eyy filipo bir geri alım açıklada rahatlayalım,
Printable View
eyy filipo bir geri alım açıklada rahatlayalım,
saatlikte PU var gördüm.
RSI 29, sanırım deva iflas edip battı, ph valizini toplayıp kaçtı... :Sad:
İlaç sektöründe sıkıntı devletin tek alıcı değil, en büyük alıcı olması. En büyük alıcı devlet (SGK) olunca fiyata müdahale edebiliyor. Fakat deva arge üzerinden yeni katma değeri yüksek jenerik ilaçlar geliştirip, ihracatını 100 milyon $ üzerine çıkarırsa, işte o zaman bütün sıkıntısı biter... :yes:
Bildiğimiz kadariyla Meksikaya ilk defa ürün satışı yapilmaya başlandı. Amerikada 2 yeni ruhsat alindi birisi amoklavin. Pek cok ulkeden bir cok yeni ruhsat alindiginida biliyoruz. Şu bilanço bir gelseydi faaliyetleri raporunu inceleseydik 2023te ne ruhsat alinmis ne yapılmış daha netlesirdi hersey.
Olabilitesi yüksek 100 m dolar ihracat cirosu. Hayal değil çok uzakta değil bence
şubat ayında Deva hissesi taşıyan 17 fondan 15 tanesi satış yapmış. mart ayının verileri de önümüzdeki haftaya belli olur...
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...-donemi/736980
Bizim hisse özelinde değil genel bir fonlarda mevduata geçiş varmış. Likiditesi fazla olmayan bir hisse oldugumuz için bizdeki fon çıkışlarını ağır hissettik.
dün açıklanan sahol mali verileri: piyasa profesyonellerinin çok önemli kısmı (anlayanı da ben görmemişimdir ama vardır) enflasyon muhasebesini anlamamış. bunu anlamandan hedef fiyatlar verilmiş.. 3-4 olduğu zannedilen fk, oysa ki; 11-12 aralığındaymış..
aracı kurum ve bankaların değerleme bölümleri mutlaka konu hk kendilerini eğitmeliler,
ayrıca; mutlaka mali tablo dipnotlarında şirketin net parasal olmayan poziyon bilgisi verilmeli ve o poziyonun her %10luk enflasyonda ne kadarlık parasal kar/zarar yazdığıracağı beyan edilmeli.. aynen, döviz pozisyon bilgisinde yapıldığı gibi..
belki de 100lerce analistle sahola bakan piyasa, saholu enflasyon muhasebesi bakımından anlamadıysa (en azından bir kısmı anlamadı), 3-5 analistin baktığı devayı pek bir kimsenin enflasyon etkisini doğru tahminleme ihtimali çok ufaktır.. oysa, akbankın parasal zararını düz bilançodan görmek çok zor değildi..
tahmin ederim, zoren de akenr gibi aynı nedenle (büyük tutarda parasal gelir yazmış) altına hücüm ve ponzi game kervanına bugün katılabilir..
merakla bekliyorum..
https://anlikfon.com/hisselerin-fonl...ki-dagilimlari
ben de burdan mart başlarında açıklanan verilere göre 17 görüyorum.. bu 17 rakamı, "top 80"de.. devanın, bist 100 dışı olmasını düşünürsek, profesyonel yatırımcılarının ilgisi yüksek olmuş diyebiliriz.. ilaççılar arasında en çok ilgiyi toplayan olmuş.. öte yandan, 17 fondan 15 fonun çıkış yapması da büyük çıkıştır.. veriyi nereden görüyorsunuz?
dediğiniz veri taksaslarla pek uyumlu görünmüyor 29.02.2024 tarihi itibariyle yatırım fonlarının toplam takası 3.434.697 lot imiş dün itibariyle toplam fon takası 2.827.892 ye düşmüş 606.805 lot düşüş olmuş % 17 lik bir düşüş olmuş siz 17 fondan 15 i satış yapmış yazmışsınız ne verisi bu nereden edindiniz yazarsanız seviniriz bugünde fon takaslarda 200 bin lot civarı bir düşüş bekliyoruz pazartesi garanti yarımın sattığı malların yatırım fonu satışı olduğunu düşünüyoruz onlar bugün takastan düşecek yani bugün itibariyle yatırım fonu takası 2,6 milyon lota düşecek yani dolaşımdaki 35 milyon lot olduğunu düşünürsek yatırım fonları % 7,4 civarına düşecek bist 100 den çıkmadan önce yatırım fonları 5 milyon ile 5,5 milyon lot arası takası oluyordu. bazı fonlarda çok pis işler dönüyor tahta yapıcılarla fon yöneticileri arasında çok kötü ilişkiler var patlama yapacak hisselerde patlamadan hemen önce fonlarn boşalttığını uzun süre yatay giden hisselerde fonların yatay dönemde çok yüksek mal taşıdığını görmek mümkün oluyor buda dip not olarak aklınızda bulunsun.
Çok uzağa gitmeye gerek yok olayların ilk başladığı tarih 11. ay ilk yüksek faiz artışı ogün yatırım fonlarında 4.9 milyon lot vardı şuan 2.8 milyon lot gözüküyor anlık. Garantinin son satışıyla dediğiniz gibi 2.6 milyon lota inerler.
Kurumsala kurban gitmişiz.
Ben de bu şekilde takip ediyorum. Maslak1 in paylaştığı adreste bazen güncelleme gecikebiliyor. Bu günlerde mart ayına ilişkin değişimleri de açıklayacak fonlar, orada son durumu görebiliriz.
Mesela önceki ay IHT, sıfırlamıştı pozu. Büyük bir fon ve bu nedenle fonun %3 ü bile olsa, pozu kapayınca kağıt kendine gelemedi.
cuma garantiden 190 bin lot satan yatırım fonuydu dünün takasında gördük pazartesi garantiden 183 bin lot satan emeklilik fonuymuş bugün emeklilik fonu takasından düştü emeklilik fonu takasında 251 bin vardı bugün 68 bine düştü son durum güncel takas rakamları emeklilik fonu 68.289 lot yatırım fonu 2.827.892 lot kalmış
garanti ikinci partiyi emekli fonundan vermiş
tekrarladım sanırım
bilgi için teşekkürler.
tablonun güncelliği, tamlığı hk sorduğunuz: şu kontrolü deva için yapmıştım: listede görülen fonların uhdesinde, deva görünüyor mu? burda baktıklarımda sorun yuktu.. Ancak, şunu bilmiyorum: uhdesinde deva olup da tabloya yansımayan oluyor mu?
tablonun sürekli güncel olmama ihtimali vardır.. tabloyu ilk kez bir kaç hafta önce gördüm; önceden bildiğim bir kaynak değildir..
Ben 5-6 dır takip ediyorum orayı. Güncellikten kastım fon oranları. Her ayın ilk haftası önceki ayın kapanışına göre güncellenir rakamlar, bazen bu güncelleme olmayabiliyor.
En sağlamı fibtables dan ilgili fon detayına bakıp son durumu kontrol etmek.
Gerçi bunlara çok da gerek yok bence. Ben biraz hobi niyetine bakıyorum. Yoksa fonlar da saçma hareketler yapabiliyor. Çok da şey etmemek lazım. Esas olan fiyat. Baskı var, topluyorlar vs ben bu hikayelere inanmıyorum pek. Paralı birinin girmesi lazım, onu bilir onu söylerim.
ertelenmiş vergi geliri ne demek arkaaşlar, yani bugün ödemem gereken vergiyi erteleyince bana kar mı yazıyor, sonra geri ödeyeceksem ileri de ciddi zarar yazmamıza mı neden olur. bilen anlatabilir mi?
Ileriki donemde ödeyeceği vergiyi odemeyecegi anlamina geliyor.
Misal 100 mln ertelenmiş vergi geliri yazdi bu donem. Gelecek dönemlerde elde edeceği kar için ödeyecegi vergiden 100 mln a kadar muaf olacak. Bir nevi o 100 mln sirketin kasasinda kalacak.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlginç bir durum tşk ederim bilgi icin.
UOTE=balıkadam;6772237]Ileriki donemde ödeyeceği vergiyi odemeyecegi anlamina geliyor.
Misal 100 mln ertelenmiş vergi geliri yazdi bu donem. Gelecek dönemlerde elde edeceği kar için ödeyecegi vergiden 100 mln a kadar muaf olacak. Bir nevi o 100 mln sirketin kasasinda kalacak.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOTE]
Merhabalar ortaklarım.
Merak edilen konulardan olan Parkinson hastalarının kullandığı Madopar ve Domirpa hakkında değişiklik var.
Bu haftaki SGK geri ödeme listesinde, excel dosyasının 4A Eklenenler sayfasında Domirpa (Saba), 4A Düzenlenenler sayfasında Madopar (Deva) mevcut.
Ayrıca 4A Aktiflenenler sayfasında ise SABA'nın Ledezla 10 mg ve 30 mg formlarında 2 adet ilacı var. Fiyatları 3.027 TL ve 6.188 TL
Öğrenmek için soruyorum bu Düzenlenenler ve Aktiflenenler den anlamamız gereken nedir. Bunlar da geri ödemededir diyebiliyor muyuz?
Saygılar.
Deva ya ortak olmak yerine gen ilaca ortak olmak daha mantıklı değil mi arkadaşlar ne dersiniz , sadece temettüsü bile yeterli bir sebep değil mi gen ilacın
Gen İlaç'ın vergi dairesine sunulan 2023 yılı 12 aylık karı 958.404.643 TL
Bizim ki ne gelecek acaba yarın cuma açıklasada bir görsek ne olacak
Piyasa thy de enflasyon muhasebesini hiç umursamadı sadece faliyeti fiyatlıyor
1 milyon lotla 40tl dan 100 tl yaptılar, 300 k lotla100 den 70 e düştü. demek hayır sever biri gelirse güzel bir artış olur.
2023 bilanço ve 2024 ilk çeyrek bilanço aynı gün açıklasın. Hem üzülelim hemde sevinelim.
distiribütör vergi dairesine kurumları vermiş gelir tablosunu kapa atmış Gen ilacın bir yıllık faliyet karı 856.557.975 bürüt kar marjı % 20,47 bu firmanın piyasa değeri şu an 19.655.000.000 TL piyasa değeri 20 milyar. Bizim 9 aylık faliyet karımız 2.483.707.050 bizin sadece son çeyrek faliyet karı 964 milyon bizim bir çeyrek faliyet karımız Gen ilacın bir yıllık faliyet karından fazla. Bizim şu an piyasa değerimiz 13.691.000.000 adamlar bu rasyoyla piyasa değerleri bizim piyasa değerimizin bir buçuk katı daha pahalı gen ilaç bizim 5 de 1 imiz kadar kar ediyor üretim kapasitesi bizim 10 da birimiz kadar yok kendine ait ilaç ruhsatı yok genilin partonu 6 milyon lotu satılabilir hisseye dönüştürüp satmak için başvurmuş genilin sahibi ilave hisse satmak için kıvranırken bu rasyosu olan genilin hissedarları sabah akşam şirketi övüyorlar şirkete kalp atıyorlar roket atıyorlar bizde gelmişiz burada % 57 olan marj daralırmı diye sabah akşam tartışıyoruz kavga ediyoruz. Biz burada piyasaya yönetime kızıyoruz da bizim hiç mi kabahatimiz yok bizim 10 da birimiz etmeyecek şirket bizden 1,5 kat pahalıya satılıyor adamlar bu şirkete şiir yazıyor bizde burada sabah akşam Devanın neresini eleştiririz diye birbirimizi eziyoruz.ya burda sağlık sistemin çökeceği falan tartışılıyor.
Devada bilgi paylaşımı konusunda cimri davranmaz, başarılarını, iş anlaşmalarını ruhsatlarını vs. vs. paylaşmayı uygun görürse benzer durum yaşanabilir belki. Şirket çok güzel ilerliyor da bundan kimin haberi var? Malesef ilerleyişini insanların gözüne gözüne sokmayınca böyle oluyor.
endeksten negatif ayrışmanın zirvesini yaşıyor.
medtr de enf. muh. sonrası düşük kar açıkladı. ilaçların hepsini benzer şeyler olacak, devanın karın ağrısının tek ve tek nedeni enf. muh. belli oldu bu artık. duran varlık bizi kurtarmayacak. bilanço açıklanmadı ama bu hareketlerin nedeni belli, iyi ve kötü her bilanço öncesi artan kağıt daha açıklanmadan inişte. ama adamlarda çok geç kaldı açıklamak için neyi hesaplamayamadın sor bize yardımcı olalaım.
Mediteranin ilaçla alakası yok medikal ürünler üretiyor solunum cihazi kemoterapi cihazi vs.
https://www.meditera.com.tr/d/solunum-sistemleri
Mediterabin İlaçla hiç bir alakasi yoktur.
9 aylik bilancolarla kiyaslayinca benim gozlememim zaten bir önceki seneye göre %100 favok falan arttirmayanlar enflasyon muhasebesinde gumluyorlar
https://twitter.com/fintables/status...I-ki8vs1w&s=19
Adamlar zaten enflasyon muhasebesi olmadigi dönemde %14 karini arttirmis
Saholde ayni şekildeydi 9 aylikta gecen seneye göre çok büyük bir artış yoktu 12 aylikta enflasyonla güme gitti.
Bizim favok %150 + netkarda %90 falan +ydi sanirim 9 aylikta tam net hatirlamiyorum.
Şahsi görüşüm 9 ayliklari geçen sene 9 aylığa göre büyük artış göstermeyenler 12 aylik enflasyon muhasebesinde güme gidiyor.
Turkilac bilancosu geldi geçen seneye göre artmis cirosu kâri kiyas alacaksaniz buna bakin mediteranin ilaç
sektörüyle hiç bir alakasi yok
Trilac bilanço
https://twitter.com/fintables/status...pzPEXEjkg&s=19
Buda devanin yanında sivrisinek kalirda mediterayla kiyas ediyorsunz diye paylasayim dedim en azından ilac firmasıyla kiyaslama yapalim
Bahsettiğiniz şirket 150 milyonu
% 17_ 27 faizle atmış bankaya
para % 65 değer kaybetmiş
borç da yok
inanılmaz hata ile
kaçınılmaz son
Deva da tam tersi
işlem görüyoruz
nakit dolar ve stok ta
düşük faizle bol kredi kullanmış
Sektör büyümüş
Onunda üstünde