Enlasyonla mücadele sertleşmiş
Printable View
Batık merkez bankası durumunu kamufle etme çabaları
Sağa - sola (Yunanistan, Suriye) saldırmakla
Oyları toplama gayreti içinde AKP..
Güzel günlerdeyiz..
Arabaya benzin buluyoruz, evde doğalgaz var..
Bu sene bu ödemeleri Arap swapları ve
İhracatçının zorunlu döviz bozdurma sı ile
Yaptık...
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati‘nin bu gece görevden alınabileceğini iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Nebati’nin bu gece görevden alınabileceğini ileri sürdü. Öte yandan, Sabah gazetesinin önde gelen iki yazarı, isim vermeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ekonomi yönetimini hedef alan köşe yazıları kaleme almıştı.
Bak şunu yapsaydı sorun çözülmüştü
Atamaları bir ay yapma..
Bölgelerden veri gelmedi
Enflasyon sıfır olmuştu gelecek ay.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bunu serdar turgut da yazdı. amerikadan oğlum geldi dönercide sıra bekledik porsiyonu 150 papelcik bu iş nasi iş dedi.
cuneyt ozdemir ayni donercide ben de bekledim dedi.
bunnar istanbul.
demek ankara da ayni durum da.
4 kisi doner yesen su bile icmesen 600 kaat.
havadan indigini ulasima para vermedini varsaysam gene 600 kaat.
bu devranı çözene nobel verilir.
Ülkemin nüfusu 84 mil
%15 nin yani 12 milyonun krizle işi olmaz
12 mil.dediginiz az bir nüfus değil.Bunun kadar olan çok ülke var
O gördüklerimiz 12 milyonun belli yerlerde görülmesidir.
Numan Kurtumuş gelecek diye bir söylenti var. Hatta görev için ısınma turları yapıyormuş.
Zenginlik gösterilmesi gereken bir olgu..
Parası olan gün kriz günü
Hadi dışarı çıkalım diyor..
Hepsi aynı düşüncede olunca
Her yer kalabalık..
Bide tüketim ibadeti diye bir şey var kapitalist insanda
Tüketmezse var olmayacağına inanıyor..
Bu nedenle haftada bir kez avm gibi yerlerde tüketim yaparak rahatlıyor...
Avm ler birer modern ibadethane..
Balgatta dönerci diom dayu cayyolu tunali desem haklısın. Balgat balgat. Balgatta döner? Allah Allah dedim gökten taş yağacak.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nerde ısınıyor acep..
Darphane de mi
Başgan Bi çık bakalım
Bakanlığın etrafında gezen var mı.
Daha alamancı dayu kıvamına gelmedin demek ki
3-4 sene kal her şey ucuz gelmeye başlar, hala kafanda fiyatlama yaparken 1 yıl önceyle kıyaslayabiliyorsun, önce geçmişin bir reset yemesi lazım.
Bir de en kıl olduğum mevzu şu her yer dolu mevzusudur. Ankara dediğin bürokratı, çantacısı, avantacısı..bir de bunların eşi(artık 4 e kadar yolu var), dostu, bunların çocukları vs. En az bir milyonun para sıkıntısı yoktur. Eee, bu insanlar da belli mekanlarda takılır, her yere gitmez. Herhalde kalabalık olacak.
Türkiye gelir bölüşümünde Meksika ile birlikte OECD de en kötü ülke. Ülke krizden inlerken, %3-5 şatafat ve lüks içinde yaşayabiliyor…durum bundan ibaret.
Bir kilo tavuk 100 TL olmuşâ€¦4 kişilik bir aile biraz iştahıysa, 2,5 kilo tavuk yer..yanına bir de tereyağlı pilav yap…bir de içecekler ve salata. Mütevazı bir yemek…400 e patlar sana….üstelik pişirmesi, hazırlaması, bulaşığı vs senden…adam başı 100 TL.
Dışarıda en uygun yemeğin 100 tl, iyi yedik demen için kişi başı 200 tl ödemen normal. Şu ortamda gayet makul rakamlar.
Özellikle yeme içme maliyetlerinin bizim 5 katı milli gelire sahip ülkelerdeki fiyatlardan farkı yok. Et-süt-peynir pek çok Avrupa ülkesinde bizden daha ucuzdur zaten.
5 milyon resmî, gayri resmî de 5 milyon. 10 milyona yakın göçmen var. Bir de bu sezon turizm de hareketli, bunlar da yiyip içecek. Bu yaz gıda krizi gayet normal. Global gıda sıkıntısı nedeniyle ithalatta zor ve pahalı. Bunu biz görüyoruz da ülkeyi yönetenler görmüyor mu? Evet görmüyor, ben nebatinin hiç bir şey görebildiğini düşünmüyorum. Zaten ortalık dalkavuk dolu, kimse adam gibi bilgi vermiyordur. Saray cenahı da sonuç olarak ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler diyor.
Ülke olmuş masai mara
Muhafazakar kesim evrime inanmazdı.
Ama ülkede darvin teorisini uygulamaya geçti...
Zengin olan güçlü olan ayakta kalsın..
Kalamayan niyazi
Merinin sonu iyi bitmemişti ama
Aracı kurumların bütün emirleri gördüğünü düşünürsek. Örneğin benim pozisyon açtığım kontratta en büyük piyasa yapıcı benim aracı kurumum olsun, bu şekilde köşeye sıkıştırıp sizi kaybetmeye zorlayabilirler mi? Özellikle büyük sermayeli arkadaşlar için soruyorum. Benim sermayem çok büyük değil ancak böyle bir durum yaşadım bir kaç kez. Acaba arkamdan gülüyorlar mıdır? Yani kapanışta büyük hareketler oldu ve pozisyon kapatmak zorunda kaldım ancak ertesi gün tekrar düştü gibi. Bu volatilite filan değil bilinçli olarak yapılan bir şey. Ama belki de o aracı kurumu kullanan başka biri mi yapıyor bu hareketi bilmiyorum. Yani yorum yapacak var mı yoksa saçmalıyor muyum?
Nebati toza toprağa karışırsa gazeteci de gider
Ya seçim olacak beklentisi var. Ama RTE karizmayı çizdirmez. Ya vaktinde olur ya hiç olmaz
Das tipi insanlar bir amaç için getirilir..
O amaç için araç olarak kullanılır.
İşi bitince yol verilir..
3 defa Esenyurt’a gittim. Esenyurt’ta Arapça tabelalar kalkmaya başladı. Zafer Partisi etkisi. Haziran 2023 sonrasında Esenyurt’ta ev kiraları yüzde 50-75 azalacak. Konut fiyatları düşecek. Güvenlik artacak. Çünkü herkes vatanına dönecek. Korkma! Zafer yakın. https://t.co/L8b5UAu3Wy
https://twitter.com/umitozdag/status...x1p6OQnlw&s=19
Türk siyasetinin en boş, en tehlikeli ve en vizyonsuz partisi Zafer partisidir.Bir ülkede siyasi PARTININ varlık gayesi sadece mülteci,yabancı düşmanlığı olabilir mi?
Bir de saçmalamayi kessin,aklımızla alay etmesin.5 mil.multeciyi kolundan çıkarıp atacak hiç bir parti yok.Uluslararasi bağlantın,imajın...
bunları rehabilite et..zaman-ı gelince istekli,biraz da itekleyerek gönder.. Ama Avrupadaki ırkçı, faşist partiler gibi konuşma.. Bu ülkede prof.olmak kolay..kazan 150.000den bir okul...Hocaların çantasını taşıyarak, bol çalışarak olursun...sonra başımıza muhakeme edemeyen ama prof.unvanli militaristler çıkar...
Bu zamazingo partilerin ülkeyi soyan zenginlere bir sözü olacak mı acep.
Zenginlerin 2, 3 ncü evini alacağım desin. Fakirlere faydası olur..
Göçmenden önce adam yerine konulmayan kesimi kışkırtmak ile hangi büyüklere hizmet edecek acep..
Orta sağa hizmet eder ancak..
Bunlar tavşan atlet..
Yurdumda mülteci sayısı iki yüz küsur tanedir.
Türkiye, 1951 tarihli Birleşmiş Milletler Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesi'ne 1961 tarihinde taraf olmuş, sözleşmenin kapsamını genişleten 1967 tarihli New York Protokolü'ne de 1968 yılında katılmış, ancak Türkiye sözleşmeye taraf olurken, coğrafi sınırlama şerhi koymuş ve bu sınırlamayı günümüze kadar da muhafaza etmiştir.
Diğerleri ucuz iş gücü olarak sigortasız çalıştırılan kaçaklar ya da kaçkınlardır.
İç işleri bakanı gerçeği ifade etmiştir.
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...tiyor-7117013/
Rabbimin gazabı onları sigortasız çalıştıranların üzerine olsun.