Ucunun nereye gideceği açık değil mi o olayda ? Devrin değişmesi lazım...Yargılanmalar için...
Printable View
Ucunun nereye gideceği açık değil mi o olayda ? Devrin değişmesi lazım...Yargılanmalar için...
17 Ocak Cuma 14:31 İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI KASIM'DA %1,3; ANKARA'DA %6,5; İZMİR'DE %7,5 ARTTI
17 Ocak Cuma 14:30 TCMB: KONUT FİYAT ENDEKSİ KASIM'DA %7,19 ARTTI, ÖNCEKİ %6,74 ARTIŞ
ev fiyatları artıyor...:)
Ne oldu bilen var mı arkadaşlar,dolar az bişi kıpraştı,devlet bankalarında dolar mı bitti acaba.
Cds 244.03
y.t.degildir.
CDS iyi düşmüş. Dolar sat-borsa ve beton alın hemen.
[emoji23]
YTD
Dün blombergte yorumcu diyor ki likitide bolluğu var. Likitide bolluğunda borsa ve döviz yukarı gider. Sonra diyor ki boğazımıza kadar döviz var o yüzden yerliler borsaya giriyor. Bizde yiyoruz. Borsadan kayıplar telafi edildi biraz daha düşer diye döviz almadım. Ama yakında bende aranıza katılacağım gibi. Rxpu likitideyi paylaşıyordu geçen sene bankalar 100 milyarı açan likitide açığı yüzünden merkez bankasına gidiyordu şimdi 15 milyar gibi fazla parayı merkeze veriyor diyordu yorumcu. Yorumu olan aydınlatsın.
Blommergte bir konuk var taşı gediğine koyuyor. Nasıl çıktı ekrana acaba. Şimdi biri gelir cds ekler...
Son dakika: Rekabet Kurumu Türkiye'de faaliyet gösteren yerli ve yabancı bankaların rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespit edilmesi için araştırma başlattı.
Rekabet Kurumu 20'den fazla banka hakkında ön araştırma başlattı. Mevduat, kredi, döviz ve aracılık hizmetlerinde yasayı ihlal edip etmedikleri araştırılıyor.
Düzene biri comak soktu anlasılan boyle bir araştırma baslattılar kulagı cekme hesabı..sankı bu zamana kadar bankanın bırıne ceza kesmişler gibi :cool:
Biraz konu dışı olacak ama sorum var . Ben tam 20 yıldır tek banka çalışıyorum. Yeşil yonca meşhur. Bu adamlar son 5 yıldır kart limitimi 1 lira yükseltmedi. Ve kanunen gelirimin 4 katına kadar limitim olması gerekirken gelirimin yarısı kadar kart limitim var. Bugüne dek tek lira gecikmiş borcum söz konusu değil. Ve bankaların attığı şu kadar limitli krediniz hazır mesajlarında ki rakamlar kart limitimin 4-5 katı. Yani bu yeşilli banka kanuna uymayıp beni kredi çekmeye zorlattırıyor ancak ben çekmeyip habire karta fazla para yatırıp yeni limit açıyorum kendime. Sanayiciyim ve hammadde alımını kartla yapsam ciddi taksit avantajım olacak ancak yapamıyorum bu yüzden..
ne yapmamı, nereye şikayet etmemi önerirsiniz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'af yasası'nı Meclis'e getireceklerini söylemesinin ardından; cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar haricinde yer alan suçlara infaz indirimi yapılacak. İlk etapta 42 bin mahkum tahliye olacak.
Bu bizim kullandığımız doğalgaz mı , yerin dibine geçmiş fiyatı. 2010 gibi dogalgazı baglattığımizda 1 tl olan m3 şimdi 2.15 olmuş. Ek 24069
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hammadde alımına kredi kartı taksitle alıp komisyon ekletmek hiç bir sanayicinin aklına gelmemişti bunu da gördü bu [emoji102]
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Taksitli olup olmadığını bilmiyorum ama ; Perşembe Pazarında sanayicilere alet edavat satan bir mümesil arkadaş der ki ; ''çek senet yerine kredi kartı ile satış yapıyoruz''.
Ben yapıyorum.İşbankasının ticari kartı 18 aya kadar vade yapıyor. Ham madde satanlar %3 aylık faiz uyguluyor.Zaten paslanmaz malzeme satanlar sadece peşin çalışıyor. Bu kart işi oldukca uyguna geliyor.Ben vadelemeyi kendi satışımın dönüş vadesine göre yapıyorum ki pusula şaşmasın. Arkadaşa tavsiye işbank da ticari hesap açtırması.
NOT:Kartı vadeli alıma açtırmak gerekiyor. İlk başta açmıyorlar.
Murat Çetinkaya'nın yerine göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, göreve geldiği Temmuz 2019'dan beri 1.275 baz puan faiz indirimi yaptı. Uysal bu özelliği ile piyasalarda 'faiz avcısı' olarak anılmaya başlandı.
Bu ticari hareketi kısıtlar
Ender paralı gönlüde zengin tüccar harici
Herkes is yaptigi adamin malini once cekle senetle kullanir alir
Sonra evirir cevirir satar o cekle senet sepeti kapatir
Yaniliyo olamam bunda
Ama kart garantisi varsa . Kimse oyle hatir ceki vs tercihlemez onun yerine garanti paraya bakar is hacmini dusurebilir o is
Eh...Benim içimden geçen meslek ve iş zenaat isimlerini tek tek yazmışsınız zaten...:)
İstanbul Sanayi Odasınca kabul edilen sanayici tanımı ile üye olabilmek için gerekli şartlar için bakınız...
http://www.iso.org.tr/hizmetler/uyel...ddeleri#madde5
Istanbul özel statüsü olan bir yer ISO ve ITO ayridir örnegin, sobacisindan, tornacisına, kerhanecisinden, meyhanecisine her türlü odayı taşır.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...412_Chrome.jpg
Ben buraya 30 sene üyeydim, kendime ne demem gerekir, tükkan sahibimi?
FED ve ABD verileri kaynaklı. Hep yazmaya çalışıyorum FED yön değiştirdiğince bizim köylülerin elindeki dolar buhar olacak. 7 8 değil 15 leri konuşacağız. Bu veriler FED sonraki toplantı beklentisini 2 puan birden oynatmış önemli birşey değil.
https://www.cmegroup.com/trading/int...n-to-fomc.html
Büyük şirket örneğin uçak ithal eden alan THY Pegasus
Ticari krediden de daha mantıklı diyorsunuz o zaman Sonuçta teminat vs ye gerek olmuyor benim bildiğim şekilde uçakları kredi kartına taksitle almak neden akıllarına gelmemiş ki .
Uçağın yakıtına da taksit yaptı mi oldu bu iş .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sene başında yürürlüğe giren kanunla 5.000 üzerine e-fatura düzenleme zorunluğuna tabi iseniz sanatkar sınıfından çıkarsınız. İTO ya üye olursunuz esnaf ve sanatkarlar odasına değil.
İktidarla alakası yok, Fed e bakmamız en mantıklı hareket. Doların dünyada değerini belirleyen Fed in para politikalarıdır. Azerbeycan denen çöp ekonomisiyle Türkiyeyi kıyaslamak yanlış olur. Onlar bizim ligimizde değil dolayısıyla avantajlarımız ve dezavantajlarımız önceliklerimiz farklı.
Borsaya 90-95 arasında girecektik ben ufak girdim çünkü uygun ortamı vermediler, 99 binde de çıktım. Şimdi atıp tutanların çoğu her zamanki gibi trol. Yani yerli yatırımcı gazla krediyle borsada para tokatlamaya çalışan daha yeni yeni giriyor borsaya. Onlarında 2 sene önce olduğu gibi gebe kalmaları yakındır. Hamilelik kaç yıl sürer bilmem.
Ne alaka ?
http://www.kartonsan.com.tr/tr/page.php?id=31
“Peşin ve vadeli alımlarda ödemeler şirket kredi kartıyla, tek çekim ya da anlaşmalı bankaların kartlarında taksitle yapılabilir.”
Öz sermayesi ciddi iyi bir firmayım ve her ay 100 bin tl lik kartonu aynı fiyata 4 taksit alma imkanım varken garanti yüzünden peşin para alıyorum.
Kimseyi küçük ya da büyük görmek değil benim vurguladığım...
Tümüyle belirli bir tanımda anlaşma...
Yukarıda İstanbul Sanayi Odasınca verilen sanayici tanımında : "Tezgâh, cihaz, makine gibi muharrik kuvvet kullanarak ham madde, yarı ve tam mamulleri, özellik, içerik, bileşim veya şeklini kısmen veya tamamen değiştirmek amacıyla işleyerek, seri halde veya standart olarak "yeni bir ürün üretmek" suretiyle katma değer oluşturan işyerleri ......sanayici sayılır" denmekte...
Burada can alıcı nokta makina vs kullanarak ham madde yarı mamul ve tam mamulleri kısmen veya tamamen değiştirmek amacıyla işleyerek "yeni bir ürün üretmek"...
Tanım ve standart çok önemlidir. Yoksa kargaşa olur.
Hani bizim dizilerde herkes holding sahibi ya...
Holding nedir biliyorlar mı acaba?
Benim meslekten bir örnek verirsek...
Adam çıkıyor ben mali müşavirim diyor.
Hem de böyle akıllı uslu adamların eğleştiği forumlarda...
Oysa meslek yasasıyla belirlendiği üzere "mali müşavir" diye bir meslek yoktur.
Böyle bir ünvanı alıp da tabela haline getirirseniz, kartvizit bastırırsanız başınız belaya girer...