en güzelini yapmış...
Printable View
VİOBDA orta vade olur...VİOB hayatımda en yüksek karı orta vade sayesinde yaptım.Ama kaldıraç 1-1.5 olmalı
1 milyon varsa 10- 15 kontrat gibi
Belli doyum noktasında short açmak...(pek çok koşul var) ve mesela 2 ay beklemek(viobda 2 ay orta vade sayılır)
Bence VİOB, sadece short yapılmalı..Long yerine hisse almak daha uygun olur.
bu sistemde hep kazananlar mı var diyorsunuz..öyleyse biz salağız..
viop da olsa trendi bilmek zorundasınız..
yönü bilemezseniz ya da beklentiniz olmasa neye göre oynuyorsunuz..demekki bir yön tahmininiz var..
hah işte bizde bunun accuk daha böyüğünü sorguluyoruz..
Abi bu DEMİRELİN işine döndü...Demiş ya'' kim ne veriyorsa(zam) ben 2 katını vereceğim'':)
7200 kesmedi..şimdi 5600 ler...
Bozkurt düşünsün..NİCKİ gider.:)
paranız gideceğine nickiniz gitsin.. :he:
nick almak bedava :oleyo:
:drunk::drunk:
açıkcası ben kaldıraçlıda 3 miktar oynayacağıma hissede anlık teknik yakalayıp 30 miktar oymayı tercih ederim..peki ne işimiz var burda..uzun durmam ben..ara ara yazar kaçarım..saniyede kazanamayız belki ama kafam rahat olur stres girmez bünyeye
savunduğum şey öyle basit bir olay değil..Türkiyede örneği var mı..yok..ego falan değil..yok işte..
mantıklı ispatı da var..1998 ve 2008 krizi..benzer yapı var..olmazsa ne olur..1980 ler den bu yana göstergeler yalacı olur
GÖSTERGE TARAFI
1.si kaç ay arka arkaya yükselmiş/düşmüş
2.si % kaç değişim olmuş gösterir
https://i.hizliresim.com/s3h9pqb.jpg
https://i.hizliresim.com/s3h9pqb.jpg
ben anlatamıyorum galiba..
bu forumda cidden özeliklen bu topicde çok sağlam analizciler var.. hatta çoğu abnormal insanlar/tıbben.
tvıtır hüstatlarınada çoğu ekonomistede bin basacak kafa-gen-yaşam tarzı yapısına sahip.
fakat potansiyellerinin belkide farkında değiller.
konu egoya gelince hepsi sıfırı çekiyor diyorum .. bu düzleme geçincede herşeyi bok etmeye yetiyor bence.
neyse ya.. boş tartışmalar bana göre değil.
herkes haklı diyip geçelim :drunk::drunk:
Bear_Bull teşekkür ediyorum..verdiğiniz göstergeler yön tayini için zorlar bizi..imkansız değil ama zorlar..
RSI diyorum sürekli ama RSİ şart değil..diğerleri de olur..Rsi yeterli..
açıklamasını ben yapayım savunduğum şeyin..1980 lerden bu yana göstergelere göre 3 yukarı trend vardır..haliyle 2 sönüm yani 2 kriz var, 3. sü eksik..
1991-1998 ..... 2001-2007.....2019-2024 ....benzer oluşum tam da buralarda..
2 krizde RSİ değeri 23-26 dayken dip olmuş..şuan 36..
Bugün mal vermek için yukarıya bir hareket yapıldı diye düşünüyorum. Kısa pozlarda daha fazla kapanma beklerdim..
22 günlük 8940 da.. 9000-9050 civarı da direnç olacak...Önceki tepe...
Sahol bilanço da keyifsiz geldi. Yarın Kchol ü de baskılar bence. Onun bilanço da cuma gelecek sanırım...
PPF ları ile devam ediyorum uzun süredir. Garanti getiri...
Ama alım içinde fırsat kolluyorum tekrar..Ama sanki daha aşağılar da maliyetlenme için daha mantıklı görünüyor. Pozsuz izlemeye devam şimdilik...
RSI ( relative strange index ) hesaplamasını bilmiyorum dediniz
aşağıda bilmediğiniz hatta belki de şimdiye kadar hiç görmediğiniz bir indikatör var
bu indikatöre göre bize bir endex yorumu yaparmısınız.
şimdiden teşekkür ederim/z ( belki arkadaşlarda eder diye /z yazdım)
resmim.net/cdn/2024/11/06/DjNrVK.png
https://resmim.net/cdn/2024/11/06/DjNrVK.png
bu emlak dayı çok haşin nasıl katlanıyonuz buna yahu :)) ağzımı açsam küre savuruyor
Abka dayı..... yarın endeks beklentini alabilir miyim.....
benim gördüğüm en son tepeden tüm göstergeler aşağı net şekilde dönmüş..yani trendi bozmuş..gidişat bozulmuş..altan ikinci sıradaki kırmızıda tutunamamış olması çok açık..bu da demek oluyorki bundan önceki kırmızılardaki RSİ değeri dip teyyidi için baz alınamaz..yani daha önceden mesela rsi 30 da dip olmuşsa şimdi 30 da dip olamaz..daha aşağılarda olmalı..rsi ya da onlarca gösterge hepsi aynı yola çıkar
sabancı holding zarar açıklamış.
Sabancı holding 9 aylık zarar:-11.128 milyar TL
Akbank enflasyon muhasebesi uygulanmış olarak, konsolide Sabancı holding bilançosunda 9 aylık zarar:-19.035 milyar TL
https://www.hisse.net/topluluk/showt...34#post6923534
:drunk:
Trump ocak ta oturacak koltuğa biz aralık sonuna kadar kendi hikayemizle döneriz.Bugun neden yükseldik ne değişti dünden beri 1.RTE 11.30 tweter msj 2. bilanço dönemi gün sıralarına bak endeks ağırlığı olan iyi bilanço bekleyen tahtalar mgros mesala kim almış bugun pastasına bak aynı ekip bım bilançosuna oynadı badem bofası,hsbc,Qnb ben bugunkü hareketi aynı zamanda biraz teknik olarak görüyorum.
Trump dan bize bir şey çıkmaz ha ne olur dolar verdikçe iş adamı kafasında olduğu için uçak alırsın ama araya birşey koyar :)biz kendimiz ne yapıcaz ekonomik ve kendi iç siyasetimizde o daha önemli.
işte o alttan 2. sıradaki kırmızıda tutanamadığımız yer bizi 1998 ve 2008 benzerliğine iten kısım hocam..
ben de
en alt yeşil çizginin en son 2020 de altına geçildiğini ve sonrasında yukarıya manyak şekilde bir ralli olduğunu görüyorum
1 grafiğe 100 kişi bakar 100 kişide farklı yorumlar
herkes neyi görmek istiyorsa onu görmek için ip ucu arar.
oldu da dediğiniz bölgelere inmedi yukarı gitmeye başladı (kesin yukarı diye bir iddiam yok piyasayı aşşa/yukarı yapan ben değilim PARA BABALARI) ne kadar yukarı gittikten sonra cesaretiniz gelir mal alabilirsiniz.
alabilir misiniz yoksa kaçırdım diye bir 5 - 10 yıl daha göçecek burası diyerek alım için bekler misiniz?
teşekkürler
kolay gelsin.
biz viopçular için sorun yok düşüş/çıkış 2 taraflı işlem yapabiliyoruz ve fiyattaki her %1 oynaklık doğru tarafta isek bize %6 olarak getiri/götürü olarak geri dönüyor.
1-ARALIK VADEDE oluşan VADE GEÇİŞ GAPI genelde KASIMDA ilk 5 günde dolar..sonrada sert ralli olur...
Vade geçiş gapı bu gün kapandı(50 puan eksik ama önemli değil)
2- Bu gün,Diplerden yüksek hacim ve rekor para girişiyle kalktık...14 ekimde yazmıştım..bana göre 8400-700 aralığı alım yeriydi(bence)..5-6 aylık beklemek şartıyla.
SENTİMENTTE buradan-şuradan döneriz vs. düşüncesi var..Ama PAPAZ her gün pilav yemez.:)
Bence trent olarak bundan sonra asıl olan LONG poz. olmalı.
KİMSEYİ DE ETKİLEMEYEYİM...HERKES KENDİNCE HAKLIDIR..
durun hele... gün doğmadan neler doğar
bizim eşşekleri iteleyecek birini bulacağuz elbet
https://www.facebook.com/reel/431100029951484
:drunk: :kahkah:
bozkurt dayu... bugün ''856x dip, daha altı olmaz.. '' neyin diyipdurudu
sankim o kıvama gelmiş gibi...
ondan bize ekmek çıkar :yahoo:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...13#post6923613
Cari fiyattan şort ..
10219.00
Bir kere de kaybedeyim de şikayet eden olmasın artık :one::rules: