-
Palantir
Merhabalar. Yaklaşık 10$ ortalama ile bir senedir taşıyorum bu hisseyi. Benim gibi başka yatırımcılar var mı diyerekten bu başlığı açmak istedim. Hem de türkçe konuşacak bir platform olur. Zira bizim alım satım işlerimiz, vergi işleri filan çok daha farklı burada fikir alış verişi yapabiliriz.
-
Palantir, biyoteknoloji ve ilaç endüstrilerinde siber güvenlik ve veri analizi de dahil olmak üzere taktik ve drone gözetiminin gerçek zamanlı analizini sağlayan, en hızlı büyüyen yapay zeka teknolojisi şirketidir.
-
Sadece o alanlarda değil çok daha fazla müşterisi var. BP, Panasonics, Philips, Ferrari, HP, Fujitsu vs gibi. Aslında Palantir için büyük veri analizinin faydalı olabileceği bütün şirketler birer potansiyel müşteri diyebiliriz.
-
Voyager Space ve Palantir Technologies, Palantir'in yapay zeka araçlarının Voyager'ın girişimine entegrasyonu yoluyla uzay ve savunma teknolojisi sektörlerini geliştirmeyi amaçlayan stratejik bir ortaklığı duyurdu.
Voyager, savunma çözümlerini, iletişimlerini, askeri araştırma ve geliştirmelerini, istihbarat ve uzay araştırmalarını geliştirmek için Palantir'in yapay zeka yeteneklerini kullanacak.
Bu ortaklık, Voyager'in Uluslararası Uzay İstasyonu ve gelecekteki Starlab ticari uzay istasyonu için şirket içi yük yönetim sistemini geliştirmek amacıyla Palantir'in Foundry ve Yapay Zeka Platformunu (artificial intelligence platform) (AIP) güçlendirecek.
İşbirliği, katı yakıtlı iticilere ilişkin uçuş ve test verilerini optimize etmeyi ve Savunma Bakanlığı müşterileri için optik iletişim sistemleri için gerçek zamanlı sinyal veri işlemeyi ve hedeflemeyi geliştirmeyi amaçlıyor.
kaynak: https://www.stocktitan.net/news/PLTR...3yb967kkn.html
https://finance.yahoo.com/news/voyag...110000562.html
-
Aşağıdaki videoda AIP yazılımının kullanılışına dair bir örnek, tutorial tarzıda verilmiş. İngilizce ama ingilizce olmasa da sıkıcı. Merak edip izledim yine de. AIP ile nasıl takımın en iyi kriket oyuncuları seçilebilir anlatıyor. Oyuncuların durumu, sahanın durumu vs. bütün girilen veriler ışığında AIP bir sonuç veriyor. Düşünce bugün bir futbolcu sahada ne kadar koşmuş kaç pas yapmış biliyoruz, bunun gibi bütün verileri düşününce bir insanın yapay zeka gibi bir analiz yapamayacağı çok açık. Bu teknoloji bir şekilde bir gün kullanılacak bana kalırsa. Ama ne zaman bilinmez. Dünyadaki spor takımlarının sayısını düşününce. Ve spor işi bu işin ufak bir kısmı sadece. Pastanın çoğunu palantir mi götürür o da bilinmez devler varken karşısında ama bu işe kalkışmışlar bir kere.
video linki:
https://youtu.be/v_P09G4GRY8
-
Palantir dünden itibaren AIP yazılımının sınırlı bir versiyonunu bedava kullanıma sunmaya başladı. Daha önceden agresif bir pazarlama stratejisi izleyeceklerini söylemişlerdi. Bu hamle de bunun bir parçası olarak yorumlanabilir.
-
60 milyar dolar market cap ulaştık bugün. Uzun süredir devam eden bir yükseliş trendinde. Bilanço sonucu baya önemli olacak bana kalırsa. Çünkü yüksek P/E oranını haklı çıkarmak için büyüme tahminlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bakalım.
-
5 Ağustos Pazartesi kapanışın ardından ikinci çeyrek sonuçları açıklanacak. Youtube üzerinden şirketin sonuçları değerlendirdiği yayın izlenebilir. Geçen çeyrek sonuçları açıklandığında bilanço iyi gelmesine rağmen bir düşüş olmuştu. Ben şahsen bir sürpriz beklemiyorum, kimse de beklemiyor gibi. Bir sürpriz olursa da sırf bu yüzden fomo olabilir sanki.
Palantir'in tahmini ikinci çeyrek için 634 milyon dolar gelir, Wallstreet ise 652.1 milyon dolar tahmin verdi.
-
Selamlar ingilterede yaşamaya başladım ilk yerleşme alışma sürecinden sonra daha yeni biraz yatırım aksiyonlarıma girme hevesini yakaladım.
Biliyorsunuz türkiyede youtubeda bir çok uzman var tunç şatıroglu gibi, piyasa kar vs değerlerine göre değerli olabilecek hisseleri filtreliyoe yorumluyor. Bu minvalde yabancı borsa ve hisseler için takip ettiğiniz kişiler var mı ? Aynı zamanda uzun vade finansal özgürlük yatırım blogu tutan insanlar da olabilir. Onları takip etmeye baslayarak fikir edinmeye calısmayı planlıyordum bulabilirsem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Merhaba Türkiye'den bir yatırımcı olarak yabancı hisselerde al-sat işi sürekli takip gerektiriyor, en ufak karın bile vergisini, döviz elde edilen kazancı, enflasyon endekslemesini hesaplamak, sene sonunda da beyan etmek zorundasın. Bu yüzden yabancı hisseleri fazla takip etmiyorum. Gözüme çarpan şirket varsa kendim inceliyorum genellikle ve uzun vadeli olarak planlıyorum. Yabancı şirketlerin sayısını düşündüğünde bu zaten bir kaç kişiyi takiple olacak gibi de değil ülkemizdeki gibi.
-
Palantir Technologies Inc. (NYSE:PLTR), 2024'ün 2. çeyreği için güçlü finansal sonuçlar bildirdi ve geliri bir önceki yıla göre %27 artarak 678 milyon dolara ulaştı*. Öne çıkanlar şunlardır:*
- ABD ticari geliri bir önceki yıla göre %55 artarak 159 milyon dolara çıktı
- ABD ticari müşteri sayısı bir önceki yıla göre %83 artarak 295'e çıktı
- Devlet geliri bir önceki yıla göre %23 artarak 371 milyon dolara çıktı
- GAAP net geliri 134 milyon dolar (%20 marj)
- GAAP EPS bir önceki yıla göre %500 artarak 0,06 dolara çıktı
- Düzeltilmiş serbest nakit akışı 149 milyon dolar (%22 marj)
Palantir, 2024 tam yıl gelir rehberliğini 2,742 - 2,750 milyar dolara ve ABD ticari gelir rehberliğini 672 milyon doların üzerine çıkardı (%47 büyüme). Şirket, 2024'ün her çeyreğinde GAAP işletme geliri ve net gelirinin devam etmesini bekliyor.
Kazanç Sunumu: https://investors.palantir.com/files...s%20Update.pdf
-
Evet, dün 20 dolara kadar düşen palantirimiz, gelen harika bilanço sonrası önce +%18 yaptı akşam piyasasında +%12 ye kadar geriledi. Malesef 20 dolardan ekleme yapmadım. Biraz pişmanım ama yine de doğru karar verdiğimi düşünüyorum bist te sürünsem de :) Bakalım açılışta neler olacak. Piyasalarda kan gövdeyi götürürken baya bir göze batabiliriz. Bu sonuçlarla SP500 e girme ihtimali oldukça yükseldi gibi görünüyor. Müşteri sayısındaki %83 artış şirketin yazılımına ilginin artarak devam ettiğini gösteriyor. Bu devam ettikçe yolumuz açık.
-
Palantir ve Wendy's restoran zinciri ortaklık anlaşması kurdu.
QSCC Başkanı ve CEO'su Pete Suerken, "Palantir ile birlikte, Wendy's'e sektörde belirgin bir avantaj sağlayacak yeni ve ilgi çekici satış ve işletme verimliliklerini yönlendirmek için tedarik zinciri ekosisteminin içsel gücünü açığa çıkarıyoruz" dedi. "Geliştirdiğimiz karmaşık ve çevik, yapay zeka destekli planlama ve gerçekleştirme sistemi, son teknolojiye sahip birbirine bağlı ağımızın temel taşı olarak hizmet edecek."
-
Bugün gelen haberlere göre Palantir'in veri analitiği yazılımı ve "Yapay Zeka Platformu" Microsoft'un Azure bulut hizmeti aracılığıyla sunulacak. Oracle ile olan işbirliğinden sonra güzel oldu bu.
https://www.investors.com/news/techn...ty/?src=A00220
-
Tavanı kırdık bugün :P 30'a değerse buralardan kar satışları gelir diye tahmin ediyorum, genelde hep öyle oldu, ama borsa bu tabi belli de olmaz.
-
Bu haber Mayıs ayından kalma ama ilgimi çeken projeleri de ekleyeceğim takip etme açısından.
Güney Koreli gemi yapımcısı HD Hyundai Heavy Industries (HD HHI) ve Amerikan yazılım şirketi Palantir Technologies, Tenebris orta boy USV konseptini tanıttı.
"En son AI teknolojilerini bünyesinde barındıran yenilikçi ve yüksek performanslı bir İnsansız Yüzey Gemisi olan USV TENEBRIS'imizi tanıtmak istiyorum. Bu yeni nesil USV, dünyanın önde gelen tersanelerinden biri olan HD Hyundai ile savunma yazılımlarında küresel bir lider olan Palantir ve Al arasındaki çığır açan bir iş birliğiyle geliştiriliyor. HD HHI temsilcisi Brandon Yoon, Naval News'e verdiği röportajda, "Geliştirmeyi 2026'ya kadar tamamlamayı hedefliyoruz ve şu anda bir konsept tasarım aşamasındayız" dedi.
17 metre uzunluğunda ve 14 ton ağırlığında olan Kore-Amerikan USV konsepti, en az 1000 deniz mili operasyonel menzile sahip 50 knot hızla çalışmayı hedefliyor.
Sergi alanındaki konsept modelde uzaktan kumandalı silah sistemi ve dolaşma mühimmatları için sekiz fırlatma tüpü vardı. Tenebris'in modüler tasarım konsepti ayrıca mayın avlama ve elektronik savaş dahil olmak üzere çeşitli görevleri desteklemeyi ve iki tona kadar yükleri desteklemeyi planlıyor.
HD HHI, USV'nin tasarımından ve sistem entegrasyonundan sorumluyken, Palantir yapay zeka ve yazılım yönleriyle ilgileniyor. Yoon'a göre, Tenebris için kullanılacak olan Palantir'in bu sistemleri "zaten savaş alanında çoğu görev açısından kritik karar alma sürecinde kendini kanıtladı."
Yoon, "USV TENEBRIS'imiz, kalkıştan yolculuğa, görev planlamasına, bakıma ve üsse dönüşe kadar tüm görev döngüsünü otomatikleştiren veya hızlandıran gerçek bir Al-etkin sistem olarak geliştirilecek" diyerek sözlerini tamamladı.
HD HHI ve Palantir, Tenebris konseptini 2026'ya kadar tamamen geliştirmeyi planlıyor. İkilinin önceki duyurusunda açıklandığı gibi ilk versiyon keşif konusunda uzmanlaşacak. Daha sonra muharebe rollerine daha fazla adanmış varyantların takip etmesi planlanıyor.
https://www.navalnews.com/naval-news...urface-vessel/
-
30$ kırıldı.. bakalım tutunabilecek mi? bence biraz hızlı gidiyor
-
Palantir USG (palantir alt şirketi), 7. Hava Kuvvetleri ve 607. Hava Harekât Komutanlığı'nı desteklemek için ticari Yapay Zeka Görev Kontrol yazılımı ve entegrasyon hizmetleri için 8.000.000 dolarlık bir sözleşme kazandı. Bu sözleşme, mevcut iş akışlarına otomasyon getiren yazılım araçları sağlayarak birleşik dinamik hedefleme süreçlerini hızlandırmak için ticari yazılımlar sağlıyor. Çalışmalar öncelikle Güney Kore'de gerçekleştirilecek ve 8 Ağustos 2025'e kadar tamamlanması bekleniyor. (haber tarihi 9 ağustos)
https://envzone.com/award-record/pal...607th-command/
-
Güney Kore'nin önde gelen savunma şirketi LIG Nex1 Co., büyük veriyi kullanan gelişmiş silah sistemleri geliştirmek için ABD yapay zeka (AI) uzmanı Palantir Technologies ile iş birliği yapıyor.
İki şirket, insansız yüzey araçları, küçük sentetik açıklıklı radar (SAR) uyduları, mayın temizleme ve elektromanyetik spektrum operasyonları (EMSO) dahil olmak üzere çeşitli sistemlerin geliştirilmesinde Palantir'in veri yönetim platformundan yararlanmak için Perşembe günü bir mutabakat zaptı imzaladı.
LIG Nex1, büyük veri kümelerini entegre etme, yönetme ve analiz etme yeteneğiyle bilinen Palantir'in platformunun, yazılımın kritik bir bileşen olduğu gelecekteki silah sistemlerinin geliştirilmesinde etkili olacağını beklediğini söyledi.
https://www.kedglobal.com/aerospace-...ed202408090001
-
Seans öncesi 30 seviyesini hala koruyoruz gibi görünüyor. bugün CPI enflasyon raporu kritik herkes için. Fed'in kararını değiştirebilir. Bu arada Palantir'in 4 milyar dolar nakti olduğunu unutmamak gerek ve faiz geliri de var. 3 gündür bu seviyede tutunmaya çalışıyor. Haftayı böyle kapatabilirsek güzel olur.
-
Citadel ceo'sunun 5.68 milyon hisse alması dışında bir haber yok, ama hisse 32 doları kırdı ben 30'da tutunur mu derken haftasonuna kadar. Buradan sonrası muamma görünüyor bana gerçekten.
-
Çok güzel bir haber daha geldi. Daha önceden Palantir 10 adet TITAN sınıfı araç prototipi üretmek üzere bir ihaleyi ordudan kazanmıştı. Projenin geleceği hakkında bazı yeni bilgiler var. Ordu 2026-2031 arası 5 senelik sürede bu araçlardan 97 adet edinmek istiyor ve harcayağı para için de 1 - 1.5 milyar dolar arası demiş. Henüz tabi bu ihaleyi Palantir kazanmadı ama halihazırda prototipi yaptıklarından bu ihaleyi de alma şansları oldukça yüksek. Ya da belki NHS de olduğu gibi Anduril gibi bir şirketle ortak da olabilirler projede. Yani detayları sonradan belli olacak.
-
Tatile çıktığımdan güncelleyemedim burayı :) 30'da tutunacak mı derken S&P500'e sürpriz bir şekilde erken girmesiyle alımlar arttı. 37 yi denedi ama olmadı. Bundan sonrası Palantir'in bir sonraki bilançosuna ve tahminlere bakar gibi. Veya başka sürpriz ihaleler, ortaklıklar kazanırsa.
-
Palantir (PLTR), yapay zeka aracı Maven Smart System'ı daha fazla askeri personele genişletmek için ABD Savunma Bakanlığı ile 100 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. 20 Eylül'de gelen haber.
37 olamadı derken 37.2 ile kapattı :)
-
Raymond James denen bir kurum bugün Palantir için beklentisini düşürdü 30 dolar hedef fiyatını da kaldırdı fiyat konusunda endişesiyle. Bunun ardından %2 ye yakın yükseldi hisse:) 38'i gördü ama 37.95 kapanış fiyatı.
-
Bugün kırmızı 52-haftalık en yüksek seviyeyi gördükten sonra yükselişine ara vermiş gibi görünüyor. Kasım ayında büyüme beklentilerini karşılarsa bu seviyeler makul olabilir. Olmazsa daha normal fiyatlara gelme olasılığı var. Ciddi bir ortaklık haberi vs gelmezse şu andaki düşüşü de yükselişi de spekülatif sayılabilir. Bekleyip görmek artık bundan sonrası.
-
Palantir Technologies Inc. (NYSE: PLTR) ve APA (NASDAQ: APA), ilk olarak 2021'de imzalanan kurumsal anlaşmalarına çok yıllık, multi milyon dolarlık bir uzatma duyurdu. Ortaklık genişlemesi, Palantir'in Yapay Zeka Platformu (AIP) yazılımıyla yeni yapay zeka yetenekleri sunuyor.
Palantir, son üç yıldır yazılımını operasyonel planlama, tedarik zinciri yönetimi, bakım planlaması, üretim optimizasyonu ve sözleşme yönetimi gibi çeşitli kullanım durumları için APA'nın küresel portföyünde konuşlandırdı. AIP yazılımı, APA'nın üretim ekipmanı güvenilirliğini iyileştirmesini, hammadde lojistiğini optimize etmesini ve sözleşme ve fatura belgelerindeki anormallikleri tespit etmesini sağladı.
https://www.stocktitan.net/news/PLTR...va36dmbm1.html
-
Yükselişi sürdürüyor inatla :) 39 doları gördük. 52 haftalık zirvesi de yükseldi. Bilanço sonuçlarına kadar temkinli olmakta fayda var. Fiyatının yüksek olmasının sebebi beklentilerin oldukça yüksek olması. Pltr boş bir şirket olmadığını kanıtlamış olsa da gerçekten fiyatına göre bir hızla büyüyebilecek mi asıl soru bu.
-
40 doları geçti, tarihi zirvesine oldukça yaklaştı sayılır.
Bu arada Live Edge ile bir ortaklık anlaşması duyurulmuş.
"Edgescale AI'nın Kurucu Ortağı ve CEO'su Brian Mengwasser, "Yapay zekanın bir sonraki aşaması gerçek dünya verileri üzerinde çalışmaktır" dedi. "Bulutu, verilerin geldiği ve eylemlerin gerçek dünya etkisine sahip olduğu fiziksel cihazları kapsayacak şekilde yeniden tasarladık ve yeniden icat ettik. Müşterilerimizin en son yapay zeka yeteneklerini her yerde dağıtması için sürtünmeyi ortadan kaldırıyoruz. Bu çığır açan buluşu ilk olarak üretim sınıfı yapay zekada kategori lideri olan Palantir ile başlatmaktan gurur duyuyoruz."
https://www.businesswire.com/news/ho...unch-Live-Edge
-
"30 Eylül 2024'te Vanguard Group Inc, Palantir Technologies Inc'in (NYSE:PLTR) 42.466.906 hissesini satın alarak portföyüne önemli bir ekleme yaptı. Bu işlem, Vanguard'ın Palantir'deki toplam hissesini 244.058.850 hisseye çıkararak önemli bir yatırım hamlesi oldu. İşlem, hisse başına 37,20 dolarlık bir fiyattan gerçekleştirildi ve Vanguard'ın portföyünde %0,03'lük mütevazı bir etkiyle stratejik bir iyileştirmeyi yansıttı."
https://finance.yahoo.com/news/vangu...210427032.html
244 milyon hisse şirketin yaklaşık %11.4 üne tekabül ediyor.
-
Önceki gün düşüşten sonra bugün 41.45$ kapattı. bir haber falan yok. Kesin değilse de bu ayın sonunda 3.çeyrek bilançosu gelebilir. Açıkçası o güne kadar 50 olsa da şaşırmam 30'lara gelse de şaşırmam.
-
43$ dan açılışı yapacak bugün. ATH 45 dolardı. kalan iki günde geçerse bir ilk daha olmuş olacak uzun bir süreden sonra.
-
Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası, veri analitiği firması Palantir'de bir pozisyon başlattı. Prag merkezli banka, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunduğu bir formda, diğerlerinin yanı sıra hisse senedi işlemlerini açıkladı.
30 Eylül itibarıyla 9,9 milyar dolarlık ABD'de işlem gören hisse senedine sahip olan banka, yatırım değişiklikleri hakkında yorum yapmayı reddetti.
Banka, üçüncü çeyrekte yeni bir yatırım olarak 410.229 Palantir hissesi satın aldı. İkinci çeyreğin sonunda hiç hissesi yoktu.
https://finance.yahoo.com/m/668c361c...bought-up.html
-
Vakt-ı zamanında PLTR ile AFRM arasında kararsız kalıp, tercihini AFRM'den yana kullanmış bir bahtsız olarak tebrik ediyorum.
Elinize sağlık. Kesenize bereket.
-
Eyvallah teşekkür ederim. Affirm de iyi çıkmış Haziran'dan beri. Umarım devam eder. Benim şansım dipte yakalamak oldu bunu. Yoksa bunda da tepeden alanlar uzun bir süre bekledi. İkisi de Paypal'in torunları :)
-
L3Harris Technologies (NYSE: NYSE: LHX) ve Palantir Technologies Inc. (NYSE: NYSE: PLTR), teknoloji gelişimini ilerletmeyi ve L3Harris'in dijital dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan stratejik bir ortaklık duyurdu. Bu iş birliği, L3Harris'in sensörler ve yazılım tanımlı sistemler konusundaki uzmanlığını Palantir'in Yapay Zeka Platformu (AIP) ile entegre ederek, ortak tüm alan operasyonları için yetenekleri ve dayanıklı bağlantıyı geliştirecek.
-
ABD Başkanı Joe Biden, teknolojiyi yenilemek için küresel yarış hızlanırken, Yapay Zeka'yı (YZ) ulusal güvenlik için kullanmak üzere yeni planlar açıkladı.
Biden, Perşembe günü ilk kez YZ odaklı Ulusal Güvenlik Muhtırası'nda (NSM) stratejiyi özetledi ve hükümetin "güvenli, emniyetli ve güvenilir" YZ geliştirmenin ön saflarında kalmasını istedi.
Muhtıra, ABD kurumlarına yarı iletken çip tedarik zincirlerini güçlendirmeleri, YZ hususlarını yeni hükümet teknolojisine dahil etmeleri ve ABD YZ liderliğini baltalamaya yönelik yabancı çabalarda istihbarat toplamaya öncelik vermeleri talimatını veriyor.
https://www.msn.com/en-us/news/world...ce/ar-AA1sRphs
-
45$ ı geçerek ath rekoru kırıldı bugün. 100 milyar dolar market cap. P/E gittikçe yükseliyor. Bilanço çok önemli olacak gibi.
-
Bilanço sonrası düşüş olacağını öngörenler satışta olsa gerek iki gündür düşüşte. Hisseyi ben de taşıyorum ama açıkçası ben de öyle olma ihtimalini daha yüksek buluyorum. Gerçekten kusursuz bir bilanço gelmeli ki buradan devam edebilsin bence. Vergi mevzusu yüzünden bir de zaten maliyet düşüklüğünden tutuyorum şimdilik tabi. Bakalım shortlar kazanacak mı nihayet uzun süren dayaktan sonra :) Ytd.
-
https://amd.palantirfoundry.com/multipass/login/all diye bir hesap açılmış. ne olduğu olacağı tamamen spekülasyon ama umarım AMD ile bir partnerlik anlamına geliyordur bu
Pazartesi kapanıştan sonra gelecek bilanço bu arada.