Sen de en iyi kapitalistsin...
bahri senin kiracı burayı okuyor olmasın...
Benim ne olduğumun bir önemi yok.. Herhangi bir şeyi sınıflandırmak, kendini sınırlandırmaktır.. Akıl yolu doğru yoldur.. Ocu bucu demek, ben şucuyum, bucuyum demek akıllıca bir işe değil.. Doğru yol belki karşı görüşün içinde bir yerde.. O yüzden kapatmamak lazım sınıflandırmalar ile kendimizi.. Nick de sistemi sevmeyeşimdendir..
Not: Cevabını beğendim :)
ABD de enflasyon 3.1, politika faize yüzde 5.5
Rusya da enflasyon hedefi yüzde 4 politika faizi yüzde 15...
Bizde enflasyon Mayısta yüzde 73 bekleniyor , politika faize yüzde 45. Ancak reel olarak verilen yüzde 40 civarı...
Kim rasyonel politika izliyor?
Bu koca ülkeler salak mı ki bu kadar fazla faiz veriyorlar?
Peki bu hibrid politika faizleri ile enflasyon düşer mi?
Peki düşmezse mevduattaki paralar pul mu olacak?
M.Murathan da aynı soruyu soruyor...
https://www.youtube.com/watch?v=Wf2z7qyTPYQ
Çoğunluk 3, 6 ay vadede bağlamış anlaşılan.
Yorum yapan kalmamış.
Seçim sonrasında dolardaki artış çok hızlanarak mesela kur 45-50 li rakamlara gelirse KKM de 3 ay/6 ay vadeli bağlanan paranın çok daha düşük bir kurdan ve belli bir vadeye bağlanarak TL ile ödenmesi ihtimali olur mu acaba?
Ekonominin durumunu bahane ederek böyle bir duruma kalkışırlarsa yatırımcı için iyi olmaz gibi.
Tekstil ve giyimde 100 bin işçi çıkarma daha gündemde....
....Fayat, “Geçen yıl hazır giyim ve tekstilde istihdam kaybı 200 bin civarındayken, bu yılın ilk yarısında 80 ila 100 bin kişi arasında bir istihdam çıkışı bekliyoruz. Çünkü hala ana pazarlarda daralmanın devam edeceğini ve seçim öncesi kurların baskılanacağını görüyoruz. Bu maalesef olacak†diye konuştu.
Yılın ikinci yarısında para politikasının son derece belirleyici olacağını ifade eden Fayat, “Eğer mevcut söylem devam eder ve OVP’de planlandığı gibi enflasyon artışından daha düşük bir kur artışı olursa, istihdam çıkışlarının dönüşü olmaz. Ancak ikinci bir seçenek var. Eğer, seçim sonrası hızlı bir şekilde yüzde 10-15 devalüasyon yapılıp, sonrasında tekrar daha sıkı bir para politikası uygularlarsa o zaman ihracatçı da bir miktar rahatlar†ifadelerini kullandı.
https://www.ekonomim.com/ekonomi/ist...-haberi-730372
A.Yıldırım: 2 yıl 3 aydaki emlak fiyat artışı yüzde 500...
2000-2023 arası sırasıyla yüzde 30, yüzde 186, yüzde 75 artış hesabıyla...
Bugün tapuya uğradım baya insan vardı.. Danışmaya sordum yoğun mı diye akşam üstü idi.. Yarına gelsem işlerimi halledebilir miyim diye sordum halledersiniz dedi.. Piyasa hala bir şekilde dönüyor.. Ya çok ucuz evlerde ya da tarla arsa işlerinde takasa dayalı bir hareket var görünen.. Ama bunlar da son demler bence.. Bu yazdan sonrası için çok umutlu değilim..
Merkezin rezervleri arttığında bizzat bakan, cumhurreisi açıklama yapar, övünürlerdi. Nedense düştüğünde sadece muhalif gazete ve ekonomistler söylüyor. Borsa çıkınca hükümet bu durumdan bile pay çıkarıyor. Oysa kime göre , neye göre....
Pandemi yıllarında bu KKm nin çıkmasına sebep olan döviz ataklarında dolar alanlara hitaben neler söylenmişti. Sonra sık sık doların belini, kafasını kırdıklarıyla bizlere güzel ! haberler vermişlerdi. Son 3 aydır hükümetten dolar almayın vb. tarzı söylem duymadım. Acaba , sıradanlaşan bazı şeyler tekerrür eder mi diye korkuyorum.
Akbank 32 günü 44 e 92 gün ve üzerini 47 ye düşürmüş sizde de aynı mı
Her televizyonun arkasında büyük sermaye olunca, bu patronlar kendi çıkarları doğrultusunda ekranları kullanarak insanların parasına yön vermeye çalışıyorlar. Zaman geliyor ; bütün kanallarda koro halinde mevduat faizleri 50 leri geçti şarkısı söyletiyorlar. zaman geliyor : Altın uçuşa geçti, kanatlarına yapışın diyorlar.
Şimdi de borsadan başkası yalandır şarkısı söyleniyor. Döviz 2024 kasıma kadar artmazmış.. yersen diyorlar. Hükümet bile artık elimizin yanacağını söylemediğine göre fırına kendi ellerini gömmüşler gibi.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Merkez Bankası'nın politika faizininin yüzde 47.5'e yükseltilmesinin yanısıra ilave sıkılaştırma mesajı verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Ekrem Cunedioğlu, Ali Çufadar, Fatih Özatay ve Burcu Aydın Özüdoğru'dan oluşan TEPAV Makroekonomi Çalışma Grubu tarafından yayımlanan notun sonuç bölümünde, "Değerlendirmeler ışığında, repo faizi yüzde 47,5'e yükseltilmeli ve verilere bağlı olarak ilave sıkılaşmanın da yapılabileceği belirtilmelidir" görüşüne yer verildi.
Notta Döviz karşılığı TL swap piyasası işlemleri uygulamasının gözden geçirilmesi gerekliliğine dikkat çekilerek, "Aşamalı olarak bu işlemlerin vadesi kısaltılmalı ve tutarı azaltılmalıdır" görüşüne yer verildi. TEPAV yıl sonu enflasyon hedefi uygulaması da önerdi.
TEPAV para politikası açısından temel sorunun Mayıs'ta yüzde 75 civarında tepe noktasına ulaşması beklenen enflasyonun 2024 sonunda yüzde 36'ya nasıl düşürüleceği ve daha sonraki dönemde de bu düşüş eğiliminin nasıl devam ettirileceği olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
"Bugün bu temel sorunu derinleştiren üç gelişme daha gözlenmektedir. İlki, 2023 merkezi yönetim bütçesi ile 2023 merkezi yönetim nakit bütçesi arasındaki farkın bugüne kadar görülmemiş düzeylere çıkmış olmasından kaynaklanmaktadır... İkincisi, 2024 sonu ortalama enflasyon bekleyişinin hala yüzde 43 gibi yüksek bir düzeyde seyrediyor olmasıdır. Üçüncüsü, 2024 yılında GSYH'ye oranla yüzde 6'nın üzerinde gerçekleşmesi beklenen bütçe açığını azaltmaya yönelik alınabilecek mali tedbirlerin olası enflasyonist etkileridir."
Raporda, politika faizinin yüzde 45'e çıkarılmasına karşın sürecin Türk lirası mevduat faizlerine yeterince yansıyamadığı görüşüne de yer verildi.
Mevduata yansımadığı ve doları düşürmediği sürece politika faizini artırmanın hiç bir faydası yok.Bankalar dağıtamadıkları paraya mevduat faizi vermek istemiyor haklı olarak.Politika faizi 8.5 iken 18 olan dolar 45 faizde 31 tl.Mevduat faizleri ise bu süreçte yerinde saydı.Ağrı kesici alıyorsunuz ama ağrı devam ediyor.Sizde dozu artırıp duruyorsunuz ağrı hala devam ediyor gibi bir durum.
Mevduata para yatırdığımda dolar 29.30 idi (alsam 5-10 krş yukardan alabilirdim). 92 günlük net getirisi %11.94238. Ben 92 sonra dolar almaya gittiğimde dolar kuru kaç olmalı ki başa baş oldu diyeyim. 29.30*1.1194238 düz hesap yapılsa doğru olur mu?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Finansbankın son kar payı ödeyen fonunu alan var mıydı aramızda?
Krv adıyla çıkarttıkları
Perşembe günü ppk faiz artırmayacak bunu herkes biliyor, önemli olan piyasadaki fazla MB nın emmesi başka çaresi yok. Ya faizi yükseltecek ya da piyasadaki fazla parayı emecek
Şimdide Vakıfbanktan atak var , 1 aylık %46 , 3 aylık %49 olmuş..
Mesaj yolladılar bugün
Kampanya: Genis mevduat urun yelpazemiz ve avantajli faiz oranlarimizdan yararlanmak istiyorsaniz, size ozel hazirlayacagimiz teklifimizi sunabilmemiz icin tiklayiniz.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ocakta topladıkları krvden aldım da, fon artıda ortada kâr payı yok. Ocak 10 dan itibarenki kâr verilmedi bana. Ondan ortalığa soruyorum, daha önceki finansbank kar payı ödeyen fonlarında her ay düzenli gelmiyor muydu? Pazarlarken krvyi aylık %0.4 civarı getiri olacak diye pazarladılar, garanti mevduat gibi...