k.daroğlu salı günü belgeleri ile açıklayacağım dedi,,buna karşılık iktidar,,dediğiniz gibi mevcut mevzuu yu tekrar gündeme getirebilir.
Printable View
Fat finger olacak hissi doğdu içime.
Kademeler çok boş.
Tahta güvensiz moda alındı.
Birilerini fena acıtacaklar.
Ya açığa alanları, yada açığa satışçılari.
Taraflar diş gösterme seansına hazırlık yapıyor..
3 vakte kadar ...
Kafa yormaya değmez. Oluruna bırak. Diyor hislerim. Ağanın eli tutulmaz.
663 yandı bi ara. ya dolara bişey olacak, ya da birleşme ile ilgili olarak soda lehine olumlu bir oran açıklanacak sanki. ya da robotlar ofansif oynamayı yeğledi. gol atıp defansa geçecekler.
ağalar hep önce alır haberi.
Havanda su dövüyor. Yasa gayet net. Siyasî partiler ticaret yapamaz. Ek kanun çıkarmak ise 10 dakika sürer. Rekabet kurulu ve hazine bakanlığı ile öib , bu işi çözer.
Siyasetten anlamam. Yasalar ne derse o..
Kimse boşuna kıpraşıp kurnazlık yapmasın. O topa hiçbir aklı başında hukukçu girmez. Top değil gülle mübarek.
Birleşmenin açıklandığı günden bugüne her gün düzenli alan İş Yatırım, bugün ilk kez satıcı konumunda.
golu atıp defansa geldiler.
Bak şimdi, kontraya nasıl çıkılıyor hayran kalırsın. :)
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar
Son meclise sunulan tasarıda önemli nielikle ilgili ayrılma hakkına ait düzenlemede var bu bizim grup hisselerinide ilgilendiriyor
Durum fark arzedebikur adil fiyat ölçüsü geliyor
Yy.tv.degildir
Şişe 'nin birleşme kararından sonra gündeme gelmesi ilginç.
Aslında ilginç de değil yıllardır dillendiriyordu hükümet.
Birleşmenin nihai amacı farklı demekki zaten açıklanan gerekçeler de çok ikna etmiyor insanı.
Hükümet de Yiğit Bulut 'un başkanlığındaki bir ekiple hesaplamalar yapıyor olmalı.
Başka başka hesaplarda görünen hisseler birgün tek bir hesapta birleşirse şaşmamak lazım. Ama İş bankası ama varlık fonu.
Ben AA yayınladığı tasarıyı okudum fakat yazan mı konuyla alakasız yoksa benim mi kafa basmadi hiçbirşey anlamadim, bilemedim.
Yalnız öpüleceksek dahi kendi mecrasında öpülmeyi yeğlerim. Umarım bu tasarının bizimkilerin birleşme kararı ile alakası yoktur zira iş kayıkçı kavgasına döner kii, günün sonunda kaybeden biz oluruz. En olumsuz senaryo dahi hükümet-şirket (hisselerin) çekişmesine konu olmasından iyidir.
Cezaliydim yeni bitti cezam.
Sana gelince, ben yazdiktan sonra kivirdin ve ben yurtdisindayim size destek olurum cart curt yazdin.
En bastan gazliyordun milleti cesitli twitleri buraya yapistirip.
Tekrar ve son kez soyliyeyim, hakkinin yenecegini, yendigini dusunen insan forumda gazlamaz, der ki,
Arkadaslar ben hakkimi yedirmem, kesinlikle dava acacagim. Dava acmak isteyenler de varsa mesaj atsin ortak bir strateji belirleyelim.
Ama sen ne yaptin, gazladin burda eski.mesajlarin duruyor. Ben ustune gelince de, Ama ben yurtdisindayim, topluca bulusalim falan filan. Muhatap da olma benimle
Kıvırma yok, eski mesajlarımın hepsi duruyor. Twitter'daki eski mesajlarımda duruyor. Hiçbir şekilde millete dava açın demedim. Bu iş aleyhimize dönerse (dönerse diyorum bak) hakkımı aramak için hukuki yollara başvurmaktan çekinecek halim yok dedim sürekli. Bana gelen özel mesajları da gösterebilirim, mesaj atanlara sabırlı olun önce bir birleşme oranlarını görelim, olay somutlaşsın, hakkımız yeniyorsa elbette gerekeni yaparız diye cevap verdim sürekli.
Mesajlarımın hiç birinde milleti doğrudan gazlama yok, öyle yapıyormuşum gibi o tarafa sürüp ters yöne gazlayan ve şimdide kıvıran sensin.
Yahu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz milyonluk lot sahibi trilyonluk adamların işini, şirketini yani varlıklarını koruyan avukat orduları var, onlar mahkemeye gitmiyor da siz neyin rüyasını görüyorsunuz veya bırakın onlar gitsinler varsa hak kazanımı, kazansinlar emsal gösterir siz de alırsınız yok benim harcayacak param da var, yıllara sari zamanım da var, uğraşacak azmim de var diyorsanız buyrun tutan da yok, kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Fakat sanki bu ülkede değilde iskandinav ülkelerinde yaşıyormuşsunuz gibi hukuk varmış gibi (adamına gore) beklenti içine girmeniz şaşırtıyor insani. Birebir örnek değil ama hukuki acıdan anlaşılması için borsada kapanan 50 nin üzerinde tahta ve toplamda 1 milyar dolar kayba uğrayan binlerce yatimcidan kim ne aldı.
Ben sıradan bir vatandaş olarak foruma şu iki yazıyı yazan birinin bizleri gazlayarak dava açmaya yönlendirdiğini ama kendisinin arkada kalarak "Yürüyün koçyiğitlerim, saldırın ben de arkanızdan gelirim bi ara" düşüncesinde olduğuna kanaat getiririm. Milletin özel mesajlarını okuyabilecek yetenekte olmadığım için de kişileri bu forumda yazdıkları mesajlarla değerlendiririm. Kşmsenin twitter, instagram vs kişisel hesaplarını da takip etmek zorunda değilim, değiliz. Aslolan burda yazdıklarımızdır. Yurtdışında salsa, çaça, tango falan iyi öğretiyorlar gördüğüm kadarıyla.
Arkadaşlar kanaatimce SPK Sisecamin birleşme onayına sodada dolayı Red cevabı verecek şirketleri içinde camla bağlantısı olmayan tek şirket. ve yatırımcıyı koruyacak bir formül bulacaktır. Kaldı ki şirket değerini görmeden bu tür yorumlar yapmak doğru değil. Daha 2 gün önce 6.32 den alıcı bulamayan hisse dün 6.63 e çıktı birileri işin farkında ve alım yapıyor. Naçizane düşüncem zarardaysaniz kesinlikle satmayın. Zira çok olumsuz bir senaryo gerçekleşse dahi bundan daha fazla zarar etmezsiniz. Ama şirketle ilgili olumlu bir gelişme olursa ki ben buna yürekten inanıyorum. O zaman kara geçersiniz. Takdir sizin
Sodayi dışarı çıkarmak için tekelleşme konusundan ilerleyebilirler belki . Aksini iddia edecek örnekler, tezler olsa dahi yine en yakın sebep bu olur .
Delil olarak kullanilacakmis demek! Muahahahahahahah.
Onun altinda yazani es gecmissiniz herhalde:
https://i.imgyukle.com/2020/02/08/nyZJtv.jpg
Vakit kalirsa benimkileri de dava edin. 2 senedir 38 diyor, kagit 18'e inmisti.
https://i.imgyukle.com/2020/02/08/nyZCUp.jpg
Kac tane tahtada oldugu gibi bir de bunda avukat parasi diye paranizi carpsinlar.
Insanlari da anlamamak mumkun degil aslinda. Bir ton ici bos batak sirket 3'e 5'e katladi. 2 sene tasiyip %100 ile sattigim kagit 1 ayda %400 gitmis. Hala ayni batak sey. Nasil bir kumarhane ise artik.
Kar eden sirketler ise surunuyor.
Bu birlesmenin gerceklesmeme ihtimali %0'dir. Bunlar kurumsal sirketler, oyle ya tutarsa diye gole maya calmiyorlar. Butun detaylarini, mevzuati, tuzugu incelemislerdir.
Birlesme olmasa ne faydasi olacak ki? Dolar artmayinca kimseye birsey kazandirmayacak yine hisse. 5 sene sonra yatirim bitince 2 kati olacak.
Onceki yazimda "butun copler gitti, kazanan sirketler insanlara kazandirmadi" yazdim.
Aslinda niye boyle oldugu cok acik.
Finansallari iyi olan sirketlere millet hucum etti, coplerden herkes kacisti. Pala da ustunde yuk kalmadigi icin onlari aldi gitti. Kumarhanenin ozeti.
CNNTurp.com
Borsanin en fazla ovulen 30 hissesinde yatirimcilar sirket ile kanli bicakli oldu!
02.02.2020 09:09 AA (Istanbul)
Borsa Istanbul binasi onunde toplanan bir grup yatirimci "SPK Is Basina, hakkimizi yedirmeyiz" diye pankart acti.
Grup daha sonra "Mahkemelerde surundurecegiz" diye sloganlar atarak Kul Sanayi A.S'nin Tuzla'daki Merkez binasina yuruyuse cikti.
AA muhabirinin kamerasini darp eden Grup, yoldaki arabalara tekme atti. Polisin biber gazi ile mudahale etmesinden bile yilmayan grup, kaldirimda 40 kiloluk Kul Sanayi A.S'ye ait bir kul cuvalini bulunca duygusal anlar yasandi. Gozyaslari icinde bir yatirimci, "Cok sevmistik seni, param pulum zamanim feda olsun" dedi.
Bu hafta fiyat hareketleri daha net birseyler soyleyecektir. Cimentolarda 15 gun almis uzman raporu, bunda da oyle bir sure beklenebilir. Uzatmak karisikliga ve tepkilere sebep olacagindan sirket hizlica bitirmek isteyecektir konuyu.
Ilk gunlerde piyasanin bicitgi 1.14 degisme orani, su anda 1.15 oldu. Soda fiyatinin AORT'a indiginden mi, yoksa meclisteki tasaridan mi, yoksa yatirimcilari biraz yatistirmak icin mi bilinmez. Haftaya daha net olur oranlar herhalde.
Dostum geçen gün yine bir yerde demiştim. Türkiye' de her şey mantıkla yürümüyor. Hükümet engellemek isterse engeller . Kanun , tüzük falan adamların elinde zaten .
SPK onaylamıyorum der ondan sonra iş bankası uğraşsın mahkeme mahkeme. ..
Ha buradan hükümet gelsin şunu yapsın bunu yapsın dediğimi düşünmeyin. Evet birleşmeyi istemiyorum ama hükümet eliyle birlesmenin engellenmesini hiç istemem.
Ben bu birlesmenin kucuk ortaklar lehine sonuclanacagina ihtimal vermiyorum.
Dogru diyorsun ama sirket gerekli calismalari, konusmalari bu ise kalkismadan once yapmistir, yani gerekli okeyler alinmistir zaten. Puruz cikacaksaydi bulasmazdi. Ben bu yonde dusunuyorum.
Bu sirketlere gercek yabanci fonlar geliyor, bilinen taninan sirketler. Sirketin eli de bos degil yani hukumet mudahalesine karsi.
Bu da doğru. Haklısın. İşte sorun da burada çıkıyor. O yüzden ön görülemez bir durum var . Mesela geri alım fiyatı 6.4 civarı, her neyse . Bu haftaki kanun tasarısı meclisten geçerse artık bu fiyat geçersiz olacak . Bunu fiyat için demiyorum, bir şeylerin çok hızlı değişebileceğini anlatmak istiyorum.
Ha arka planda mutabakat sağlanmış da olabilir, ne desek boş yani .
6,40 tl fiyatı cidden komik kalıyor ama bakalım neler olacak her şeyin hayırlısı
Eyvallah gerekirse kullanirim. :)
:) Eger birlesme sonucu Soda'ya olmasi gerekenden daha fazla deger bicerlerse bu sefer de ben Sisecam'i sirketi zarara ugratiyor diye mahkemeye verecem. Hadi bakalim. :he:
Madem herkes durust, hakkaniyetli ise ne hakkimizi yedirelim ne de hak.yiyelim di mi? :evil:
Ben her türlü mahkemeye verecem. Benim oğlana şimdiden adliye koridorlarında bi kız bakayım diyorum, avukat, katip, katibe, baş katip, tabip ( pardon o hastanede olurdu yaw) . Neyse. Kısada hepiniz yanıldınız. Soda hissesi gereken cevabı verecektir. İyi bir hafta geçirdi soda hissesi. Daha iyi olabilirdi. tavan hayalim var soda. Soda hissesi bana ben kırmızı tuborga ve fubola. Ebola, corona. Gidin kumda oynayın hepinizde. İyi bir hafta olacak soda. Soda hissesi.
Isin ilginci yazmiyordum, benden kurtuldular diye sevinmislerdi.
2 ay once Sise aldim. Bu gelismeler uzerine hem kucagima dustuler, hem de baba havalarina girdik! Gelin Sise Baba soyle yapar, boyle yapar diye caka atiyoruz. Cam elyafini vermis, Oxyviti vermis diye cikisiyoruz, sanki cok umurumdaymis gibi! Borsanin hantal devesi, koymusum Sise'ye de yavrucuklarina da bana kazandirmadiktan sonra.
Isin daha da ilginci... 1 ay once "Bu Sise butun sirketleri 30'a doldurdu, mubarek 30 endeksi degil Cam endeksi, atsinlar bunlarin hepsini borsadan, hatta kapasinlar" demistim.
Kimse bana "evliya gibi adamsin hocam" demedi. Kac senedir foruma yaziyoruz, bir hoca diyenimiz bile olmadi hatta!
Muahahahha.
Birleşme 2019 hesaplarına göre olacak . Ama temmuzda falan .
Bizim 6 aylık kar ne olacak? Nerden baksan 500 milyon yapar . Hisse başı 50 kuruş. Nereye gidecek bu para? Ben paramı isterim arkadaş. Onu da birleşmeden önce temettü olarak versinler .