Numune hastanesinde ki röntgen teknisyeni ile üniversite hastanelerinde ki röntgen teknisyeni arasında dağlar kadar döner sermaye farkı var. Geçen döner dahil maaşını öğrendim inanamadım
Printable View
Cerrahi Dr lara şuan ki maaşın iki üç katı ve döner verilmesi gerekir. Dr ameliyata girdiğinde çocuğun okul taksiti ev kirası arabanin masrafını düşünmemesi gerekir. Dr ameliyat esnasında ki çok uzun süre olan ameliyatlar var düşünceye dalarsa hastanın neresini keser tahmin edemiyorum. Bende çok fazla para alıyor diye kızıyordum. İki sene ameliyata girdim cerrahi aletler hazırlayarak medikal elemanı olarak. Fikrim değişti. Adamlar insan üstü çaba sarf ediyor ne versen az bile.
20 yıldan fazla özel ve üniversite hastanelerinde çalıştım. Çalıştığım dönemde ameliyathane çalışanları hep el üstünde tutulur fazla maaş alır sevilir kollanırdı. İki yıl ameliyathane de çalıştım fikrim değişti. Ameliyathane temizlik personeli bile çok önemli basit ameliyat yüzünden hastane enfeksiyonu kapar kolaylıkla ölürsün. Onlara rotasyon olmamalı yedeği ile birlikte sürekli el üstünde tutulması gerekir. Bugün üniversite hastanesinde hastane enfeksiyonu kapan biri olarak çaresizlik içindeyim bir tane antibiyotik yok kullanabileceğim. Araba tamiri değil bu insanın hayatı söz konusu her şey fazlası ile verilmeli.
Bu kadar büyük meseleyi en iyi özetleyen şahsınıza teşekkür ederim.
Sizin bu yazınızı analiz edecek beyin taşımayan bazıları yine kendi akıbeti için diğerlerini harcama derdiyle meşgul.
İnsanlar ; ben neden bu kadar alıyorum da falanca benden çok fazla alıyorun derdinde. Yahu sende 6 yıl lisans + 4 yıl ihtisas okusaydın. Sen 18 yaşında liseyi bitirerek maaş almaya başladığında diğeri üniversitede kıt kanaat okumaya çalışıyordu. Doktor , senden en az 7 yıl sonra maaşa geçiyor. Üstelik senin iş riskinle bir değil.
Yani , ne desek ne anlatsak bu ülke insanına davul sesi gibi geliyor. O nedenle vur tokmağa davulcu diyorum. Nerede tırak orada bırak. Vakit geldiğinde cepheye sürülecek koyunlar düşünsün. Şimdiden ( fetö kumpaslarıyla ) cephede bile birbirine güvenmeyecek bir ordu peşinde koştular. Uzman çavuşlar '' biz neden Astsubayların özlük haklarına sahip değiliz. '' Astsubaylar '' Efendim rütbeler neden kolda, omuzda isteriz. Subaylarla eşit haklar isteriz '' diye televizyonlarda geziyorlardı. 15 Temmuz öncesi bu duruma hiç bir yetkili '' ne oluyor , memur beyanat veremez '' demiyor hatta haklısınız diyordu. Sonra ne odu hep beraber 15 temmuzu yaşadık.
Sağlıkta her gün yaşıyoruz. Parası olan bile özel hastanede öpüldükçe isyan ediyor. Emekli dayılar şükür den - elimiz kırılsaydı- ya dönüyor. Tüm taksi ve dolmuşcular Ak hayranıydı .Şimdi kara kara bağırıyorlar.
Göller kurudu, sıra denizlerde.......Artık memleket meselesi konuşmaya son veriyorum. Günü yaşamaya çalışıyorum.
Bu bakış açısı çoğu meslekler için geçerli.
Örneğin davaları karara bağlayan hakimler için.
Örneğin yüksek katlı bina inşaatında çalışan mühendisler için.
Örneğin sokakta riskli bir suçluya müdahale edecek olan polis için.
Örneğin teröristlerle savaşan askerler için.
Örneğin milletvekili için.
Örneğin kaymakam için.
Örneğin vergi memuru için.
Örnekler çoğaltılabilir.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayatında hisse senedi almamış, 15 yıl boyunca tek bir lot aldıramadığım eşim, yine aynı şekildeki kayınbiraderlerimden etkilenip izdemir halka arzına girdi geçen hafta. Büyük çöküş yaklaşıyor.Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen yıllarda memleketimizle bağımız kopmasın diye bir TOKİ projesine girmiştim.
8 blokluk projenin küçük bir camiisi de vardı.
Bu yaşı güruh, milletin ödediği yakıt ile ısıtılan sistemden bir boru çekip camiinin de ısıtılmasını istediler.
Ben, her daireden izin almadan böyle şey yapılmaz, haram olur dediğimde linç ediliyordum.