CarrefourSA
Michelin
Danone
TEB
Türkiye'de 524 Fransız şirketi var
http://sanayi.tobb.org.tr/yabanci_se...e2.php?ulke=33
Printable View
CarrefourSA
Michelin
Danone
TEB
Türkiye'de 524 Fransız şirketi var
http://sanayi.tobb.org.tr/yabanci_se...e2.php?ulke=33
https://www.google.com.tr/amp/s/www....ka-ve-urunleri
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mevlidi nebinin orjinine bakın hele
Reisimiz
Fransız mallarını almayın dedi...
Fransız üretim marka ve ürünlere şahsen boykotu destekliyorum.
Peki Hangi markalar: bildiklerimi yazayım
Renault araç
Peugeot araç
Citroen araç
Loreal kozmetik
Carrefour market
Lacoste giyim
Axa sigorta
Total yakıt
Elf yakıt yağ
Lafarge çimento.
Aklıma gelen bildiklerim bunlar
Almayın, aldırmayın, ülkece boykot edelim
Endex 114 sınırında düşüş % %3.51,zaten fason şekilde yükselmişti.
Faizin %20 olması şart,oda herşeyi gözden geçirmek şartıylan.
Türkiye 10 yıllık tahvil faizi %14,35'e, 5 yıllık cds 535'e yükseldi-bloomberg
Evet borsada seri şekilde tabanlar çoğaldı.
Bu yıl 4 tane Michelin lâstik almıştım, gidip bıçaklasam Reyis 4 lastik gönderir mi bana?:oleyo:
Valeo'da Fransız yedek parça üreticisidir, debriyajı dikkatli kullanın muadili olmayabilir.:he:
Ayrıca bir de, Hermes çanta mevzumuz vardı.:whistling:
ülkesinde yerli şirketi kalmayan türkiyenin boykot kararı bir karikatürle çok iyi hicvedilebilir aslında..!!
Bebek Maması/Giyim: Petit Bateau, DPAM, Bledina, Mellin
Süpermarket: Carrefour, ChampionSA,
Süt ürünleri (Yoğurt-Peyinr): Danone, Lepetit, Yoplait, Delisle, Sprinkl'ins, La Vache Qui Rit, Arpin, Bel Paese, Belle Des Champs, Boisange, Brie, Camembert, Chamois D'or,
Uçak Firması: Air France
Sanayi Ürünleri: SNR Rulmanlari
Denizcilik: Beneteau (Jeanneau)
Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi, BNP)
Benzin: Elf ve Totel
Mutfak Eşyası: Tefal,
Sigorta: Güneş Sigorta, AXA Sigorta, Basak Sigorta (Groupama Internatinal), Basak Emeklilik (Groupama Internatinal)
Kozmetik: L'Oreal, Pierre Ricaud, Dulcia, Fresh Lash, Galerie Noemie, Vichy, La Roche Posay, Accentous, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Daniel Jouvance, Pierre Fabre, Rene Furtherer, Revitalizing, Roc, Shades of You, Sheer Essentials, Shine Free, Summer Sensations
Elektrik Ürünleri: Merlin-Geren, Square-D, Telemechanique,
Yabancı Dil Eğitim: Fransiz kültür Merkezi (Dil Kursu)
Otomobil/Yedek Parça: Renault, Peugeot, Citroen, Michelin, Uniroyal, Recamic, ValeoOto
Giyim/Aksesuar: Yves Saint Laurent, Fred Joaillier, Givenchy, Berluti, Pierre Cardin, Philip Patek, Lacoste, Louis Vuitton,, Christian Lacroix, Louis Vuitton Malletier, Thierry Mugler, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter, Berluti, Fred Joaillier, Givency, Hermes, Louis Vuitton Malletier,
Bilgisayar/İletişim Ürünleri: Sagem,
Elektrik Ürünleri: Merlin-Geren, Square-D, Telemechanique,
Yabancı Dil Eğitim: Fransiz kültür Merkezi (Dil Kursu)
Otomobil/Yedek Parça: Renault, Peugeot, Citroen, Michelin, Uniroyal, Recamic, ValeoOto
Giyim/Aksesuar: Yves Saint Laurent, Fred Joaillier, Givenchy, Berluti, Pierre Cardin, Philip Patek, Lacoste, Louis Vuitton,, Christian Lacroix, Louis Vuitton Malletier, Thierry Mugler, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter, Berluti, Fred Joaillier, Givency, Hermes, Louis Vuitton Malletier,
Bilgisayar/İletişim Ürünleri: Sagem,İnşaat: Lafarge, Chryso, Ondulin Avrasya, Weber Markem,
İlaç Firması: Benzac, Benzagel, Benzamycin, Nicoderm, Novahistine, Novalgin, Stimate, Ceva, Servier, Fournier, Guerbet, Pierre Fabre Medicament, Allegra Antihistamine,
Labaratuvar ve Test Cihazları: Chopin
Endüstriyel Ürünler: Areva, Groupe Schneider, Metesan, Legrand, Helita Pulsar, Duval Messien Satelit, Franklin France, Merlin Gerin,
Işte dev hizmet, telefonunuza kopyalayın bakar bakar alırsınız.:oleyo:
üretimini Türkiye de yapan , vergisini burda ödeyen ,çalışanı türl olan firmalar yerlidir ARKADAŞLAR...İTHAT EDİLEN NİHAİ ÜRÜNLERİ FRANSIZ MALI OLARAK KABUL EDEBİLİRİZ..
biz ne içın boykot ediyoruz fransayı ?
gündemi değiştirmek için
suudileri ediyormuyuz hiç kimse suudi listesi yayınlamamış
Sadece Schneider Electric baktım ve üşenmedim saydım, tam 52 tane başka markalı firması var, bizim boykot işi yaş.:he:
Bu araplarda, marka değeri olan bir firma varmıdır?
Nerden baksan tutarsızlık , nerden baksan ahmakça canım sıkıldı boykot ulen demeylen olsa miss.
Bu başlığı şu anda 83 kişi okumaktadır. (26 üye ve 57 ziyaretçi)
YSFKRM, ayhan53, aytek4455, bahri, BaşKara, british, Cemefe, deepblue35, Denizdenizli61, finansozdem, harpi, karbonat27, mirage, Pianama, Purplee, ramsesturk, realities, refaba, reha kaya, thron, Tinaz, tsungeon, Turnike, value, Wise_Man, Zaf.Dogu
Tüm ahali bolkona doluuştuk çökmese barii
Gillette tıraş bıçaklarınızı, attınız mı arkadaşlar?:oleyo:
Ulan Permatigi de, bunlara sattıydık galiba?:kahkah:
Dötümüzü silecek helâ kağıdı yapacak firmamız kalmadı, gavura afra tafra yapıyoruz.
taş kullansınlar...
inşaat molozları değerlensin...
bu arada borsada tavan olan crfsa fransız mı değil mi
millet boykotu yanlış mı anladı
:))))))
arada altın da bulmuşuz
muhtemelen
9 u geçerse açlığa
10u geçerse ölümsüzlüğe çarede buluruz...
işlallah 12 filen görürüzde insanlık galakasiye açılır.. :kahkah:
TMSF altın sondaj çalışmaları kapsamında müjde vermeye hazırlanıyor
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Koza Altın'la ilgili ellerinde 200'ün üzerinde ruhsat olduğunu, ciddi bir sondaj çalışmasına başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin muhtelif yerlerinde rezervimiz var. 37 farklı noktada sondaj çalışması yapıyoruz. Kuyularımız açıldı. Bu ara ülkemize müjdeler geliyor, biz de altında müjdeler verebiliriz." dedi.
1.6 yükseliş..
Mevduata aylık %1 net veriyorlar maksimum :whistling: