Zgoldf nin hisse senedinden farkı yok. Anında satıp t2 beklemeden başka bir hisse senedi veya byf alabilirsiniz.
Printable View
Net aktif değeri gözden kaçırırsanız o emtianın fiyatıyla ilgisi olmayan bir seviyeden alır yada satabilirsiniz, dönem dönem bu tuhaflıklar oluyor, en önemli konu bu.
Alış fiyatınız NAD'e yakın yada altında olursa güzel olur.
Satışta da tersi.
Komisyonu az alan bir aracı kurumdan alınırsa al sat komisyonun da az olur.
Biliyorsunuz hangi bankada hesabınız varsa o bankanın portföy şirketinin çıkardığı fonları, fon alım saatleri dışında da alabiliyorsunuz. En azından Akbank'ta öyle.
Ama Akbank dönem dönem belirli fonları bu tür mesai saatleri dışı alıma kapatıyor. Petrolün dibe vurduğu zamanlar petrol fonu almanız mümkün değildi (zaten alınabilir fon da bulamıyordunuz, herkes kamyon kamyon alıyordu). Şimdi gani gani ortalıkta.
Şimdilerde ise altın fonunu ve Eurobond fonunu kapatmış. Mantık ne çözemiyorum; belki bilgili bir arkadaş durumu anlatır. Fiyatlarda aşırı oynaklık beklentisi mi? Dolarla ilgili bir korku mu? Ama döviz esaslı serbest fonlarda bir sorun yok onlar açık.
Altın uzun zamandır böyle. Bir ara açmışlardı yine kapamışlar. Eurobond'u yeni kapatmışlar.
Belki çok basit bir açıklaması vardır diye Akbank müşteri hizmetlerine sordum, kendimi onların sorularını yanıtlarken buldum; fonlara, Dünya'nın Pluton'a mesafesi kadar uzaklar.
Edit: Gümüş fonu da kapalı.
Tabii kaynak vb olmayabilir de aracı kurumla çalışıyorum istediğim gibi , bilgi almakta zorlanıyorum bir soru, bir cevap, sormadığın yerden kazık yersen suç senin oluyor. Göya müşteri danışmanım da var, 2 tane müşteri danışmanı kovdum, hemen 3. atadılar gitmeyeyim diye, 3.sü de aynı pek farkı yok . Ülkemizde işler hep böyle.
2.kovduğum bir de ekonomi ekranında you tube videosu yapıyor Sami Altınkaya ile birlikte. Dışı seni içi beni yakar şeklinde.
Maalesef buna ilişkin bir kaynak yok ama bu başlık ve
ayrıca şu başlık https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=47 bilgi alınabilecek en sağlam yerler.
İleride bankalar Altını ve Gümüş fonlarını komple alıma kapatırlar bu gidişle. Sürekli değeri garanti artacak bir ürünü satıp karı yatırımcı ile bölüşmenin bir anlamı yok. Şu anda alabilen alsın. Alamayan ileride belki hiç alamayabilir. Altın bu sene 2850$, Gümüş bu sene 34$ hedefliyor. Oralara gelince bakacağız.
Altın gümüş.fonlari doluluktanmi alınamıyor ,yoksa engelleme mi var
Az önce Adapazarı'nda bir markette eski bir dostum ve köklü bir kuyumcu ailesinin ferdi ile denk geldim. Kısa bir sohbetten sonra bana Gümüş almamı önerdi. 20000 dolarlık al yat sahibi olursun gibi bir espri ile karışık tavsiyede bulundu. Eve geldim gümüş ons grafiğine baktım. Hakikaten 50 dolar zirvesinin yarısına fiyatlanıyor. Bir miktar almaya karar verdim. Altın için ise biraz daha şiştikten sonra yatayda kalıp hatta bir miktarda kar satışı görebileceğini söyledi. Bakalım bir miktar alıp kasaya atalım..
Tesekkurler servet bey bilmiyordum bu uygulamayi.[
QUOTE=servetbey;6751636]65/35 orani ile paylasiyorlar
kendi fonu ise 65
tefas a dahil ise 35 orani ile[/QUOTE]
altıncılar kısa-orta vadede dolar bazında %20-30 para kaybedecek. it köpek hemen saldırdığı için neden yazamıyorum ama yıl sonu dalga geçmeye mecbur gelicem ondan kaçarınız yok: ) eh bu yabancı bankaların tahminlerine 100 defa kandırılanın da hakkı artık..
geçen hafta denemek için ojb ve das alımları girdim, öğleden sonra üç buçuk gibi sms geldi. vermiş olduğunuz fon alım talimatı iptal olmuştur diye. anladığım kadarıyla altın ithalatına getirilen kısıtlamalar, döviz ve altın alımlarında bankaların uyguladıkları can yakan makaslar, buna sebep oluyor. normalde alacağımız altın fonlarının alınabilecek pay kotaları bulunuyor ama talep ettiğimiz fonun karşılığında alacak altın ve döviz bulamıyorlar ya da çok az buluyorlar. bu yüzden de talep edilen alımların çok azı gerçekleşiyor, gerçekleşemeyen de iptal oluyor. üç yıl önce geçilen türk ekonomi modeliyle ekonominin kitabını yazmaya devam ediyoruz ve anlaşılan uzun süre de yazılacak bu kitap. biz görürmüyüz bilmem ama ileride iktisat fakültelerinde farklı yönden okunacak ve okutulacak bu kitap ve çok dersler alınarak ekonomistlerin kendilerini daha iyi geliştirmelerine vesile olacak.
Bu arada GOL de işleme açılmış.
Altın ons'un %50 mevduat kadar getirebilmesi için yıl sonu (9 ay var) 2950 dolar olması lazım, altında kaldığı her rakkam ons olarak mevduata yenildiği anlamına gelir.(gramdaki yada altın fonlarındaki dolar artışını dikkate almazsak ki o zaten kur getirisi).
Tabi onsun bizim mevduat kadar artma durumu söz konusu olmaz, dolar da destek verince mevduatı gram da yada fonlar da geçer herhalde.Geçmezse de ayıp eder.
Elde az bir TL vardı, hafta sonu PPF'de kalayım 3 günlük getiri var dolar sakin kalır umarım dedim ama yaya kaldım. Dolar üzerine 10 kuruş koydu, makasları da açtılar, 3 günde zarara girdik durup dururken.:)
doviz ppf lerden 1 tık ust getiriyor ,ama kendisi ..,dovız fonlarında stopaj olması kotu .carsamba fed i bakleyip hepsini yabancı fonlara baglarım olmadı ,dovıze endeksli sonucta .
işbankası yabancı fonları artık almak zor oluyor. Geçen gün TMG almak istediğim direkt alamazsın dedi. Bugün 9 buçuk gibi bari TDG alayım dedim öğlen alış talimatımı kendiliğinden iptal etmişler. Millet dolara endeksli enstrümanlara dönmeye benden önce başlamış.
Merhaba,
Yavaştan hisse fonlarına giriş yapmayı düşünüyorum. Öne çıkan, portföyünüzde yer alan memnun olduklarınızı söyleyebilir misiniz lütfen?
Bitcoin 6 ayılık kazanç, dolar bazında % 151.
gelecekte en çok kazandıracak olan TTE
yapay zeka ve teknoloji hisselerine yatırım yapıyor
ilk çıktığında az almıştım o zaman 0,3 yada 0.4
şimdi topluyorum, maliyet 0.9 oldu :)
bu 3-4 yıl tutabileni ihya eder, banka sağlam :)
dı neym of dı bank iz amiral :ok:
ben altında sert düşüş bekliyorum
2200 e dokunsun 7 ay sonra 1770 e tekrar gelir :)
döviz gider altın gitmez, TA grafikte gördüğüm bu :)
karar sizin :ok:
Dün saat 11 gibi günlük ihtiyaçlar için 3000tl lik ppz para piyasası fon satışı vermiştim emir gerçekleştirilmemiş. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım.
Bazen bankalarda yazılımsal arızalar oluyor ve TEFAS a iletemiyorlar. Emir gönderdikten sonra emir kesin iletildi ise her zaman gerçekleşir. Yoksa karşı portföy şirketi kurum Takasbanka sağlam ceza ödüyor. Bankanızı arayıp sorun gerçekleşmeme sebebini. %99 yazılımsal veya sistemsel bir arızadan dolayı iletememişlerdir.
Günlük ihtiyaçlar için üçe beşe bakmadan çalıştığım bankanın PPF sini alıyorum. Acil bir iihtiyaçta anında satıyorum. Ama belli bir zaman büyük meblağ olarak PPF alıyorsam getirisi yüksek olanı tercih ederken yine ihtiyaç için bir miktar PPF de yine çalıştığım bankanın PPF sini bulunduruyorum.Alış satış saati sorun olmuyor.
Bugün sattı, dün satış verdiğim başka bir döviz fonunu da satmamış, heralde yukarıda denildiği gibi bir aksaklık olmuş, t+2 hisse ödemesi olsaydı temerrüde girmiştik yok yere...
vay anam vay babam. sonunda altın da karaborsaya düştü. yıl 2024 ama 70'li yılları da mumla arayacağız herhalde. uluslararası piyasada ons altın 2156 dolar, bist kıymetli madenlerde bu gün oluşan fiyat 2280 dolar. yani altın fonlarında da yüzde 6 makas oluştu. yarınki fiyatlar yüzde bir buçuğa yakın artı yazacak
Merhaba arkadaşlar .
Yapı Kredi Bankası hesaplarından fon aldığımızda , yıllık bir hesap ücreti alıyorlar mı ? Alıyorlar ise ne kadar ?
Elimdeki bir miktar euro ile ZP9 satıp TJT almıştım ama bunda hiç iş yokmuş, zaten çok az getiriyordu, hafta sonu 15 günlük getiri gitmiş bir o kadar da eksiye geçmiş, nereye el atsak kuruyor.