BFREN - Bosch Fren Sistemleri
Yeni baþlýk hayýrlý olsun.
Eski baþlýðýmýz burada
Printable View
BFREN - Bosch Fren Sistemleri
Yeni baþlýk hayýrlý olsun.
Eski baþlýðýmýz burada
yeni sayfamýz hayýrlý olsun arkadaþlar.
yeni zirveler-süper haberler almamýz dileðiyle...
Yeni sayfaya olumlu beklentiler ile baslayalim.
An itibari ile hisse 2124 tl de. Hisse de en buyuk beklentimiz Togg un elektri fren isini almasi. Ford elektri araci icin yeni yatirim yapmisti bildiginiz uzere. Togg uda almasi durumunda uretim hattinin kapasite artisi soz konusu olabilir.
Bunun haricinde bes yillik sermaye uzatim surelerinin son yilinda. O bakimdan da yil basindan once sermaye artimina gitme ihtimali var.
Senaryoma gore onumuzdeki gunlerde Togg haberi ile 3500 ler gorulebilir. Devaminda sermaye artimi gelirse orana bagli olarak ana hedefini belirleriz.
Not: iki haftalik canli yayin seruvenimize bugun son vermis bulunuyoruz. Islerimden yine ne zaman boyle uzun bir bosluk bulursam canli ya devam edecegiz. Canli yayin kodunu kacirmak istemiyorsaniz ucretsiz bos email atarak uye listesine kaydolabilirsiniz. borsayayin@gmail.com
Yatirim tavsiyesi degildir
Gürcan Karakaþ 1965 yýlýnda Antalyanýn Akseki ilçesinde dünyaya geldi. 1988 yýlýnda Ortadoðu Üniversitesi Makine Mühendisliði Bölümünden mezun olan Karakaþ, ayný yýl içerisinde Aselsanda çalýþmaya baþladý. 1990 yýlýnda Bosch Sanayi ve Ticaret A.Þde görev alan Karakaþ, 1991-1992 yýllarý arasýnda Almanya Feuerbachta dizel püskürtme sistemleri ürün geliþtirme mühendisi olarak çalýþtý.
Bakalým TOGGda bosch partnerliði var mý?Varsa yarýn örgeniriz:kahkah:
Alman ekonomisi üçüncü çeyrekte %0,3 büyüdü
Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinden arýndýrýlmýþ Gayrisafi Yurt içi Hasýla (GSYH), üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreðe kýyasla yüzde 0,3 arttý.
Almanya Federal Ýstatistik Ofisi (Destatis), yýlýn üçüncü çeyreðine iliþkin GSYH verilerini açýkladý. Buna göre, Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinden arýndýrýlmýþ Gayri Safi Yurtiçi Hasýla (GSYH), bu yýlýn üçüncü çeyreðinde bir önceki çeyreðe kýyasla yüzde 0,3 artýþ gösterdi.
Geçen yýlýn üçüncü çeyreðine göre ise ülkenin GSYH'si yüzde 1,1 arttý.
Almanya ekonomisi yýlýn ikinci çeyreðinde çeyreklik bazda yüzde 0,1, yýllýk bazda ise yüzde 1,7 büyüme kaydetmiþti.
Destatis, ikinci çeyrekteki yüzde 0,1'lik ýlýmlý artýþýn ardýndan ülke ekonomisinin, küresel ekonominin zorlu çerçeve koþullarý, devam eden Kovid-19 salgýný, tedarik zincirindeki bozulma, artan fiyatlar ve Ukrayna'daki savaþa karþýn bulunduðu durumu korumayý baþardýðýný bildirdi.
Almanya Ýstatistik Ofisi, ülke ekonomisinin 2022'nin üçüncü çeyreðindeki performansýnýn özel tüketim harcamalarýndan kaynaklandýðýný duyurdu.
Almanya'nýn önde gelen dört ekonomik düþünce kuruluþu, Avrupa doðal gaz piyasalarýndaki krizin Alman ekonomisi üzerinde ciddi etkileri olduðunu bildirerek, bu yýl için GSYH büyüme tahmini yarýya indirmiþ ve gelecek yýl için ekonomide daralma öngörmüþtü.
Kaynak : Anadolu Ajansý
arkadaþlar Togg un elektrikli fren iþini almasýný cidden bekliyor musunuz ? açýkcasý ben beklemiyorum. Alsa süper olur, ama öyle biþey olsa fiyat þimdiden 3 bin-4 binler olurdu bence.
Turkiye de Bfren den baska elektri fren uretim hatti olan benim bildigim baska firma yok. Bfrenin de uretimi kampana idi, digerlerininde. Ford araya girince elektrikli icin uretim hatti olusturdular. Ha gizli gizli uretim hatti kuran baska bir firma varsa bilmiyorum projeye ozel. yurt disindan daha ucuza ithal etme yoluna da gidiyorlarsa oda olabilir. Suan Bfren bu konuda tekel konumunda oldugu icin sansi yuksek. Parcalarin yarisinin yurt disindan geldigi bir zamanda frende gelirse sasirtmaz tabi. Pozisyonu aldik bekliyoruz.
Ytd
Togg açýlýþ da tedarikçi firmalar açýaklýrsa çok güzel
2004 bedelsiz ve hareketini istiyoruz.
Yeni elektrikli Transit Custom için ilk sipariþ New York polisinden
Yazar Memduh Taslicali -8 Eylül 2022
Ford E-Transit Custom
Ford Otosan Kocaeli Fabrikalarýnda üretilecek yeni Transit modeli tam elektrikli E-Transit Custom, Londra’da düzenlenen bir toplantý ile dünyaya tanýtýldý. Ford tarafýndan Türkiyede tam baðlanabilirlik özelliði bulunan ilk elektrikli model olacak E-Transit Custom üretimine 2023 sonbaharýnda baþlanacak. Bu model Ford Otosan geçen yýl duyurduðu 2 milyar Euroluk yatýrýmýn en önemli adýmlarýndan biri. Þirket CEOsu Ted Cannis, yeni e-Transit Customýn New York Polisi tarafýndan da kullanýlacaðýný söyledi.
E-Transit Custom; gelecek nesil elektrikli güç aktarma organý sayesinde 380 kilometreye ulaþan menzili; 125 kW hýzlý þarj imkaný, 2.000 kg çekiþ kapasitesi ve 1.100 kilograma varan yük taþýma kapasitesi ile öne çýkýyor. E-Transit Custom, araç ve yük güvenliðini artýran yeni teknolojilerine ek olarak; kabin içini bir mobil ofis çalýþma ortamýna dönüþtürebilecek birçok çözüm içeriyor.
Geride mi kalýyor . Son metreler
Akþam olsa da uyusak :kahkah:
önümüzdeki günlerde üstüne atýp kalýcý olabilecek mi acaba..:plc:
https://i.resm.im/zb8y9T7.JPG
Teþekkürler sayýn sevenhil.
9 aylýk bilanço 68.9 milyon
Artýk geriye sermaye artýrýmý ya da togg tedarikçi kapý kaldý herhalde.
bilanço pek iyi deðil. tühh satsak mý hemen :):)
neyse bedelsiz olmazsa da seneye ford girecek bilançolara..
hee bi de bu 1300 gördüðünde ; konya 700-egeen 800 , endeks de 130 bin falandý. (2020 yaz ayý, kent bölünmesi sonrasý )
Çip yatýrýmlarýnda büyük patlama
Savunma sanayisinden beyaz eþyaya, otomotivden havacýlýða, yenilenebilir enerji tesislerinden akýllý telefonlara, oyuncaklardan en güçlü bilgisayarlara, CNC’li torna tezgâhlarýndan tomografi cihazlarýna ve 5G’den yapay zekâ uygulamalarýna kadar her alanda kullanýmý giderek yaygýnlaþan yarýiletkenler konusundaki yatýrým yarýþý, 2021 yýlýnda tedarik zincirindeki kopmalar sonrasýnda baþladý.
ABD'li otomobil üreticisi Ford Motor Co, 260 milyon dolarlýk bir yatýrýmýn ardýndan Meksika'nýn baþkentinin yakýnlarýnda yeni küresel teknoloji ve iþ merkezini açtý.
Þirketin Twitter hesabýndan paylaþýlan bir videoya göre, yeni kampüs ticari operasyonlara, küresel dönüþüm faaliyetlerine ve Meksika'nýn en büyük mühendislik merkezine ev sahipliði yapacak.
Ford Motor, Naucalpan belediyesinde bulunan kampüsün, ev ve kampüs arasýnda zaman ayýrarak hibrit bir þekilde çalýþan 9.000 çalýþana ev sahipliði yapacak þekilde ayarlandýðýný açýkladý.
Bu sermayeye sahip borsada elle gösterilen 5 þirket var biri sensin, o bedelsiz gelecek , ya gelecek. Ya gelecek o kadar
Konya ya ayak uydursana yükselir kende
bu fazla mola vermedimi, mercek2 hocam, konyaya göre çok geride kaldý
sn sevenhill dostumun da dedigi gibi birazcýk daha bekletecek gibi hele þu egeenin de bilançosu bir gelsin bakalým o milis bilançoyu nasýl degerlendirecek konya demiyorum çünkü konya bilanço haricinde baþka beklentilere gebe bilanço ise çimentoyu sanki askýya almýþ gibi hiç önemsemiyor ve þeytani iþlerle meþgul ama egeen bilanço gelince her zaman yaptýgýný yapar geri teperse bizi de birazcýk aþagýya çeker gibi umarým huyunu degiþtirmiþtir bakýn ttrak tupraþ alarko ford bilançolarý güzel gelecek diye dirençleri zorluyorlar bizim 3 lü ise þah olmadan mat yapma peþinde hayýrlýsý
sevgili sevenhill þu alarko yu unuttunuz sanýrým lideri pazartesi 53,2 den boþaltmýþtým þans eseri haberim yoktu
gerçekten bu balýk þansý oldu benim için bürüte sokmuþlar habire geri basýyor ama alarko 52 den 1000 lik hala bekliyor bakalým bilanço iyi gelirse nerelere gidecek ümitliyim bir incele istersen demiþtim sanýrým zaman bulamadýnýz iyi bilanço bekleniyor keratada hayýrlýsý olsun.
unutmuþum hocam.. kaçmýþ gitmiþ bu kerata.. yatayda ve dikeyde dirençleri.. buralara gelirse güncelleriz yine..
bol kzançlar..
https://i.resm.im/a6DSnrC.JPG
---------------
--------------------
kýsada güncel..
https://i.resm.im/xHpV0cB.JPG
Þu 2180 üzerine bir atsa.
Kaldi 56 gün bakalim ne yapacak kayitli sermaye tavanini?
Gönderim Tarihi
30.03.2018 11:26:35
Bildirim Tipi
DG
Yýl
-
Periyot
-
Esas Sözleþme
Özet Bilgi
Güncellenen Esas Sözleþme
Ýlgili Þirketler
[]
Ýlgili Fonlar
[]
oda_ArticlesOfAssociationAbstract|
Esas Sözleþme
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubje ct|
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
22.03.2018
oda_ExplanationSection|
Açýklamalar
oda_ExplanationTextBlock|
Þirketimiz kayýtlý sermaye sistemine dahil olup, kayýtlý sermaye tavaný 06.08.2004 tarih ve 22567 sayýlý Sermaye Piyasasý Kurulu ("SPK") izni ile 10.000.000 (on milyon) Türk Lirasý olarak belirlenmiþtir. SPK tarafýndan verilen 22.02.2013 tarih ve 6/183 sayýlý izin ile Þirket kayýtlý sermaye tavaný 2013-2017 yýllarý (5 yýl) için geçerli hale getirilmiþtir. Þirketimiz 25.12.2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayýmlanarak yürürlüðe girmiþ Kayýtlý Sermaye Sistemi Tebliði (II-18.1) doðrultusunda mevcut 10.000.000 (on milyon) Türk Liralýk kayýtlý sermaye tavanýmýzýn 2018-2022 yýllarý için geçerli olmak üzere beþ yýl süre ile uzatýlmasý için izin alýnmasý bakýmýndan 16 Kasým 2017 tarihinde SPK'ya baþvurmuþtur. SPK'nýn 4 Ocak 2018 tarihli ve 89 sayýlý iznine istinaden, Þirket kayýtlý sermaye tavanýnýn 2018-2022 yýllarý için geçerli olmak üzere beþ yýl süre ile uzatýlmasý ve Þirket Esas Sözleþmesi'nin "Þirket'in Sermayesi" baþlýklý 7. Maddesinin bu yönde tadil edilmesine iliþkin tadil metni onaylanmýþtýr. Söz konusu tadil metni ayrýca, ilgili mevzuat uyarýnca yapýlan baþvuru neticesinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý'nýn 25 Ocak 2018 tarihli ve 50035491 sayýlý izni ile de onaylanmýþtýr.
SPK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý'ndan alýnmýþ olan izinler çerçevesinde, kayýtlý sermaye tavanýnýn 2018-2022 yýllarý için geçerli olmak üzere beþ yýl süre ile uzatýlmasý ve Þirket esas sözleþmesinin bu yönde tadil edilmesi Þirketimizin 21.03.2018 tarihinde düzenlenen 2017 Olaðan Genel Kurul Toplantýsýnda görüþülerek kabul edilmiþtir. Bursa Ticaret Sicili Müdürlüðü'nce de 21.03.2018 tarihinde tescil edilmiþtir.
Þirket Esas Sözleþmesi'nin güncel hali ekte yer almaktadýr.
Kamuoyuna saygýlarýmýzla duyurulur.
BFREN güncel..
https://i.resm.im/F1CcCyH.JPG
KONYA güncel..
https://i.resm.im/zReAo2v.JPG