1 trilyon dolarlık 85 milyon nüfusa sahip ülkeyiz, 1 milyon dolar servet ne ki?!
Printable View
1 trilyon dolarlık 85 milyon nüfusa sahip ülkeyiz, 1 milyon dolar servet ne ki?!
Piyasa dolara doymuş sanırım. Dolar 20.67
Nadir 20.44 alıyor
Vakıfbank 20,46
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şimşek: Biz yaptıklarımız ile konuşulmak istiyoruz, TCMB kendi işini yapacak-Ekotürk
<100 milyon doları olanların hepsi 1 milyon dolar ve üzerine dahil galiba...
Yani 44.500 kişinin (1-100 arası) ortalaması ne bilmiyorum.
1 olsa, 44,5 milyar dolarlık bir kısmı temsil eder.
10 olsa ortalaması, 445 milyar dolarlık kısmı...
100 üzeri olanların da ortalaması ne bilmiyorum. 100-1 milyar arası tek sınıf
100 olsa hepsi, 14.5 milyar dolar eder,
500 olsa ortalama 72.5 milyar dolar yapar...
>1 milyar doları olan 18 kişi..
5 milyar dolar desek, 90 milyar dolar...
Bu hesaba göre maksimumlardan yürüsek, 445+72.5+90=600 milyar dolar. Hesap hatası yapmadım umarım.
Sanki ülke ekonomisiyle ölçülü gibi...
Tabi tahmin ediyoruz, nasıl bir yöntem kullandılar, neyi esas aldılar bilmiyorum, okumadım.
Öte yandan, Türkiye ile Hindistan' ın yastık altı altını da modelleyemiyorlar, deli rakamlar çıkıyor, muazzam tahmin aralığıyla...
Yarısı ekonomiye girse, ekonomi kurtulacak, o derece...ama girmiyor..insan/toplum davranışlarıyla alakalı sanırım.
Duydum paylaştım o kadar, nedir ne değildir bilemem, ama cash ten bahsediyor, göç para hareketleri filan üzerine yaklaşım sanırım.
KKM'nin Mayıs'ta bütçeye maliyeti 1,63 milyar TL oldu.
https://i.hizliresim.com/cupwbyl.png
daha öncede yazıldı buralarda.. mal varlığı ayrı.. nakit akışı ayrı..
caddede evi arabası bodrumda yazlığı var.. ( zamanında uygun almış ) baksan 20 milyonluk.
ama geliri emekli maaşı.. çok var böyle..
Ülkemiz GSYH servet (wealth) çarpanı 1,3 civarı olması lazım. Yani şimdiye kadar biriken servet yıllık GSYH'nin 1.3 ünü geçiyor. Düz hesap yastık altı ile 1.5 trilyon dolar servet var diyelim. Buna herşey dahil, piyasa fiyatından ev arsa dükkan araba altın eldeki ya da bankadaki cash vs..
G 7 ülkelerinde çarpan 3'ü geçiyor.
For the fourth quarter of 2019, total wealth in the U.S. was $111.04 trillion. White families held $93.55 trillion (84.2%), Black families held $4.43 trillion (3.99%), and Hispanic families held $2.58 trillion (2.32%).5 Yet in 2019, 14% of the U.S. population identified as Black12, and Hispanics made up 18%.13
ABD'de çarpan 5'i geçmiş.
Almanya da bu civarda olmalı, çarpanı yani..
Nadir 23,46 dan veriyor alırsan :) piyasa 23.65 nadir 23.39 sen ver alayım. Yok benden istersen 23.46 diyor. Denge yerimizi bulduk gibi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kkm sandığımız gibi yük olmayacak galiba. Bütçe üstesinden gelir gibi
Serbest piyasa ne yapmak istemektedir?
Neden bankalardan düşük alış kuru vermektedir?
Lojistik maliyetini düşüyorlar. Bavul bavul kim taşıyacak? Al getir ddkkm yapalım.
Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
·
2 milyon TL mevduata % 45 Faiz
İNG BANK yeni giriş içinmiş
Şimdi bayram 9 güne çıktığına göre bayram haftası borsa kapalı mı olacak acaba?
Bugün enpara dan kambiyo vergisi dahil bi miktar euro aldım 26,19 dan . Serbest piyasa ile aradaki makas azalmış ama gene de o saatlerde kapalıçarşı ya göre 30 krş falan kazıklandım. Büyük meblağ olmadığı için üşendim Beylikdüzü nden Kapalıçarşı ya gitmeye
Haftaya Pazartesi günü yani bayram haftası acaba Perşembe günü satanlar yatıyor mu Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadım , akıl tutulması diyordum önceleri.
Sonra düşündüm. Yok ki. Olmayan bir şey nasıl tutulsun?
Her şeyin bir sürü farklı fiyatı var:
Dövizin, Serbest piyasa, banka kuru, Şahap kuru, MB dönüşüm kuru …..
Faizin, Politika faizi, mevduat faizi, referans faiz (TLREF), hazine bonosu faizi, kredi faizi , kredi kart faizi ….
Enflasyonun, TÜİK, TÜFE, ÜFE, Enag, çekirdek …..
İşin ilginci hepsi de yanlış.
Geçen şu mesajı atmıştım..annemin durumu ağırlaşınca düzgün bir hasta bakım evi buldum özel ilgilenecekler..
Yatışı yaptım.odasına eşyaları çıkarırken merdiveni yeni yıkamışlar düştüm..
Omzum çıktı.operasyon geçirdim.yeni ebe geldim..bir insan bu kadar mı sınanır çok merak ediyorum..
Geçmiş olsun kardeşim. Bende ilaç ve tıbbi malzeme raporu ile uğraşıyorum. Hapçılar yüzünden rezil oluyorum. Benim nöropatik ağrı için kullandığım ilacı hapçılar kafa için kullanıyor. SGK sağlık bakanlığı sürekli soruşturma yapıyormuş ilaç yüzünden bizde numune hastanesinde hepsini avcumuzu yaladik. Benim 8 yıldır raporumu çıkaran Dr abisi kanser tedavisi gördüğü için izin almış. Bugün anladım ki ilave yeni bir Dr bulmam lazım yoksa rezil olacağım. Bugün bir şey dikkatimi çekti özel hastaneden kamu hastanelerine geçiş çok kolay sanki uzman doktorlar çok çabuk geçiyor uzman açığı var gibi.
Büyük geçmiş olsun.
İnsan hayatında bazen böyle dönemler oluyor maalesef. Herşey üst üste geliyor. Sanki hayat sizin üstünüze oynuyor. Sonra etrafına bakıyorsun, ulan bir tek ben ızdırap çekiyorum, herkes çok mutlu.
Truman Showun başrolünde gibi hissediyorsun kendini.
Ama size iyi bir haberim var. Bu zor günler geçiyor ve herşey normale dönüyor. Hatta iyiye de gidecek. Buna emin olabilirsiniz.
Nerden mi biliyorum?
Kendimden.
Not: Neredesiniz bilmiyorum. Sanki İstanbul diye hatırlıyorum. İzmir’de bildiğim iyi bir yaşlı bakım evi var. Lazım olursa özelden yazabilirsiniz.