İçerden bilgi alıyorlardır. Bu hareket ondan olabilir. 2.00 a kadar beklicem. Bilanço çok iyi gelirse devam edicem. Hedefleri istikrarlı büyüme ve kar edecebileceğini gösteriyor. Onun için bir kaç yıllığına da girilebilir.
Printable View
İçerden bilgi alıyorlardır. Bu hareket ondan olabilir. 2.00 a kadar beklicem. Bilanço çok iyi gelirse devam edicem. Hedefleri istikrarlı büyüme ve kar edecebileceğini gösteriyor. Onun için bir kaç yıllığına da girilebilir.
3.5 milyon hisseyi 2017 sonunda 1.300 tl bedelle geri almış, otelini açmış, kar elde edip temettü dağıtır hale gelmiş şirketin piyasa değerine bakar mıısnız? Hal böyle iken hala baskılamaya devam ediyorlar.
Benim beklentim olan 25 milyon ve üzeri gelecek bilanço ile bu sefer kalıcı olarak 2 üzerine atacağını düşünüyorum
YTD
Dün 1.73 den girdik bakalım.
https://i.hizliresim.com/LlG7k1.png
1.85 i geçerse,eski zirvelerini hedefleyebilir.
Bu isin guzel tarafi halka acikligi %25 e dusuruyor. Yani %8 geri alindi ve sirketin gelecekte dagitacagi karlarin %8 i sirkete kalacak. Dolayli olarak bundan da geri kalan%75 tum hissedarlar faydalanmis olacak. Matematik olarak 1 lot =1.08 lot gibi dusunebiliriz diye mantik yurutuyorum. Sonucta %8 in hakkida benim sahibi oldugum sirketin. Sadece mantik yuruttum. Yatirim tavsiyesi vs.. kesinlikle degildir.
Mehter marşı gibi bir ileri bir geri hareket ediyor.
Hissede dolaşımdaki hisse adeti az ve yılların maliyetleri yukarıda olunca normal karşılamak lazım lakin şirketin de acilen buna bir çare bulması gerekir. Hisse kısa vadede 1.500- 1800 hareketi yaptı ve artık yeni hedefler için yeni gelişmeler olmalı. İyi bir bilanço, yatırım, arsaların değerlendirilmesi...
Şahsi görüşüm olup yatırım, al/sat tavsiyesi değildir.
Bilanco gelmis yanlis gormefiysem 41 milyon
.....
Bilanço ve kar ortaklara hayırlı olsun.
Güzel bir bilanço ve karlılık var.
Defter değeri 2.630 F/K :3
Piyasa Değeri ise maalesef 81.000.000.
Bilanço ayrıntılı yorum yapacaklara şimdiden teşekkürler. Ben ancak gece bakabilirim.
Detay bakamadim ama cepten ilk gorduklerim. Hasilat 192 milyon yani isler bu ceyrekte tikirinda gitmis. 71 milyon esas faaliyet kari yapmis. Su anki piyasa degeri 81 milyon. Finansman gideri bir onceki 2018/3 doneme gore baya bi dusmus. Vergi onceki donem + idi. Bu donem ufak - gelmis, notr gibi. Kar son uc ayda 13 ten 26 ya cikmis. Benim beklentim 30 civariydi. 2018 gibi zor bir yili iyi gecirmis gozukuyor.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Ana ortaklık payları 26 milyon.Gayet başarılı bir bilanço.Yine de yarın kısmi realizasyon yapılabilir.
Yabancı para pozisyonu ne olmuş görebilen var mı?
Doların yüzde 40 arttığı bir yılda nerdeyse piyasa değeri kadar döviz açık pozisyonu olan bir şirket karını yüzde 70 artırmış. Bilici daha ne yapsın ağzıyla kuş mu tutsun?
Normalde tavana kitlemesi lazim..ama bizim piyasa normal degil
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Gecen sene 2017 yili kari 15 milyon geldiginde hisse 1.60 lardan 1 ayda 2.40 lara gitmis. Bu sene kar 26 milyon bakalim 1 ay sonra fiyat ne olacak.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Endeks cok bozulmazsa 2.4 uzak degil bu bilancoyla..adamlar satislarinin 3 te biri kadar kur borcunun oldugu ve kur sepetinin %40 deger kaybettigi yilda 26 mio kar etti..3 senede piyasa degerine ulasiyor kariyla..bu cok rasyonel bir degerleme degil..piyasa ortalamasi 6 f/k olsa 150 mio etmeli..3.5-4 arasi bir fiyati hak ediyor..ytdegildir
Sirket gecen sene asiri talepten dolayi kur farkini urun fiyatina yansitti o yuzden zarar gormedi..Ulke esas buyume sorununu bu sene yasayacak..ilk ceyrek bilanco onemli..cunku bu sefer kur farkindan zarar yazmayacak olsa da talep dususunden ve ek iplik vergisinden zarar gorebilir..satislar ve marjlarda kismi erime gorulecek..kurdan zarar gormeyecek ama kar max. 5-7 mio arasi gelebilir..sirketin hersene 30 mio kar etmesi bile degerlemeyi 150-200 mio bandina cekmesi icin yeterli
Bir yerlerde soyle bir seyler okumustum. Bir sirket bir yilda sermayesi kadar kar ediyorsa 10 tl 10fk ederi vardir. Bu heaaba gore 26/45=0.58 yani kabaca 6 tl eder 10 fk piyasa sartlarinda. Biz bunu su anki konjekturde 5 fk ya gore uyarlasak 3 tl gibi bir rakam cikiyor. Ben demiyorum kitap boyle diyor ve yine asla yatirim tavsiyesi olamaz.
Aslinda guncel fon yonetiminde artik 1/tahvil faizi= f/k yapiyorlar..tahvil olarak da 10 yillik aliyorlar..%15 in altina geldi son donemde..15 desek ortalama 7 f/k yapar..7*26=182 mio tl mcap yapar..su an 81 mio tl ise 4 fiyat yapar..ytdegildir
Kar çok güzel hayırlı olsun.,,,45 milyon sermayeye 26 milyon kar süper bence.
Yatırımlar bitsin,,daha da güzel karlar gösterecektir.
İkincisi,,,kar geçen yıla göre %73 artmış,,,dip 1.35 olduğuna göre %73 artışı 2.35 lere falan geliyor,,,en kötü ihtimalle fiyatlama böyle olmalı diye düşünüyorum.
Şunuda söylemeden edemeyeceğim.Eğer "beklenti bitti" diye hisse geri gelirse,benim için daha da fazla alım fırsatı olur.
Teknik olarak sahsi gorusum haftalik grafikte net olarak gozuken omuz bas omuzun direnc noktasi olan 1.84 un bu bilancoya dayanamayacagi ve artik 1.80 li bu seviyelerin yeni dip bolgesi olacagi yonunde. Uzeri ise; sonraki bilanco beklentileri ve piyasanin gidisatina gore degisecegi yonunde. Herkese hayirli olsun.
YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR.
Gecen seneye gore kari en cok artiran kisim fason hizmet geliri oldugu gozukuyor. 28.7 milyondan 45.9 milyona cikmis, mamul iplik geliri de 17.1 den 22.6 ya cikmis gozukuyor. Bknz.sayfa 24
Her kimse kaç bilanço dönemlerini bize zehir etti.Yaz döneminde buz gibi donduk.Kış döneminde cayır cayır yandık.Yine de umudumuzu yitirmedik.Bu sefer tavana kilitleyip yukarı sürmezse ebesinin örekesini göreceğini o da biliyordur umarım. Paydaşlarımıza hayırlı olsun.Emeği geçenlerden Allah Razı olsun. YTD
Hasılat 149.469.772 TL’den %30 artarak 192.827.603 TL’ye çıkmış,
Brüt kar 47.023.064 TL’den %50 artarak 70.237.719 TL’ye çıkmış,
FAVÖK 43.215.138 TL’den yaklaşık %70 artarak 73.967.209 TL’ye çıkmış,
Dönem karı 24.616.746 TL’den yaklaşık %70 artarak 41.379.410 TL’ye çıkmış,
Özkaynaklar 149.839.240 TL’den %30 artışla 187.270.292 TL’ye çıkmış.
Fason ve iplik satışları artmış, tahsilat sıkıntısı yok zira en büyük müşterisi grup şirketi BTD TEKSTİL A.Ş,
Sigortaya esas değerleme 503.191.806 TL.
Biteks’i taşınmazları için 2013 yılından bu yana değerleme yapılmamış.
Adana divan otelin yarısı, yüzlerce m2 ‘lik fabrikalar , makine ve demirbaşların şu anda piyasa değeri 81.000.000 TL.
Yarın ne mi olur? Bilmiyorum lakin 2 senede sermayesi kadar kar eden bir şirket var ve her şey gözümüzün önünde cereyan ediyor.
Hissede şeker, marbaş, ak, iyi pozisyon almış satmazsa yarın güzel olur , gelse de bir süre sonra artık yavaş ederini bulur diye düşünüyorum. 2018 gibi zor bir yılı borçluluğa rağmen çok iyi kapattı.
Şahsi görüşüm olup al/sat, yatrımı tavsiyesi değildir.
İnşallah bu arada yeni iplik yatırımı da başlar.
Ve Seneler önce duyurduğu ceyhan’daki arsada alternatif projeler de start alır.
Bilici faaliyet karı artış hızında azalma var son çeyrekte.
1. çeyrek faaliyet karı : 14,5 milyon TL
2. çeyrek faaliyet karı : 20 milyon TL
3. çeyrek faaliyet karı : 24,5 milyon TL
4. çeyrek faaliyet karı : 12 milyon TL
Bunun en büyük nedeni dövizin düşmesidir çünkü dövizle satışları var. Ama döviz açığı nedeniyle dövizin düşmesi finansal gelirlerini arttırmış.
1.çeyrek falliyet karı. 14.6 milyon tl
2.çeyrek f.karı..........34.5 milyon tl
3.çeyrek k.karı.........59 milyon tl
4.çeyrek k.karı.........71 milyon tl
Bilakis artış var.
51 milyon tl finansman gideri olmasa kar 77 milyon tl gelecekti,ileride borçlarını kapatması durumunda kar artacak demekki.
Birkaç kelam da ben etmek isterim.
Blcyt benim eski göz ağrım. Burada sabırla aylardır-yıllardır bulunan her bir arkadaşımın kazanmasını can-ı gönülden dilerim.
Blcyt, borsada yıllardır ucuz fiyatlanan, bir türlü ederini bulamayan bir şirket. Yatırım yapan arkadaşlar zaten çok iyi biliyorlar bunu.
Son çeyrekte gelen bilanço üzerine konuşmak gerekirse, ben de fazla beğenmedim. İvme kaybı yaşamış şirket.
Satışlar, geçen çeyreğe göre sadece %4, geçen yıla göre %11 artmış.
Faaliyet karı ise erimiş. Geçen yılın 1 milyon tl altında gelmiş. Geçen çeyreğe nazaran ise neredeyse yarı yarıya azalmış.
Uzun ve kısa vadeli borçlarda az da olsa azalma var. Kasada nakit yok denecek kadar az.
Dövizin düşüşü kaynaklı finansal kardan kaynaklanıyor dönem karının çoğu.
Bundan sonraki çeyreklerde bu karı yazamayacak büyük ihtimalle.
Tüm bunlara rağmen hisse fiyatının çok ucuz olduğunu düşünüyorum.
Umarım bu kar ile çok daha yukarılara gider ve makus talihini yener.
1.3.2018 de hisse 2.36 ları gördüğünde 2017 ylının karı 15 milyon tl iken,
şimdi 26 milyon tl.
Bakan göze göre değişirde ben de bilançoyu bu olağanüstü şartlar olmasına rağmen beğendiğimi söyleyeyim.
Şu ana kadar her çeyrek bilançolarda esas faaliyet karı artışı vardı.Son çeyrek de durum farklı. Herkesin baktığı zaviyeye göre görüntü değişir. Önemli olan hala ucuz görünmesi.İnşallah değerini bulacak adımları da patronun atmasını beklemek temennimiz.Hayırlı olsun YTD.