3 Eylül tarihinde enflasyon açıklanıyor.
Mevduat oranlarını etkileyebilir...
https://resmim.net/f/nzBx6e.png
3 Eylül tarihinde enflasyon açıklanıyor.
Mevduat oranlarını etkileyebilir...
https://resmim.net/f/nzBx6e.png
Simdi o degilde taksi dolmus minibus okul servisine %25 zam geldi hani yanilmiyorsam yilbasi sonrasi da yapilmisti yaniliyor da olabilirim neyse zam niye %25 ,enflasyon madem 15 se ...yok zam 25 se enflasyon niye 15 .....gida haric enerji olsun ulasim olsun herseye heryil ortalama %30_40 arasi zam geliyor madem enflasyon 15 se 15 zam yapilsin isciye memura emkeliye gelince ancak resmi enflasyon kadar veriliyor oda onden degil enflasyon farki seklinde 6 ay sonradan veriliyor ....kagit ustunde enflasyon dusuk evet faizleri baskilamak icin bir arac bu ama halkin enflayonu heryil en az %40 ...abd parasal gevsemesi istenildigi duzeyde olmzasa 1 yil sonra yine %25-30 faizler gelebilir, cunku dolar tl parasal genisleme yapilacak olmasina ragmen 5.80 den asagiya gelmiyor eski yillardaki gibi bu sefer yansima yapmadi ne tl ye ne borsa ya,eskiden oldugu gibi parasal genisleme yansiyacak olsa su an dolar 4.2_50 arasinda borsa da 130_135 000 de olurdu .
Halk bank ve diğer kamu bankalarında dövizini Tl ye çevirene 1 puan ilave faiz veriyorlar diye duydum ilgi duyan araştırsın derim. Ama benim fikrimi soracak olursanız bu antin kuntin işler durumun vahametinin kanıtı derim.
%17 ile %19 arasında mevduat faiz 1000 TL gibi bir fark oluşturuyor bağlamayı düşündüğüm rakamda banka farkı bu 1000 tl için göze almaya değer mi ?
Akbank 32 gün-40 gün 250k üstü %17, 500k üstü %17.25
Faiz işi hikaye. Hissenin biri 2 gün artsa cok daha fazla kazandırıyor
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bağladım da oran giderek düşüyor. Bir sonraki vade bitiminde başka bir yatırım aracı bulmam gerekecek
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
usd temdit +100K
burgan 3
odea 3.15
odea swap 3.45 (+1M)
Dolar 5.83'ün üzerinde haftalık kapanış yaparsa, yandı gülüm keten helva. Altın, dolar, gümüş, bunlardan biri mutlaka portföyünüzde olmalı. Merkez tekrar faiz arttırdığında satılıp bist 30 hisselerine girmeli.
Arttırmazsa türkiye ekonomisinin cenazesini kaldırırız.
Üstadım neler diyorsunuz böyle [emoji2] betona ne zaman girmeli ?Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez arttırmazsada piyasa faizleri arttırır. Bunu temmuz-ağustos 2018'de yaşamıştık. Mevduat faizler haftalık reponun 200-300 puan üstünde işlem görüyordu.
Yalnız bankalar uygun fiyat yazmıyor vakıf in elinde dünya kadar konut birikmiş Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
14 lere duserse kchol bakmakta fayda var
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1,34 diyorlar enflasyonda ort 15.50 geri cekilecekmis M.B 19,75 i 2,75 dusurur
17 ye ceker + 1,5 real faiz var der
Enflasyon sanirim 2018 eylul ayinda 6,30 cikmisti
Baz etkisi deyip bankalar daha eylul enflasyon rakami cikmadan faizde negatif tarafa gecerler
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar,
N Kolay Bono’yu 23.75% oran ( Mevduat karşılığı % 25,14) ile azami 2021 yılının Ocak ayına kadar bağladım. Malum N Kolay Bono’da 1 günde bile faiz alınıyor ancak faiz oranı değişiyor.
Sizce oran iyi mi ? Şu anda daha yüksek oran alan var mı ?
bendeki mayis sonu itfali bu faizlerle ogune kadar bozmam .25,15 in itfa(bendeki) gunundeki degeri 20,80 yani bugun 100 lira gunluk veriyorsa itfa gununde anapara+ faiz toplaminin yine gunluk 100lira getirmesi gereken oran 20,80... 20.80 mk verirse nkolaydan devam ederim yoksa fon vb bakicam artik.
NKolay %20 faiz var diye bildirim gönderdi, umutlandırdı. Sonra %18 diye düzeltme bildirimi gönderdiler. İnsafsızlık resmen.