Satis, brut kar ve favok artis oranlarini begendim.
Duzelme yolunda ikinci ceyrek arka arkaya.
Dogru yolda.
Bu cok onemli.
Temennim 2023 de 2 TL temettu.
Syg,
Printable View
Dün uzun vade için biriktirdiğim petkimi n yaklaşık 5 katını trade amaçlı aldım sattım. Bugün ki tavana (bence olacak) üzülsem mi sevinsem bilemedim. Borsa pismanliktir dedikleri bu olsa gerek.
Tüm portföyü boşaltıp çoğunluk olarak Petkim ve psdtc bırakmıştım .
ikisi de ikinci çeyrekte kârlarını çok güzel artırdılar.
İnşallah böyle devam ederler ve ilk defa BIST te doğru pozisyon almış olurum .
Abdülselam Özatak
İşte bu tür zamanlar 10 senede bir yaşanır, gelişmiş ülkelerde belki 20 senede bir...portföy sigortası denen şey bunun için var...nedir portföy sigortası, dolar,altın gibi yabancı para tarzı varlıklar...tl gözünün önünde erir, elinden bir şey gelmez.
borsa düşmüyor tl bazlı bakınca, ama dolar bazlı, ya da enflasyon bazlı bakınca erime büyük...bu tür dönemlerde portföyü yabancı para ağırlıklı portföy enstrümanı kurtarır. portföydeki gram altın oranını yarıya indirebilirim bu günlerde (%40 dan %20 ye).
Aynı görüşteyim...Naçizane...Tahvil ağırlıklı fonlara ufaktan ufaktan bakmakta fayda var...Bu faiz seviyelerini 2-3 ay öncesinde hayal bile edemezdik...Belki şöyle 1/4 oran iyi olur...Alıntı:
portföydeki gram altın oranını yarıya indirebilirim bu günlerde (%40 dan %20 ye).
Bugün yetişkinlik zamanlarımın en büyük kriz gününü gözlemliyorum. TL bazında %50 karda olan portfoyüm artık dolar bazında %3 zararda.
Sermayemin çok büyük bir kısmı kararsızlıktan dolayı dolarda kalmıştı. O sebepten daha çok şaşkınlıkla izliyorum piyasaları. Biraz da geleceğe dair oluşan bir karamsarlıkla.
Bu günleri daha sert geçirenlere sabır diliyorum.