İş bankası kurucu ve imtiyazlı hisse sahiplerinin birlikte tek platformda görüşmesi , tanışması , tartışması ve birlikte hareket etmesinin zamanı geldiğini düşündüğüm için bu konu başlığını açmayı uygun gördüm.
Hayırlara vesile olması dileğiyle...
Printable View
İş bankası kurucu ve imtiyazlı hisse sahiplerinin birlikte tek platformda görüşmesi , tanışması , tartışması ve birlikte hareket etmesinin zamanı geldiğini düşündüğüm için bu konu başlığını açmayı uygun gördüm.
Hayırlara vesile olması dileğiyle...
11 Ekim 2018 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İş Bankası açıklaması: MHP ile yasal düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü, kendisine eşlik eden gazetecilere İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin "Hazine'ye devri için MHP'li arkadaşlarla yasal bir düzenleme yapacağız" açıklamasında bulundu.
20 Ekim 2018 -
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Moldova gezisi dönüşünde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devri konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek “Bir başka şey daha var: Türkiye Şişecam... İş Bankası’nın iştiraki. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişe Cam’dan da Hazine’ye gelmesi gereken pay var†dedi.
bir ara toplanıp pikniğe gidelim bari
Hayırlı olsun hepimize bu başlık
Hayirli olsun baslik.
1 adet isatr ve 1 adet iskur ile 2017 den beri bekliyorum.
Daha uzun suredir bekleyen ustadlara da saygilarimi sunarim.
Toplanıp genel kurul toplantısına gidelim.
Hayırlı olsun.
Hayırlı ve uğurlu olsun...
Aralık ayı ilk haftası itibariyle iş bankasının gündeme geleceğini öngörüyorum.
Sabır yol arkadaşımız olsun,kazancımız bol olsun...
YTD
hayırlı olsun..seçimlerden önce gündeme geleceğini öngörüyorsunuz yani
Ben ve arkadaşım farklı zamanlarda olsada seçimden önceyi öngörüyoruz.
Benim düşünceme göre seçimden önce bir gelişme olmazsa seçim konuşmaları süresince gündem bu konuya kayabilir. Banka bu konuyla gündemde kalmak istemeyebilir.
Şahsi fikirlerimizdir. Doğru olma garantisi yoktur. Yatırım tavsiyesi olarak algılamayınız.
Kasım ayı sonuna kadar yerel seçimlerde aday olacaklar tüm partilerde belli olacak.Adaylardan daha çok Büyükşehir adayları hakkında yorumlar gündeme gelecek(karşılıklı olarak -rakip isimlerin birbirine üstünlükleri vs.)daha sonra tüm Türkiye’deki seçmenleri etkileyecek konu olarak gündeme iş bankasının geleceğini düşünüyorum.CHP nin yapacağı veya yapmaya çalıştığı seçim ittifaklarınıda bu gündemin olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.Zamanlama açışından onun İçin Aralık ayı dedim tabiiki bu benim şahsi düşüncelerim.Herşeyin hayırlısını Allah nasip etsin...YTD.
Ayıp size sayın fabrikatör : Zamanında ilk ben kurmuştum bu topiği ilk sözlerimi bile alıntılamışsınız :bravo:
Hatta 2015 teki linki de paylaşıyorum
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=144588
Ama olsun yolumuz bir :yahoo:
Bizim yolumuz sabır yolu ben ve arkadaşlarım yıllardır bekliyoruz ve beklemeye devam edeceğiz. Biz sabır ehliyiz ve biliyoruz ki güzel günler çok yakın... bol bol hayal kurun çünkü insan hayalleri kadar vardır saygılar selam ve dua ile İşkur ailesi
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
Sayın hissedaşlarım yılların sabrı üzerimizde bir derviş edasıyla konunun meclise taşınmasını bekliyorum şu aşamadan sonra ok yaydan çıktı diye düşünüyorum.. Yatırım tavsiyesi değildir.
Hayırlı olsun ,bu topic uğurlu gelsin bize:)
kurucu hisselerde hacimler iyice düştü. atr de 26,000 alış bekliyen 38500 satmak isteyen var
btr 3100 de hacimsiz işlem var
kur da 50,000 den el değiştiriyor.
her kez habere odaklanmış işin meclise gelmesini bekliyor...hadi hayırlısı gelsin artık...
topic hayırlı olsun.. diğer tarafta 3 ayrı başlık varken bir de burayı kullanmak pratik olmayabilir. diğerlerini kapatmak da mantıklı değil...
http://t24.com.tr/haber/murat-bardak...vsiyesi,723262
burat bardakçı devirle ilgili tavsiyelerini 1.5 ay önce yazmış.yeni gördüm.okumayanlara tavsiye ederim
BU İŞ NASIL HALLEDİLECEK?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları ve MHP’nin de yapılacak hukukî değişikliğe destek vereceğini açıklaması üzerine, CHP’nin İş Bankası’nda bulunan Atatürk’e ait hisseleri artık eskisi gibi rahatça kontrolü altında bulundurmasının pek mümkün olmayacağı görülüyor…
İhtimalleri ve yapılması gerekenleri maddeler halinde sıralayayım:
* CHP’ye düşen, Siyasî Partiler Kanunu’nun koyduğu ticaret ve bankacılık yapma yasağına uyması ve Meclis’ten çıkacak olan hisselerin Hazine’ye devredilmesi kanununu beklemeden, senelerden buyana bu kanuna aykırı şekilde devam ettirdiği bankacılık hevesine son vermesi, bankanın yönetim kuruluna temsilci göndermekten vazgeçip hisseler üzerindeki kontrol yetkisini kendiliğinden Hazine’ye yahut bir başka kuruluşa devretmesidir…
*Ama, CHP’nin bu şekilde hareket edeceğini beklemek tam bir safdillik olacak ve hisselerin kontrolü çıkartılacak kanun ile Hazine’ye devredilecektir…
* Hisselerin vasiyete dayanan kuru mülkiyetini elinde bulunduran CHP’nin bu hisseler üzerindeki kontrol yetkisinin elinden kanunla alınması çeşitli tartışmalar yaratabileceği için, bence öncelikle yapılması gereken, 12 Haziran 1933’te “şahsa özel†olarak çıkartılan ve vasiyetnamenin de temelini teşkil eden 2307 sayılı kanunun üzerinde çalışmaktır.
* İş Bankası’ndaki Atatürk’ün hisselerinden elde edilen gelirlerin sahipleri Türk Tarih ve Türk Dil Kurumları olduğu ve bu işte vasiyet gereği “havaleci†konumunda bulunan CHP’nin temsiline de yapılacak değişiklikten sonra artık gerek kalmayacağı için yönetim kurulundaki dört CHP’li üyenin yerine bundan böyle Tarih ve Dil kurumlarının belirleyeceği ikişer üye de getirilebilir.
*Ve, asıl mesele: Son günlerdeki tartışmalar memleketin en önemli kuruluşlarından olan Türkiye İş Bankası’nın hisse sistemi değil, Atatürk’ün bankadaki hisselerinin kontrolü hakkındadır ve alınacağı söylenen yeni kararlar ile “bankanın başına bir iş geleceği†şeklindeki düşünceler yanlıştır. Üstelik, Atatürk’e ait hisselerin CHP’nin kontrolünden çıkması aslında sadece CHP’yi değil, yönetim kurulunda parti temsilcilerinin bulunmasından son senelerde gittikçe artan bir sıkıntı hissetmeye başlamış olan İş Bankası’nı da rahatlatacaktır.
Ek 21076
MY lı NET li sitede en çok izlenendeyiz .hayırdır inşallah .tavan serileri gelirken bile bu olmamıştı.
Biryerlere henüz görmediğimiz bir bilgi, bir haber mi düştü nedir?:Sad:
http://t24.com.tr/haber/yigit-bulut-...tacakti,702179
5-Menderes’in ömrü yetseydi 1960 Temmuz ayında Moskova’da ‘Petrol Ofisi’ ve ‘İş Bankası’nı Ruslara satmak ve ‘yeni tezi’ başlatmak için randevusu vardı...YAŞATMADILAR!
https://www.takvim.com.tr/guncel/201...pde-sari-alarm
CHP'de Sarı alarm
CHP’li Müslim Sarı, kendisini İş Bankası yönetimine atayan Kılıçdaroğlu’na bayrak açtı. Genel başkanlık için nabız yokladı. İstifalar nedeniyle boşalan PM’ye yedekten girmeyi başardı. Ancak milyonluk huzur hakkını almak için bankadaki görevini bırakmadı. Parti yine karıştı.
CHP'li Müslim Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kontenjanından İş Bankası yönetimine atadığı 4 Yönetim Kurulu üyesinden biriydi. Kılıçdaroğlu'nun 2015 genel seçimlerinde milletvekili listesine almadığı Sarı'yı geçim sıkıntısı çektiği gerekçesiyle İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atadığı öğrenildi. İş Bankası'ndan yıllık 1 milyon lira civarında huzur hakkı alan Sarı'ya makam arabası, Ankara ve İstabul'da makam odası tahsis edildi.
Saygıdeğer yakamoz hocam..
İsbtr ve iskur son kademeyi görebilirmiyiz
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
isatr nin 224,iskurun 708 lotu dolaşımdaymış .isbtr nin dolaşımdaki pay adedini bilen var mı arkadaşlar?teşekkurler.
Ek 21354
güzel bir yorum
hatırlatmak isterim ki reis telekomunikasyon ortaklarınında bulunduğu toplantıda bu 4g boşverin direk 5g e geçelim dedi diye 4g nin de adını değiştirip 4,5g yaptılar.başkanın hangi dediği olmadı.bana bi söyler misiniz.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Ek 21414
atatürkün değerli torunu ahmet kemal bey işbankası ile süren miras davasında mahkemeye yeni beyanlarda bulunmuştur.
beyanın tamamı aşağıdaki linktedir
https://yadi.sk/i/cHlwhhA6AMWxvw
bu konuda adım atmak için belki de artık sıra bizde .genelde mart ayının son cuma günü yapılan genel kurul toplantısına katılarak itirazlarımızı bildirip mevcut uygulamalara şerh koyabiliriz.2018 yılı genel kurul toplantısında sayın eren akgündüz itirazlarını zapt altına aldırmışsada o günün şartları ile bir sonuç alamamıştı.
https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...k_30032018.pdf
(son sayfada kurucu ortağın itirazı ve kaydı alanların imzalarını görebilirsiniz)
bugün sayın cumhurbaşkanıda iş bankası kar payı dağıtma politikasında devletin zararını dile getirmiş ve aslında chp nin yapması gereken tdk ve ttknın haklarını savunmuştur.
genel kurula tahmini 2,5 ay kaldı.bu sureçte safımızın belli olması için siz değerli imtiyazlı ve kurucu ortakları e-devlet>mkk>e-cas>yatırımcı blokaj sayfası üzerinden hisselerinizi bloke etmeye davet ediyorum.
Çok güzel fikir sayın fabrikotor maalesef yıllardır pasif durumda bekliyoruz... beklerken de binbir türlü bizans oyunlarını izliyoruz.. hisse toplamak için bir çıkarıyorlar bir indiriyorlar, emir verip emri işlem eşleşme saatine dikakalar kalınca iptal ediyorlar.. Bu güzel fikrinizden sonra ne kadar ciddi hisse sahibi olduğumuzu ve sonuna kadar satmayı dusunmedigimizi belki birileri anlar...
Şuan tüm işbankası hisselerime bloke koydum bende..
Selam ve dua ile..
arkadaşlar gene bilgi kirliliği oluşmuş.
isatr isbtr kıyaslamalarına gidilmiş geçmiş sermaye arttırımlarına bakarak isctr karşılıkları tespit edilmeye çalışılmış
Ana sözleşmeyi okumadan işbank yatırımcı ilişkileri ile irtibata girmeden teyit almadan burada yazdıklarınız önce sizlerin
sonrada bu yazdıklarınızı okuyanların zarar etmesine sebep olur
bu konu ile ilgili seneler önce yatırımcı ilişkilerine ana sözleşmeyi defalarca baştan sona okumuş bir yatırımcı olarak
bulamadığım için sermaye arttırımlarının neden isctr üzerinden yapıldığını sorduğumda
bana bunun GELENEKSEL olduğu cevabını verdiler
bakın ülkemizin en büyük bankalarından birinden aldığım yanıt bu
siz bu GELENEKSELİ nasıl yorumlarsınız bilemem ...
isbtr ve isatr üzerinden sermaye arttırımına engel bir madde olup olmadığını sorduğumda ise herhangi bir engel olmadığı yanıtını aldım.
bugüne kadar böyle sürdü ama bir isatr/isbtr sermaye arttırımında şu kadar isctr alır gibi bir durum kesinlikle yok
Olağanüstü yedeklerde biriken para sermayenin 5 katını geçmiş 23 milyarı aşmış.bu aslında ne kadar olağanüstü bir duruma hazırlık yapıldığınında
göstergesi değil midir?
siz değerli ortaklarıma bu hisseleri borsanın fiyatlayamayacağını ,
akbank ve garantideki imtiyazlı ve kurucu hisselerin imhasında olağanüstü yedeklerin nasıl kullanıldığını hatırlatır.
http://www.milliyet.com.tr/emektar-f...32/default.htm
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...iriyor-520700/
babasından atasından miras kalarak bu hisseye sahip çıkanların sabrını örnek almanızı dilerim
bir kere olan tekrar etmez ama iki kere olanın üçüncüsüde olacaktır-Arap Atasözü