Mühim olan,
bir insanın söylemediklerini de işitmek...
/Charles C. Finn/
Printable View
Mühim olan,
bir insanın söylemediklerini de işitmek...
/Charles C. Finn/
Öyle güzel susarım ki, sağır olursun.
Ey yalnızlık nikâh mı kıydın bana. Helalimmişsin gibi her gece giriyorsun koynuma.
Büyük adamın hatası da büyük olur.
Yağmurlar düşünce tenime her damlayı sen sanıp aşk bildim. Ve biliyor musun gölgeni bile çok özledim.
Bir hayli kırgınım. Kime olduğunu, neden olduğunu bilmeden. Belki hayata, belki kendime, belki de dilimden düşmeyen keşke’lere.
Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil. Ne zaman bilmem, sen yeter ki o kapıda durmayı bil.
Üç şeyi kötü günlerinde dene, dostunu, sabrını ve eşini.
Arkadaş kaybetmek diye bir şey yoktur, kimin gerçek arkadaşın olduğunu fark etmek diye bir şey vardır.
Ben birini çok sevmek, ona çok güvenmek istiyorum. O biri de sen ol istiyorum. Çok mu çok şey istiyorum?
Hayat sana arka arkaya dikenlerini gösteriyorsa sakın üzülme, aksine sevin. Çünkü çok yakında gülü de gösterecektir.
Paslı bir yalnızlıktı avuçlarımda, ardımda bir yürek yükü rüzgâr. Ne zaman sevmeye koyulsam, doğrulup çoğaldı ayrılıklar.
Sen bakma benim bu kadar hüzünlü şeyler yazdığıma, ben çok gülerim. Ve gülerken hiç kimse yalan olduğunu anlayamaz.
Allah kuluna üç şekilde cevap verir; ‘evet’ der, istediğini verir; ‘hayır’ der, daha iyisini verir; ‘bekle’ der ve en iyisini verir…
Ve nefrete sevgiden daha çok güvenirim, dedi şeytan; çünkü nefretin sahtesi olmaz!
Tanıdığımıza pişman olduklarımız çoğaldıkça, yeni tanışacaklarımızdan korkar olduk.
Sabret ki her şey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun. Sabret ki her şey gönlünce olsun.
En basit yalanları gözüme bakarak söyleyen ahmaklar tanıdım. Bense onların cahil cesaretlerine ve kuş beyinlerine hayrandım.
Kaç megapiksel kamerayla fotoğraf çekersen çek, yüzündeki ********lik ifadesi hiç gitmeyecek be adam!
Mutlu olmak her şeyin yolunda olması demek değildir. Mutlu olmak, görmezden gelme konusunda ustalaşmak demek.
ok şey vardı anlatılacak. O yüzden sustum… Birini söylesem diğeri yarım kalacaktı. Az zamana çok şey sığdırmamız gerekiyordu.. Ben de sadece gözlerinin içine bakıp sustum… Sen duydun mu, sustukları mı?
Yüzde ısrar etme doksan da olur! İnsan dediğin noksan da olur! “Bir ben varım deme†yoksan da olur!
Hayat bizi dört işlemle sınar: Gerçeklerle çarpar, ayrılıklarla böler, insanlıktan çıkarır ve sonunda ‘topla kendini’ der
Birisini unutmak zorundaysanız, bunu sindire sindire yapın. Çünkü aklın zamansız öldürdükleri, yürekte amansız dirilir.
Aslında insanı en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır!
İnsanlara ne kadar değer veriyorsan o kadar tepene biniyorlar. Hele bir de verdiğin değeri onlara belli ettiğinde
Köpeğin akılsızı baklavadan pay umarmış...(Türk atasözü)
Bir kadına söylenebilecek en güzel sözler ...
*''Sana inanıyorum.''
*''Seni mutlu etmek, artık benim işim.''
*''Sen güldüğün zaman, yaşadığımı hissediyorum.''
*''Bu konuyu daha sonra konuşur, beraber ortak karar alırız sevgilim.''
*''Ben senin, benim olmadığım bir sabaha uyanmanı istemiyorum.''
*''Hani güzel bir günün sabahında güneşin ilk ışıkları yüzüne vurur,
kendini iyi hissederek uyanırsın ya seninleyken
yağmurlu bir günün sabahında bile ben böyle hissederek uyanıyorum.''
*''Özlemek kelimesi sözlüklerden kaldırılmalı, çünkü bu kelime sana olan duygularıma karşılık olamıyor.''
*''Sen benim içimdeki sızısın. Senden uzak olduğum zamanlarda, içim sızlıyor.''
*''Çok doğru düşünüyorsun.''
*''Sen benimsin, biz birbirimize aidiz.''
vs,vs ...
Sonuç :)
http://i65.tinypic.com/110g976.jpg
Ey aşk! Sen öyle bir kişisin ki, dünya tokları, senin vuslatının açlarıdır.
Onlar peşine düştükleri adamın fikirlerini savunurlar, bizler fikirlerimizi savunan adamın peşine düşeriz.
Sosyal Medyadan alıntıdır...
Kapitalizm;doğanın en büyük düşmanıdır.Kapitalizmde insan sevgisi yoktur.İnsanı mekanik bir böcek gibi görür.
Kapitalizm vatan sevgisi,barış istemez. Yozlaşmış, çıkarcı, cahil, beynine tecavüz edilmiş uysal köleler ister.
Karl Marx
Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz.
Nehirler kendi suyunu içemez.
Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez.
Güneş kendisi için ısıtmaz.
Ay kendisi için parlamaz.
Çiçekler kendileri için kokmaz.
Toprak kendisi için doğurmaz.
Rüzgâr kendisi için esmez.
Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz.
Doğanın anayasasında ilk madde şudur: Her şey birbiri için yaşar!
ŞAMANIN BİRİ.
“Bir insanın bu dünyada gerçekten mutlu olması için sadece üç şeye ihtiyacı olduğunu söylerler: sevecek biri, yapacak bir şeyler ve umut edecek bir şeyler.” - Tom Bodett
“Ortada ikimize ait bir hikaye var ve bu hikayede ben şairim sen şiirsin.”
“Dün gülümsüyordum, bugün gülümsüyorum ve yarın gülümseyeceğim. Basitçe çünkü hayat hiçbir şey için ağlamak için çok kısa.”
"Biri sizi kırdıysa sessiz kalmak bazen en iyi cevap olabilir. Hala neden sessiz kaldığınızı anlayamıyorsa, bırakın oda sizsiz kalsın."
Yaşadığımız her deneyimin ve hayatta karşımıza çıkan her insanın, bize bir mesajı vardır. Özellikle sorunumuz oldugunda, yanıtları bize verecek insanlarla karşılaşırız. Rastlantı yoktur. Ama bu rastlantılara nasıl yanıt vereceğimizi, bize iletilen mesajları algılayabilme kapasitemiz belirler. Yolumuza çıkan biriyle yaptığımız sohbet, o anki sorularımıza yanıt vermiyor görünebilir. Ama bu, yaptığımız sohbetin bir mesaj taşımadığı anlamına gelmez.
Sadece, biz o mesajı alamamışızdır.