Akıllı para nereye gider ?
Printable View
Akıllı para nereye gider ?
Dolarla iş yapan firmalarA
sn kentuf
hoşgeldiniz tekrar... tam da acaba hisse net türü forumlar miadını doldurdu mu diye düşünmeye başlamıştım ki...
tam 23 sene önce aynı bu şekilde topic açtığımı hatırlıyorum. İnternetin bu denli eksik olduğu bir ortamda hem nostalji yapalim hemde tam sorulacak soruyu soralim dedik. :(
Kentuf, İBB işinin sonu ne olur, nereye varır.
Bilemiyorum ama Beşiktaş Belediye başkanı itirafçi olmuş filan deniliyor ne demişse .
süreç sıkıntı bşr anda bu iş kapanmaz yabancı zaten yoktu
kalanıda dehliyoruz
Meralin karşısındaki 5 kişiyi toptan fiyatına satması ne kadar normal ise Beşiktaş da o kadar normal. Bence akp nin tezgahı ve dümeni de vardır. Zamanında onlar ayakkabı kutularında benzer şeyler gezdirdi. Başta vali olmak üzere.
Program patladı faiz 46 ya çıktı gine.
Ben şişli de oturuyorum dün akşam sokağımızda çöpler alınmadı.
İşyeri yanımızda hastane var çok büyük müdür yalvarıyordu gelin bizim çöpler alın bari diye
kaçıncı yy dayız arkadaşlar böyle bir ortamda sepetsiz iş yapmak akıl karı değil
hele bizim gibi kırılgan ekonomilerde
partie nin bile %15 inip çıktığı bir ülkede insanlar neden gelip yatırım yapsınlar.
İki gündür sosyal medya yok ülkede.
Haberler sipariş haberler
Ülkede rejim değişikliği oluyor göz göre kimse bir şey yapmıyor yapamıyor
Nasıl düzelecek fikri olan varmı ?
Şuan yabancı yatırımcının en büyük pozizyonunun olduğu yer EUROBOND piyasasıdır.
Ülke tahvilleri genelde abd lı büyük yatırım bankalarında.
Onun için beyaz saray bu tip durumlarda hiç ses etmiyor.
Cds tarafı ve Ülke eurobondların da kağıt bazlı hareketlerde panik bir çıkış olmadı dün .
Panik olunca genelde %2 nin üstünde kötü fiyata satışlar gelebiliyor olmadı.
Bazen müsait olunca yazamak için bu başlık.
nostalji güzeldir.
Çok yoğunum ama borsalar piyasalarda hayatımızın bir parçası.
Etkileşimde olduğum insanlardan çok değerli bilgiler arkadaşlıklar doğmakta.
Bu yüzden yazıyorum. Genelde piyasa genel bilgileri kağıt bazlı sektör bazlı genelde bilgi vermem
Bir bilgi alacaksam ilgili topiğine gidip takılıyordum bundan sonrada öyle yaparim.
Dün akşam örgüt bağlantısı var denildi ve viop +1000 den -6500 oldu. Bugünde böyle gider -2 gibi, hafta sonu tutuklama olmaz, çünkü halk haraketinden çok korkuyorlar ve başladı. Korku "gösterilere katılanları MİT işaretliyor" diyecek kadar büyük. Bu bir gazeteci yamağı söyledi. Sonra derken hafta sonu tutuksuz dava devam edecek demeleri güçlü ihtimal. Çünkü bunlar borsaya tam hakim ve oradan çok büyük para kaldırıyor. Yani İstanbul olayları siyasi değil, ekonomik yapılıyor, amaçları daha çok para kazanmak.
Şimdi sorum şu
teknik olarak bist100 grafiğe bakın bu haftaki düşüşe bakın
söylemler çok düştük mahfolduk
aslında geniş bakınca düşüşün başındayız öyle değilmi ve 1000 den 11.111 görmüş bir endeks ve şuan 10.000 lerde ? ( grafik resim atacağım bulursam nasıl atıldığını unutmuşuz )
ama hemen psikolojimiz ve haliyle ülkenin durumuda göz önüne alınınca USD bazlı bakıyoruz değil mi ?
ne görüyoruz 1.5 usd den 3.5 usd görmüş ve şuan 2.5 usd civarlarındayız
Bizi bu endeks fiyat hareketlerimi ilgilendirmeli ?
Yoksa şirket fiyat değişimlerimi ?
Hangisi için burada olduğumuza karar vermemiz gerekiyor.
Piyasa faizlerini bu başlıkta periyodik paylaşacağım
Bugün güncel alıp öyle yazayım.
hem nitelikli yatırımcıya yönelik hemde normal herkese verilen şekilde belirterek.
twitera grafikleri atttım bahsettiğim.
twiter hesabımı kapalı tutacağım.
bazen çok ekstrem bazı durumlarda açıyorum bir şikayet yapacak isem.
isteyen takip isteği atar buraya yazar bende kabül ederim.
diğer türlü çok saçma sapan kişiliklerle muhatap olman gerekiyor.
takip isteği göndermeyen egolarada saygım var tabii.
Tufan abi, yazılanlara bakınca İmamoğlu bundan sonra dışarı çıkar gibi görünmüyor. Zira yolsuzluğa dair birçok itirafçı olduğu söyleniyor. Üstelik itirafçıların CHP içerisinden olduğu bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Gidişata bakınca benim tahminim bu herifi uzunca bir süre içeride tutarlar. Tutuklu yargılanır ve ceza da alır gibi görünüyor. Neyse bu kısım işin yargı boyutu...
Ama sen haftalardır twitter'da bir cisim yaklaşıyor diye herkesi uyardın. Euro ve Dolar'ı alacaklar dedin. Vallahi tecrübene büyük saygı duyuyorum. Haftalar öncesinden piyasalara bakıp olanı biteni tahmin etmek büyük iş. Helal olsun. Peki abi bundan sonra ne olacak? Senin tahminin nedir?
Başlık hayırlı olsun.
Takipteyiz.
Hayırlı olsun tw takipdeydik.buradada takipteyiz
Ülkede yaşananlar normal değil EYVALLAH
Ama normal değil dersek önümüze gelebilecel tarihi fırsatları da es geçmiş oluruz.
Farkında olacağız kumardan da geri kalmayacağız.
Tabii bu kumara yatırımda diyebiliriz.
Elindeki şirketin finansanları ne kadar iyi olursa olsun endeks kötüyse, örn. sektörünün dünya fiyatlama ortalaması 8 fd/favok ise bizimki 4 fd/favok'ün üstüne atamıyor.
Örn TCELL TTKOM ULKER vb vb vb
Ederinin altında diye aldığın şirket altında kalmaya devam ediyor.
Aldığın poza bu ülkede 180 derece dönüş eksenliğine sahip değilsen
yok ben dururum kesinlikle pozizyonum benim değişmez dediğin yer çok iyi bir alım yeri olmalıdır
bunun dışında tüm pozizyonlar da dönüş esnekliğin bu işin olmazsa olmazıdır
böyle ortaya yazıp konuşup video gibi kayıt altında olan şeylerde kıvırma mıvırma olmaz
kimse bize hayat hikayesi anlatmasına gerek yok
zaten yaşadıklarından durduğu yerden kimin ne pok yediği afedersiniz belli
doğru yerde almaya çalışıyoruz sadece
bunun Türkiye ve dünyada herhangi bir enstürman olması önemli değil
önemli olan para kazanmamız bir adım önde olmaktir
amaç bu bir adım önde olmak
dostum selam
PİYASADA FAİZLER GÜNCEL
TL -42 BRÜT --32-45 GÜN
NİTELİKLİ TL--- 43.5 BRÜT
MEVDUAT EURO VE DOLARA --- 3.5 BRÜT VARDI
SWAPTA 3 BRÜT CİVARINDA