Bir ilave daha...
Açığa satışın serbest olması, düşüş trendinde düşüşün momentumunu arttırır...
Başkaca da hiçbir etkisi yoktur...
Bir kez daha belirteyim: Hiçbir güç trendin karşısında duramaz...
Printable View
Bir ilave daha...
Açığa satışın serbest olması, düşüş trendinde düşüşün momentumunu arttırır...
Başkaca da hiçbir etkisi yoktur...
Bir kez daha belirteyim: Hiçbir güç trendin karşısında duramaz...
Formasyon göre ıyı haber gelecek tuzak degilse.
1. Açığa satış özel yasak gelmemiş her kağıtta vardı ama her aracı kurum izin vermezdi..
2. ve 3. sığ hisselerde açığa satışla zamanında çok hisseyi yerle yeksan etmiş adamlar tanıyorum ben..bizzat tecrübeliyim..gözümle gördüm..yıllar önce mndrs hissesi mesela..Hatta sırf açık işi peşinde koşan arkadaşlarım vardı..soymen mesela bir zamanlar bunların gözde aracı kurumu idi..sonradan kapandı gitti bu kurum..hemen her kağıtta açığa izin verirlerdi..
4. Bu saydığın kağıtların hemen hepsinde patron bademgiller yani tvf..cem mem de arkasını onlara yaslamış..açığa satışı da yapanlar "MUHALİF" kişiler veya gruplar değiller..Kendi açığını kendi çiziyo kendi basıyo kendi alıyor..Günlerdir burada yazıyorum BOFA tek bacaklı değil diye..
Açığa satış nedir..Nasıl ve ne zaman yapılır..?
NEDEN yapılır..?
Bunları iyi irdelemek lazım..
Zaman zaman patron da açığa satış yapar ayrıca..Şimdi ise yapamıyorlar ve kendi mallarını devire devire yürüyorlar..
Artık bu noktadan sonra açığa satış da gelir mi gelmez mi..
Malın hepsini topladılarsa bunu da ödünç piyasasında vermezlerse nasıl açık olacak oralar ayrı mevzu..
Haa son bir soru..Eğer sizin ifade ettiğiniz gibi açığa satışın bir manası yoksa trend in önünde neden pandeminin başından beri açığa satış yasağı devam ediyor..lütfen cevaplayabilir misiniz?
salı günü poz. kapattım ve hala FLAT bekliyorum.Hisse orta vade olduğundan ve DİZ ALTINDA ALIP OMUZDAN SATMAK istediğimden erken satmışsın önemli değil.
Ama vob çok dikkat etmek lazım.3.000 puan can yakar.trade sistemlere ters olmamak lazım.
Haber gelmedimi daha?
Açığa satış gelsin çer çöp duman olur.Bu iş bilek güreşi ve blöftür.
ADAM 1 TL lik hisseyi 10 yapmış.Hem de 3-5 milyon dolarla.Bir babayiğit bu hisse bu fiyatı etmez deyip ters poz. alırsa görün hisseyi.
SPK da bunu bildiği için açığa satış belki de en uzun zamandır yasak..bıst30 da MSCI DEN KORKTUKLARI İÇİN KALDIRDILAR.
Ben buna trendi İNKAR diyorum...
Badem olsun, fıstık olsun, ceviz olsun farketmez ben para olmadan yükselen tahta görmedim, gören de yalan söylüyordur...
Cem mem dediğin adam PETKM e tarihi zirve yaptırdığında 100 mn lot mal aldı, yaklaşık 500 mn TL para bastı tahtaya, o gün BES fonlarından tut da yabancı kurumsal fonlara, ky ye kadar herkes malını sattı, CEM OKULLU da parasını bastırıp aldı...
Adam koca BİST i parasıyla dövdü resmen, her direnç çizgisini parayla kırdı...
O yüzden diyorum, hiç bir güç trendin karşısında duramaz diye, çünkü trendler parayla yapılır, bir tarafta sınırlı emisyona sahip hisse senetleri, diğer yanda neredeyse sınırsız miktarda para, alıcı hisseleri aldıkça emisyonu daha da düşer...
Siz hikayelere devam, badem olmasa bu hisseler yükselmezdi diye...
Badem, ceviz, fındık birinin gelip bu piyasayı yapması lazım kardeşim...
Bu nasıl saçma bir argümandır...
Piyasalari coşturacak cok kiymetli bir haber gelecek olsa şimdiye dillenmiş olurdu diye dusunuyorum..Dogalgaz mevzuunda gunler metreküpüne kadar konusuluyordu aciklamadan once..Piyasalari kaldiracak haber beklentisi en azindan 155 direncini gecirmez miydi ? coskuda mallari daha yukardan verirlerdi sanki..