Geçmişe dönük tüm davalar sanırım yenıden acılabılıyor Muhsın YAZICIOGLU suikastı davasıda yeniden açıldı ...Çeaş Ve Kepezde daha önce dava açan arkadaslar avukatlarıyla görüşse biz yenıden dava açabılırmıyız ogrense
Printable View
Geçmişe dönük tüm davalar sanırım yenıden acılabılıyor Muhsın YAZICIOGLU suikastı davasıda yeniden açıldı ...Çeaş Ve Kepezde daha önce dava açan arkadaslar avukatlarıyla görüşse biz yenıden dava açabılırmıyız ogrense
https://twitter.com/nutubag/with_replies şu linki pc ye kaydedip herkes birşeyler yazsa twiter da inanın dikkatlerini çekeriz
@RT_Erdogan @yigitbulutt @himmetkaradag @spkgovtr bu dört isme Twitter dan mesaj atsak yukarıdakı lınk dekı resımle bırlıkte en azından vazgecmedıgımızı anlarlar ... 160 hissedar bin kişi ile ankara yürüyo biz 17 bin ÇEAŞ KEPEZ magduru 500 imza toplayamıyoruz
İstediğimiz kadar imza toplayalım ya da tivit atalım hiç bir yararı olmayacaktır.o kişiler bu kadar insanın madur olduğunu çok ta iyi biliyorlar.Ancak görmemezlikten duymamazlıktan geliyorlar.
Sent from my GT-I9300 using hisse.net mobile app
#BorsaİleBarış @RT_Erdogan @yigitbulutt @himmetkaradag @spkgovtr ÇEAŞ KEPEZ 14 Yıldır Magduruz Forumdaki arkadaslar lütfen destek verin Benim twitter dan RTE nin yaptıgı konusmadan alıntı yaparak paylastıgım resım 400 kişinin ilgisini çekti lütfen TT yapalım
BloombergHT twit attım ve konuyla alakalı konuşuldu Kapalı tahtalar konusunda konuşuldu ve bizleri haklı görüyorlar ( SPK Temsilcisinin yorumu ) Borsa ya olan güvenin altının doldurulmasının yurt dışı yatırımların ancak Magdur KY. Magduriyeti Giderilirse Olacagını Konustular bunu ne kadar çok konusturursak gündeme o denli hızlı gelecektir .......... Lütfen @nutubag adresini takip edin ve twitlerimi RT yapın Tşk ederim
inşallah en kısa zamanda açılırda varlık fonuna devredilir.
Borsa İstanbul, işlem sırası kapanan tahtalarda mağdur olan yatırımcıları, piyasaya yeniden kazandırmak için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor-Sabah
Borsa İstanbul, işlem sırası kapanan tahtalarda mağdur olan
yatırımcıları, piyasaya yeniden kazandırmak için önemli bir adım
atmaya hazırlanıyor.
Sabah'ın haberine göre, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı
Himmet Karadağ, mağdur yatırımcıları tekrar borsaya çekebilecek bir
formül üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu uygulamanın ilk etapta
Çukurova Elektrik ve Kepez mağdurlarına uygulanması bekleniyor.
Haberin tam metni:
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017...-cozum-mujdesi
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(07/04/2017 - 07:17:51)
http://www.gazetevatan.com/kapali-ta...84413-ekonomi/
Hep aynı terane...
Yandaş Sabah gazetesinin 7.4.2017 tarihli manşeti: Çukurova-Kepez mağdurlarına çözüm müjdesi.
Bu haber başlığı mutlaka cb ve bb'den talimat alınarak atılmıştır.Çünkü hiç bir yandaş gazete bu mağdurların lehinde bir haber yapmadı 14 senedir.Kör , sağır ve dilsizdiler.
2003 yılında yapılan hatanın bugünkü maliyeti 100 lira ise bunu 1 lira maliyetle kapatmaya niyetliler.
Sonra da hakkınızı ödedik susun, yürüyün gidin diyecekler, zaten tüm davaları da kaybettiniz.
Çukurovae elektrik hisslelerini devletten alanlar da zamanında aslında varlık fonundan almış sayılır ama devlet bu hisselere 14 senedir çöktü. Bu işin kul hakkına girdiğini bildikleri için ne şiş ne kebap mantığı ile kapatmaya çalışacaklar.
Kul hakkı böyle ödenmez.
Ben bu konudaki haklarımı ahirete saklıyorum, Tayyip Erdoğana da diğer sorumlulara da hakkımı helal etmiyorum.
Varlık fonu bilmemne tırıvırı bunlar. Hak muadili ile ödenir, dümenden operasyonla ödenmez.
Ahirette görüşürüz.
Borsa İstanbul, işlem sırası kapanan tahtalarda mağdur olan yatırımcıları, piyasaya yeniden kazandırmak için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor-Sabah
Borsa İstanbul, işlem sırası kapanan tahtalarda mağdur olan
yatırımcıları, piyasaya yeniden kazandırmak için önemli bir adım
atmaya hazırlanıyor.
Sabah'ın haberine göre, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı
Himmet Karadağ, mağdur yatırımcıları tekrar borsaya çekebilecek bir
formül üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu uygulamanın ilk etapta
Çukurova Elektrik ve Kepez mağdurlarına uygulanması bekleniyor.
inandığın şeyden asla vazgeçmeyeceksin!.....tahtanın açılması gibi.
Çeaş ve kepez hakkında TWİTTER de o kadar cok giydiriyorum ki kimse ne begeniyo ne retweet yapıyo ne paylaşıyo arkadaşlar LÜTFEN biraz ilgilenın LÜTFEN biraz duyarlı olun ..... @nutubag beni takip edin ve begenip paylaşın LÜTFEN .... ben hergün yada 2 günde bir yazıyorum tc beştepe rt erdogan Kkılıçtaroglu himmet karadag yigit bulut n.zeybekci a.gül spk bloomberg tv ve daha nicelerine yazıyorum lütfen gündemden düşmeyelim bana sadece begenerek bile olsa destek olun bizleri unutmamalarını saglayalım bu zulmü durduralım el birligi ile
sevgili alper tunga kardeş emeklerin için ne kadar teşekkür etsek azdır,lütfen hakkını helal et.
üst kısımda yatırımcı savaşları başlığı altında borsa mağdurları çeaş ve kepez elektirik sayfasıda var bilgin olsun.
alper kardeş inan çok mücadele verdik ama nafile,bizi duydukları halde duymazdan geliyorlar,artık çok yorulduk ve yıprandık.
ama dediğin gibi pes etmemekte gerekiyor.hisse fiatlandırman vede tespitlerin doğru..inşallah daha fazla bizleri üzmezler..
tekrar emeklerin için sonsuz teşekkür ediyor,en derin saygı ve sevgilerimi iletiyorum lütfen kabul buyrun...
çeaş kepez açılacak mı?
Bunların sanırım mağdur olmuş yatırımcıya garezi var. Ne kadar komik bir çözüm . Yatırımcı zaten parasını kaybetmiş. Onu geri vermek yerine halka arzda indirim yapacaklarmış. Bizi herhalde cebinde ganiyle parası olan potansiyel enayi yerine koyuyorlar. Sanki biz arzdan kağıt almak istiyoruz. sende indirim yapıyorsun. ancak 10 liralık kağıdı 0.1 kr dan verirsen alırız.. Adama parasını kurtarmak bahanesiyle ikinci defa cebindeki son kalan parayıda almak için , indirim yapacaz bahanesiyle , daha önceden şişirilmiş kağıtları satma planından başka bir şey değil Kardeşim bu vatandaş kimse sana söylüyoruz. Bizim alnımızda enayi yazmıyor. Bizsadece kendi şirketimizin tekrar tahtası açılması ve 1 kr vermeden piyasa şartlarında bugunkü değeriyle fiyatlanmasını istiyoruz. Devletten para pul herhangi bir ödeme v.s hiçbir şey istemiyoruz. Tahtasını açtığın anda su cenderesi gibi, şirket bugun olması gereken değere gelir hisseler. Belkide kapandığı fiyata göre 100 kat değerlenmiş olarak alıcılar , tahtaya yerleşir. sanane bundan. Devletmi alıcı, yada kasadan paramı çıkıyor. Tasası bu adama düşmüşde bize çözüm üretiyor. 2003 senesinde 14 yıl önce vatandaşı enayi yerine koyup , yok imtiyaz gitti, uzan 3 kağıtçı vs diyip vatandaşın hakkına el koydular. Biz uzandan almadıkkki hisseyi. Senin 300 tane şirketin işlem gördüğü borsadan aldık. 14 sene sonra dalga geçer gibi aynı adamın cebinde para kalmışmı kalmamışmı diye yoklama çekip , ikinci defa düdükl..... çalışıyorlar.borsadan , halka açık kısımdan hisse alan adamın imtiyazımı olur. Sen ana ortağın malına el koyarsın. Borsada işlem görmeye devam eder. 2000 tane şehit verdiren terör örgütü mensuplarının şirketlerine TMSF el koydu. Fakat hala borsa da işem görmeye devam ediyor. Bu uzan Feto dan damı kötü , odamı darbe yaptı bizim haberimiz yok.
Tmsf ye devrolan şiketler adam olmaz. Toprak grubunun onlarca şirketi vardı, ne oldu. hepsini iç ettiler. uzanın şirketlerini işleme açamazlar, çünkü içini boşalttıkları belli olur. Fetö şiketlerinin de şimdi içi boşaltılıyor.
Artık tahtaları kapatılması yakın. Şirketteki yabancılar çıkması için bekleniyor. Yabancılar kaçınca, tahtanın işini bitirecekler. tahminen böyle olacak.
SM-T350 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://m.sabah.com.tr/ekonomi/2017/0...krar-ihya-etti yukardaki linkten 2002 tarihinden bugüne hisse senetleri primleri var % 10.000 prim yapan var,çeaş kepez hangisinden kötü, çeaş kepez zamanında bu hisseler çıksa borsa çıkar düşse borsa düşerdi,borsanın lokomotifi idiler,eğer açık olsalardı inanıyorum ki zirvenin en tepesinde idiler vede o düşük sermaye ile 150-200 bin aralığında işlem görüyorlardı
İlgili çalışma 21 mayıs 2017 sabah gazetesi ekonomi sayfasında....bu arada alper tunga arkadaşımıza çabaları için sonsuz teşekkürler Allah emeklerimizi inşallah boşa çıkarmıyacaktır,alper arkadaşımızı lütfen destekleyelim....
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017...krar-ihya-etti
yukardaki linkten 2002 tarihinden bugüne hisse senetleri primleri var % 10.000 prim yapan var,çeaş kepez hangisinden kötü, çeaş kepez zamanında çeaş-kepez çıksa borsa çıkar düşse borsa düşerdi,borsanın lokomotifi idiler,eğer açık olsalardı inanıyorum ki zirvenin en tepesinde idiler vede o düşük sermaye ile 150-200 bin aralığında işlem görüyorlardı
İlgili çalışma 21 mayıs 2017 sabah gazetesi ekonomi sayfasında....bu arada alper tunga arkadaşımıza çabaları için sonsuz teşekkürler Allah emeklerimizi inşallah boşa çıkarmıyacaktır,alper arkadaşımızı lütfen destekleyelim....
DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR.
Yenişafak gazetesi 26.12.2005 :
http://www.yenisafak.com/arsiv/2005/ARALIK/26/p07.html
Uzanzedelere çözüm bulundu
Başbakan Yardımcısı Şener, enerji dağıtım ihaleleri sırasında ÇEAŞ ve KEPEZ hissesi alan 35 bin kişiye pay verileceğini açıkladı
Hükümet, Uzanzede olan 35 bin kişinin sorununu nihayet çözüme kavuşturuyor. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ÇEAŞ ve Kepez mağdurlarına özelleştirmeler sırasında hisse verileceğini açıkladı.
Meclis Plan-Bütçe Komisyonu'nda bulunan Elektrik Piyasa Düzenleme Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik kanun tasarısına geçici madde eklenerek ÇEAŞ ve Kepez mağdurlarına çözüm bulunması amaçlanıyor. Abdüllatif Şener, bu konuda hazırlanan önerge bulunduğu belirterek, "ÇEAŞ ve Kepez'in özelleştirilmesi sırasında yüzde 17'lik azınlık hisseleri dışarda tutularak özelleştirme yapılacak. Bu yöntemle ÇEAŞ ve Kepez mağdurlarının mağduriyeti ortadan kaldırılacak" dedi. Şener bu şekilde yapılacak düzenlemenin Hazine'ye bir yük getirmeyeceğini açıkladı.
http://www.gazetevatan.com/ceas-kepe...43863-ekonomi/
Çukurova Elektrik ve Kepez Elektrik'te hissesi olan küçük yatırımcıların dört gözle beklediği önerge, Enerji Bakanlığı'nın itirazı yüzünden rafa kalktı. Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in kamuoyuna "Müjde" diye duyurduğu önergeyi, Enerji Bakanlığı danışmanları "Bu haktan Uzanlar da yararlanır" gerekçesiyle engelledi
Yorum Yaz0
SPK, Enerji Bakanlığı ve EPDK'nın işbirliğiyle ÇEAŞ ve Kepez'deki küçük yatırımcının mağduriyetini giderecek çözüm arayışında çıkmaza girildi. Böylece 17 bin ÇEAŞ-Kepez mağdurunun hisselerine geri kavuşma hayali de bir başka bahara kaldı. Enerji Bakanlığı'nın hukuk danışmanları SPK'ya, mağdurların hisselerini almasını sağlayacak yasal düzenleme için hazırlanan önergeyle ilgili "olumsuz görüş" bildirdi. SPK yeni bir çözüm getiremezse 17 bin yatırımcının sorunu çözülemeyecek.
Geçtiğimiz Eylül ayında Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener tarafından bir çalışma başlatılmış ve küçük yatırımcının hisselerini geri alabilmesine olanak sağlayacak bir yasal düzenleme için SPK tarafından bir önerge hazırlanmıştı. Buna göre, Enerji Bakanlığı'nın "Elektrik, Doğalgaz ve Petrol Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı"na eklenecek bir önergeyle İMKB'deki elektrikzedelerin hisselerine geri kavuşması
için yasal zemin yaratılacaktı.
Halen TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeyi bekleyen tasarıya eklenecek önergede, ÇEAŞ ve Kepez'in özel sektöre devri sırasında mağdurların haklarının saklı tutulması sağlanacaktı.
Ancak söz konusu düzenlemeyle ilgili geçtiğimiz haftalarda Enerji Bakanlığı adına hareket eden ve TEDAŞ'ın özelleştirilmesinde de Özelleştirme İdaresi'ne danışmanlık hizmeti veren hukukçular tarafından SPK'ya söz konusu düzenlemeyle ilgili "olumsuz görüş" bildirildi. Kurumlar arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle sorun çözümsüz bir hal aldı.
Enerji Bakanlığı toplu SPK'ya attı
SPK tarafından hazırlanan ve kurumlar arası anlaşmazlık nedeniyle rafa kaldırılan önergede "Mevcut sözleşmeleri kapsamında faaliyet göstermekte ve hisse senetleri İMKB'de işlem görmekte iken 01.07.2004 tarihinden önce imtiyaz sözleşmeleri iptal edilerek görevleri kaldırılan enerji şirketlerinin özel sektöre satışında hakim ortak dışındaki küçük ortakların sahip oldukları pay oranları ayrıca bir bedel ödemeye gerek kalmaksızın korunur" denilmişti.
Enerji Bakanlığı bürokratları, sorunun çözümünün SPK'ya ait olduğunu ve SPK'nın kendi yetki alanındaki hisselerle ilgili mevzuata uygun bir çözüm getirmesi durumunda çözüme hazır olduklarını belirtti. Ancak SPK tarafından çözümün Enerji Bakanlığı'na terkedilmesine duydukları tepkiyi dile getirdiler. SPK yetkilileri ise uzun bir çalışma döneminin ardından hazırladıkları ve başta uzlaşma sağlanan önergenin, bir anda Bakanlık muhalefetiyle karşılaşmasını anlayamadıklarını belirtiyor.
Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek, SPK'nın üzerine düşen görevi yapmadığını iddia ederek "Onların ne yapmaları gerektiğini iyi bilmeleri gerekir. Önerge filan verilmedi. Vermeye çalışıyorlar. Biz kanunu gönderdik, ancak kanunun dondurulmasına biz sebep değiliz" diyor.
Ancak uzmanlar verilmediği söylenen önergenin hazır olduğunu, bunun Elektrik, Doğalgaz ve Petrol Kanunu'nda yapılacak değişiklik beklenmeden de uygulamaya geçilebileceğine dikkat çekiyor.
Enerji özelleştirmeleri öncesi jest olacaktı
Çukurova Elektrik'te 12 bin 500, Kepez'de ise 4 bin 500 olmak üzere n 17 bin küçük yatırımcının hissesi bulunuyor. Ayrıca 65 bin üyeli Çukobirlik de Çukurova Elektrik'in yüzde 15'una sahip. Hisselerin yüzde 2'si yabancı fonların elinde. Yüzde 0.5'i ise Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait.
Söz konusu önerge ile Hazine'ye ödeme yükümlülüğü getirilmeden yatırımcıların mağduriyetinin ortadan kaldırılması enerji özelleştirmeleri öncesi önemli bir referans olacaktı. Halen ÇEAŞ ve Kepez mağdurları Danıştay'da binin üzerinde dava açtı ve haklarını arıyor. Capital Emerging Fund adlı yabancı fon ise konuyu Avrupa însan Hakları Mahkemesi'ne götürüyor. Bu önerge ile sorunun çözülmesi halinde yatırımcıların güveninin tekrar kazanılması ve önümüzdeki dönemdeki halka arzlarda başarı şansının yükselmesi planlanıyordu.
Hükümetin küçük yatırımcıyı koruma yönündeki hassasiyetinin, gelecekte bu tür mağduriyetlerin yaşanmayacağına ilişkin beklentiyi artırması yerli ve yabancı potansiyel yatırımcılar üzerinde olumlu etki yaratması da düşünülüyordu.
Enerji Bakanı Hilmi Güler , Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ÇEAŞ ve Kepez mağdurları konusuyla yakından ilgilendiğini söyledi.
NE ZAMAN SÖYLEDİ? 13 YIL ÖNCE. GERÇEKTEN ÇOK YAKINDAN İLGİLENİLMİŞ. VEFAT EDENLERİN MEZARINA GİDİP HELALLİK ALIRLAR ARTIK.
http://www.gazetevatan.com/hukumet-c...31346-ekonomi/
Hükümet ÇEAŞ ve Kepez mağdurlarını kurtarmak için komisyon kurdu
08 Temmuz 2004 Perşembe - 19:48 | Son Güncelleme : 08 07 2004 - 19:48
Enerji Bakanı Hilmi Güler, her iki şirketin hisselerini elinde bulunduran yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı
Yorum Yaz0
Enerji Bakanı Hilmi Güler, her iki şirketin hisselerini elinde bulunduran yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ÇEAŞ ve Kepez mağdurları konusuyla yakından ilgilendiğini kaydeden Güler, "Bu konuda bir komisyon oluşturduk. Çalışma grubu konuyu değerlendiriyor. Burada bir problem ve mağdurlar var. Bunu çözmek istiyoruz. Ama alelacele bir çözüm getirmek istemiyoruz" diye konuştu. Güler, yapılacak değerlendirmenin sonucunda ÇEAŞ ve Kepez'deki mağduriyeti giderecek düzenlemeyi bir süre sonra çıkartacaklarını da söyledi.
Öte yandan, yatırımcıların mağduriyetini gidermek için yapılacak düzenlemenin de etkisiyle ÇEAŞ ve Kepez Elektrik özelleştirme kapsamından çıkartıldı. Kamu elinde bulunan ya da sözleşme şartlarım yerine getirmediği için kamuya devredilen santrallerin özelleştirmesini hedefleyen yasa tasarısı dün Meclis Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi. Ancak CHP milletvekillerinin son dakikada verdiği bir önergeyle ÇEAŞ ve Kepez kapsam dışında bırakıldı. Enerji Bakanlığı yetkilileri, ÇEAŞ ve Kepez'in kamuya devri 1 Temmuz tarihinden önce gerçekleştiği için kapsam dışında bırakıldığını belirtti.
Sektör yetkilileri ise söz konusu iki şirket hakkında halen süren davaların özelleştirme sürecim olumsuz etkileyeceğini kaydederek ÇEAŞ ve Kepez'in özelleştirme kapsamı dışında bırakılmasının bu nedenden kaynaklandığını belirtti.
Sevgili arkadaşlar sizden ricam beni twitter da takip etmeniz ve Twitter dakı isimleriniz başına Çeaş, Kepez Yada İmar bankası Yazmanız @nutubag ... Aglamayan bebege emzik vermezler sesimizi duyurmak zorundayız .... Begenın paylasın yorum yapın
İnstagram da Cem UZAN'ın bir takipcisine cevaben bu yıl sonuna kadar herşey netleşicek canla başla ugraşıyorum diye yazmış ... dava süreci hakkında bılgısı olan varmı hala dava devam mı ediyor
bugün bir gazetede özelleştirme kapsamında 11 hes in 2020 ye kadar özelleşeceğinden bahsediyordu. aralarında kepez_1 de var.
elektrik üretim a.ş. ve elektrik iletişim a.ş de özelleştirme kapsamına alınmış.
acaba diyorum; çeaş ve kepez hisselerimize karşılık oran nispetinde bizlere elektrik üretim ve iletimin hisselerini mi verirler acaba? bu konuda fikri olanlar görüşlerini yazınlar lütfen. teşekkür ederim.
cem uzandan...
Cem Uzan†@uzancc 8 sa.8 saat önce
Daha fazla
Şimdi sana sarılmak vardı.. Berke Barajı... #baraj #özlem #hasret #aşk #namus #sürgün #13milyar$ #vatanahediye
YERLİ KAYNAKLA 7 MİLYAR TL'YE MAL OLDU
DSİ yetkililerinin star'a verdiği bilgiye göre Ilısu Barajı; Dolgu hacmi bakımından Türkiye’nin 2. büyük, Kurulu güç bakımından Türkiye’nin 4. büyük barajı. Mardin ve Şırnak il sınırları arasında, Dicle Nehri üzerindeki en büyük barajdır. Baraj; temelden 135 metre yüksekliktedir. Kurulu gücü 1.200 MW, yıllık enerji üretimi ise 4 milyar 120 milyon kWh’tir. Sadece enerji üretiminden yıllık 1,3 milyar TL ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Projenin bitiş maliyetinin 7 milyar TL olması bekleniyor.
ılısu barajıının kapasitesi çeaş la aynı denilebilir,bunun yanına yapım sürecinide koyarsak bitmiş haliyle şimdi satmaya kalksalar en 15 milyar isterler.
bunların yanına elektirik iletim ve dağıtımınıda koyarsak ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor.
ve hükümet bu gerçekten hareketle bedava kondukları gasp ettikleri,yatırımcısına parasını alıpta zülm ile sahiplendikleri bu değeri bizlerle paylaşmayacaktır.
hakkımızı mahşer de alacağız artık...
14.06.2017 - 10:20 | Son Güncelleme: 14.06.2017-10:33 milliyet
Eski forumdan alıntı:
clas
07-12-2010, 21:08
çeaş 25 yıl için 2.075 milyar dolar,2003 yılında 55 yılı kalmıştı oranlarsak 4.565 milyar dolar.
aynı mantıktan hareketle;
dağıtım---4.500 dolar
iletim-----4.500
üretim----4.500(ki çeaş üretimi daha fazla eder)
toplam 13,500 +% 20 KDVmilyar dolar=16200/520(çeaş sermaye)=31.153 dolar
KEPEZ için aynı yolu takip edersek
dağıtım-2.563
iletim- 2.500
üretim- 750(kepezin üretimi düşüktü)
toplam-5.813 milyar dolar+%20 KDV=6.975/120(kepez sermaye)=58.125 dolar
bu değerler maliyet değerleridir,bunu alan kar etmek için almıştır.elde edilecek karın bir kısmınıda hesaba katmak gerekir.kar marjını bilmediğimden hesaplayamadım.elde edilecek kar'ı gelecekten günümüze uyarlayıp yeniden hesaplandığında çok daha yüksek rakamlar ortaya çıkacaktır.
çok değerli mağdur arkadaşlarım tam petrolun üzerindeymişiz ama çakmağı çok kötü çaktılar....sevgi ve saygıyla
sabah grubu ne oldu bilgisi olan varmı arkadaşlar
burada yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir sadece beni bağlar
http://m.milliyet.com.tr/-coruh-un-g...onomi-2470524/ övündükleri bu üçünü toplasan bir çeaş etmiyor yanında iletimi dağıtımıda yok, elimizde ki zümrütü,kaşıkçı elmasını zorla gasp ettiler.mübarek ramazanda ağıza beddua yakışmyor dua ya devam....
Geçenlerde özellikle süleymaniye cami kabristanına gittim ve kemal unakıtanın kabrini buldum ve beni duyması için selamün aleyküm ehli kebir dedikten sonra kendimi tanıtarak dedimki beni yıllardır mağdır eden çeaş kepez kararnamesinin altın da seninde imzan var hakkımı sana helal etmiyorum ey kemal unakıtan sözünü 3 defa tekrarladım,elimden gelen buydu, tüm mağdurkarın bayramı hayırlara vesile olsun
bir çeaş kepez elektirik mağdurunun duası..
Ey yüce rabbim kulların bizi mağdur etti,14 yıldır gördükleri halde görmüyor sesimizi duydukları halde duymamış gibi davranıyorlar.bizi mağdur eden hükümet üyelerinden kime müslümanmısın diye sorsak elhamdüllilah müslümanım ve şu kadar süreyi ezbere biliyorum der oysa ki birçok sürede ve de nisa süresi 135. ayette sen emir buyuruyorsun ki;
Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
bu bizi mağdur eden kulların nefsine uyuyor,kur'an ı okuyor ama amel etmiyorlar ve haksızlıklarına hala devam ediyorlar,bu kişileri sana havale ediyorum.
ey alemlerin rabbi erhamürrahimin olan yüce ALLAH'ım tüm mağdurların sıkıntısını gider.
benim gücüm derdimi,sıkıntımı ancak sana anlatmaya,yalvarmaya yetiyor, ey yüce Allah'ım bunları sana havale ederken ayetlerine iman eden ve uyanları,uygulayanları da adn cennetin de peygamberime komşu eyle,Aminnn
AMİN Yüce yaradan sabredenlerin yanındadır ve diyorki sabredenlerin mükafatı bendedir