Ana pazardan yıldız pazara terfi ettik..
Borçları ödeyemiyoruz ama olsun.
Bronz ibrik ödüllerini ilk genel kurulda takdim edecegim.
Printable View
Ana pazardan yıldız pazara terfi ettik..
Borçları ödeyemiyoruz ama olsun.
Bronz ibrik ödüllerini ilk genel kurulda takdim edecegim.
Kömürcüler için kötü haber... doğalgaza ekimde de zam yok
Merit order değişiyor mu? Isteyen otursun hesaplasın
"BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda Ekim ayından geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.
Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Ekim'de uygulayacağı satış fiyatı, bin metreküp doğalgaz için 5 bin 631 lira olarak açıklandı.
Ekmek üreticileri için belirlenen tarife, bin metreküp doğalgaz için 8 bin 549 lira olarak belirlendi.
Elektrik üretim amaçlı tarifede ise bin metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.
"
Haberler şahane...
Elektrige zam yok.
Irandan gelen gazın kesilecegine çok ihtimal vermesem de. Artık işin suyu çıktı
---------
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza 3 ay boyunca zam yapılmayacağını açıkladı.
Alparslan Bayraktar ayrıca, "Elektrik ve doğalgaz destekleri 2025'te yeniden belirlenecek" ifadelerini kullandı.
Bayraktar, yeni destek modelinin 2025'ye başlayacağını belirtti. Bakan Bayraktar, "Elektrik tüketimi yüksek olana destek az olacak" diye konuştu.
"
Bayraktar, İran'ın enerji tesislerinin vurulması durumunda ne olacağı sorusuna, "Doğal gaz hatlarına saldırı olursa arz güvenliğinde sorun olabilir" cevabını verdi.
Piyasa bu haberi mi fiyatliyor acaba?
Neden olmasın...
Çocuk gelince masraflar artiyor
https://www.patronlardunyasi.com/is-...k-ortaya-cikti
Büyük üstat/uzman/küçük yatırımcının biricik dostu Shitesta bile bıkmış bu sayfaya yazmaktan...
Bilanço cumaya ertelenmiş.
Egemer LNG tedarik edebilir fakat digerleri icin daha zor..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'nin Rusya'nın uluslararası finans sistemini kullanmasını engellemek amacıyla Gazprombank'a yönelik uyguladığı yaptırımların Türkiye'yi de etkileyeceğini belirterek, 'Geçmişte bir dönem İran yaptırımları oldu. Orada doğal gazda bir muafiyet vardı. Benzer şeyi burada da Amerika'dan istiyoruz.' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı öncesi gazetecilere açıklama yapan Bayraktar, Beyaz Saray'ın Gazprombank'a yönelik aldığı yaptırım kararına ilişkin, 'Yaptırımlar Türkiye'yi etkiler. Para ödeyemeyiz, para ödeyemezsek malı alamayız. Dışişleri Bakanlığı görüşüyor. ' dedi.
Bayraktar, Türkiye'nin kışa girerken arz güvenliği açısından gaza ihtiyacı olduğunu dile getirerek, 'Sanayinin gaza ihtiyacı var. Dolayısıyla arz güvenliği kapsamında bizim (Rus gazı) buna ihtiyacımız var. Geçmişte bir dönem İran yaptırımları oldu. Orada doğal gazda bir muafiyet vardı. Benzer şeyi burada da Amerika'dan istiyoruz.' değerlendirmesini yaptı.
ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'a yetkiyi devretmesine yaklaşık 1,5 ay kala böyle bir kararı almasına ilişkin Bayraktar, 'İşin kötü tarafı bu ambargoların konması 1 gecede, kalkması biraz uzun sürebilir.' ifadesini kullandı.
Bakan Bayraktar, Türkiye için enerji arz güvenliğinin önemli olduğuna dikkati çekerek, 'Eğer böyle bir muafiyet Türkiye'ye verilmezse, bu direkt Türkiye'yi etkiler. Burada Rusya falan hedef değil, direkt Türkiye hedef demektir.' diye konuştu.
Hataylı Shitesta...
Dolandıracak kimse de kalmamış burada sana...
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, ABD’li muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerden Rus Gazprombank’ın ABD yaptırım listesine alınmasının ardından Türkiye’nin muafiyet talebi ile ilgili olumlu bir sonuç çıktı.*Görüşmelerle ilgili Bloomberg’e bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD’nin Gazprombank yaptırımında Türkiye’ye muafiyet tanıdığını belirterek, Türkiye’nin doğal gaz borcu ödemelerini Gazprombank üzerinden yapmaya devam edebileceğini açıkladı.Türkiye daha önce bu yönlü muafiyet taleplerini dile getirmişti.*ABD daha önce İran yaptırımları sürecinde de Türkiye’ye muafiyet tanımıştı.* Kaynak: ABD’den Türkiye’ye Rus gazında ödeme muafiyeti
Sn Siesta yıllardır Suriye barış olursa elektrik satarız diye düşünenler var bu ne kadar doğru bu işten akenerji karlı çıkar mı
Nükleer santral devreye girmeden önce son bir altın vuruş olacak. Sonrası tost...
Benim o işten umudum yok ama siz soylediniz diye son haberlere baktım
Birecikten suriye'ye giden 300MW hat varmis.
Bizim sınirlar icınde kalan kısmını sağlam kabul etsek (kim bilir kaç yaşında) bile suriyedeki kısımdan pek ümidim yok.
Bu hat tamir edildi, karşıdaki nufus memleketine döndü ve elektriğe talep oldu, parayı ödeyecek bir muhatap da bulduk diyelim. Buradan akenerji para kazanacak da borcunu çevirecek..
Haa ,borsada her an her şey olabilir.
Bak ihlas grubuna... ucaga binip kirgizistana gittiler geldiler diye hisse 4e katlandi..
Pd/dd : 0.40 olan bir kağıdın hikayeye ihtiyacı yoktur !..
Hikaye nın sadece çarpan etkisi olur .
Bu kafayla gidersek 0.16pd/dd şirket bile var Ygyo örneğin.
Pddd 0.2x ve 0.3x olanlar da var. Listeden seç beğen al.
https://kanalfinans.com/raporlar/bor...-ucuz-hisseler
Mama ya yatırım yapan her zaman kazanır . :)
Aken in bi güzel tarafı var..
Endeksin son günlerinde depara kalkması..
Para babalarının gizli yumuşak karnı..
Borsa da, patronların doymak bilmeyen aç gözlülükleri, bende "altınvuruş" kavramını defterden silmeme neden oldu.
Şimdiki kaidem "Borsa ' da ne paran bitecek ne malın bitecek"
Onların sırtındaki "kene" olmak en karlısı.
Öyle uyanık olduğunu sananları var ki ..
Malı toplar, temettü dağıtır, dağıtır bedelliye geçer..
Kimi ulu orta yapar kimi, aklı sıra çaktırmaz..
"Hep bana, rabbena" dır. desturları..
Onun için "kan emen KENE" dir hak ettikleri..
Batmakta olan bir bankayı satıyoruz...
Kar üzerine kar koyan nadide şirketi alıyoruz..
Bu gizem beni öldürecek...
Elektrik zammı, dedikodusunu boşuna çıkarmadılar..
Hemde TV lerde yayınlattılar % 140.. El insaf..
Zam tabi ki kaçınılmaz ama, düzeltme limon sıktı. Şubattan önce olmaz..
Aken de Limon sıktı.. biraz ekşimtrak oldu.
Bazıları ekşi sever..
TEİAŞ verilerine göre, Aralık 2024 sonu itibari ile Türkiye'nin kurulu gücü*115 bin*353 MW değerine ulaştı. 2024 yılında kurulu güçte toplam 4 bin 327 MW’lık bir artış oldu. Türkiye’nin toplam kurulu gücü 2024’te bir önceki yıla göre %3,9 artış kaydetti.KURULU GÜCÜN %59’U YENİLENEBİLİRTürkiye’nin kurulu gücünde yenilenebilir enerji (hidroelektrik dahil) kaynaklarının payı %59,1 oldu. 2024 yılında güneş enerjisi santrallerinin kurulu gücü bir önceki yıla göre %24,5 (yaklaşık 4 bin MW) artarak 19 bin 590 MW’a ulaştı.RÜZGAR*KURULUMLARI*BEKLENTİLERİN ALTINDARüzgar enerjisinde ise kurulu güç artışı 2024’te beklentilerin altında kaldı. 2024 yılında rüzgar enerjisi santrallerinin kurulu gücü bir önceki yıla göre %6,5 (767 MW) artarak 12 bin 576 MW oldu.Diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından biyokütle ve jeotermalde kurulu güç artışı %2,2 oldu. Biyokütle santrallerinin kurulu gücü 2 bin 125 MW’a, jeotermal santrallerin kurulu gücü de bin 728 MW’a ulaştı.Barajlı hidroelektrik santrallerinin kurulu gücünde geçen yıl %0,9 artış olurken, akarsu tipi hidroelektrik santrallerinin kurulu gücü %0,3 arttı. Barajlı hidroelektrik santrallerinin kurulu gücü 23 bin 863 MW’a, akarsu tipi hidroelektrik santrallerinin kurulu gücü de 8 bin 340 MW’a ulaştı.DOĞAL GAZ YAKITLI ELEKTRİK ÜRETİMİ AZALDI2024’te kurulu gücü düşen tek kaynak doğal gaz yakıtlı santraller oldu. Bu santrallerde %2,7 düşüşle 688 MW’lık kurulu güç devre dışı kaldı. Böylece doğal gaz yakıtlı santrallerin toplam kurulu gücü 24 bin 674 MW’a düştü.*Diğer fosil yakıtların kurulu güçleri neredeyse değişmezken, fosil yakıtların toplam kurulu güç içindeki payı da %40,9 oldu.* Kaynak: Türkiye elektrik kurulu gücü 115 bin 353 MW’a ulaştı
https://r.resimlink.com/sxbJq9O0.gif
Bunu daima endeks dönerken yapıyor, bu nedenle güzel bir gösterge diğerleri için.
Bu resim, Akende birşeylerin değiştiğini gösteriyor mu ? bilemedim..
Ama 10 tl artık iyi fiyat..
Bunun spekine bir tavsiyem olsun imbikten...
İğneli fıçıya girmişsen, kıpırdama, iğnelerin daha fazla batıp kan dökmesini sağlama..
bundan bı cacık olmaz sattım ardyz aldım
Tam da bizim sanntrallerin olduğu adana bolgesinde
13.5MW hes 5.3milyon dolara özelleştirildi
artık 1MW = 400bin dolar iyi fiyat
Bizim 300mw hes bu hesapla 120milyon dolar
Egemer zaten para etmiyor. Anca hurdaya verir 3 kuruşa aksa gibi... hadi 180milyona da onu sayalım.
Borç kaç dolardı inanın hatirlamiyorum bile. 600milyon muydu?
300den 600'u çıkarınca kaç kalıyor
Işte akenerjinin değeri
EÜAŞ’a ait Seyhan 2 ve Yüreğir Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif 190 milyon TL ile Gazişehir Enerji tarafından verildi.
Kaynak: Seyhan 2 HES ve Yüreğir HES özelleştirme ihalesi tamamlandı
Adana’da bulunan Yüreğir HES, 6 MW kurulu güç ile yılda 20 GWh elektrik üretiyor. Yine Adana Seyhan havzasında bulunan 7,5 MW kurulu gücündeki Seyhan 2 HES de yılda 33 GWh elektrik üretiyor. Kaynak: Seyhan 2 HES ve Yüreğir HES özelleştirme ihalesi tamamlandı
Ben sizin alışverişinize karışmam.
Yarın bir gün bu hisse gider 100lira olur , vebal almayayım.
Suriye'ye elenktrink satacakmışız diyor kimisi. Belli mi olur bakarsınız santrali de şama taşırız. Cuma namazını şamda kılmaları 13 yıl sürdü, inşallah bu hayal daha hızlı gerçekleşir.
Yine de , Güzel gösterge. Tavansa diğerleri göçüyordur yada göçecektir.
https://i.hizliresim.com/qg7rim0.gif
araları toplasan 2 milyon etmez ama tavandan 8 milyon işlem. Hemde satıştan .. yersen.
SPK bunların kulağını neden çekmez anlamam. Dingonun ahırı mı burası ?
Herşeye rağmen AKEN ' in , çok yeni bir döneme girmek üzere hazırlandığını hissediyorum.
Ani hareketlerle son kalanları da toplamak gibi bir hareket içinde olduklarını seziyorum.
Yine de Yatırım tavsiyesi olarak alınmamalı.
https://i.hizliresim.com/94g7b9t.gif
son kerizlere de yükleme yaptıktan sonra
sen sag ben selamet
s. gitsinler başka ülkede koka kola içsinler