SKBNK - Şekerbank
Yeni başlık hayırlı olsun.
Eski başlığımız burada
Printable View
SKBNK - Şekerbank
Yeni başlık hayırlı olsun.
Eski başlığımız burada
Şekerbank sermaye artırım sürecine sayılı günler kala açılan yeni başlık yatırımcısına hayırlı olsun.
Yeni sayfa ;, Şekerbank için 2.50 TL ye açılan kapı olsun inşallah..🙂
yeni sayfa yeni hikayeler olsun..
skbnk 1.55
Hocam ben aceminin acemisiyim. Kendimce bi yatırım yaptım şekerbanka. Sermaye arttırımı süreci ile ilgili müsait olduğunuz zaman özet bi açıklama yaparsınız çok sevinirim. Ben çok uzun vade yatırımcısı degilim borsadaki paramı ortalama 4-5 ay içerisinde cekmem lazım. Bu yüzden ben okuduğum kadarıyla rüchan hakkı vs onları almadan spk onayı ile kagıdın yükselişe geçmesi sonrası satmayı düşünüyorum ama sizin özetlmeniz sonrası belkil daha farklı düşünebilirim. Teşekkür ederim
Hocam ben aceminin acemisiyim. Kendimce bi yatırım yaptım şekerbanka. Sermaye arttırımı süreci ile ilgili müsait olduğunuz zaman özet bi açıklama yaparsınız çok sevinirim. Ben çok uzun vade yatırımcısı degilim borsadaki paramı ortalama 4-5 ay içerisinde cekmem lazım. Bu yüzden ben okuduğum kadarıyla rüchan hakkı vs onları almadan spk onayı ile kagıdın yükselişe geçmesi sonrası satmayı düşünüyorum ama sizin özetlmeniz sonrası belkil daha farklı düşünebilirim. Teşekkür ederim
Bugün,Hissemiz % 4.58 Oranında Artış yaparak ,1.60 TL den Kapandı..
Forum sayfasında yazan çizen kimseler yok..:notr:
Bu hisseyi takip eden,alan satan ortağımız yok galiba..?:wu:
Bedelli sermaye artırımlarında 1 TL ile yeni senet verilir örneğin 1000 lota 600 TL ile 600 lot alırsınız bu alınan rüchan olur para yatar lot gelir rüchan hakkı bir kaç gün açıkta bekler bir süre sonra 1600 lot tek kalem işleme başlar bedel ödenmiş ve yeni adet ile senet normal fiyata ulaşmıştır ondan sonrada senet kendi dinamikleri ile hareket eder. Bu işlem tahminen 15 gün sürer ama önce bu sürecin başlaması İçin SPK onayı gerekli. Ancak senet fiyatı 1,6 olduğu İçin bedelliye katılacak insanlar ya para bulacak yada bir miktar senet satacak. Bunu bilmek zor, satacak mı bulacakmı. O zamanda hissenin tekniğine bakmak gerekir . Teknik 1,61 üstü kapanışların faydalı olacağını ifade ediyor. Sanırım onay süreci 21 gün geçti, çok fazla bekletmezler kısa sürede SPK onayı gelir diye düşünüyorum.
AKBNK takibinizdeydi. Bİr süreliğine buradan uzaklaştınız mı kıpraşmadan bekliyecek misiniz? Syn. KIZILDAG
meizu X8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akbank uzun sürecek, şeker de %20-30 gibi ama Akbank ne kadar sürer bilmiyorum. Onu normal bir senet gibi düşünmedim. Şeker bedelli sermaye Şuan sosyal medyanın bildiği bir beklenti. İlalki sabır eden faydalanacaktır.
"Senet fiyatı 1.60 olduğu için bedelliye katılmak insanlar ya para bulacak ya da senet satacak" cümlenizden senet fiyatı neden etkili oluyor anlayamadım. Netice de bedelliye katılmak isteyen parasını yatırır katılır istemeyen de satar çıkar. Senet fiyatı bunda etkili mi?
Bedelli açıklandığında 1000 lotu olanın kenarda 600 lirası bellemiyor genellikle fiyatı nominal değere yakın olanlarda onay sonrası para bulmak İçin senet satabilirler .
Bu arada taze kurunun %900 bedelli sermaye talebi SPK tarafından kabul edilmemiş. İlginç bir gelişme.
Doğru, benim gibi ky için bu geçerli tabi. PEGYO da kaptırdığım malları da muhtemelen yarın aşağıda bekler olacağım.
Taze kuru kendisine gelen cevabı kap da paylaşmış, SPK perşembe bülten yayınlar ve taze kuru reddi netleşir. Taze kuru 1000 liradan 200 liraya gelir o sırada tekrar yeni müracaat başlar senet tekrar hareketlenir. Amatörce bir müracaat. Ama 1 TL nominal ile senet talep etmek şaibe uyandıracaktı, SPK yerinde bir karar vermiş.
Merhaba, bedelli sermaye artırımları bazen son derece sancılı geçer. Sakinlik ve sabır, özellikle de takip ister. Ana hisse ve rüçhan payları limitler dahilinde her türlü harekete açıktır, kağıt yükselirken rüçhanlar ters hareket edebilir. Veya bunun tam tersi de olabilir, kafalar karışır. Elinizden hesap makinesi düşmez ( günümüzde cep telefonları tabii ) toplar/böler/çarpar durmadan hesap yaparsınız. Sonuçta bedelliye katılmak istiyorsanız son gün elinizde olan pay karşılığı nakti hesabınızda bulundurmanız gerekir.
Borsada yeniyseniz mutlaka iyi araştırmanızı tavsiye ederim, sorun soruşturun max. bilgi sahibi olun. Hatta varsa yatırım danışmanınız veya aracı kurumunuzdan detay bilgi talep edin. Her bedelli sonucunda hisse veya paylar yükselir diye bir kaide yoktur, bunu piyasadaki arz-talep dengesi belirler. Dolaşımda 1,1B hissesi olan ama yabancı takası %2 bile olmayan bir bankadan bahsediyoruz neticede, oldukça farklı hareketlere tanıklık edebiliriz.
0,85 PD/DD ile işlem gören nadir hisselerden biri Skbnk, elbette günü geldiğinde değerini/ederini bulacaktır. Bugün bankacılık sektörüne yönelik atılan adımlar da hisseye olumlu yansıyabilir. Daha önce 3 sefer satış söylentilerini fiyatladığını da burada okumuştum yanılmıyorsam. Tabii hepsinden önce SPK nın bedelliyi onaylaması gerekiyor, bültenleri takip ediyor olacağız.
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi elbette değildir, herkes kendi bütçesini yönetir.
SPK nin son zamanlarda ne yaptığını anlamak zor..Belki onlar da bilmiyor ne yaptıklarını..Taze kuru'ya şimdiye kadar müdahale etmemeleri ,daha çok ilginç... Sahipleri dürüst mü, değil mi diye bakmadan,abidik gubidik şirketi borsaya sokup, İnsanlarin canını yaktırıyorlar... Kervansaray holding diye bir şirket, yıllar'ca Milleti de, kendilerini de rezil etti.. SPK da buna çanak tuttu..
Nihayet iki gün önce, Mahkeme Kararı ile şirkete Kayyum atandı.. Hisse fiyatı 46 kuruştan kurtuldu... İnşallah Ortakları da yakın zamanda ızdırap dan kurtulur....
Şekerbank Hissesi için red olacağını düşünmüyorum..Bedelli başvurusu, sanırım Ekim ayı ilk haftasında SPK onayından çıkar, bültende yayınlanır......
Şeker Kızı, iyice duvar dibine sıkıştırdılar.Bakalım buradan kurtulup hangi yöne kaçacak.?
Şimdilik ,1.58-61 arasında 3 Kuruşa dans ediyor.
Şekerbank ile MEF arasında, 10 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzalandı
Şekerbank ile ile Microfinance Enhancement Facility (MEF) arasında
Incofin Investment Management aracılığı ile 3 yıl vadeli, anaparası
vade sonunda defaten ödemeli olmak üzere 10 milyon dolar tutarında
kredi sözleşmesi imzalandı.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Bankamız ile Microfinance Enhancement Facility (MEF) arasında
Incofin Investment Management aracılığı ile 3 yıl vadeli, anaparası
vade sonunda defaten ödemeli olmak üzere 10 milyon dolar tutarında
kredi sözleşmesi imzalanmıştır. Alınan kredi ile küçük ve mikro
işletmeler ile çiftçilerin orta ve uzun vadeli finansman ihtiyaçlarına
destek verilmesi amaçlanmaktadır. Kuruluşundan bu yana 67 yıldır
kırsal gelişime dayalı ekonomik kalkınmayı ve üretimi destekleyen
Şekerbank, "Anadolu Bankacılığı" alanındaki yetkinliği ile kapsayıcı
büyümeye katkı sağlamaya devam edecektir. "
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/877875
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(02/10/2020 - 06:24:05)
önümüzdeki hafta son.. bu senede gereğinden fazla süre harcadık.. çapariye son istavritte geldi.. ya istavritlerı toplayacağım yada çapariyi... (yükseliş şimdilik daha ağır basıyor)..
https://i.hizliresim.com/JHHXGc.png
Bu haftayı 1.62 üzerinde kapatsın yeter..
Önümüzdeki hafta ,Bedelli başvurusuna spk dan onay çıkma ihtimali yüksek olur,diye düşünüyorum..Hissemiz de Tavan olur umarım..Tabii ,Piyasalar bozulmazsa..
Hissemiz 1.65 TL olmuş ve % 5 yukarıda..
Bankamız şeker dağıtıyor ,ama forum sayfasında kimseler yok.:wu::oleyo:
Sessizlik iyidir, nerede çokluk malumunuz [emoji6]
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.68 1.70 aralığı direnç olsa da artık geri dönüşü olmamalı.. 66 altına kaymamalı..
pala 64 65 kapatacam der durur.. bende ver elını dedim ( 66 ya itiraz etmem)
https://i.hizliresim.com/Dn1sJ8.png
Şekeri ; 1.72 TL ye Tavana yapıştırsınlar da Haftayı keyifli geçirelim..:yes:
Sn KIZILDAG,Abimizden şeker çuvalına % 5 destek bekliyoruz.:oleyo:
Valla canlı canlı izledi millet 1,43 ortalama ürünler 1,60-61 den gitti başka yerlere nakil oldu. Katil olay yerine geri gelirse kesinlikle yakalanıyor, elde edilen ürün başka tarlarda tohum olarak kullanılacak. Papazında aynı pilavı yemediği rivayeti de vardır. :) Bir kez bu hatayı yaptım ikinciye denemek istemem. Ama bedelli olacaksa bu senet bir şekilde sancılı yada sancısız 1,80 üstünü görmeli. Tek sorun aşırı twiter servisi var. Bunu görmezden gelemeyiz. ESÖZCAN bilir, 1,62 üstü kapanış önemli rakam. Sonra pulback yaparda yapamayabilirde, yada seans içi yapar bitir.
haftalıkta daha güçlü bır seviyede kapatması söz konusu.. ilerleyen zamanda destek yada stop olarak kullanılabilecek bir seviye..
https://i.hizliresim.com/BNaZ3V.png
ulan pala bu feykını de unutmayacağım 1.68 de senı satmayı ben de bilirim .. ancak dükkan açık senınle önümüzdeki hafta görüşeceğiz..
https://i.hizliresim.com/FY4Pab.png
1.62 üzerinde kaldığı sürece teknık yorum yapmayacağım 1.66 sonrası otoban.. haftalıklar oldukça guzel.. gidenin arkasından konuşulmaz dedikodu olur.. ıyı çalışmalar
Palanın ne yaptığı benim pek umurumda değil..
1.54 Maliyet ile,Bedelli bölünme gününe kadar hissedeyim...1.55 e düşerse,En fazla kaardan zarar ederim.
Elbet hedeflediğim Fiyata gidecek..
Bu gunkü hareketındekı mesaj da bu.. tekrar yukselır ve 68 70 aralığına gelırsem satın yoksa 7-8 kademe çakarım mal elınızde kalır,,. süreklı yazıyorum haftalıları çok güzel diye.. bunu 2-3 haftada hazırlamadı.. 31 Ağustostan bu yana hazırlanıyor.. (gerçi burası da TÜRKİYE).. benim dükkan açık ..ama bu günkü feykten (al - sat dışında) güzel bır ders aldım.. palaya teşekkür..
Şirketin ,Halka açık oranı düşük..
Sen ,Ben hisse satmazsak,Pala kendi elindeki ile oynar durur.:kahkah:
Bakar görür Ucuza Buğday veren yok, değirmenden un çıkmıyor,Açar kesenin ağzını..
Eeee,Yakın zaman da Pamuk eller cebe.(bedelli.) işi de var..Eli mahkum kağıdı uçurmaya...
Benzeri durum, Nuh çimento tahtasında da yapıldı.Kağıdı bir süre 18.40-70 ve 19.30-60 civarında süründürdüler,Baktılar mal veren yok ,sürdüler fiyatı 20.40 üzerine ve ardından 2 tavan sonrası bugün 25.10 TL yi Gördü..
Ha,Sektör aynı değil.Fakat tahta yapıcıların hareketleri aynı olabilir.O açıdan örnek verdim..
Bugün 1.69 TL den satış yapabilen oldu ise,o arkadaşları da tebrik ederim..
Hisse kapanışı 1.62 TL den ve kritik yerden oldu...Önümüzdeki hafta birileri '' Eyyyy Korona ,sen kim oluyorsun'' diye bağırmaz ise ,Hissemiz de yürümeye devam eder...
Son olarak,Teknik analiz Paylaşımlarınız/Emekleriniz için Teşekkür ederim..
Öncelikle hayırlı haftalar bol kazançlar dilerim. Özozcan ve sizin söledikleriniz algıladığım bu kağıtta 1.62'lerden aliyim 68-69 larda boziyim tekrar düşükten alıyım yüksekten boziyim işlerine girersen kagıtta beklenen yükseliş biranda gereçekleşir tahtacı yapacağını yapar o sırada nakitte yakalanırsa arkasından bakarsın küçük hesaplar peşindeyken asıl yükselişi kaçırırsınız diyorsunuz eger dogru anladıysam. Bu yüzden al-sata girmeden spk onayını bekliyip olası yükselişte kar etmek daha mantıklı diyorsunuz. Tabiki sizin yatırım tavsiyesi vermiyorsunuz ancak sizin sölediklerinizden anladığım bu dogrumu anlamışım sizde cevap verirseniz sevinirim