PPF getirimizin üstüne lemon sıkmasın da yeter...
Printable View
Ppf aylık 1.5net. aylık 3 versin yeter bana. Sizin rakamları bilemem ama benim için büyük fark yaratıyor. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Goruslerinize katiliyorum, dogru soyluyorsunuz. Elbet bir gun ruzgari arkasina alacaktir IPB. Benimde guvenim tam , gerektigi zaman portfoyun tamamini 1-2 gunde portfoyun tamaminda nakite donebiliyoruz demislerdi serra hanimin yayinda. Daha once yaptilar boyle bir seyi sahit oldum. Sabirla bekleyecegim, umudum var.
Ayrica diger basliktaki pizza , islenmis gida ve gunde 2 ogun yemek tavsiyelerinizi dikkate alacagim.
Saygilar , cumleten bol kazanclar.
Persembe gunu Fed in Jackson Hole toplantisi varmis. Neler olacak acaba. Tapering sinyali gelebilir mi forumdaslarin dusunceleri nelerdir ?
Re-Pie Portföy güvenilir midir arkadaşlar? İlk defa görüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İlk pide diye okuduydum fon çıktı.
ipb'den rpd'ye geçmek mantıklı görünüyor ille değişken fonda ısrarlı olanlar için.
7 yıldan sonra, hsyf'lerin artık relatif olarak endeksi geçememeleri, döviz bazlı fonlarımın da usdtry getirisi altında kalması nedeniyle yarın elimdeki tüm yatırım fonlarını satıyorum. Başka bir yatırıma yönlendireceğim. Bahsettiğim relatifler olmadığı müddetçe benim için artık bu tür bir yatırım anlamlı değil. Maalesef elimdeki 4 hsyf'de muazzam kötü gidiyor endekse kıyasla son 4-5 aydır. Benim tahammülümü aştı. Endeks %50 düştüğü dönemlerde bile tutmuştum. Çünkü elimdekiler %40 düşmüştü. Ancak ne oldu bilmiyorum her ay düzenli endeksin altında kalmaya başladı. Dediğim gibi endeks onda birine düşse yine tutardım. Ancak endekse relatif olarak kaybettiler güçlerini.
Mesela ben sabahtan beri arıyorum telefonla ulaşamadım.Aklimdaki sorular sormak için. Bunu sevmedim kendi adıma. Birşey olsa muhatap yok mu yani. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse pozisyonu az ve temeli sağlam şirketler, teminat %25 düzeyinde bu viop teminat mı anlamadım. Diğer fonların dağılım raporlarında hangi hisseyi hangi tarihte ne kadar sattı bilmiyoruz mesela ama bunun raporunda ayrıntılı olarak paylaşılıyor. Ayrıca birde fon aldığında sonuçta mkk da adımıza saklanıyor yani ben battım deyip basıp gidebileceğini sanmıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sorularımdan biri olacak. Teminat ne için kullanılıyor. Short, long poz. vs. Muhtemel iyi getiri sebebi bu olabilir. Fon yöneticisi ile iki kelam edip , güven almak isterim. Sonuçta rakamı büyüteceğiz. Ama KAP adresinden iletişim telefonları cevap vermemesi çok ilginç. Koca şirketsin. İkinci bir telefon yok. Telefona bakan da yok.
Bahse konu Re-PİE ise hiç öyle ulaşılmaz bir yanı yok. Geçen haftalarda aramıştım. Ertesi gün dönüş yaptılar. Sorularımı da mail yoluyla ilettim. Gelen cevapları aşağıya yapıştırıyorum..
-------------------------------------------
Öte yandan diğer alternatif fonlarımızı da size anlatmak isteriz, önümüzdeki hafta sizin için de uygun olursa, kısa bir online toplantı - görüşme organize edebilirim.
1. Portföylerimizi Top-down yaklaşımına göre yönetiyor ve global makro ile başlayıp sektör-şirket seviyesine kadar analiz yapıyoruz. Sabit getirili ürünler, hisse senetleri, döviz ve emtia piyasalarını kullanarak, doğru piyasa zamanlaması ve doğru varlık dağılımı ile performans ölçütümüzü geçmeyi hedefliyoruz.
2. Viop işlemleri gerek koruma amaçlı gerekse spekülatif amaçlı kullanılmaktadır. Fon volatilitesini artıracak kadar büyüklükte işlemler yapılmadığından risk ölçütümüz göreceli düşüktür.
3.Piyasa bazlı oynaklıklar olabilir fakat amacımız yatırımcılarımıza düşük riskle istikrarlı getiri sunmaktır. Bu nedenle yüksek volatilite beklenmemelidir.
4. Doğru zamanda uygun seviyelerden yapmış olduğumuz hisse senedi yatırımları getirimizin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Sektör, şirket ve bilanço bazlı seçimlerimiz dönemsel olarak pozitif katkı sağlamıştır.
5. Ürünlerdeki çeşitlendirmemizin yanında Sektör, şirket ve ihraççı bazında varlıklarımızı uygun ölçülerde dağıtarak riskimizi minimize etme hedefindeyiz. Volatilite ve likidite riskine karşı aktif olarak çeşitlendirme konusunda hassasiyet gösterilmektedir.
6.Herhangi bir getiri hedefimiz yok fakat amacımız performans ölçütünü geçerek, yatırımcılarımıza enflasyon üzerinde net reel bir getiri sunmaktır.
7. Katılımcı sayısının fon performansını olumsuz etkileyebileceği seviyeden bir hayli uzaktayız. O büyüklüğe yaklaştığımızda yatırımcı çıkarları gözetilerek belirli kıstaslar uygulanabilir.
2 hafta önce ben de ne mail yoluyla ne telefonla ulaşamamıştım. cakozgur arkadaş başarmış bilgi paylaşımı için teşekkürler. gerçi iyi vaadde bulunması ne farkeder ki her zaman öyle yapıyorlar gün gelip düşmeye başladımı zaten hesap soramıyorsun. şansına güvenen biriysen alıp deneyeceksin. yıllardır yükselen neye girdiysem terse çevirmeyi başardığım için ben girmem. bist 1350'den bir dönüş yaparsa denemeyi düşünüyorum rpd'yi şahsen.
Doğru tespit. İşler iyiyken vaatler boldur. Önemli olan orta ve uzun vade performans. Ama iletişim konusu sıkıntılı.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlgilenenler için iletişim kurduğum temsilcinin bilgilerini de paylaşayım..
Tuğçen Akar
Sales and Marketing | Vice President
RE-PIE Portföy Yönetimi A.Ş
T +90 212 286 30 52
M +90 531 990 91 45
F +90 212 286 30 53
tugcen.akar@re-pie.com
Hayırlisi olsun sayın Hellistheothers. Bu forumda sizden çok şey öğrendik. Hem Hsyf fonları hem de döviz tarafındanki kötü performans konusunda kesinlikle haklısınız. Ben çoğundan çıktım ama maalesef MAC, NNF, RBH gibi fonlardaki zarardan bir türlü kurtulamadiğim için onları daha satmadim. Döviz tarafından ise KUB, TFF ve GBG tarafı sakin ama en azından zarar da değiller, onları tutmaya devam ediyorum.TL tarafından ise IIS ve GZM gibi serbest fonlardayim ve şu ana kadar ikisinin de performansindan memnunum.
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
syn hellistheothers;
ne tür bir yatırım planınız var. Malum bizde durum pek parlak değildi Son 6 aydır.
Merhaba tekrar, bir iki değerli arkadaş sormuş. Şu aşamada bir özel sektör tahvil fonu ( osd vs. gibi )ya da ppf'de ( ppz vs.) bekleyip bu son 6 aylık hsyf'lerin endekse göre relatif başarısızlığın geçici mi olup olmadığını yıl sonuna kadar görmek istiyorum.
Konjünktürel ise ve değişirse tekrar alacağım.
Yok eğer değişmez ise, *2 ya da *3 gibi cüzi kaldıraç ayarlayarak ( likidite olması pratikte oldukça zor olacak kadar düşük oranla) uzun süreli viop dolar long kontratları taşıyacağım. En azından dolar getirisinin yıllık 2-3 misli olursa, bir katı enflasyona gider, bir katı da reel getiri olur.
Herkese bol kazançlar.
Asıl arayıp sorulması gereken ipb başarısızlığı nedeniyle istanbul portföy.
Saat 18 degerlerine gore gbc 2,75 , ipb ise 1,75 gozukmekte tabloda. Bakalim yarin ne gorecegiz :)
En sonunda eib, sua 'ya dönecegiz gibi :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Stabilize olamadan fisekledi brent. Cuma gunu Tge nin uzerine binip , firsati yakalayanlara tebrikler.
Elimizde 2 adet performansi iyi degisken var gibi gozukuyor su anda. Umarim Rpd ve acd , ipb gibi duraklama-cokus donemine girmezler. Takipteyiz 3-6 aylik donemlerde neler olacak acaba ? Eskilerin tcd si neydi be vay , artik esamesi okunmaz oldu.
Adettendir. Yatirim tavsiyesi degildir. Cumleten bol kazanclar ,saygilar :)
Bundan sonra hisse fon yatirimi için Eid fon gibi ağırlıklı olarak BIST 30 hisselerine yatırım yapan fonları seçmek lazım. Endeks yükselse bile küçük hisseler patinaj yapıyor. Cuma gunu endeks yeşil kapatmasına rağmen Tcd -1.47 kapatmayı başardı. 2020 yılı gibi küçük hisselerin üçe dörde katladigi yıl on yılda bir gelir...
MKK verilerine göre
RPD: 1,129016 +0,652%