Yeni başlık hayırlı olsun
Yeni başlık hayırlı olsun
Usdt/try =15,60
Günün haberi btc %17 ekside
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eski başlıkta Çin konusu geçmiş. Bu 90'lardaki Çin'e benzeyeceğiz lafı hiç hoş şeyler çağrıştırmadı nedense. Arada başka konularada özenmezler umarım :) Özellikle 89 da yaşanan Tiananmen Meydanı olaylarında yaklaşık 2500 öğrenci katledilmişti rejim tarafından kanlı bastırılan olaylarda.
Ben bu islerin icinde avrasyaci askerlerinde oldugunu zannediyorum.cunku bunlar çin ve rusyaci.dusuk ucret.yillarca sermaye biriktirme uzerine kurulu.köle sistemi.
Bizden ne çin, ne japonya, kore olur. Bizden en fazla ispanya ile italya olur. Onlarda zaten borca batık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İspanya dediğimiz ülke futbolda dünya lideri. Turizmde marka.
İtalya FIAT gibi bir markanın sahibi, modanın kalbinin attığı yer.
Bunlarla kendimizi kıyaslamak bile komik.
Bizden anca Yunanistan veya Bulgaristan olur diyecektim ki onları bile olamayız çünkü bu iki ülkenin atsan atılmaz satsan satılmaz derecesinde gereksiz kafadan 50-60 milyon gereksiz nüfusu yok.
Hindistan oluruz gibime geliyor. İsim benzerliğimiz de var.
Yani biz simdi Q8 alamicakmiyiz.hergun pirinc pilavi mi yicez.sisirir bizi pilav[emoji39]
Rahat olun Tr'den bi bok olmaz, batmaz da ancak surunmeye devam eder..
Batirmazlar, bi sekilde surunmesine izin verirler, hatta surunmesi icin ellerinden geleni yaparlar..
Zaten biz de cok merakliyiz surunmeye...
Batacak duruma gelince biraz yardim ederler, IMF gelir, birileri borc verir, stratejik ortak filan derler, oyuncuyu degistirirler, her sey, her yontem emperyalizmin elinde...
Batarsa bilirler ki ortadogu ile sinirdas olacaklar, multeci gocmen akini olacak baska problemler acacagiz baslarina, bir de tabii alacaklarini tahsil etmeleri gerekiyor, herkesin bildigi gibi batan adam borcunu odeyemez..
Syg,
Ulke gusel, iklimi, denizi, baligi yemekleri v.s
Arabalar ve ithal mallar biraz pahali tek kusuru bu..
Paran varsa suc isleme ozgurlugun bile var, bedeli karsiligi her sey selbes... :)
Para kazanmak da isini bilen icin kolay...
Vergi de ancak tuketirken alinir, kazanirken degil.
Yani kazanan yeni zenginler gibi gidip yurtdisinda yesin...
Son 50 senedir, kendimi bildim bileli bu ulke ciftlik burada yapamayan dunyanin hic bir yerinde yapamaz derlerdi..
Meger adamlar hakli imisler.
Yapilacak tek sey var, kendi isinize bakacaksiniz, egoist olacaksiniz, vicdaninizi korleyeceksiniz, o zaman bu ulke gercekten bi cennet. :)
Syg,
Bu ulkede uckagitcilar para kazanir.muteahhitlikte bir numarali alan bu işte.imar değişikliği.5 kattan 30 kata ohh.
Once doviz patlar sonra faiz en son borsa sirayla...
Ahtapot hafta sonunun menüsü.??
Slm Dudu ağabey.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası !!!
Ahtapot hafta sonunun menüsü.??
Slm Dudu ağabey.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası !!!
Cok isterdim egoist ve vurdumduymaz olmayi ama...
Bana ne ben kazaniyorum, kazanamayan dusunsun diyebilmeyi...
Ekmek 5 TL olacakmis, kedi mamasi 15 kg 300 TL olacakmis benim umurumda olmamali idi..
Ama yapi meselesi iste..
Elimden de bir sey gelmeyince?
Izdirap kacinilmaz.
Syg,
Daha elektrik dgaz zamlari yansimadi.yansiyinca camdan atlicaksiniz[emoji39]
Kendime bir ahtapotlu, avokadolu salata yapayim, aklima getirdin, hafta sonu iyi gider gercekten..
https://www.migros.com.tr/kocaman-ah...00-g-p-112d0ef
Syg,
https://www.migros.com.tr/dardanel-y...00-g-p-121ceb0
https://www.migros.com.tr/kocaman-is...00-g-p-121ceb3
Sundan da sushi sarayim...
Sushiconun 1/10 fiyatina malederim..
Syg,
Ondan yedim.hic guzel degil.eksi tadi var.
Sardalya söyledim migrostan.geliyor.kediler bayiliyor.
Akcaabat koftede guzel migrosta.
Biri yer biri bakar, kiyamet bundan kopar...
Bu ozlu sozun anlamini yeni kusagin da anlayacagi gunler cok yakin..
Syg,
https://pbs.twimg.com/media/FFqJ8-3XwAAyNxq.jpg
-Çaycı dan bakan olur mu ? dediler.
-Dedim olabilir !
Aslinda bizimki madagaskar daki kus olan hindi nin turkiye uzerinden avrupaya gecmesi nedeniyle onlar bize Turkey ve o hayvana da turkey diyorlar sanirim
o yuzden madagaskar i ornek alabiliriz
ama iscilik ucretleri olarak ta arnavutluk filan belki olabilir mi
Kriz falan yok.
Dün bir yemek yiyelim dedik rezervasyon yok diye kapı kenarında zor yer bulduk.
Haa burası da ucuz bir yerde değil 1 lahmacuna 23 TL yazmış.
Bir kahve içelim dedik zincir kahvecide yer yoktu ayakta kaldık..
Kimse kriz falan demesin, her yer canavar gibi işliyor.
Tek kaybeden sabit gelirli kesim.
Zincir kahvecide kasada kuyruk hiç eksik olmadı.
Tipler de öyle kalburüstü geliri olan tipler değildi.
Kriz olsa al kahveni yap evde değilmi.
Yok öyle değil iğne atsan yere düşmüyordu.
Benim kanaatim bol enflasyonlu acayip yüksek bir büyüme yaşanacak.
Sabit gelirliler de bir süre ezilecek ama sonra sıra onlara da gelecek.
Hersey alt ust olacak.kirada dovizi yasakladilar doviz %100 gitti.hatta daha da gider.serbest piyasada dayatma olmaz.
10 yildan evvel kiraciyi cikaramazsiniz.
Migros baligi getirmedi.kediler ac kaldi[emoji250]
burası türkiye, bizim millet g.tünü satar yine o lüksü yaşar. ben çocuklarıma 23 liralık lahmacun yediremeyecek miyim ulan der ne yapar eder oraya oturur. 2 lahmacun yer 2 saat oturur.
ben çok adam/kadın tanıyorum. iphone var kontürlü, açlıktan ağzı kokar, mekanlarda zenginmiş gibi takılır. öyleymiş gibi yapar yani. aç bak instagrama, anasının evinde yaşayan tipler cadde clublarında geziyor, kamyoncu sigarası içiyor. borç para alıyor, karta yükleniyor bodrum'da tatil yapıyor. fake it till you make it :halay:
20 milyon insan var şu şehirde o yüzden herkesin krizi kendine. krizin barometresi içimizde :)