Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İhlas Haber Ajansı AŞ'nin hisse başı 4,60 liradan ve Ulusal Faktoring AŞ'nin hisse başı 2,49 liradan halka arz başvurusunu onayladı.
Printable View
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İhlas Haber Ajansı AŞ'nin hisse başı 4,60 liradan ve Ulusal Faktoring AŞ'nin hisse başı 2,49 liradan halka arz başvurusunu onayladı.
ULUFA koduyla işlem görecek. / %50’si yurt içi bireysele eşit dağıtım yöntemi / Fiyat: 2.49
Halka Arz Edilecek Paylar, Şirket’in mevcut pay sahiplerinden PineBridge Eurasia Fund’e ait toplam 7.500.000 TL nominal değerli 7.500.000 adet C Grubu pay ile Şirket’in çıkarılmış sermayesinin 100.000.000 TL’den 133.500.000 TL’ye artırılması yoluyla ihraç edilecek toplam 33.500.000 TL nominal değerli 33.500,000 adet C Grubu paydan oluşmakta olup. Halka Arz Edilecek Paylar’ın toplam nominal değeri 41.000.000 TL ve mevcut çıkarılmış sermayeye oranı A olacakur, Halka Arz Edilecek Paylar’in sermaye artışı sonrası toplam çıkanılmış sermayeye oranı ise 0,71 olacaktır.
Ek Satışa Konu Olbilecek Paylar’ın nominal değeri 7.500.000 TL olup, mevcut çıkarılmış sermayeye oranı %7,5’tir. Ek Satışa Konu Olabilecek Paylar’ın sermaye artışı sonrası toplam çıkarılmış sermayeye oranı ise %5,62 olacaktır.
Paylarin toplam nominal değeri toplam 48.500.000 TL olup, Ek satışlar ile birlikte oplam 48.500.000 adet hisse halka arz edilecek.
Halka arz yöntemi nasıl olacak?
Yöntem olarak payların %50’si yurt içi bireysele eşit dağıtım yöntemi kullanılması planlanıyor. Payların %50’si yurt içi kurumsal yatırımcılara Osmanlı Yatırım’ın önerileri de dikkate alınarak şirket ve halka arz eden pay sahipleri karar verecektir. Şirket payları henüz Borsa İstanbul’da işlem görmemektedir. Borsada işlem görmesi için BİAŞ’tan gerekli onaylamalarının yapılması gerekmektedir.
Taslak izahnamade yapılan açıklamada halka arz satış, sabit fiyat ile talep toplama Osmanlı Yatırım sorumluluğunda halka arz olması bekleniyor.
Halka arz gelirlerinin %70’ni yeni şubeler faktoring alacaklarında kullanılması, %30’nun da mevcut şubeler faktoringın alacaklarında kullanılması planlanıyor.
Piyasa kaynaklarından edinilen bilgilere göre halka arzların önümüzdeki hafta çarşamba perşembe günleri talep toplaması bekleniyor.
https://megaimg.net/i/i/5g8LZg.jpg
Kaynak: https://paraajansi.com.tr/spk-bu-sir...-verdi/105948/
Ziraat, Ak, İş bankasını denedim gözükmüyor, bunlar katılmadımı acaba halka arza veya günümü gelmedi yoksa.
Selamlar baya sessiz forum küçük bir eşit halka arz katılmayı düşünüyorum yaklaşık 50 m gibi bir meblag bireysele ayrılmış hedefe gelen talep kadar gelse 200 TL civarı kisi başı hisse düşer tatmin edermi tabiki baya zor
48.5 milyon hisse x 2.49 = 121 milyonluk kucuk bir halka arz.
Tamami oransal olacak.
Osmanli menkul degerler aracilik yapacak.
4 - 5 Kasim 2021
%40 Bireysel yatirimciya ayrildi.
%50 Yurtici Kurumsal yatirimci
%10 Yurtdisi Kurumsal yatirimci
"yatırım tavsiyesi değildir"
Halka arza AZ bir miktar katilmaya karar verdim, esit dagilim.degil ama miktarsal olarak buyuklugu fazla degil. nasip artik "yatırım tavsiyesi değildir"
Yurtiçi bireysele eşit dağıtım diyor ama son yazılarda tamamen oransal yazanlar var .dağıtım şekli değiştimi SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taslak izahnamede eşit dağıtım diyordu diye hatırlıyorum. Ancak forum yazışmalarında oransal olduğu yazılıyor. Genelde forumdaki arkadaşlar daha doğru bilgilendirmede bulunuyorlar.
Onaylı izahnameye göre dağıtım oransaldır.
Ulusal faktoring talep sıra no paylaşalım arkadaşlar? Talep girenler yazsın
10.000 lot ile talep gönderdim, şirket güzel ancak arzda tek çekincem kurumsal yatırımcı payının biraz yüksek olması
guzel sirket lakin oransal oldugu icin cok az gelecektir.
Topu topu 120 milyon liralik bir halka arz.
Bende eşit biliyordum o yüzden para ayırmadım eşit dağıtımda 500 adet isteyecektim .katakülleye geldimSM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şirket sahipleri bunu düşünemiyormu yoksa umurlarında değil mi :(SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar piyasa değeri kaç lirayla arz oluyor ödenmiş sermayesi kaça yükseldi
26000 lot basvurdum ne kadar lot gelir tahmini olan var mi
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başvurumu yaptım 30 bin liralık 12bin lot civarı. Ziraatte talep sıra no 10 bini geçti. Takip ettiğim 9 aracı kurumda talep sıra noya göre yaklaşık 40 bin başvuru oldu. Arza katılan 27 aracı kurum var. Minimum yüzde 1 maximum yüzde 10 dağıtım olacağını düşünüyorum ytd
iki tane arz ayni gun okdugu ve ikisi de oransal oldugi icin yuksek oranda gelecektir. benim tahminim yuzde 10 civari. para sirkwtin kasasina girwceginden ve kucik bir arz oldugundan 5-6 tavan bile beni sasirtmaz. ama bekleyip gorecez ne olacagini. diger arz buyuk bir arz buyuk arzlardan agzim yandi girmem daha.
Arkadaşlar dağıtım konusunda varmı bir haber
%8 gelir tahminim. Toplam 440-450 milyon lot talep gelir diye dusunuyorum.
Yüzde 5 olsun yeter
SM-M325FV cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Angen arzına oranladığımızda yaklaşık %2 olur.Angenin yarısı kadar talep geldiğini varsayarsak %4 gibi bir rakam çıkar.
Haftabaşında herkese ne kadar gelir bilmiyorum ama çok da önemli değil. Çünkü büyük olasılıkla herkese çok az gelecek.
Daha önemlisi bu şirketin izahnamesinde yazdığı gibi yöneticilerin Türkiyedeki sayılı üniversitelerden mezun olmaları, bazılarının yurtdışında da okumus olmaları ve sektörün içinde 10 ile 20 yıl gibi uzun deneyimlere sahip olmalarını profesyonel yönetim anlamında artı bir nokta olarak görüyorum. Ayrıca piyasada çok fazla lot olmaması da bence olumlu sayılabilir.
Bir de diğer aras arzında oldugu gibi paralar şirket dışında ortakların cebine gitmeyecek şirkette kaynak olarak kullanılacak.(ufak bir kısmı ortak cebine gidecek)
Ne oldu acaba Osmanlı dağıtımı yapamadi.bilfi alan varmi arkadaşlar.
1.83 olmus diyorlar kesin bilgi değil ama.
10 bin lota 171 lot geldi
Sanirim bireysel yatirimci kategorisinde 58 kati gibi muazzam bir talep gelmis..yanlis hesaplamadiysam yuzde 1.72 gibi bir oran hesapladim. Yakin donemdeki arzlarda boyle yuksek bir talep gordugumu hatirlamiyorum..hayirlisi olsun.
1.83 lot ne güzel şimdi birde küsürat lot ile uğraş ya 1 ver ya da 2 bu ne ya
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kurumsal yatırımcı oyak, iş yatırım vb. mi sadece, yoksa şahıs şirketleri yada aş lerde kurumsal oluyor mu
ULUSAL FAKTORİNG HALKA ARZ SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Halka arza aracılık eden Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, toplam talep tutarının ek satış hariç halka arz edilen toplam 41 milyon adetten yüksek olması nedeniyle ek satışa konu 7,5 milyon adet pay da satıldı.
Şirketin halka arz büyüklüğü 120,8 milyon TL olarak kaydedildi.
Halka arz edilen payların yaklaşık 22,5 katına denk gelen toplam 1,1 milyar lira nominal değerli talep toplandı.
Halka arz edilen payların yüzde 33,8'i yurt içi bireysel, yüzde 61,3'ü yurt içi kurumsal, yüzde 4,9'u da yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldı.
Bireysel yatırımcıya %1.83 oran gelmiş,