Originally Posted by
Pythagoras
bir duyuma göre devlet elimizdeki tüm Türk Lirası, amerikan doları, ingiliz poundu, avrupa birliği eurosu ve malatya kayısısına el koyacakmış..
geçen bakkala gittim, fakir olduğum için süpermarkete gidemiyorum, bakkala gittim. inanır mısın ekmek alacağım, poşetsiz fırın ekmeği, bir de yoğurt alacağım ufak, kasadaki çocuk 2 dolar 25 sent istedi..
metrobüse gelmeden yolun köşesinde dilenci çevirdi, abi bi yuron var mı dedi, 5 lirayı kabul etmedi..
aşırı doğu.. aşırı batı..
ikisi de iyi değil..
1 adam ülkenin başından gitsin diye, ülkenin batmasını arzulamak, ne kadar hayret verici..
önemli olan biziz yani halk.. tabi burjuva sınıfını, bakkaldan poşetsiz ekmek almayanları tenzih ediyorum..
yahu kardeşim, dolar veya euro alma diyen mi var ? yasaklandı mı ? hayır. ama sizin gibi milletin zihnini bulandırmak, kaos yaratmak isteyenlerin piyasayı yanlış bilgilendirmesi var..
duydunuz mu dolar almak yasaklanacakmış... var mı kaynağı yok, yorum.. yorum.. yorum.. ve zorlama yorum..
o çok sevdiğin, taptığın ve abilerinin bu ülkeden kaçıp yerleştiği almanyaya git bakayım herhangi bir bankanın internet şubesinden dolar al sat.. yapamazsın..
millet işine bakmıyor arkadaş..
euro 10 lira olacakmış.. olsun.. daha önce olmadı mı ? bundan 25 sene önce dolar mark artmıyor muydu ? artıyordu, yani biz bunları daha önce sürekli yaşadık.. ama parama el koyacaklar, banyomdaki fayansları sökecekler, arabamın aküsünü çalacaklar...
bırakın bunları ya, algı operasyonu yapmayı, milletin kafasını bulandırmayı, sadece ve sadece kendi çıkarları için; yaşadığı & ekmeğini yediği ülkenin batmasını arzulamakta nasıl bir kafadır ?
bu vatandan bir gram bile yararlanıp böyle davrananlara yazıklar kere yazıklar olsun...
syg,