Yeni başlık hayırlı olsun..
Eski başlığa burada
Printable View
Yeni başlık hayırlı olsun..
Eski başlığa burada
Moderatör 3-5 sayfa gecikme ile duruma el attı :) Yeni başlık açtı. Sanırım 1004 falan olmuştu sayfa sayısı.
Yeni başlığın da ilk sayfasına yazayım belki uğur getirir.
eski başlığın son yazısını da ben yazmışım bilmeden ama kimse göremeden yeni sayfa açılmış o yüzden buraya da kopyalayayım.
Şirket rekabet kuruluna başvurduğunu KAP'a bildirmedi , sanırım onay geldiğini de bildirmeyecek . Yada yazılı onayın gelmesini bekliyor.
Yada Brightstar'ın kati satış sözleşmesinin imzalanmasını bekliyor. O imzalanınca KAP açıklaması yapacak.
Bizimkilerin bu kadar bilgi saklaması , şeffaf olmaması , KAP haberi konusunda bu kadar duyarsız olmaları hakikaten anlaşılır değil.
Yani bu kadar önemli gelişmeler nasıl olur da KAP'a hemen bildirilmez anlamış değilim.
Şirketi iyi yönetiyorlar iş anlamında , ama yatırımcı dostu olma konusunda sıkıntılar var.
Elalem , 1 milyonluk iş alsa KAP'a haber yolluyor , bizimkile 3,5 milyar TL cirolu şirket satın alıyorlar , hala daha haberi vermek için acele etmiyorlar
Sayın CEO , sayın CFO , lütfen herkes hissesine sahip çıkıyor maddi olarak , bazı siz de bu şekilde sahip çıkın madem hisse geri alım yapmıyorsunuz
yeni başlık bitmeden 20 li fiyatların gelmesi temennisiyle
Hep düşünüyorum tahtaya bukadar baskı neden. Yarın çıkıp şirketin tamamı için 300 milyon dolar = kendi hisseleri karşılığı ne ise sattık derseler şaşırırmıyız.:)
Keşke Redington şirketi satma kararı alsa. Şu piyasada 250-300 milyon USD'dan aşağı satmaz.
USD fırlayınca Hintlilerin temettü miktarı da düşüyor USD bazında. Belki bu konuda rahatsız olup satma düşüncesine kapılabilirler.
Sonuçta 11 yıllık enflasyonla ve aldıkları temettü ile maliyetleri 1,5 USD civarında hisse başı. Ve temettü olarak en fazla hisse başı 3-4 cent ortalama temettü alıyorlar. Bu onları açmıyor olabilir.
DOLAR TL BALONUNA HAVA BASMAK ICIN MECBUREN TL BULMAK VE O TL I SATIP DOLAR ALMAK ZORUNDA OLANLARIN HALI GERCEKTEN ACINASI VE UTANILASI BI SEVIYE
BISTIN PEZ.OSU OLAN BOA PETKIMDE BU KEZ TL BULMAK ICIN SACMALIGIN DIBINE VURMUS DURUMDA:) AYNI PETKIMDE YERLI MILYARDER DE MILYONLARCA LOT ALDI YAKIN ZAMANDA...HENUZ REUTERS E DUSMEYEN HABERLERDEN OTURU SANIRIM:)
https://twitter.com/BorsaFinans34/st...837494275?s=20
BI DE AYNI ISI KENDISI DISINDAKI HER KAGIDI 12,2 DEN ALMA IMKANI SUNAN GARANTIDE YAPIYORLAR:) GERCEKTEN KAFAYI YEMIS DURUMDALAR BU MANIPULASYONU SURDURMEK ICIN UGRASANLAR...
ISLEM HACMINDE ILK 8 KAGIDIN SADECE 3 U NEGATIF VE BUNUN DA TEK NEDENI DOLAR TL MANIPULASYON BALONU ICIN TL BULMAK..ADAMLAR BIRAKTIM KENDILERININ BALON YAPTIGI DOLAR CINSINDEN ZARARI TL BAZINDA BILE KULLIYEN ZARARINA HISSE SATIP DOLAR BALONUNA HAVA BASMAK ICIN KASTIRIYOLARLA KAC ZAMANDAN BU YANA...SAHIS YA DA FON BAZINDA KIM OLDUKLARINI OGRENEN BU ULKEDE FINANSAL ISTIHBARAT ADINA COK SEYI KOLAYCA COZEBILIR...
BI KAC KURUM BIZIM TAHTADA INSIDER OP ONCESI SEVIYELERE YAKLASMAYA DEVAM EDIYOR...TAHTA ZATEN AL VER OP DAN BASKA BI SEY YAPMIYOR...HABER KABIZLIGI DA BUNDAN :) TOHUM TARLADA...BAHARDA ACMAK ICIN ATILMIS DURUMDA...
BU ARADA YENI BASLIK HAYIRLI OLSUN ORTAKLAR ICIN
dolar tl manipulasyondan degil facia ekonomi yonetiminden dolayı boyle lutfen siyaset yapmayaluım
malesef hic bi nane bildigin yok...
eger tr de siyasi amacli op olmasa idi dolar dunya normalleri cercevesinde 3-4 bandinda dolanirdi...
bunlari saatlerce anlatirim da bana siyaset edebiyati yapan senin kendi siyasi onyargilarini asabilir misin bilmiyorum...
ikili muhabbete gireceksen bilgi ile gel ya sen beni ya ben seni aydinlatayim...dogmatik kafa ile zaman harcamak israftir cunku...ister sagci ister solcu olsunlar farketmez...
islem hacminde ılk 10 da sadece 2 kagit eksi...
onlar da op amacli...2 kurumun dominant baskisi disinda bi nane yok onlarda da...
borsanin gerisi baska bi ulkeyi fiyatliyor :) dolarpkksi ise baska seyleri pazarliyor...
finansal bilgisi geyikten ve gudulmekten oteye olmayan dolu ky nin oldugu ulkede...
tavan yapan kagitlardaki sirketlerin kacinin pd dd uzaya cikmis durumda:) borsada kac sirket devasa olanlar dahil ise dibine yakın...
bu ulkede her zaman ucuz deger var isi bilenler icin cunku yalandan bol pazarlanan bi sey yok fisilti ve sosyal alem ustunden...
erken secim olmayacak cunku o secime kadar iktidarin daha elini acmadigi guclu kozlari olacak...
bu feto pkk kucakci natocu blok bi sekilde ulkede iktidar degistirirseler ulke olarak BOLUNMEYE HAZIRLANIN...Kİ O ASAMAYA GECMEDEN ORDU DA HALK DA IKTIDARI DEVIRIR ERKEN SECIM YA DA TURKIYE AYARI VERILIR ULKENIN SATILMIS TAYFASINA...
dunya ustunde uzun zamandir sag sol muhabbeti bitti...VATANSEVERLER VE VATANSATARLARIN MUCADELESI VAR HER ALANDA...
ne demek istedigimi merak eden BUNDAN SONRA YANI ASILAMADAN SONRAKI DONEMDE ULKELERDEKI KUMULE OLUM ISTATISTIKLERINI INCELEMEYE BASLASINLAR....ALMANLAR BUNU %15 ARTAN OLUM VERISINDEN KESFETMEYE BASLADILAR BILE...HAFTALIK BAZDA IZLEDIKLERI...
BU DONEM INSANLIGIN YOK EDILMESI YA DA OZGURLESTIRILMESI MUCADELESI VAR...GERISI MALESEF BU GERCEGI ORTMEK ICIN KULLANILAN MASALLAR SERISI OLMANIN OTESINE GECEMEZ.
KURESELCI AJANDAYI GEREGINCE ANLAMAYAN TONLARCA INSAN VAR HALA...DR DAVID MARTIN COK AMA COK ZEKI ADAMDIR ONUN SUNUMLARINI ARASTIRIN SANSURSUZ SOSYAL MEDYA ORTAMLARINDA ELBETTE :)
BU ARADA FASIZMIN KUCAGINA DUSEN AVUSTRALYADA INSANLAR DARAGACLARI GEZDIRMEYE BASLADI KENDILERININ SATILMIS IDARECILERINE UYARI AMACLI OLARAK...
ana akım palavra dolu malesef...haberler orada uyutma icin uretiliyor...
herkese iyi aksamlar
Evet huloggggghhhhg ekonomi almanyadan iyi dis gucler dis mihraklar.biz atv izleyicisi degiliz cok sukur
Arkadaşlar hep siyaset yapmayalım dedim yanlış olduğunu bildiğim halde siyaset yapılmalı konuşulmalı ama insanlar o kadar doldu ve kendinden olmayana o kadar dolu ki bu yüzden burda bir elin parmakları kadar kişiyiz gerek yok birbirimizi kırmaya.....
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam çok doğru diyorsun.Ama kimse kimseyi tanımıyor.Geçen trafikte azar işittim adam yüzde yüz hatalıydı.Bana bağırıp çağırdı.Kafamı çevirdim gittim.
Ertesi gün çocukları alıp halka açık sahaya gideyim az top oynarız dedim.İki adam alkol almış birbirlerine ağza alınmayacak hakaretler ediyorlar sahada.Çocukları alıp gittim.
Toplumsal olarak kimsenin kimseye ne tahamülü ne saygısı kalmamış maalesef.
Buraya yansımasıda hiç şaşırtıcı gelmiyor.
Tek bildiğim çocuklarımı örf ve adetlerimize uygun şekilde yetiştirmeye çalışmak.Artniyetli toplum mühendislerinin kimsenin fark edemeyeceği şekilde bilinçaltına inen profesyonel metotlarla dizayn etmeye çalıştığı yaşam tarzının farkında olan bir fert bile yetiştirsem ne mutlu bana.
Son açıklanan 3. çeyrek bilançosuna göre öz sermaye 75 milyon USD , şu andaki piyasa değeri 88 milyon USD. PD/DD güncel olarak 1,17.
Daha 7 ay önce 3'ün üzerine çıkan PD/DD rasyosu , üçte bir değerine düşmüş durumda. Halbuki şirketin ciro , FAVÖK ve net karında büyük bir bozulma yok . Gelecek sene ise çok daha iyi olacak. Tek sorun ekonomideki belirsizlik.
Enflasyon ne olacak , faiz ne olacak , USD ne olacak ? Bu belirsizlikler bitince çok yüksek miktarda yukarı potansiyel taşıyor bu şirket.
Bu enflasyon-faiz-USD döngüsü de elbet bitecek yakında. Ömür boyu gündemde kalamaz bu iş. Faizlerin inebileceği yer belli. Faiz düşüşü için en fazla 3-4 puan yer var 2022 sonuna kadar. Bu durumda önümüzdeki 14-15 toplantının en fazla 4 yada 5'inde faiz indirecek MB.
2-3 ay sonra bu iş gündemden düşer. O zaman piyasa kaldığı yerden devam eder.
2,5 milyar ciro yapan Brightstar'ın cirosunun büyük bir bölümü sadece cep telefonu satışından geliyor.. Ve satışlarının çoğunu Vodafone üzerinden yapan bir şirket.
Arena ise , zaten halihazırda 650 milyon USD cirosu olan bir şirket , Brighstar ile beraber 1 milyar USD'ın üzerine çıkacak. Bunun yanında sektörde hemen hemen kimsede olmayan , Arena enerji gibi , güneş enerjisi birimi olan , bulut teknolojisine , IoT sistemlere , 5 G alt yapısına ve en önemlisi Paynet gibi bir değer sahip bir şirket.
Ben 250 milyon USD'ı zaten Brighstar birleşmesi sonrası için kullandım. Kaldı ki Arena bu sene başında , Şubat-Mart aylarında , 250 milyon USD piyasa değerini de gördü borsada. Yani uçuk kaçık rakamlardan bahsetmiyoruz.
Arena 35 milyon USD parayı sadece Brighstarın Vodafone ile olan sözleşmesi için veriyor bence. Yani hiç olmadığı bir satış kanalına girmek ve oradan sinerji ile beraber daha fazla getiri elde etmek için veriyor.
Yani Brighstar veya 350 milyon USD ciro için 35 milyon USD verirken aslında sadece Vodafone sözleşmene veriyor bu parayı. Yoksa Arena zaten diğer tüm satış kanallarında mevcut.
Yani Brightstar aslında sadece Arenanın cep telefonu işinde bir satış kanalı bir departman gibi düşünün. Tek departman 35 milyon USD ise , temiz enerji , Paynet , IoT , 5 G, bulut teknolojileri ve en önemlisi zaten arenanın yürüyen diğer işleri toplamı 250 milyon USD eder diye düşünüyorum. Arena zaten cep telefonu işinde vardı ama büyük bir operatörün tedarikçisi değildi. Şimdi o kısım tamamlanıyor. Yani mevcut işinin bir parçasının eksik kaln bir kısmı için 35 milyon USD veriyor. Resmin tamamını siz düşünün.
Bir de Brighstar tüm dünyada bir divestment yani şirket satışı yaparak pazardan çıkma operasyonu yapıyor. Türkiye'ye özel bir durum değil başka bazı ülkelerden de çıktılar ve farklı alanlara focus oluyorlar. Bu durumda bazen şirketinizi değerinden daha düşüğüne satarsınız. Başkaları için de fırsat alımı olur bu. Bence Arena için güzel ve karlı bir fırsat bu.
Son söyleyeceğim ise şudur ki , bazen , bazı şirket birleşmelerinde , 2+2 4 değil 5-6 yapar. Buna da sinerji diyoruz. Her ikisi teker teker toplamda 250 milyon USD etmeyebilir ama birleşince edebilir. Ölçek ekonomisi denen birşey var ve bu beraberinde verimliliği , karlılığı getirir.
Redingthon , 11 sene önce 40 milyon USD öz sermaye için , 87 milyon değer biçti arenaya. Arena öz seremayesi bugün 75 milyon USD , Brighstar da 20-25 milyon USD etse , 100 milyon USD öz sermaye yapar. Madem 40 milyon için 87 ödendi , 100 milyon USD için 250 milyon USD gayet mantıklı.
Üstelik o şirket içinde ne Paynet , ne Vodafone , ne temiz enerji vardı.
yeni sayfamız hayırlı olsun.. inşAllah arenada kendine yeni bir sayfa açar diyerek yürü be arena kim tutar seni diyelim :)
Perea'nın hisse alım tarzının daha sert ve aktifden olduğunu biliyoruz önceki alımlarından.
Bugünkü Gedik alımları o kadar sert değil ama yine de böyle bir günde Gedik yatırımın şimdiden 100 bin lota yakın alması aklıma acaba Perea mı sorusunu getirdi. Perea son 2.2 milyon lotu Gedik üzerinden almıştı.
Ayrıca bu aralar Perea'dan bir hamle beklediğimi söylemiştim çünkü elindeki hisselerin değeri 7 ayda 35 milyon dolardan 13 milyon USD seviyesine kadar düşmüş durumda şu an.
Bence Perea bu duruma el atabilir her an. Hatta belki bugünkü Gedik alımları ile el attı bile. Bunu en erken Pazartesi öğrenebiliriz.
Kesin odur diyemem ama olabilir diyorum.
Bencede gedik alımları parea alımları
Emirhan Bey alım yapan Perea ise Tr ye dolar transfer edip bu kur fiyatı üzerinden tl ye çeviripte mi alıyor.Prosedür bu şekilde mi.
Yeni sayfa hayırlı uğurlu olur inşallah
Tabii ki USD transfer edip TL'ye çeviriyor.
Ama Perea'nın elinde daha önce yaptığı alım satımlardan dolayı kalan bir para vardı. Eğer onu Türkiyede USD yada TL olarak tahvilde falan tuttu ise , onunla da alım yapıyor olabilir.
Yeter ki alan o olsun. Alan Perea ise bunun yansıması çok farklı olur piyasaya. Daha önce hep %5'lik dilimler halinde alım yapıyordu. Şimdi ne kadar alır bilmiyorum ama 1-2 milyon bile alması hisseyi 12 liralara çeker.
Bu arada Brightstar KAP haberi de gelir iyice yerimiz sağlamlaşır İnşaallah.
Ama öncesinde bu alanın Perea olduğu kesinleşsin. Bu da Pazartesi olur sanırım.
Eğer bu Gedik'ten alan Perea ise , ki %99 o , eğer bugün alım yapmasa çok acayip aşağılara gidebilirdik. Bu nasıl volatil bir gün. USD 10,45 - 11,31 90 kuruş arasında hareket etti. Borsa 1697 - 1759 62 puan yani neredeyse %3,5 oynaklıkta geziniyor.
USD %5 yukarıda ve endeks hala yeşil. 15-20 yılda bir görülecek bir güne şahitlik ediyoruz şu an.
Tahtada sadece 2 alıcı var. Gedik ve BofA.
Gedik eğer Perea ise , o aldıklarını satmaz. Ama daha ne kadar alacak onu bilmiyoruz.
Eğer Gedikten alan Perea değilse o zaman sorun var. Yoksa o da satabilir yakında. Ama maliyeti zaten 9,65. O yüzden hemen satacağını sanmam.
Tek sorun , Gedik alımın devamını getirmez ise 1-2 gün daha , ve BofA satışa geçerse , onu karşılamak sorun olacak. İnşaallah BofA yarın veya pazartesi satsa bile , bunu Perea karşılarsa o zaman yol ardına kadar açılır.
Pazartesi anlaşılır herşey.
benim anlamadığım alıcılar bu kadar iştahlıyken iş bankası neden bu kadar mal sattı?
bakalim surecin sonunda kimler hakli cikacak...icerde dolarpkk si ile bu kurdan sudan ucuz tl varliklari toplayan yabancilar arasinda...
her balon atmosferde patlayacagi noktaya kadar yukselebilir en fazla...
---
Yabancı 479.6 milyon dolarlık hisse aldı
Kasım 18, 2021
Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 479,6 milyon dolarlık hisse senedi, 109,8 milyon dolarlık DİBS ve 4,7 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri aldı
Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 479,6 milyon dolarlık hisse senedi, 109,8 milyon dolarlık DİBS ve 4,7 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri aldı
Yılbaşında USD 7,42 iken , endeks 1495 idi yani endeks 201 USD idi , şu anda ise USD 11 endeks ise 1736 , yani endeks 157 USD.
TL olarak tüm zamanların zirvesinde olan endeks aslında USD olarak tüm zamanların hemen hemen en dibinde.
Sanırım bu olay bugün nasıl oluyorda USD %5 yukarı giderken , endeksin de yeşil olduğunu açıklıyor.
Endeks artık ne enflasyonu , ne faizi ne de kuru takıyor. Sadece bugün USD bir anda kısa süre içinde 10,80'lerden 11,30'a çıkınca , panikle endekse bir satış geldi , acaba herşey kontrolden mi çıktı diye düşündü piyasa ama sonra USD 11 liraya çekilince endekse tekrar alım geldi.
Şu an VİOP 30 da %0,6 civarı yukarıda. Yani sabaha kadar çok enteresan birşey olmazsa , endeks yarın da yükselişle açılacak.
Bunun sebebi de artık bu faiz-kur baskısı ile borsanın uğraşmak istememesi. Elbet o taraf durulacak ama yabancı için şu an borsa tarihi dip seviyelerinde.
Türkiyenin bir şekilde aykta kalıp , normalleşeceğine inanan yabancı için kaçırılmayacak bir fırsat bu USD seviyesi ve bu borsa seviyesi. Çünkü 1-2 ay sonra faiz düşüşü durursa yada yavaşlarsa , enflasyon düşerse , o zaman USD da bu seviyelerde kalsa bile piyasa tarafından kabul edilir olur , o zaman da endeksde daha sert yükselişler görebiliriz.
Bizim hisse özelinde ise , bugün çok şanslıydık , Gedik ( muhtemelen Perea ) ve onu takip eden Citi yaklaşık 1,1 milyon lot net alım yaptılar. Zaten başka da alıcı yoktu. Satanlar daha karışık. İş yatırım dışında biraz da Garanti diyebiliriz belki , bunlar dışında satanlar da çok dağınıktı.
Yani klasik bir hisse toplanması vakası bu. Eğer alan Perea ise , daha önceki alımlarından biliyoruz , tüm alımı tek günde yapmaz. Muhtemelen en az 4-5 gün daha alım yapacak. Hepsi böyle 700 bin lot olmayabilir ama belli ki hisseyi yine en azından 11 liralara çekmeye çalışacak.
Buradaki risk yine Citi ve Deutche. Bu 2 kurum yine toplamda 800-850 bin lota çıktılar. Perea alımı durdurursa bunlar yine satar.
3 ay önce Perea 2,2 milyon lot aldığında da , bunu yaklaşık 6-7 iş gününde yapmıştı. Hisse 9,30'lardan 11,50'lere kadar çıkmıştı. Ama alımları tamamlayıp tahtadan çekilince , hisse yine 9 liralara kadar geri gelmişti.
Şimdi yatırımcı bundan çekinip 11 liralara yaklaştıkça yine satmak isteyecektir. Perea alımı bitirince hisse geri gelir korkusuyla satıp , hisse 10 lira altına sarkarsa geri alırım diye düşünecektir. Bu da doğru bir strateji aslında ama bilinmeyen nokta şu ki , Perea ne kadar alacak onu bilmiyoruz.
Bir önceki alımı öngörmek daha kolaydı. Sattığı miktarı geri aldı ve %15 sınırına 1 lot kala durdu. Hatta yakınımdaki insanlara orada durabileceğini söyledim. Nitekim durdu. Ama şimdi , eğer alan o ise zaten %15 sınırını geçti ve bunu pazartesi günü KAP'a bildirmek zorunda. Ama nereye kadar gidecek bunu bilmiyoruz.
1 milyon mu , 2 milyon mu , 5 milyon mu ne kadar hisse alacak bilmiyoruz. Bilmemiz de çok olası değil benim bir tahminim var ama bu tamamen bir tahmin , bildiğim birşey yok.
Perea bölünmedne önce yaklaşık 700-750 bin lot mal sattı ortalama 54-55 liradan . Yani yaklaşık 37-38 milyon TL civarında bir satış yaptı.
Ardından 3 ay önce ortalama 10,4 liralardan 2,2 milyon lot aldı yani yaklaşık 23 milyon lira ödedi. Arada yaklaşık 14-15 milyon lira fark var. Tabi bu parayı arada Perea nasıl değerlendirdi bilmiyorum. Faize mi koydu , sattığı gibi USD mı yaptı bilmiyorum. Ama bu kadar parayı boşta TL olarak bırakmaz. Dolayısıyla bu para bugüne kadar 17-18 milyon olmuştur hatta USD yaptıysa belki 20 milyon bile olmuş olabilir.
Benim tahminim Perea bu parayı kullanacak yeni alım için. Yani 1,5 milyon lot civarı bir mal alacak. Bugün 700 bin aldı. Tabi benim verdiğim rakamlar net rakamlar değildir yani %10-15 civarı yanılma payım var. Bu durumda Pereanın elinde yaklaşık 1,5 - 2 milyon lot alacak kadar para vardı. 700 bin aldı. Bundan sonra 800 bin ila 1,3 milyon lot kadar daha alacak parası var.
Ne kadarı ile alım yapar bilmiyorum ama potansiyelin bu olduğunu düşünüyorum.
Belki bunu da aşacak , fondan taze para da aktaracak. Bunu hep beraber göreceğiz. Ama en azından 1 milyon lot daha alabileceğini düşünüyorum.
Herkese hayırlı olsun inşalalah. Böyle çalkantılı bir dönemde , Perea alımları tahtada katalizör etkisi yapar. En azından düşmeyiz. 11-12 lira arasına oturursak iyi. Zaten Brightstar haberininin de eli kulağında. O da destek olacaktır hisseye.
Gedik 1,1 milyon lotu aştı. Bugün BofA sadece trade ediyor. Bugün için aldığı kadar sattı. Daha öncekiler elinde duruyor. Deutche az birşey aldı.
Bakalım filmin sonu nereye varacak. Gedik bu ara sakin belki öğleden sonra hareket yapar ama ne kadar kurşunu kaldı bilmiyoruz.
https://i.hizliresim.com/cvgrs5a.PNG
bugünkü kapanış çok önemli alttaki 3 indikatörümünün eksenlerini uzun bir süre sonra kırmak üzere bakalım..
turk yatırımcısı perea kadar guvenmiyor arenaya:=)700 k mal yazdılar tavana kadar
aslında güven meselesi değil de , herkesin aklında bir önceki kötü tecrübe var.
3 ay önce de Perea 9,30'dan 11 lira üstüne taşıdı , sonra alımı durdurunca hisse 1 ayda 9 liraya geri döndü. Millet o olayı hatırlıyor.
Ömer amca ne kadar daha alacak bilsek daha rahat posizyon alırız ama orası muamma.
Bir de bu alan Perea mı hala bilmiyoruz. Bence %99 o , ama pazartesi emin olacağız.
Gedik alımları durdu gibi.
evet pasif defans yapıyor. 10.50 altına gelince alıyor sadece.
Geçen sefer de kurşunları azalınca 11 lirada defans yapmıştı. Kurşun bitince de hisse 11 altına gelmişti. Sonrası malum.
Bakalım belki de taktik değiştirdi. Şu ana kadar 1.4 milyon lot aldı . Ne kadar alacağını bilmiyoruz. O yüzden kurşunu azaldı mı azalmadı mı bilemeyiz. Ben sadece 1 önceki ile kıyas yapıp bu teoriyi söyledim ama belki de taktik değiştirdi.
Pazartesi Salı anlarız alımı bitti mi bitmedi mi.
İş bankası kağıt gitmesin diye g.tünü yırtıyor