Abi kimseyi bırakmadılar ki silkeleyip duruyorlar. Nakiti eline alan başka maceralara koştu kaldık burada 3-5 kişi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Satışların %6 artması na mana veremedim internet fiyatları 2 katına çıktı geçen seneden beri. İlginç
#ttkom Q1 bilanço özet;
1 milyar net kar.
7 milyar ertelenmiş vergi gideri ödenmiş.
Kârın 9 milyarı da amortisman giderine gizlemiş.
Brüt kâr %50 artmış yani işler iyi
Q1 de 17 milyar kâr desem gülerler ama ben bilançoyu böyle okurum.
Şimdi şu olacak bikaç gün basıp sonra
X den ramizbey den alıntı.
Finans giderinden öte genel yönetim gideri (jöleli ve diğer tayfanın huzur hakkı) ve pazarlama giderleri ( yerel secimlerde yandaş tvleri besleme) 7,5 milyar civarı olmuş sadece bir çeyrekte. Durmak yok hortuma devam demişler.
Tcell de genel yönetim gideri +pazarlama gideri 2,9 milyar civarı. Tcell'de diğer yabancı ortaklar hortuma, israfa izin vermez, yedirmezler.
Yüzme bilmeyen biri, serbest dalış yapıp kafasını betona çarptı.
Panik yok.
https://bireysel.turktelekom.com.tr/...i-kampanyalari
https://x.com/haskologlu/status/1799158592664379515
Sosyal medyada sanki telekom sürekli zam yapıyormuş algısı var ama sanırım kimse hala ülkedeki en ucuz şeyin internet ücreti olduğunu bilmiyor 🙃
Seçim kaygıları ve BTK izin vermediği için pandemi sonrası bu sektörde doğru düzgün zam yapılmadığı için yıllardır enflasyona yeniliyordu.
Yukarda son tarife fiyatlarına göre en hızlı 1000 mbps paket bile 1,5 yıl taahhütlü 800 tl civarı.
Dışarda 800 tl 2 kişi bir öğün yemek yiyemiyor ama en hızlı interneti bir ay kullanabiliyor.
Bu zamlar yetmez, bu zamlar ile bu şirket gerekli yeterli yatırımlarını (5g,6g..) yapamaz, ancak mevcutta oldugu gibi dışardan döviz borçlanarak bu işi çevirebilirler.
https://x.com/barisesen/status/1800237798592594056
10 bin 2 nin ne kadar büyük oran olduğunu bence cumhurbaşkanı yardımcısının bilmemesi mümkün değil,
Devlet, bu işten aracı kurumların ortalama komisyonu kadar bir pay istiyor. Ancak bu oran piyasayı kurutur, ben yatırımcıyım trader DEĞİLİM beni etkilemez demekte yanlış olur. Para dönmeyen hacim olmayan yerde yatırımcıda kolay kolay kazanamaz, herkes dış piyasalara kaçar.
Sonuç olarak attıkları taş ürküttükleri kurbağaya degmez. Umarım bu hatadan tez vakitte donerler.
Ekonomi ortodoks politikalara geçince borsamızda pandemi dönemi öncesi ayarlarına dönüyor sanki. Mayısta sat git, yazın hacimsiz ortamda tatil yap, eylül ekim gibi gel modu işleyecek mi bakalım. :99
Ülkenin en buyuk holdingi bankamı satıyorum der sonra tak diye vazgecer.
Borsaya vergi gelecrği dedikoduları ortaya cıkar, cumhurbaşkanı yard. şu oran bu oran olacak der, tak diye bakan çıkar vergi işi ertelendi der.
Artık bu işlerin adı Spekülasyon değil manipülasyon dur. Viop u olan piyasadan hisseden korkmak lazım, cunku tum vurgunu vioptan yapıyorlar..
kağıt nerdeyse %10 yapti kimse yorum yapmamış nedense.
Kademeler bomboş. Günde 20 milyon lot ancak işlem oluyor.elli bin işlemle on kademe birden çıkıyor iniyor. Zaten günlük işlemlerinfe çoğonu bankof ve ykredi yapıyor. Hani kasım ayında ağaç dalında üç beş elma kalırya işte o kadar lot kaldı piyasada...
20 30 arası seviyelerden senin sayende senin yol göstermenle cesaret göstererek aldık abi çok büyük adamsın Allah razı olsun ne desek az gelir umarım bir gün yüz yüze görüp bir şekilde teşekkür etme imkanı da buluruz :)
Herkes tecrübenin ne demek olduğunu bir kez daha gördü sanırım :)
Kenan abi az bir pprtfpyım var ama sayenizde ilk defa dolar bazlı kar ettim. Çok çok teşekkür ederim, Allah razı olsun gerçekten
https://www.youtube.com/watch?v=UsEOWIn2dRM
O kadar pazarlamaya para harcıyorsunuz biraz daha vizyoner reklam çekin hacılar :)))
Bence cogunluk hala malda, bunlar da dökme hareketleri değil. Yüzde 20-25 düzeltme yapmadıkça da dökemez zaten dökmek de istemiyorlar sanki.
İki gündür eğlencelik 30 bin lot civarı aldım sattım. Tahta okadar sığlaştı ki. Kademelerde 3-5 bin lot var. Almasıda satmasıda çok zor oluyor. Ereğlide aynı işlemleri tek kademede saniyesinde yapıyorsun. Mal iyice toplandı. Her cuma seans kapanınca imtiyazı uzattık,xx firmasına blok hisse sattık haberi gelecek diye maldan çıkamıyorum
Tahta çok sığ olunca 5 dakkada beşiktaş yaptılar. 3-5 bin lotla kademeler iniyor çıkıyor. Elimdekileri geri alabileceğimi bilsem serbest satıp taban taban çektiririm:wave:
Turkcell ve Türk Telekom için hedef fiyatlarını yükselten HSBC, "Turkcell'i Türk Telekom'a tercih ediyoru. Turkcell için hedef fiyatı 100 TL'den 135 TL'ye ve TTKOM hedef fiyatını 33 TL'den 50 TL'ye revize ediyoruz"dedi.
https://www.foreks.com/haber/detay/6...uksellti/?s=09
Ben hep burdayım. 4 yılı geçti topluyorum. Piyasada 100 milyonun altında lot kaldı. Kalanı 5-6 kurumdan toplandı.toplayan yabancı lar, fonlar , ziraatte sabit miktar var. Hedefim en az 3 dolar. İki yıldır imtiyaz uzatımı,blok hisse satışıyla ortaklık , 5g ihalesi gibi haberleri bekliyorum. Haber akışıyla hisse tekrar fiyatlanacaktır. İletişim çağında ttkomun bu fiyatlarda olması çok saçma. Eskiden 40 milyar dolar fiyat biçiliyorsa şimdi 100 milyar biçilmeli. Bence geleceğin sektörü iletişim. Bekleyip görecem işin sonunu....
ben üç haneye çıkana kadar yazmama kararı aldım burada
üçüncü çeyrek gelmeden yazmak ta boş bence.
Asıl haber bilançoda yükselen gelirler karlar değil. Faturalar 3-5 misli arttıysa gelirlerde misliyle artacak. Bu malumun ilanı olur. Asıl mühim olan şirketin geleceği. İmtiyaz uzatımı,5-g ihalesi,blok hisse satışıyla yönetim iyi bir özel şirkete geçerse o zaman kar patlamsı olur.
Bir arkadaşım vardı kriptolarda herkese tavsiye verirdi 3x yapacak5x yapacak gibi ama kendisi alıp satmazdı. Bende gülerdim ona derdim ki gerçekten inansan evini arabanı satıp basarsın diye...
Ben bu hissenin 3 doları geçeceğine inanıyorum. 2 yıl önce evimi satıp 10 liradan basmıştım. Hala alıma devam ediyorum.şuan kağıdın önünü tıkayan şey imtiyaz uzatımı,5 g ihalesi , blok hisse ve yönetim ortaklığı paradoksu... Bu düğüm çözülürse hisse kopar gider. Belki üç belki on dolarda alır soluğu...
Bankof.ykredi ikilisi nekadar paslaşıp basarlarsa bassınlar inadına topluyorum. Görecekler kimin d.ss.gı daha büyükmüş...
Toplamaya devam. Kentufu da geçip hissenin ağası olacam
Tahtacıyı çözdüm. Sert aşşağı yukarı hareketler yapıp dökülenleri toplamak. Günlük işlemin çoğunu ykredi ve bankoftan yapıyor. Ykredi de hiç maltutmaz günlük aldığını satar,sattığını alır.ykredi sabah satıp düşürmüşse mutlaka sattığını alıp günü sıfır malla kapatır. Günlük 15 milyon işlem varsa 5 milyonu ykredinin alsatıdır...
Ses verin kimse yok mu. Şizofren ettin beni tahtacı kendi kendime konuşuyom:oleyo:
Türk Telekom Ventures’ın DTCP fonunun yatırım yaptığı yapay zekâ girişimi Cohere, 5 milyar dolarlık değerleme ile 450 milyon dolar yatırım aldı
X de gördüğüm haber. Başka hisse olsa bu habere 40 tavan çeker. Yapay zeka,fon,5 milyar dolar değerleme.... Bu kelimelerin her birinin 10 tavanı olur diğer kağıtlarda.ama ttkom olunca tık yok... Taban olmayaydık bugün iyiydi:kmk: