleşiyor.
https://www.sozcu.com.tr/sozcutv/pla...u-var-x7u3rb1/
Ben gittim 14 sene önce. Koşullar konusunda haklısınız. Balık fabrikasında çalıştım alaskada. Yerleşik çalışanlar nasıl çalışıyorsa aynı koşullarda çalışıyorsunuz. Adamlar sistemi güzel oturtmuş. Mevsimlik işçi gibi seni kullanıyor ve sonunda parayı gezerek ve elektronik eşyalara harcayarak bırakıp geliyorsun. Aynen öyle. Yalnız bunlar 2 ay geçirip geri döndüklerinde arkadaşları arasında nasıl havalı havalı dolaşıyorlar ve algılanıyorlar bir görseniz şaşarsınız...[/QUOTE]
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BİR TECRÜBE PAYLAŞAYIM,
Bugünlerde pandemiyi fırsat bilen bazı uyanıklar medyayı da kullanarak '' bahçeli ev, tarım için bahçe '' sloganıyla kampanya başlattılar. Millet saldırdı , bir an önce alayım diye koşturuyor. 200 binlik köy evleri 500 den okutuluyor.
- Müstakil bahçeli ev iyidir, hoştur. Lakin bakımı çok zordur. İşten anlamayan için sürekli masraftır.
- Bahçe işleri yatkınlık ister. Hevesiniz geçince o bahçe sizi rahatsız eder.
- Genelde ilkokul yakında olur, sonra ortası, lisesi çocukların eğitimi problem olur.
- Can ve mal güvenliğinizin en zayıf olduğu yerlerdir. Issız ve dağınık yerleşim olduğundan, sizi kimse duymaz, yokluğunuzu bile farketmezler. Kamera ( mobese ) yoktur, tespit zordur.
- Şehir etkinliklerinden uzak kalarak, aslında bir çok şeyden mahrum kalırsınız.
Emekli iseniz, sağlık sorunlarınız yoksa, çocuklarınızla ilgili sorun yoksa evet yaz ayları için gerçekten çok iyidir.
Satmak istediğinizde , şehirde ki daire gibi kolay satamazsınız. Tüm bunlara rağmen alacaksanız bile şu an zamanı değildir. Bekleyip, piyasanın durulmasını görmek lazım.
Tarım işi öyle ekrandan seyrettiğiniz gibi kolay değildir. Dolusu var, fırtınası var, donu var. Ürettiğini pazarlamak ise ayrı bir dert. Geçen yıl, meyvelerin toplanması için harcamam gereken işçilik masrafını bile kurtarmayan pazar fiyatını görünce , cami den anonsla '' isteyen girsin toplasın gitsin '' dedim.
Aynen öyle. Benim kayınpederin yaklaşık 300 dönüm arazisi var Elazığ'da. Su yokluğu nedeniyle her yıl yarısına arpa eker. Diğer yarısını nadasa bırakır. Kimi yıl ürünler sıcaktan kurur, kimi yıl fazla yağmurdan çürür, kimi yıl don olur velhasıl benim gördüğüm anca 5-6 yılda bir iyi ürün kaldırır. Diğer yıllar hasılattan gübre borcunu, mazot borcunu, biçerdöver parasını, depo ücretini falan öder, tohumluğu ayırır. Sonuçta kendisine ancak evi geçindirebilecek kadar bir para kalır.
Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi