Ne yapmak lazım sizce hala TL de olanlar olarak? :(
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ne yapmak lazım sizce hala TL de olanlar olarak? :(
Sn.Berk Çok zor bir durum. Usd ın pahalı olduğunu düşünüyorum. Lakin MB sının eylül toplantısı önemli. Ancak oradaki kararda çok zor bir karar. Burada önemli olan Türkiyedeki büyümeyi durdurmadan yavaşlatmaktir. Bu olursa mevduata bankalar tarafından talep gelir. Ancak komple stop etmiş bir ekonomide banka para kazanamayacağı likiti istemez. Avrupa yıllarca eksi faiz verdi. Zor bir durum. Ancak kredilerin yavaşlayacağı hatta duracağı muhakkak... [emoji53]
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani Sn.Berk enflasyonun olduğu ama büyümenin olmadığı bir ekonomiye doğru hizla gidiyoruz. İnşaĺah OVP de ciddi önlemler alinir
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizce bankaların yeterli özsermayesi var mı?
Özsrmayenin 8 10 katı kadar para dağıtmış durumdalar bunları fonlamak kolay olur mu sizce önümüzdeki dönemde düşük faizli ve TL bazında sabit dolar euro dönemide geride kaldı..
Ne dersiniz
Ben Garanti ve Akbank ın bilançosuna baktım. Akbank ın Sermaye Yedekleri 1,8 milyar TL... Garantinin 780 milyon TL...
Pek ihtimal vermiyorum ama bedelsiz/ Sermaye Yedeklerinin sermayeye ekleyerek sermaye artışına gidebilirler...
Akbank 220 milyar TL kredi vermişken 42 milyar TL özkaynakları var..
Garanti 260 milyar TL kredi vermişken 44 milyar TL özkaynakları var..
Sonuçta bankacılık işi bir sistem işidir.. 1 TL ile 5 TL hacim kredi ve iş yaratırsınız.. Geri ödeme sistemi ile sistemi çevirirsiniz...
2Ç bilançolarına bakınca VB hariç diiğer bankaların çok fazla takipte kredisi olduğu söylenemez... Takibe düşmüş kredi oranı 2 Ç ye göre %2 ler düzeyinde...
Yani; bankalarda borç geri ödeme dengesi sağlandıkça sıkıntı olmaz...
Yoksa sizin kafanızdaki olumsuz durumda en güçlü banka olab BOA bile durumaz...
Ayrıntılı cevap için teşekkürler...
Mevduat olayını çok düşürürlerseki şuan bile düşük Turkish Treasury den bono de tahvil almak mantıklı olcak gibi duruyor uzun dönemde...
Dolartl 6.30 üstü atamaz ise hedefi 5.30
3.85 den gelen çıkış dalgasında önce 4 lü rakamlar sonra 5 li derken 6 lı rakamlar 7 li gördük .
Beyniniz otomatik olarak 8-9-10 demeye başladı değilmi ?
Bu işler öyle olmuyor işde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi