ALTNY Altınay Savunma
https://pbs.twimg.com/media/GMmAOdXW...pg&name=medium
Printable View
ALTNY Altınay Savunma
https://pbs.twimg.com/media/GMmAOdXW...pg&name=medium
Sermaye artırımında, ortak satışında ve de toplam arz miktarında neden küsüratlı bir miktar tercih edildi acaba?
Bana garip geldi.:Sad:
Altınay Savunma Teknoloji'nin halka arz tarihleri 8-9-20 Mayıs. Şirket 32,00 TL'ye talep toplayacak. Talep toplama aşaması ardından Yıldız Pazar'da işlem görecek.
Talimat verdik bakalım ne kadar hisse verecek,genellikle hep 50 lot altında veriyor,eğerki elinde eşine dostuna hesap açtırırsan daha fazla alıyorsun,benim hesabım var biraz daha fazla alıyorum,sadece bunlar emekli işleri büyük işler değil :notr:
Herkes ekonomi profesörü oldu be.....
ALTINAY SAVUNMA KAÇ LOT DAĞITTI?
Altınay Savunma halka arzında 58.823.530 nominal/adet hisse satışa sunuldu. Halka arzda bireysel yatırımcılara 11-12 lot pay düştüğü tahmin ediliyor.
Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş.'nin halka arzı için geçen hafta talep toplanmıştı. Altınay Savunma halka arz sonuçları bugün belli oldu. Toplamda 3.628.586 yatırımcıya pay dağıtımı yapıldı. Altınay Savunma'nın toplam halka arz büyüklüğü 1.88 milyar TL olarak gerçekleşti
Kocmt'ye göre buna katılım bayağı yüksek.
Hangi gün işlem görmeye başlayacağı belli mi?
KOCMT tahtada bugün gözüktü,ama işlemi yoktu,sanırım yarında bu tahtada gözükür.
Bana 12 lot gelmis
11 lot vermiş 50 yazmıştım,bugün tahtada göründü sadece işlemde değil,iyiki 11 lot vermiş,zaten yok hükmündeydi benim için,bide arzlar ırzlara dönüştü,babalarının hayrına arz olmuyorlar,aç gözlü patronlar borsa yoluylan çok daha kazanalım diye giriyorlar,neymiş teminatları varmış,ülkenin başındaki yalan konuştuğu yerde bunların hiç inandırıcılığı yok,at yalanı peşinden sende inan attığın yalana modunda çoğu.
Bana 11 lot gelmiş. Başka bir aracı kurumdan ama benden sonra talep giren arkadaşa 12 lot gelmiş.
SPK göreve.
https://i.hizliresim.com/oowpqxw.JPG
Onaylı izahnamenin ilgili kısmı.
"SPK göreve." diyerek kinaye yapmıyorsanız eğer;
Konsorsiyum şeklinde yapılan arzlarda, küsüratların dağıtımı için genelde bu kural uygulanıyor. Yani, artı 1 lotları aracı kurum ile şirket nasıl isterse ona göre dağıtıyorlar.
Borsada satış yöntemiyle yapılan arzlarda ise emirler BİST tarafından zaman önceliğine göre sıralanıp, sonrasında dağıtım yapılıyor.
Bu nedenle Altınay arzında artı 1 lot alabilmek için talebi erken yapmanın bir anlamı yoktu.
Normal hisse alır gibi emir vererek katıldığımız bir arz olursa, o zaman artı 1 lot için erkenci davranmak faydalı olabilir.
Bilginize. Bol kazançlar.
Altınay Savunma 16 Mayıs Perşembe günü borsada işlem görecek.
İki tavan olurmu? İlk gün altına kaçırmaz umarım.
Arz diye aldık ama neyin savunmasıdır, sahibi kimdir, ne üretir sıfır bilgi. Benim gibi yatırımcılar olduğu sürece daha çooook arzlar olur.
Bugün semt pazarından dilim karpız aldık, inanır mısınız 100 lira! Bir karpızın dörtte biri ya var ya yok. Kilosu 35 lira.
Almanya'da meyveleri taneyle, karpuzu kavunu dilimle alıyolarmış eki eki eki diye gülerdik şimdi bizim başımıza geldi.
Altınay Savunma'dan tiz zamanda ekonomik karpız üretmesini isterim, bu da bir nevi vatan savunması.
herkese 11 lot gelmiş, bir günlük tavan kimseyi kesmez. Az lot olduğu için 3-4 gün tavan sürer sanırım
Beni neden kandırdın? @eyvahnecdet
Tavan hayırlı olsun. Devamı gelir inşallah
Sabah bir miktar tavandan alış emri girdim, halen alamadım.
Tavanda kaç lot bekler, yok mu kimsede derinlik? Herkes mi fakir?
133 milyon tavanda alıcı
127,000 işlem bu gün
dün 28 bin, bu gün 11 bin kişi adaya veda etti
Vay arkadaş bu ne iştah böyle, 5 tavan çeker o zaman bu en az. Kaldı 3 tavan daha
Dün tavandan alamadım, bugün de girdim tavandan ama halen alamadım. :)
Sayın yöneticimiz guneysu ! Siz böyle mevzulara pek girmezsiniz hayırdır ?
10 Tavandan önce bozmaz bu.
Ne kadar daha gidecek bakalım