Doları kandıramadılar galiba :)
yoksa tüik hayatta abartmazdı :drunk:
Printable View
Doları kandıramadılar galiba :)
yoksa tüik hayatta abartmazdı :drunk:
Bir gözüm bugün BİST'te ve de VİOP'ta...
20 kontratla dolarda beklemenin bir aylık maliyeti çıkıverir.
Ne yana?
Onu söylemem işte..:)
http://666kb.com/i/dkm5cpf4155u9op9b.jpg
Euusd geçen ay dedim bu 3 yıllık trend + günlük kama direnç kesişmesi vardı oradan çaktılar bunun kafaya, 1,12 den satanlarıda 1,1440 a kadar doğradılar şimdi rahat rahat aşağı gidiyor şerro.
Aynı şekilde dxy de net haftalık destekten dönüş var şu denklemler bir otursa ondan sonra heykelimizi diktiricez foruma.
Dolar bu akşamki tcmb fonlamasını bekliyor. Enflasyon verisi ile gevşeme sinyaline raconunu kesecek gibi. tcmb sıkı durursa o da yardımsever olacak. gül gibi geçinip gidecek.
Bazılarına bakıyorum da.
AK trol ağzıyla yazmak için öyle fırsat arıyorlar bu başlıkta.
Bizler elimizdekinin bir kısmını dolar tercihine yatırmışız.
O nedenle de bu başlıkta yazılanları, yazılacakları takip ediyoruz.
Ben gidip de Garanti hissesinin başlığında günlerce oturup milleti seyrettiğimi hatırlamıyorum.
Anlamsız olurdu.
Peki yukarda bahsettiğim tiplerin dolarla bir ilgileri olmamasına karşın bu başlıkta benden çok vakit geçirmelerine ne demeli?
Eğer bir şekilde görevlendirilmemişlerse, dolar tercihi yapanlara laf geçirmek için bu başlıkta mesai seviyesinde zaman geçirmelerinin anlamı ve amacı nedir adlandıramıyorum.
Sorma şerro 3 aydır uğraştırdı bizi adama nasıl bir güç verdilerse eline dolar bir yandan endeks bir yandan, U100 ün grafiğini attım bugün viopa hayvan değil hayvanoğlu hayvan gibi kama atmış günlükte, düzeltme falan hak getire ve işin tersi teknik olarak trend 103.450 de bitiyor yani hala temiz bir %3 iteleme payı hala var satıcılara bu jölelinin. Ondan sonra yurt dışı algolar buna çakmaya başladığı anda da ensamesi okunmaz daha jölelinin.
hayatimda hic dolara yatirim yapmadim desem yeridir, bir iki kere denedim zarar ettim:) bana yatirim araci gibi gelmiyor..paranin degerini korumak sadece...ya da 10 senede bir denk getiriceksin krizde hem paran degerlenecek hem de krizden dolayi belki 1 ev alabilecekken 2 ev alacaksin bilemiyorum..ama bunu istemek de bana gore deil..yanliz heralde buradakiler kaldiracli vs birseyler yapiyorlar hic anlamadigim seyler..yoksa yuzde 3 yukselse dolar insan niye sevinir anlamiyorum..
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.