Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz
USD/TRY 3,5583
Buradan devam edelim...
Printable View
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz
USD/TRY 3,5583
Buradan devam edelim...
Borsada duzeltme isi Agustos ayina kalacak gibi gozukuyor. Bu durumda Temmuz sonuna kadar Dolarda yeni bir dib gorulme ihtimali var.
Temmuzda Bist 105-107 bin arasini deneyebilir..
YTD...
Dolar faizinde vadeli olanlar 4,75 konuşulmaya başlandı. (şahsen günlük 4 alıyorum halen)
Sonbahar da fed faiz artışı , klasik yaz'ın bitmesiyle dolar ihtiyacının artması, tl faizlerinin kısa-orta dönemde düşürülme isteğinin hükümet tarafından daha sıkça dillendirilmesi ve bunun sonuçlarının ne olacağının kabak gibi ortada olması , coğrafi gerginlikler vb. faktörlerle dolar faizi dahada artabilir. Artacak dolar faizlerinden dolayı dolarize olmuş millet , dolarını bozar mı? Kardeşim bu ülkede tasarruf açığı var. 100 dolar dahi tasarrufu olan vatandaşın , en azından asgari ücretlinin veya sosyal yardımlarla geçinen vatandaşın çektiği sıkıntıyı çekmediği aşikar. Tatmin edici kur artışı olmazsa , hayati bir ihtiyacı olmadığı müddetçe daha da artan dolar faizinde 100 dolar dahi tasarrufu olan vatandaş dolarını neden bozsun ?
Bana göre bu dolar faizleri devam ettiği ve hatta daha da artacağı ortada iken , devletin dolar faizlerine tl faizlerinde olduğu gibi baskı yapması çok çok daha fazla zor olduğunu herkes biliyorken , devletin bunu baskılayacak yegane majör olayının tl faizleri düşürme yoluna gireceklerinden, döviz sermayesinin bankadan çekimine sınır getirmekten öteye yapabileceği bir şey yok iken ki bu durumda ortaya çıkacak kaosa bankaların nasıl dayanabileceğini belli bir sermayede dolar birikimi olan kişiler gayet farkındalar, dolar kurunun düşmesinden daha çok dolar faizlerinin inmesidir dolarize olmuş milleti korkutacak.
edit: Kur 3 e insin isterse , 1 cent bile bozmam. 3 e inen doların 5 e de çıkacağından zerre kuşku duymam, yeterki hayati bir ihtiyaç olmasın. Ammaaaa dolar faizi inerse %2 lere , işte o zaman very big problem. E bu da yukarıda sıraladığım olaylardan dolayı eşyanın tabiatına aykırı olacağından , kur'u tatmin edecek düzeye arttıracak sevgili devletim. Başka ı-hhhhhh .
Yeni topik sayfalarının dolduğu gün için kur tahminim usd/tl = 4.10 😃
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa jargonu ile anlatmak gerekirse , kendimce yaptığım temel analize göre (teknik analiz değil) elimde çok sağlam , dünya çapında bir hisse var , adı dolar. Her gün veya her ay düzenli temmettümü (faiz) alıyorum. Bu hissenin fiyatı bir takım spekülatif , manipülatif vs. nedenlerle belli dönemlerde fiyatının düşmesi çok fazla da etkilememeli beni. Temel analizimden eminsem , bilirim ki hisse nasılsa değerini bulacak, temettüyü almaya devam. Temel analizimden emin değilsem zaten bulaşmamam lazım o hisseye. Bu hisse , ancak yeterince şişerse satarım , yoksa altın yumurtlayan (gittikçe artacak faizler) hisseyi satmam.
Yenisi şans getire...
hayırlı olsun
Twitter da bu konuyu arayin.
https://pbs.twimg.com/media/DD4QsF_U...jpg&name=large
viop 30 daki 1 yıllık trendi bitireyimmi ne dersiniz beyler :D
usdtry de 3,5647 gerçek gerisi şuan için yalan.
2 gündür güç topluyor üstünde hala bar açamadık bugün halledersek artık orada biriken deli gibi satıcı var bunların tarumar edilmesi farz oldu.
3,5852 ye bir kopsak artık 2 günümüzü yediler haybeden be artık 3,5852 üstüne atıp oralarda tepinmesi lazım bunun hala 3,5647 de tırmalıyor ama satıcı çıkarmak içinse normalde sayılır bazıları tepe çizgiyi genişten çekince 3,5670 de trend çizgibi çekmişler :D oradan satıp duruyorlar ilginç.
eurtry dede 4,1152 hareketi başlamış güzel güzellll orası nasıl 4,80 olacak acayip garip işler dönecek piyasada ilginç bakalım.
Sayın stonhand,
Size uyar mı?
https://i.hizliresim.com/bGkOdZ.jpg
Katar krizi: S. Arabistan ve müttefikleri toplanıyor.
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-40503070
Yok :D bendeki dalga yapısı daha farklı 3,6486 -3,6857 sonra geri 3,6486 ve 3,8647 yapı bende bu yoksa 3,68 görüp tekrar 3,50 görmesi için çok büyük para girmesi lazım bizim memlekete ki asıl mevzu 3,8647 den sonra gelecek satıcılar bir oraya kdar satsın dursun şimdilik 3,5647 deki satıcılar kesiliyor, asıl 3,86 ya kadar devamlı satacak büyük bir kesim oluşturuldu kaldıraçlı piyasalarda.
nölü len..
Sabah sabah 2 tane kocaman yeşil bar..
55.70 56.40
56.50 57.40
du bakalım günün gerisinde ne olacak..hızlı başladı..
2 gündür güç topluyoruz diyorumda ohoooo okumuyorsunuz ki 3,5647 teyit noktasıdır burada algolar devreye girer ve 3 dalgası teyidi gelir.
Gelecekte kitap falanmı yazsam acep hahahah :D
Adamlar 2 günde 3,5647 altında saatlikte tobo yaptı boynu kırdı şimdi 3,5852 üzerinde saatlik bar açmaya gidiyorlar.
Hayırlısıda arada endeks tepe işi bitiyor asıl orayı kaçırmamak lazım sonuçta 4-5 ayda ciddi para çıkarma planım var bunlardan.
DOLAR DEYİP GEÇMEYİN; 2.50 OLACAK FİLAN DEMEYİM.
https://i.hizliresim.com/r26qna.jpg
57.50 58.30
https://i.hizliresim.com/lW3olg.png
3. uzun yeşil bar geldi..
ekran kaydıran çıkış..
Boşluğa at mı sürdüler acaba..Borsa yine iplememiş gözüküyor..
Aynen haklısınız.
1100 tl alan 3-4 kişi tanıyorum. Her geçen yıl emekli aylığı yeni bağlanan kişilerin maaşı çok trajik düşecek. Bunu başka bir topikte de paylaşmıştım. Milletin haberi yok. Hem geç yaşta hem de çok komik , daha doğrusu çok trajik maaşlar. Bizim ömrümüz görmez ama 20-25 sene sonra emekli olacak gençlerin durumu gerçekten şaka gibi.
Merak etmeyin
bu ülkede oy alabilmek için herşeyi yapıyorlar yaparlar.
30 yıldır kesintisiz ssk primi odüyorum.Tamamı da asgari ücretin 2 bazen 3 katı civarında 10.000 gün primi çoktan geçtim.
Analitik düşünürsek benden odememi istenen 5300 günün 2 katı primi 2 hatta 3 katı primle odemişim.
Bu durumda en düşük ssk emekli maaşının 4 hatta 5 katı maaş bağlanması lazım.
Ama siyasiler oy toplama ugruna yuksek maaş hak edenden düşük maaş hak edene sanki kendi paralarıymış gibi kaydırma yaparak kahraman oluyorlar...
Şaşı bakıp şaşırıyormuyuz?
Faiz arttırmak sıkılaştırma değilmiş..en son bunu öğrendim ben..
Şu an piyasalar FED'in 3 kez faiz arttırmış olduğu geçen seneye göre daha sıkışık değilmiş..
Ne biçim dolarcıysam..:)
Dolar almak çaresizliktir diyorum..ama alıyorum..
Bakalım..bu işin sonu nerede bitecek..karakolda mı?
3,5852 ninde pek bir önemi yok aslında 3,6110 normal direnç ve geri alım noktası ana direnç daha 3,6866 da asıl oradaki tepkisi önemli.
Sevgili ston. Baya bir yazdın çizdin, öyle olacak böyle olmalı, hay anasını babasını, vay başına vurdular vay şöyle böyle dedin ama öngörülerin çıkmaya başladı...hadi bakalım, merakla takip ediyorum :)
Sayın Stonhand,
Milyoner Dolarcı Sermo olarak sonuna kadar arkandayız. (Şimdi troller yanlış yorumlar)
Yaşa; Varol.
https://i.hizliresim.com/ZEZggz.jpg
bence yeni para girişi hazırlığı var.
faizler düşmeli dendi mi bilin ki para girişi olaçak.
kimse ses çıkarmıyorsa sorun yok.
dxy de durum nedir?
BİM 'DE DOLAR 2.89 DAN SATILIYORMUŞ. YETİŞEN ALIR.
https://i.hizliresim.com/lWd2Bp.jpg
Piyasa yapıcıların çıkarken sattırma , düşerken aldırma algısı için yapılan bıktırmalarda benim analizler yıpranıyor doğrudur ancak trend oluştuğunda kral benim beyler ona göre çünkü benim analiz o trendin sonuna kadar sömürme üzerine kuruludur.
Hani bu 3,92 yi kimse bilemedi deniyor ya işte benim analiz tekniğinde birinde kısa vade tepe diğerinde ara direnç konumunda.
Son haber komedi dünyasından..:kahkah:
Alıntı:
BOE/Saunders: Faiz oranlarının yükselmesine hazırlanılmalı
İngiltere Merkez Bankası'nın son faiz artışının üzerinden 10 yıl geçti. Politika yapıcıları, İngiltere halkını yeni bir faiz artışına hazırlanmaları konusunda uyarıyor.*
Para Politikası Komitesi üyesi Michael Saunders, The Guardian'a Salı günü geç saatlerde verdiği röportajda, "Hanehalkları faiz oranlarının bir noktada yükselmesine hazırlanmalı" diye konuştu.*
Bilim ve teknoloji mi üretmek istiyorsun?
Pilavı elinle yiyip götünü taş ile silen arapları yalamayı bırakın.
NE DEMİŞ CAHİT SITKI TARANCA:
Hiç bir şeyden çekmedi, Arap kültüründen çektiği kadar bu millet.
https://i.hizliresim.com/8dM0Da.jpg