:cool::cool:
Dostlar, yabanci ulkelere tatile gitmeyi dusunurken onereceginiz ulkeler, hangi donemler gitmeli, nereler populer, anilarinizi, tecrubelerinizi paylasir misiniz..
Tesekkurler..
Printable View
:cool::cool:
Dostlar, yabanci ulkelere tatile gitmeyi dusunurken onereceginiz ulkeler, hangi donemler gitmeli, nereler populer, anilarinizi, tecrubelerinizi paylasir misiniz..
Tesekkurler..
Bu konu hakkinda bir soru sorayim
Misir piramitlerine gitmek istiyorum. ABD de yasiyorum ama TR uzerinden gitmek isterim fakat ucuza bir ucak bileti bulamadim. Mesafe uzak olmamasina ragmen 600-700 TL nin altina bilet yok
TR den mi Misir a 600-700 tl diyorsunuz ama oradaki bir tesise turk girisimcinin yatirim yaptigini ve uygun fiyatli ucak biletleri oldugunu duymustum, tekrar kontrol etmelisiniz. Yabanci firmalar ile TR den misir a ucun, misir in kendi hava yollari yada emirates vb..
Ben Pegasus ve THY e baktim
Ben kayak.com I kullaniyorum cok guzel bir matrix sunuyor yani gunler flexible falan. Ama ucuza bulamadim hic. Zaten TR den baska ucak ucmuyor oraya
Yeni bir konu actim. Sohbet e bekliyorum arkadaslar..
IGA, kopruler, sehir hastaneleri, nukleer santral vb. hakkinda sohbetler...
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=3061
Sizce bir tur ile mi yabanci ulke gezilmeli yoksa kendimiz mi otel organize edip, web ten bilgi edinip o ulkeyi yada sehir i gezmeliyiz..
Tur yerine araba kiralayıp dolaşmak çok daha doyurucu. Ama mutlaka internet lazım çünkü gidilecek yemek yenecek yerler navigasyon uygulaması yürüyüş güzergahları hep internette.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yurtdisindan gelip tatil yapanlar icin internet sorun degil
Mesela ben ABD den gelirken yanimda tasidigim telefonun zaten TR de sinirsiz internet hakki var yani ben bu sinirsiz internet icin ayrica ucret odemiyorum. Her ulkede boyle telefon sirketleri var benim bulundugum ABD de Tmobile sirketi bunu veriyor.
Ama sunuda eklemek gerek Turkiyedeki cep telefonu tarifeleri ve internet akil almaz ucuz ve kaliteli. Bizzat tecrube ettim. Biliyorum konuyla alakasi yok ama ekleyim dedim
Maalesef biz ülke dışına çıktığımızda internet çok pahalı oluyor. Bunun yerine gidilen ülkeden turist kartı alıp internete öyle girmek en ucuz çözüm. Ama bunun için de. 10 gün 15 gün gibi süreler daha makul oluyor.
Peki Turkiye'de gidilecek ucuz otel pansiyon falan nereden nasil bulunur? Tecrubeler fikirler?
internette pek boyle bir database yok ondan sordum
neredekal.com diye bir site var.
Mısıra tur ile gitmeyi tercih edin. Sadece uçak parasına komple seyahati çıkarırsınız. Ben ocak ayında Hurghada turuna gitmiştim. 4 gunluk gezinin bir günü Kahireye piramit turu düzenlediler. Kahire müzeside dahildi. Otel yeme içme uçak bedeli toplam tutar, uçak bedeline eşitti. Ayrıca iklim sıcak kışın bile gitseniz Hurghada kızıldenizde yüzüp resif turunada katılabilirsiniz. Oldukça ucuz ve doyurucu bir gezi idi.
Yunanistan Dedeağaç a 2015 de gitmiştim,Bulgaristan Filipe yede 2016 kasım ayında gittim,Dedeağaç ı (Alexsandrapulos) tavsiye ederim,gerçekten sıcakkanlı,güleryüzlü ve dürüst insanlar,parasını verdiğiniz şeyin karşılığını alıyorsunuz.Gitmeye karar verdikten sonra Booking .com ile yer ayırttım,şehir merkezinde küçük güzel bir otel,sahibi bizim için özel kahvaltı hazırlıyordu.Balık Lokantasında garson midye pilaki siparişi üzerine,bizi uyarıyor,eğer yeterli olmazsa başka sipariş verin diyordu.(bizde porsiyonlar küçük hesap büyük olur)Bulgaristan Filipe güzel bir kent,ancak türkler den çok hoşlanmadıkları izlenimine kapıldım.İnsanlar daha soğuk gibi..
Selamlar.
Gorevim geregi bir cok ulkede kisa surelerle de olsa bulunma imkani buldum. Gorev geregi bulunmamdan dolayi bir cogunda turistik mekanlari gezebilme imkanim olmasa da musadenizle favorilerimi siralamak isterim.
Avrupa'da;
- Italya - Roma
- Cek Cumhuriyeti - Prag
- Ispanya - Barselona
Kuzey Afrika'da;
- Misir - Kahire
- Lubnan - Beyrut
Turki Cumhuriyetler ; cok tavsiye etmeyecegim ama
- Turkmenistan - Asgabat ( en azindan farkli bir mimari sunuyor)
Amerika's ;
- Cruise gezisi almanizi oneririm. ABD den kalkan gemiler bir cok orta ve guney Amerika ulkesini ziyaret etmenize yardimci oluyor.
Avrupa'ya yazin, Kuzey Afrika'ya son baharda ve Amerika'ya kis - ilk baharda gitmeyi tercih ederdim; tamamen iklimsel sebepler dolayisiyla.
Isin ekonomi kismina ne yazik ki yardimci olamayacagim. Gorev geregi gittigim 50 kadar ulkede masraflar isletmem tarafindan odendigi icin, ekmek elden su golden yasadim ve tadina varmaya calistim.
Hepinize gonlunuzce bir tatil dilerim.